Hi​rdeté​s

2017. november 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

IT café

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) snt


snt
(senior tag)

Üdv!

Van egy E-Tech router amivel megvan ostva az ADSL 2 gép között... Megy a net, meg minden, viszont vmiért az uw -s tárhelyemre nemtudok fellépni :(

Total Commanderen keresztül FTP kapcsolattal próbálom.. login ok, de amikor a fileokat kellene kilitáznia a tárhelyen, odáig nem jut el.. :(

atw.hu vagy más FTP-re bejut :(

:F Mi lehet a gond?

(#2) Flashy válasza snt (#1) üzenetére


Flashy
(PH! kedvence)

passzív módban próbálod?

(#3) snt válasza Flashy (#2) üzenetére


snt
(senior tag)

:F Hogy állítsam át ?

(#4) snt


snt
(senior tag)

up

(#5) Charlie Gordon válasza snt (#3) üzenetére


Charlie Gordon
(fanatikus tag)

Total Commander - FTP - Szerkesztés - Passzív mód használata (mint a böngészőkben).
Ezt beixeled.

(#6) snt válasza Charlie Gordon (#5) üzenetére


snt
(senior tag)

Köszönöm szépen, erre nem is figyeltem :B

(#7) snt


snt
(senior tag)

Segítség kellene a router konfigurálásához..

Töltenék torrenten, de passzív módban vagyok és így nem tölt mindenkitől :(

Portforwarding.com -on nézelődtem de az én routeremhez pont nincs leírás :(

E-Tech RTBR04 router

(#8) Flashy válasza snt (#7) üzenetére


Flashy
(PH! kedvence)

van benne olyan menüpont hogy virtual server? esetleg ha netes doksijának linkje van kéznél, másold be ide, belenézünk

(#9) snt válasza Flashy (#8) üzenetére


snt
(senior tag)

Kicsit utánanéztem közben, sajnos a portforwardingon nincs és máshol se erről a routerről info, de gondolom akkor ennél is a router konfigba kell állítgatni...

Van Virtual server.. Ott adjam meg a portokat ? TCP és UDP is gondolom.. Az a gáz h Bittorent progi nemtom melyik portot használja is nem is lehet állítani benne :(

Resetelés nem okoz gondot? Úgyértem ha soxor van resetelve a router? Bocs a láma kérdésekért, de még nem használtam még routert :)

MOD: Már egy másik topicban is feltettem a kérdést, de ide is beírom :) Szóval, 2 gép megy routerről, hogy lehetne routeren megcsinálni h routeren keresztül lássák egymást? (LAN) Mert hiába azonos a workgroup, file és nyomtatómegosztás be van állítva a 2 gép nem látja egymást helyi hálón :( Pedig kellene a 2 között másolgatni sokmindent..

[Szerkesztve]

(#10) Charlie Gordon válasza snt (#9) üzenetére


Charlie Gordon
(fanatikus tag)

Milyen a 2 gép oprendszere ? Ha XP a tűzfallal lehet gond. Először próbáld megpingelni az egyik gépet a másikról, és viszont : parancssorban ipconfig /all ezzel megtudod az adott gép ip-címét, utána szintén parancssorban ping a_másik_gép_ipje. Ez az alap, ha így ''látják'' egymást, jöhet a következő lépés.

[Szerkesztve]

(#11) snt válasza Charlie Gordon (#10) üzenetére


snt
(senior tag)

Megcsináltam a pingelést

2. gép tudta pingelni az enyémet 4-ből 4 OK
Én nem tudtam pingelni 4x sikertelen

Most akkor? :F

(#12) snt


snt
(senior tag)

Na csináltam egy képet a routerről

Bővebben: link

Itt kell beállítani h melyik portokat akarom nyitni ??? (Port mapping)

Az a gáz h nemtudom h a bittorent kliens melyik portot használja.. :U

(#13) snt


snt
(senior tag)

up! Sürgős! :(

(#14) snt


snt
(senior tag)

:O

(#15) -ádám- válasza snt (#13) üzenetére


-ádám-
(lelkes újonc)

Azureus - 6881

(#16) snt


snt
(senior tag)

Ok, de még mindig nem tudom h kell engedélyezni.. feljebb a kép linkje, vki meg tudja mondani h ott kell e? Ott próbáltam 50000-es porttal, de hiába, akkor is passzív maradt... :(

(#17) -ádám- válasza snt (#16) üzenetére


-ádám-
(lelkes újonc)

6881 -est engedélyezd (Azureus kliens esetén), mind UDP-re, mind TCP-re.

(#18) snt válasza -ádám- (#17) üzenetére


snt
(senior tag)

Jó, csak az a kérdés még h hol :F

Virtual Server?? Mert ott próbáltam már más porttal és nem ment, meg nem is Azerust használok :( Bittorent kliens milyen portot használ vajon? Az is 6881 alapból?

Vagy portmapping? # 12 -es hsz-ben a kép linkje...

[Szerkesztve]

(#19) snt


snt
(senior tag)

Köszi sikerült, mostmár aktívban megy... a port mappingnél beírtam h 6881 ALL (TCP és UDP) enabled

Aztán megadtam még h 6882,6883,6884 és így akkor 4 port nyitva a torrenteknek :C :C :C

Köszi a segítséget! Ha vmi gond lesz írok! :)

Már csak a LAN a kérdés.. miért nem látom a másik gépet? :U

[Szerkesztve]

(#20) -ádám- válasza snt (#19) üzenetére


-ádám-
(lelkes újonc)

Helyes! ;)
Hogy nem látod a másik 2-t? Nem tudod megpingelni őket?

(#21) Charlie Gordon válasza snt (#11) üzenetére


Charlie Gordon
(fanatikus tag)

Próbáld 2. gép tűzfalát kikapcsolni. Így már mindkét gép látja a másikat ?
Mindkét gépen XP van ?

(#22) snt


snt
(senior tag)

Mind2 gép XP, stoftveres tűzfal nincs, se XP tűzfal egyiken sem bekapcsolva!

2. gép tudta pingelni az enyémet de én (az 1-es gép) nem tudtam az övét.. 4ből 4 loss...

(#23) snt


snt
(senior tag)

Ja és még 1 probléma :)

Mióta router van, azóta lassú a böngészés ha letöltök pl. torrenttel... Letöltés megzabálja a sávszélt, de eddig úgy volt, h a böngészés gyors maradt (gyorsan betöltődtek az oldalak) úgy h közben a letöltés 1-2 pillanatra lassult.. Viszont most mióta router van, a letöltés mondhatni stabilan veszi el a sávszélt és a böngészés nagyon lassú :(

Nem lehet vmi prioritást beállítani hogy ha böngészek akkor az legyen elsődleges és addig a letöltés elől szedje el a sávszélt? :F

(#24) snt


snt
(senior tag)

up

(#25) -ádám- válasza snt (#23) üzenetére


-ádám-
(lelkes újonc)

félreolvastam.

Ha letöltesz nyilván elmegy a sávszél... Ha akkor is gyors maradt, akkor az amiatt lehettett, hogy az ''ideigelenes letöltött fájlok'' mappába letöltődött az oldal teljes tartalma, így a megnyitáshoz nem kellett sávszél, csak beolvasta a winyóról.

[Szerkesztve]

(#26) snt válasza -ádám- (#25) üzenetére


snt
(senior tag)

Most is olvashatná akkor vinyóról nem? :) Érdekes... most van amikor majdnem olyan mint régen, szal jó, de van amikor tetű lassú...

LAN gondra vmi megoldás? :F

(#27) snt


snt
(senior tag)

:F

(#28) snt


snt
(senior tag)

:U

(#29) snt


snt
(senior tag)

hopp

(#30) snt


snt
(senior tag)

:O

(#31) Red Fox


Red Fox
(újonc)

Sziasztok

Olyan gondom volna, hogy ha megy a dc++ akkor nem tudom elérni a freemailes oldalt a neten és nem megy az msn messenger és a leveleimet sem tudom leszedni a gépre.

router: D-Link 604
dyndns.org os host
két gép ami között van a router az egy XP pro és egy Win 95.

Ha nem megy a dc akkor minden megy rendesen, gondolom, hogy valami port gond lehet de nem tudom, hogy micsoda. A DC-t átraktam már másik portra, jelenleg az 1410-est használja és megy is rendesen aktívba. Teljesen mindegy, hogy melyik portot engedélyezem neki, szépen dolgozik is.

Előre is köszi a segítséget, több fórumot is olvastam de nem találtam még sehol ilyen problémát.

(#32) Lager


Lager
(tag)

Van egy problémám: Vettem egy x-micro 11g WLAN routert rádugtam a gépet és wlannal a laptopot, nem állítottam be semmit és már megy is a net. CSak azt nem tudom hol kéne beállítani valami jelszót, hogy más ne tudjon rácsatlakozni a gépemre:) Tud valaki segíteni?

(#33) Gh0sT válasza Red Fox (#31) üzenetére


Gh0sT
(PH! addikt)

Cfospeed lesz a te barátod. Letöltöd, telepíted és megoldódnak a gondjaid. Gondolom DSL-es vagy...

Szerk.: és még linket is kerestem neked
Bővebben: link

[Szerkesztve]

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#34) Lager válasza Lager (#32) üzenetére


Lager
(tag)

semmi progi/driver nincs felteleptve a routerhez.

(#35) steve@prhw válasza Lager (#32) üzenetére


steve@prhw
(őstag)

Az x-micro-s topicban hamarabb kapnál választ. Konkrétan ezek konfigját nem ismerem, de valami ilyesmi a teendőd:
- a bönglsződön keresztül belépsz a router konfigjába (gondolom, már jártál ott a netcsatlakozás beállításához)
- keresel wlan részt, ott ilyesmi fogalmakat figyelj:
- - SSID - ez a vezeték nélküli hálózat ''azonosítója''. Ne hagyd a gyári alapbeállításon!
- - SSID broadcast - ezt meg tedd disabled-re, így nem fogják látni az ssid-t a gépek, neked kell megmondani, mit is keressenek
- - WEP (inkább, ha a számítógépedben lévő eszköz is tudja, akkor WPA), meg tudod adni a kódot, amit meg kell adni a későbbiekben kapcsolódni szándékozó gépen.
- - esetleg a filtering résznél MAC-filtert is rakhatsz, beszabályozhatod, hogy csak a megadott fizikai című eszközök csatlakozhassanak fel.

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#36) Lager válasza steve@prhw (#35) üzenetére


Lager
(tag)

Csak összedugtam: utp gépből routerbe, utp modemből routerbe és már ment a pcn és a laptopon is:F Semmilyen beállítást nem láttam

(#37) Lager válasza Lager (#36) üzenetére


Lager
(tag)

Közben megtaláltam hogy kell beállítani elolvastam a faqot a honlapján, fasza gyerekek:

''Q11: I can follow the Quick Start Guide Step 8. Router Setup is Missing
The CD was updated and there is an erratum on the Quick Start Guide. Please enter the router default address on your web browser (192.168.62.1) and follow on from step 8 of the Quick Start Guide.''

(#38) Red Fox válasza Gh0sT (#33) üzenetére


Red Fox
(újonc)

Mi köze ennek a cfosspeedhez? Amúgy telepítve van az is és nagyon szuperül megy a letöltés. Szerintem máshol lehet a gond.

(#39) Gh0sT válasza Red Fox (#38) üzenetére


Gh0sT
(PH! addikt)

Én azt tapasztaltam, hogy amíg nem volt telepítve, a DC-s feltöltés miatt gyakorlatilag lehetetlen volt a böngészés. Kb 0,1 Kb/sec-es sebességgel jöttek be az oldalak, ha egyáltalán bejöttek. Egyébként még így is vannak problémáim, főleg akkor, amikor teljes sávszéllel töltök DC-n. De ez ugye annyira nem meglepő.

Közben elolvastam pontosabban a hsz-ed. Csak a freemail nem megy?

[Szerkesztve]

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#40) snt


snt
(senior tag)

Még mindi LAN gond...

(#41) steve@prhw válasza snt (#40) üzenetére


steve@prhw
(őstag)

Szóval az egyik gép tudja pingetni a másikat, viszont ez visszafelé nem működik...

Totálisan ki van kapcsolva mindenféle tűzfal? A win biztonsági központja szolgáltatások közül kilőve, egyéb szoftveres tűzfalak nem csak disabled, hanem monjuk feladatkezelőből kilőve! Ez tipikusan tűzfalgondnak látszik...

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#42) snt


snt
(senior tag)

Még 1 érdekességre jöttem rá, ami nagyon gáz:

Ha pl. 2 torrentet töltök egyszerre (vagy többet) akkor tökmindegy mennyi a letöltési sebességem, a böngészés dög lassú lesz! Pl. 10k-val töltök le és kb 15-tel fel, akkor is lassú, holott lefele 70k a max sávszél, ehhez képest 10-et használok ki, akkor miért lassú a böngészés..??

De nem csak a böngészés... 2 torrent nyitva:

1. 10k-val jön le
2. 1-2k-val jön

Bezárom a másodikat és az első meglódul, 50k egyből!!! :Y :Y :Y

Ez miért lehet? :F Ha több port van nyitva (mondjuk 2 torrent port) akkor tökmindegy mennyivel töltök le akkor is lefoglalja a max sávszélt??? :F

[Szerkesztve]

(#43) snt válasza steve@prhw (#41) üzenetére


snt
(senior tag)

Bocs h most válaszolok... Tűzfalak kikapcsolva, másik gépen uninstallálva lett teljesen az Outpost, az enyémen meg XP SP2 tűzfal van kikapcsolva... Biztonsági központ megy, de majd kilövöm azt is.. sajnos ma nem volt időm letesztelni, holnap megpróbálom megint és beszámolok..

Egy munkacsoport elég? Routeren keresztül simán látniuk kell egymást? Tuti? Nem kell vmit még beállítani ? :F

(#44) snt


snt
(senior tag)

Még 1 kérdés... CFOS Speednek kell vmilyen portot engedélyezni routeren? Mert traffic shaping be van állítva, megy is, csak nem sok hatása van ahogy látom (lásd előző hsz)..

(#45) snt


snt
(senior tag)

:F

(#46) steve@prhw válasza snt (#43) üzenetére


steve@prhw
(őstag)

Egy munkacsoport elég? Routeren keresztül simán látniuk kell egymást? Tuti? Nem kell vmit még beállítani?

Mi a router IP-címe? pl. valami ilyesmi: 192.168.1.1
A gépeken start / futtatás / cmd után beírod a parancssorba: ipconfig. Ilyesmit kellene, hogy láss:
ip: 192.168.1.101 (első három szám megegyezik, utolsó eltér)
maszk: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1 (azaz a router címe)

Innentől az ip címek alapján legalább pingelni tudni kellene a routert és egymást. Ha nem, de a net mindkét gépen működik, akkor a lan ping le lett tiltva a routerben (nem hinném).

Cfos-t nem ismerem, de van egy jólfejlett topicja, ott biztos találsz választ...

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#47) lee732


lee732
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy D-Link DI-824VUP+ routert. Windows XP és Suse Linux alatt a manual utasításait követve mindent sikerült beállítani. A gondom Win98Se particióval van. Itt is követtem az utasításokat, megadtam DNS-nek és az átjárónak a 192.168.0.1 IP címet, a gépemnek meg a 192.168.0.2-öt.Azonban se az Internet, se a router config nem akar bejönni. Van valakinek ötlete? Az Internet DSL modemen keresztül jön.

(#48) snt válasza steve@prhw (#46) üzenetére


snt
(senior tag)

Pont ahogy leírtad... Átjáró a router, a maszk is OK, ip címet is jók.. Én nemtudom pingelni a 2. gépet...

(#49) lee732 válasza snt (#48) üzenetére


lee732
(kvázi-tag)

Én is ezeket állítottam, de nem megy. XP alatt viszont minden ok. Kell valamit telepíteni 98 alá? Valaki segítsen plz!

(#50) snt


snt
(senior tag)

up

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.