Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    Suleiman újabb posztja

    Próbáltam így, nem értek egyet.

    _____________________________

    Ez a gymbeam mekkora egy szenny... https://gymbeam.hu/blog/15-legfoloslegesebb-gyakorlat-kezdoknel/

    6) LEHÚZÁS FEJ MÖGÖTT

    Ha arra a gépre néztek, amelyről egy rúd lóg le, és azt hiszitek, hogy jó ötlet ennek a rúdnak a fej mögé húzásával erősíteni az izmokat....akkor inkább ne. Ez a gyakorlat jól nézhet ki, ha ezt ilyen izompacsirták végzik az edzőteremben, ám a valóságban a legtöbb embernek nincs elég rugalmasság a vállaiban, hogy ezt a gyakorlatot helyesen végezze. Ez azt jelenti, hogy valószínüleg kárt okoztok azzal a gyakorlattal, amely még messziről sem olyan hatékony, mint pl. a "military press" (fej fölé nyomás), amely ugyanazon izmok kidolgozására szolgál.

    Aha, értem. Tehát egy húzó gyakorlat ugyanarra szolgál, mint egy nyomó és inkább nyomjunk, ne húzzunk. :U

    8) VÁLLVONOGATÁS EGYKEZES SÚLYZÓVAL

    Nem, röviden nem. Teljesen fölösleges, és még mielőtt segítene kidolgozni a vállakat, inkább csak furán fogunk tőle kinézni. Mivel ezt a gyakorlatot csak egy vállizommal végezzük, csak ez az izom fog nőni, ami a későbbiekben komoly sérülésekhez vezethet.

    Sokszor láthatunk vékony alkatú fiúkat, ahogy emelnek ennél a gyakorlatnál 50kg-os súlyokat, és azt még technikailag is helytelenül. Mivel ez az egyetlen gyakorlat, amelynél képesek ekkora súlyt megemelni. Az egész következtetés ebből a gyakorlatból csak egy komédia. Kevés embernek van szüksége arra, hogy a trapézizmot eddze. Főleg nem olyan emberek, akiknek a legnagyobb izmuk a hátsó részük vagy a "sörhasuk". Ez teljesen fölösleges és teljes időpazarlás a kezdőknek, a rekreációs sportolóknak és több gyakorlott sportolónak is. A trapézt jobban megdolgoztathatjuk a merevlábas felhúzásnál, a felhúzásoknál vagy a lasszikus kinyomásoknál. Aki ezt a gyakorlatot edzi, az vagy unatkozik az edzőteremben, vagy nem edzette le amit le kellett!

    Lesérülsz ha csuklyázol érted? :C :DDD
    Na, tiltom ezt a f*st, bár feldobta a napom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák