Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford

Meggondolta magát a Ford, a helyzetre való tekintettel 2030 után is kínálhat Európában hibrid és benzines autókat.

A Ford közölte: Európában 2030 után is kínálhat benzines és hibrid járműveket, ez pedig nagy változás a korábbi tervekhez képest, amelyek szerint kizárólag elektromos lett volna a felhozatal a régióban.

A Ford még 2021-ben döntötte el, hogy az évtized végére kizárólag elektromos járműveket kínál Európában. A cég állásfoglalása szerint azonban az EV-k térhódítása Európában lelassult, és ők úgy gondolják, hogy az ügyfeleiknek elérhetővé kell tenniük az ICE és hibrid típusú járműveket 2030 után is.

A Ford figyeli a piaci helyzetet, és elmondása szerint szükség szerint igazodik ahhoz. Emiatt is koncentrálhatnak a hibridekre: a benzines és EV típusú megoldások között átmenetet jelentő hibridek iránt megnőtt a kereslet az utóbbi évben, az autógyártók emiatt is visszább vették az elektromos átállásra vonatkozó terveiket.

Európában sokan a töltési infrastruktúra gyengesége miatt nem váltanak EV-re, de persze más nehézségek is akadnak. Ennek ellenére globális szinten még mindig az EV-kre való átállásban látják a gyártók a megoldást, már csak a károsanyag-kibocsájtás csökkentésére vonatkozó előírások miatt is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ford

Előzmények