Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim-Y

    veterán

    válasz Lengyi #29792 üzenetére

    Szia.

    Nem én szeretném megmondani neked a tutit, de úgy érzem, hogy hasonló cipőben járok/jártam mint te. Én alapvetően vékony testalkatú srác vagyok, mégis, egy két testrészemmel nagyon nem vagyok megelégedve, és könnyen hízós vagyok. A genetikám miatt ellenben a zsír nem látszik meg rajtam (ruhában nem látszik), mert a kezem, lábam nem zsírosodik -> általában ezek látszanak:D

    Lényeg a lényeg, 93-94 kilósan szerettem volna leszálkásítani a kívánt területeket, amikhez 4-5 kilót kellett leadnom. Így elég vékony leszek (sajnos), de azok a testrészeim, amikkel nem vagyok megelégedve csak így lesznek számomra megfelelőek, ez van :(

    Tehát nekem is ~4 kilótól kellett megszabadulni, és csak bizonyos testrészeken, úgy hogy az a kis izom lehetőleg megmaradjon.

    Ezért válaszolok neked. El kell fogadnod ,hogy kenyeret egyáltalán nem eszel, se cukrot. Én ezekkel kezdtem, nem eszek se kenyeret, se cukrot (ezt persze nem úgy kell érteni, hogy egyáltalán nem eszek cukrot, de nincs otthon semmi cukros, csak vizet iszok, nem eszek sütit, kávéba nem cukrot teszek, magyarán durván csökkenteni kell a cukor-bevitelt).

    Emellett minél egészségesebben kell étkezni. Én alapelveiben a paleolit táplálkozást követném, de ezt időhiány, és pénzhiny miatt nem tudom teljes mértékben követni, de az simán megoldható, hogy minél több étkezésed alapját tegye ki a csirkemell, zöldségek, gyümölcsök.

    Egy teljesen átlagos napom mostanában így néz ki:
    - reggel 2 kocka csoki (>60%), egy fehérjeturmix, 4 tojásos rántotta baconnel, hagymával
    - ebédre csirke, zöldséggel
    - délután edzés, utána turmix
    - este makréla-konzerv, vagy megint tojásrántotta, vagy cottage-cheeze zöldségekkel, estleg gyros-tál.
    - lefekvés előtt fehérje

    Látszik, hogy bőven nem úgy eszek, ahogy kéne, ahhoz több étkezés kéne, és több fehérje. Ellenben ez hosszú távon fenntartható nálam, nem érzem úgy, hogy koplalnék/diétáznék, ergo ez így egy szemléletváltás, amit sokáig lehet tartani.

    Most 90 kg vagyok, és kezd alakulni a dolog, bár hozzáteszem, nem túl gyorsan :)

    Mindegy, van időm, neked is legyen.

Új hozzászólás Aktív témák