Hirdetés

Leszavazta az ötleteket az Amazon, de jöhet az AI-alapú, havi díjas Alexa

A befektetők a cég kérésére minden fontos és jelentősnek tűnő javaslatot elutasítottak. Jöhet azonban a havi díjas, AI-alapú Alexa.

Az Amazon.com kérésére a befektetők mind a 14 külső javaslatot elutasították a legutóbbi találkozójukon. Ezek a javaslatok arra kérték volna a céget, hogy tegyen többet a karbonlábnyomának csökkentése érdekében; az igazgatók adományozása kapcsán; valamint hozzanak létre bizottságot, ami az AI-fejlesztést felügyeli.

Miközben a vezetők megbízatását meghosszabbították, elutasították azon javaslatokat is, hogy bizottság foglalkozzon a politikai pozíciók pénzügyi hatásaival; készüljenek jelentések a lobbikiadásokról, a raktárakban való munkakörülményekről és a csomagolóanyagokról.

Andy Jassy vezérigazgató elutasította az osztalék ötletét továbbá – miközben a riválisok ilyen irányba léptek, Jassy szerint a legjobb, ha olyan cégekbe fektetik a pénzt, amelyekben érdekeltek. Így a Magnificent 7-esből már csak az Amazon és a Tesla nem fizet osztalékot.

Jassy szerint az Alxa hangasszisztens kiterjedt AI-frissítést kap, szerinte piacvezetővé válnak majd. A CNBC eközben arról számolt be, hogy a beszélgetősebb, AI-alapú Alexa idén érkezik, a sok költség miatt pedig havi díjas lesz. És nem lesz része a Prime-csomagnak.

Előzmények