-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
válasz Beowulf_78 #469 üzenetére
Jó a háttered
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
válasz Beowulf_78 #471 üzenetére
Azért az 576 vs. 880 MHz gpu órajel jelent valamit. Gratula az új szerzeményekhez.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
válasz Beowulf_78 #473 üzenetére
Én nem mondtam, hogy azonos órajeleken kell nézni, de a két kártya órajelei két szélsőség ugyanazon gpu családon belül. A 4890 CF azonos játékszabályú ellenfele szerintem a GTX285 SLI.
Nekem most NV kártyám van, de én sem vagyok fan. Mikor milyen kártya szimpatikus, olyat veszek. Az 1900XT-t másfél évig nyúztam, csakúgy, mint előtte az X800XT-t. Az 1900XT rendkívül szép képet adott, szerintem a legszebbet az eddigi kártyáim közül, pedig jó régen, egy 1 MB-os S3-al kezdtem.
-
Pipó
őstag
Nem tudom mér' írsz Te is órajel levételeket, én nem említettem semmi ilyesmit. Én azt mondtam, hogy két különálló egymagos ati csúcskártyát két ugyanennek a kritériumnak megfelelő nv kártyával vessünk össze. Árról, árértékről szintén nem beszéltem. Még egyszer mondom: az ati-hoz inkább húz a szívem, de az eredmények szerintem így korrektek. A 295-öst hasonlítsd az X2-höz. 2/2 kártya, illetve 1/1 kártya.
-
Pipó
őstag
válasz Beowulf_78 #480 üzenetére
Nem értem hol itt a baromság. Maradjunk a FC2-nél, mert arról tettél be tesztet: [link]
Most csak a 285 SLI és 295 közötti teljesítményre fókuszálj, hagyjuk az Atit. Tartom magam a korábbi véleményemhez, de abban nyilván igazad van, hogy a 4890CF erősebb a 295-nél.
-
Pipó
őstag
válasz Löncsi #10982 üzenetére
Isteni, hogy olvastam az írásod! Kipróbáltam ezt a felezős adaptívot, igazán remek. Egy vízszintes csík 30 fps-nél a játék, a vga-k alig melegednek (a korábbi 100% kihasználtság helyett úgy 60-60-al mennek). A felső kártyám tegnap még 85 fok, az alsó 75 volt crysis2 közben, most ugyanez 70/59 max. Ezért megéri a fix 30 is, én nem veszem észre a különbséget. Eddig 55-60 között ment a játék, de én ugyanazt látom.
[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
válasz deicide #12058 üzenetére
Azért elképeszt, hogy hová jutottunk. Ez a 4. leggyorsabb kártyája lesz az nv-nek (Titán, 780, 690 is előtte lesz) Nem is olyan régen (2-4-500-as sorozatban) egy negyedik kártya bárki számára elérhető áron indult. Most meg talán az utána jövő se lesz az.
-
Pipó
őstag
Ilyen sosem lesz. Korábban sem volt. Mire a kifejezetten az új konzolokra fejlesztett játék elkészül az kicsit több, mint egy év. Az új konzolok megjelenésekor kapható játékok nem fogják kihasználni a konzolok tudását, mert a fejlesztésük már most előre haladott állapotban kell hogy legyen.
-
Pipó
őstag
válasz #45185024 #20047 üzenetére
A valóságos látvány kicsit sem ilyen. Ott a nyitott ablak, kint süt a nap, a szoba meg tök sötét. Pedig egy gyertya is világít .
-
Pipó
őstag
válasz snecy20 #20700 üzenetére
Szerintem az NV is így gondolkodik, így jól eladja a bentragadt pascalokat. Ezt meg majd eladja később. Verseny úgy sincs.
-
Pipó
őstag
válasz voodoo98 #22862 üzenetére
Sőt, ha a linkelt kép valós, úgy közel kétszer akkora a különbség a Titán és a Ti között, mint Ti és a sima 2080 között.
-
Pipó
őstag
[link]
mesterséges intelligencia Nvidia módra."Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
válasz - = Zk = - #23551 üzenetére
Nagyon lejt a pálya a hirdetéseknél, én megértem.
-
Pipó
őstag
".....a Navi GPU cirka kétszer-négyszer jobb az összes többi GPU-hoz viszonyítva. És emiatt a Navi, a Battlefield 5-ben szabályosan kilő Full HD-ben, ráadásul annyira, hogy a 2080 Ti-t is veri..."
Érdekes, hogy az R7 pontosan a navival van egy szinten, vagyis az nincs benne az "összes többi GPU"-ban. Ergó nem amiatt jó itt nagyon a navi, amit Abu ír. Hacsak az R7 nem ugyanolyan felépítésű, mint a navi, ami meg ugye érdekes volna.
-
Pipó
őstag
Erre találták ki, hogy "sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom azt a hírt, hogy ..." Szerintem így nincs NDA sértés, de mindenki tudja, hogy igaz.
-
Pipó
őstag
Hajnalka, te ezt nem tudhatod! A hatékony energiagazdálkodás az a kipréselhető maximális üveghang, amit auto-n tud a rendszer. Nem kell csinálni semmit, mégis ott hat ahol szükséges.
-
-
Pipó
őstag
Szerintem azzal, hogy egyszerre jönnek a kártyák, egyáltalán nem gáz a 10 GB. Akinek több kell, megveheti ugyanakkor.
-
Pipó
őstag
válasz szmörlock007 #27509 üzenetére
Még mindig ez a gddr6x, ami abu szerint nem is lehet.
-
Pipó
őstag
A gddr6 akármilyen órajelen is menjen, nem válik gddr6x-é. Fizikailag mi változott? Az 5x sem azonos a húzott 5_el.
-
Pipó
őstag
A 3070Ti így tök fölösleges, ráadásul gyorsabb rammal, mint a 3080?
Pletykamanó árai viszont szerintem reálisak."Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
válasz Dyingsoul #28515 üzenetére
Hogy kajálja vagy nem a nép a csúcskártya árát az nem függ össze a racionalitásokkal. Akinek nincs pénze ne ugráljon Én 460.000 Ft,- körüli árra emlékszem és akkor még olcsóbb volt a dollár. Itt az új számozással azt is sugallja az NV, hogy magasabb teljesítményt ad a 3090-el, mint ha 3080 Ti-t adna, ami a selejtesebb 3090-ekből még később befuthat.
-
Pipó
őstag
válasz Alogonomus #28789 üzenetére
Édes istenem! 500-600W? Nostradamus
-
Pipó
őstag
"De az A100 tele van egy rakás, játék szempontjából teljesen hasztalan részegységgel. A Navi 21 általánosabban van tervezve."
Hogy ez így legyen, ki kellett volna cserélni az AMD mérnökeit az Nvidiáéval.
Nem hiszem, hogy az NV mérnökei egyik éjjel ugyanazt álmodták mind és úgy mentek be a melóhelyre, hogy ugyan szar ez az AMD, mert telenyomta minden fölösleges dologgal a gaming kártyáit, de mi volna, ha mi is azt csinálnánk.
-
Pipó
őstag
-
Pipó
őstag
Az a +5% gpu teljesítmény önmagában nem eredményezhet 7-8 nanon 30% fogyasztás emelkedést, illetve csak abban az esetben, ha a sugárkövetés miatt ezzel egyidőben fullra le van terhelve. Vagyis a jelenlegi játékfelhozatal zöménél (ahol nem lesz ray) jóval kevesebbet fog fogyasztani a kártya, mint a jelenlegi sorozat ray nélkül.
-
-
Pipó
őstag
válasz Raymond #29232 üzenetére
El tudod képzelni, hogy az Ampere "IPC"-ben nem fejlődött semmit két év alatt? Ilyen lineáris számtan, amit írsz akkor jönne ki, ha a turingot ezekkel a számokkal megnövelnénk, illetve maradnának 12 nanon. A maxwellel is mekkorát ugrottak ugyanazon a csíkszélen, itt miért elképzelhetetlen ez a 4K elterjedése, konzolok, konkurencia szorításában?
Véleményem szerint a "termék teljesítménye és hatásossága a régóta fennálló használat és a tapasztalatok alapján valószínűsíthető"."Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
Az "IPC" növekedést a tesztekig semmiből nem lehet előre jelezni (kivéve a kávézaccot). Ahogy írtam, a körülmények fokozott szorítása kell hogy rákényszerítse az NV-t.
-
Pipó
őstag
válasz nubreed #33394 üzenetére
Mikor kocsit kerestem, találtam ezt a videót: [link]
Na ez a kártya ezzel vetekszik.[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
így készül a 3080TI: [link]
-
Pipó
őstag
Hát ez szenzációs: "A 6700 idén nem érkezik. Nincs értelme."
A többiből túlkínálat van, így eladhatatlan lenne."Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
-
Pipó
őstag
válasz hahakocka #44209 üzenetére
Itt megint csak az van, hogy betettek egy sok vrammal rendelkező kártyát és próbálgatták a beállításokat. Nem gondolom, hogy 1080p mediumon 8,1 GB kellene a játéknak, csak mivel volt több, így többet foglalt. Egy 10 gigás 3080-nál lehet csak hatot foglalt volna ugyanezen a beállításon.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Hálózatokról alaposan
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest