Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával

A kreativitás szimbólumait zúzták be egy iPad-reklámban, ez pedig hatalmas felháborodást okozott.

Az Ad Age jelentése szerint az Apple bocsánatot kért az új iPad Pro táblagépek reklámja miatt. Ebben ugyanis zenei felszereléseket és a kreativitás egyéb szimbólumait (fényképező, gitár, zongora, festék, stb.) zúzták össze, mindez pedig óriási felháborodást váltott ki.

Az Apple azt mondja: a céljuk mindig is az volt, hogy ünnepeljék azt a sok módot, ahogy a felhasználóik kifejezik magukat, és, hogy az ötleteiket az iPaden keresztül hívják életre. Ezzel a videóval azonban mellényúltak, ezért pedig elnézést kérnek.

Az Apple egyik szóvivője a kérdésekre nem reagált, csak a jelentésre irányította az érdeklődőket.

A Crush című reklámot egyébként több mint 1 millióan látták az Apple YouTube-csatornáján, és Tim Cook is megosztotta az X-en. Miután egyébként az ipari prés minden összezúzott, egy új iPad maradt a dolgok helyén, szimbolizálva, hogy milyen lapos és sokat tudó az új modell.

A kritikusok szerint a reklám érzéketlen, ellöki az Apple-t attól a képtől, hogy a márka a maga útját járja, emberbarát és segít egy borzasztó, színtelen világtól megmenekülni.

Az X-en Hugh Grant is felháborodásának adott hangot: ő az emberi élmények pusztulásáról beszélt, a Szilícium-völgy jóvoltából.

Az Apple az új tabletet kedden mutatta be, új, AI-képes chippel – nem csak az AI-versenyben zárkóznának fel, de a gyártó szerint ez az eddigi leglaposabb Apple termék is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények