Hirdetés

Fellebbezett az EU-ban az Apple, amelyet kongói botrány fenyeget

Miközben az EU-ban 1,84 milliárd eurós, trösztellenes bírság ellen fellebbezett az Apple, addig a Kongói Demokratikus Köztársaság ügyvédei új bizonyítékokkal szolgáltak arra vonatkozóan, hogy az almás cég konfliktuszónákból szerzi az ellátási láncnak a nyersanyagokat.

Az EU korábban 1,84 milliárd eurós, trösztellenes bírságot szabott ki az Apple-re, amiért a Spotify és más streamingriválisok korlátozásokba ütköztek az App Store-ban. Az Apple már az EB márciusi bírsága után jelezte, hogy fellebbez az első olyan büntetése ellen, amit EU-s trösztellenes törvények megszegése miatt kapott (ez egyébként a harmadik legnagyobb büntetés, amit cég versenyellenes viselkedés miatt kapott).

Az Apple fellebbezése évekkel tolhatja ki az ügyet, ha pedig a legfelsőbb bíróságra jut az ügy, az további éveket jelenthet a döntésben.

Persze addig is elfoglalt lesz az Apple, hiszen az EU-ban és az USA-ban is perek és eljárások tömegeivel néz szembe. És nem csak ezekben a régiókban van nehéz helyzetben. A Kongói Demokratikus Köztársaság ügyvédei például már áprilisban jelezték Tim Cooknak, hogy súlyos aggályok merültek fel az Apple ellátása lánca, a helyi nyersanyag-beszerzése kapcsán. Előrelépés nem igazán történt, így az országot képviselő ügyvédek újabb bizonyítékokkal támasztják most alá, hogy az Apple konfliktuszónákból szerzi az ellátási láncnak az értékes nyersanyagokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények