Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
-
-
Busterftw
nagyúr
En meg ujra kiemelnem, hogy a 7900XTX-t irta specifikusan, en azt ideztem tole es valaszoltam ra.
A 4060ti-nel epp ugyanaz a GPU (ha jol tudom), ezeknel nem. Sot itt meg a cache, arch stb sem ugyanaz. A nem csak a vram szamit nem jelenti azt, hogy a gpu nem szamit es forditva. Te az elozo es a mostani gen tapasztalai alapjan nagy atlagban az van, hogy a tobb vram nem hozott fordulatot 3-4-5 ev utan, mert nagy atlagban elobb fogyott ki alola a GPU ero.De amugy ezzel nincs semmi gond, mindennek eljon az ideje, letelik a 2-3-4 ev amirol beszel.
A 1000/2000 szeriaban is hallgattuk, hogy vram, a 3000 szerianal mar letelt, ott sem jott be, a mostani szeria feluton van, nem nagyon akar bejonni.
Megvartuk az UE5 jatekokat amikrol beszelt, az sem jott be, megvartuk a Stalker 2 megjelenest amirol beszelt, az sem jott be.Varunk, aztan adatokkal cafolunk. A trendekre viszont lehetne alapozni, meg kicsit visszavenni a joslasokbol, de legfokeppen a hazugsagokbol amit muvel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Busterftw #45988 üzenetére
"A matek epp azt mutatja az ido mulasaval, hogy nem jovotallobb, hajadra kenheted a +8GB-ot. Egyszeruen nem erted meg, hogy a vram nem jelent mindent, ha elobb elfogy az GPU ero (lasd 7900XTX vs 4080), a vram nem fog segiteni."
Ujfent kiemelném a 4060Ti 8vs16Gb--t,
Nem bírtam ki a bullshitet ami megy , es 10 nyomjátok akkor biztos igazatok van, ez az állítás egy hazug félre vezető állítás. -
S_x96x_S
addikt
válasz Busterftw #45989 üzenetére
@Busterftw
tőled is megkérdezem: elfogadható-e ez számodra?
- "Ma 12GB VRAM a minimum és 16GB VRAM a jövőálló megoldás."
ennyi;
és nem kell belekeverni a gyártókat. ( és a 7900XT -et )
Vagyis elfogadható-e ez neked - ez kompromisszumként?> Ez nem nagyon jo neki,
azt majd ő eldönti.
csak annyit írj le, hogy ~"szerinted is a 16GB VRAM a jövőálló megoldás" - semmilyen plusz kiegészítéssel.
Mottó: "A verseny jó!"
-
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #45975 üzenetére
Aki kicsit ert a gepekhez tudja, hogy ket eltero gepen, ket eltero jatekmenettel, ket kulonbozo usertol nem hasonlitunk benchmarkot, ha fejre allsz akkor sem lesz relevans.
Ezert sem igy tesztelnek az ismert oldalak."ajánlott 1440p 60 fps re is 5800x van"
Ja csak te fentebb 4K-rol irtal, a masik meg az hogy a 7800X3D abban a felbontasban is gyorsabb proci."Mindegy álmodozgassatok akkor tovább vramügyben."
Azt te csinalod, mar 2+ eve, csak az almaid nem valnak a valosagban valora."7900xtx pedig igen 4K ra jobb jövőtállóbb tovább fog 4K gamingelni az aki azt veszi sima matek"
A matek epp azt mutatja az ido mulasaval, hogy nem jovotallobb, hajadra kenheted a +8GB-ot. Egyszeruen nem erted meg, hogy a vram nem jelent mindent, ha elobb elfogy az GPU ero (lasd 7900XTX vs 4080), a vram nem fog segiteni.
"Bezony sok game 4K n máűe 16-18-19gb okat eszik most"
Na mutass parat, megnezzuk."3 generációval később meg mindegyik kártya kikopik majd vramtól függetlenül, de addig is előny lesz a +8gb vram."
3 generacio az kb 6 ev. Elindultal onnan, hogy az "erkezo uj jatekok", majd "2-3-4 ev mulva" aztan elerkeztel a 6 evhez.
Nem csinalsz mast, mint egyre tolod ki a joslataid, mert ahogy elerkezunk 1-1 idoponthoz es latszik, hogy nem lett igazad, terelsz tovabb."emellett továbbra is szar optimalizálású lett, pedig még NV sponsor game is"
Nagy majer vagy, ugy csavarod epp a szalakat, hogy kijojjon a narrativad.
Ha az AMD szarul jon ki a tesztbol, akkor: Nvidia sponsor game
Ha az AMD szarul jon ki a tesztbol, akkor: szarul van optimalizalva
De amikor Nvidian valami random youtube teszten beszakad az FPS, akkor bezzeg nincs szarul optimalizalva a jatek, ott a kevesebb VRAM miatt van.
Ennyit a vitazasi szokasaidrol.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
@hahakocka:
javasolnám - kompromisszumként - a HU véleményét:
"Ma 12GB VRAM a minimum és 16GB VRAM a jövőálló megoldás."
ennyi; és nem kell belekeverni a gyártókat.
ez elfogadható neked - kompromisszumként?----------
HU - 1 évvel ezelőtti véleménye
HardwareUnboxed :
"Future proofing your GPU Upgrade: 12GB vs 16GB?"
https://www.youtube.com/watch?v=tiH-HE8wzgM
- A jelenlegi generációs GPU-knál a 16 GB VRAM lenne az ideális minimum
- 8 GB VRAM már biztos nem elegendő
- A 12 GB VRAM-nal rendelkező kártyák elfogadható teljesítményt nyújthatnak most, de néhány év múlva ezek már nem lesznek optimálisak.
- 16 GB VRAM kártyák valószínűleg 4-5 évig képesek lesznek jó minőségű grafikai beállításokat nyújtani, így hosszú távon jobban megérik.
- A következő években a játékok textúraigénye tovább nő, és a 16 GB VRAM valószínűleg hosszabb ideig elegendő marad, míg az ennél kisebb kapacitású kártyák gyorsabban avulnak el.
HU - 5 hónappal ezelőtti véleménye:
"How Much VRAM Do Gamers Need? 8GB, 12GB, 16GB or MORE?"
https://www.youtube.com/watch?v=dx4En-2PzOU
- A HU szerint 12 GB a minimum, amit ma érdemes választani, míg 16 GB a jövőálló megoldás.
- Az NVIDIA következő generációjában várhatóan nem lesz jelentős VRAM-növekedés, ami aggodalomra ad okot.
összefoglalás:
- Az optimális választás ma egy 16 GB VRAM-os kártya, amely hosszabb távon is kielégítő teljesítményt biztosít. Az alacsonyabb kapacitású kártyák gyorsan elavulnak, ezért érdemes előre gondolkodni a vásárláskor.Mottó: "A verseny jó!"
-
lenox
veterán
Nekem van egy Titan X Maxwell-em, az is 12 GB-os, akkor az meg mindig jo mindenre nem?
Eleg idotallo.
-
cucka
addikt
Arra próbáltam utalni, hogy ez a 12gb vram probléma ez sokkal kevésbé fontos, mint amennyire itt előadja mindenki. Ezért simán valószínű, hogy az 5070-es is ennyivel fog érkezni.
Én kb. két hónapja vettem 4070 supert, és teljesen biztos vagyok benne, hogy 1-2 évig semmilyen problémát nem fog okozni a kevés vram.
Ahogy abban is biztos vagyok, hogy lesznek még olyan játékok, amik PC-n kapnak olyan beállítási lehetőséget, amihez a 12gb vram kevés. Na és?Asszem a legújabb far cry-hoz le lehet tölteni textúra pakkot, ami 16gb vram-ot igényel. Most akkor emiatt egy csapásra elavult lett a 4070-es kártyám? Vagy mi van, ha jövőre kiadják azt a textúra pakkot ami 32gb vram-ot igényel? Dobjak el kapát-kaszát és rohanjak majd 1 millióért 5090-et venni, mert minden más hirtelen egy csapásra elavult lett?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz S_x96x_S #45974 üzenetére
No, a másik AMD fanboy is felszólalt...
Tudod, különbség van a vs tartalom befejezésére való utalás, és a vs tartalom között, de láthatólag nem megy ennek megkülönböztetése."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
PuMbA
titán
válasz hahakocka #45976 üzenetére
"s a 12gb is necces 1440p-4K ra fullon RT vel DLSS-el 60-70-80 fps re pl. 4K ra meg alap a 16-20 itt is."
A vitába nem csatlakoznék bele, de maradjunk a tényeknél. Nem igaz, hogy a 12GB necces Amiket én néztem játékmenet videókat YouTube-on ott RTX4090-en 10,5-11GB VRAM-ot használt a STALKER 2 4K natívban maximum grafikán és így is több helyen csak 40-50 fps-ed van, tehát a GPU ereje a korlátozó tényező a 60 fps eléréséhez. Ennél gyengébb VGA-kon, tehát 4080-on meg 4070-en meg még jobban a GPU erő a korlátozó, nem a 12GB VRAM.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #45969 üzenetére
Mivel a fejlesztők azóta erősen downgradelték a STALKER 2 -t emellett továbbra is szar optimalizálású lett ez a rész is, pedig még NV sponsor game is, szóval igen emiatt nem eszi annyira a ramot, de azért eszi a 8 gbosokat pl reggelire FHD n is (amire én se számítottam), s a 12gb is necces 1440p-4K ra fullon RT vel DLSS-el 60-70-80 fps re pl. 4K ra meg alap a 16-20 itt is. Továbbra is egy sima 6800 sokkal jobban viszi mint egy 3080 ami vicces.
Ez a játék számomra az év csalódása amúgy minden szempontból azt is leszarnám ha 700 fps el menne Intelen és AMD n és 300 al Nvidian ha maga a game technikailag gyenge és játékmenetben pl ellenséges AI is sokkal jobb volt az előző rész sok-sok éve.
Oh legjobb lesz 2025-2026 ban 480p ről skálázni akár 4K ig vram hiány miatt csak ami filléres dolog lenne milliárdos cégeknek rápakolni.
5070 ről a 12gb miatt volt szó most jó ideje de mindegy.Az RTX 4080 -ról amúgy gondolom nem fogsz váltani felesleges lehet egyelőre szerintem. Főleg ha igazak a pletykák hogy kb 20% al ha jobb lesz a 5080 lehet nem éri el a 4090 et majd kiderül.
Statisztikák Egon meg továbbra is az NV Marketing az olyan mint a rohanunk a 700e Ft -os szoftveresen jó APPLE-ért bármikor effektus kb ahogy nézem az elmúlt pár évben, de ez persze igaz az elfogult AMD s Intel fanokra is proci vagy vga terén ugyanúgy csak az a réteg még kisebb. NV nagyon erős marketingben s eszik is a marketinget. Mindegy mibe kerül pénzügyileg, és vramilag jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #45969 üzenetére
Persze a proci difi miatt esik be a GPU 2-3 fpsre a videókon s akad mint a franc, amikor elfogy a vram s csakis a proci miatt megy 20-30-40 fps el sokszor átlag. . (az ajánlott 1440p 60 fps re is 5800x van szóval akkora nagy difi nicns azért e téren a procival hgogy 2-3 fps ekre beessen ) Mindegy álmodozgassatok akkor tovább vramügyben. 7900xtx pedig igen 4K ra jobb jövőtállóbb tovább fog 4K gamingelni az aki azt veszi sima matek. 16- nál több a 24gb vram nem fog elfogyni később se magas textúrákkal, RT-FSR stb-vel együtt se. (Bezony sok game 4K n máűe 16-18-19gb okat eszik most) Mit nem lehet ezen érteni. 3 generációval később meg mindegyik kártya kikopik majd vramtól függetlenül, de addig is előny lesz a +8gb vram. Ennyi erővel minek a 5090 re 32 gb továbbra is kérdezem mert az tényleg mire?
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Mivel láthatólag nem bírsz leállni, kénytelen vagyok én is beszállni.
A saját tanácsaink betartása olyan kihívás, mint egy játékprogramozónak a szűkös VRAM-memóriával gazdálkodni. Ha nem sikerül, az Univerzum egy apró laggal figyelmeztet!
--> #45879
-
Egon
nagyúr
válasz hahakocka #45968 üzenetére
Mivel láthatólag nem bírsz leállni, kénytelen vagyok én is beszállni.
Először is, ha már statisztikákat idézel az RT kihasználtságát illetően, hadd hozzak fel egy annál sokkal relevánsabb statisztikát (tudom, sokaknak fáj):
Analyst: Nvidia GPU Market Share Now at 88%, AMD With 12% | Extremetech20 évre visszamenőleg sosem volt ez ilyen alacsony (mármint az AMD szemszögéből nézve): 2010-ben még majdnem pariban voltak egymással, 2017-ban kb. 30%-on voltak a pirosak, 20% alá 2021-ben ment, tavaly óta 5%-ot esett. Ebből következik, hogy a 12 GB-os probléma az nV vásárlóit teljesen hidegen hagyja. Korábban is vicces volt azt olvasni, hogy azok vergődtek leginkább (a hisztéria határát súrolva) a hasonló problémákon (pl. a 970 3.5 GB-ján), akik egyébként deklarálták: soha a büdös életbe' nem vennének nV vga-t...
Most is ezt érzem.
Aztán, ha jól emlékszem, megírtad, hogy abbafejezed. Befejezted? Nem. Talán most sikerül: én drukkolok neked, meg tudod csinálni..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
nagyúr
A CS úgy jön ide, hogy ad egy kis kontextust, mennyi embert érint a vram probléma. Ha a játékosok számát nézed, egy marginális kisebbség az, akiknél a 8gb vram limit egyáltalán problémaként felmerül.
De ez kit érdekel? Nem a játékostársadalom általános problémáiról szól a téma, hanem a potenciális 5070 vásárlókról. Méghozzá nem egy marginális kisebbségükről.
A konzolgeneráció korlátai valóban adnak valami kiindulópontot, de messze nem döntőek. Ráadásul a PS5 Pro-ban lesz +2GB az OS dolgainak, úgyhogy ott a 16GB mehet mind a játékoknak.
Térjünk vissza a témára 1 év múlva - én arra tippelek, hogy addigra már lesz szájhúzás a 12GB kártyák tulajdonosai részéről.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
S_x96x_S
addikt
> a mostani konzolgeneráció végéig a 12GB kártyákat nem kell temetni.
Szerintem a technológiai jövőt ugyan nehéz megjósolni, de arra egész jó esély van, hogy a játékfejlesztők trehánysága állandó marad. Szóval, ha PC-n játszol, ne felejts el tartalékolni egy kis VRAM-ot – különösen, ha egy konzolról átpakolt 'csiszolatlan gyémántot' akarsz futtatni!
-
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #45966 üzenetére
Ami gondolom nem meglepo, mert a legtobb usernel nincs koppra ugyanaz a hardver es szoftveres korites.
"A 7800x3D meg a 5600x nem is értem hogy jön ide."
Ugy jon ide, hogy az egyik CPU teljesen mas architektura es sokkal gyorsabb, mint a masik, egy hardverelem ami kihat az FPS szamra, ahogy az eltero RAM is a ket videoban!"Te terelsz mert a 12gb ról volt most szó."
Ket eve mantrazod, a 7900XT/7900XTX jobb vetel a jovotallobb VRAM tobblet miatt.
Ezt feluton a "jovoben" nem bizonyitja semmi, sot, az ellenkezojet.
Szoval nem, nem csak a 12GB volt szo.
Azota terelsz es amikor ujabb cafolat jon, akkor hebegsz habogsz."mennyivel kevesebb a vram"
Epp errol beszelunk, hogy nem nagyon latszik meg a kevesebb vram negativ hatasa, epp az ellenkezoje. Ezt kellene a sok vetites helyett megmagyaraznod vegre."hogy nem nagyon érdekli az RT a többséget"
Oh ne aggodj, most hogy az RDNA4-el az AMD is jobban rafekudt az RT-re, most aztan nagyon fontos lesz az RT. Eddig nem volt fontos.De hagyd az RT-t, raszterben sem jon ki a VRAM elony.
Tehat?"AMD fórumoldalon múltkor pont Buster hozott be egy linket s egy hosszú vitát, hogy Stalker 2 nél nem kell vram"
Ha mar engem idezel, akkor tisztelj meg annyival, hogy pontosan idezel.
Nem azt mondtam, hogy a Stalker 2-nel nem kell vram, hanem azt mondtam, hogy a Stalker 2 joslatod nem jott be, miszerint na majd ott aztan az "uj" jatekokban a vram kelleni fog es csillogni fog vegre az AMD.
Nem mutatta ezt, 7900XTX-nel ugyanugy hajadra kenheted a +8GB vramot.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Igen s erről beszéltem, hogy egyik gyártó azt adja másik azt ne fanboyozzuk le a másikat ezért vagy azért főleg akkor ha fele fele CPU vagy VGA volt ,már életében mindkét gyártónál.
Várjuk meg azért az új Intel, NV, AMD vga-kat javulnak e valamit hiányosságukban mindegyiknek megvan a maga baja s előnye ahogy mondod. AMD fórumoldalon múltkor pont Buster hozott be egy linket s egy hosszú vitát, hogy Stalker 2 nél nem kell vram eleve egy sponsor game szóval már nem hiszem hogy aktuális egy előnnyel indulunk játékot hasonlítani de ott is ment a hosszú felesleges vita. Maradjon abba a veszekedéses hangulat egyetértek.cucka: Teljesen egyetértek. Meglepően tapasztaltam sokszor jobb vagy rosszabb átlagértéket a benchmarkokhoz mérten végül élesben. Persze érthető ahogy a hasonlatodat is írtad.
Főleg ha még bekapcsolom a Record gombot. De az más tészta.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Busterftw #45964 üzenetére
A benchmark kicsit olyan mint az autóknál a 0-100 gyorsulás.
Jól megismételhető mérés, könnyen összehasonlítható eredményt ad, és valamennyire megmutatja, mennyire gyors egy autó.Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a való életben nem gyorsulsz 0-100at, és hogy ez a szám nem mond semmit a sebességérzetről.
A benchmark jó összehasonlításra, de azért mindent nem lehet belőle levezetni. Például nem mondja meg, hogy ha leveszed a képminőséget a játékban, az hogyan skálázódik. Mennyi képminőséget buksz adott fps nyereséghez? Ezt nem lehet számszerűsíteni. Pedig a valóságban szerintem fontos.
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #45964 üzenetére
Igen csak sokszor nem valósak ezt sokszor láttam már pl jobban ment a game vagy picit lassabban átlagban mint a Benchmarkban volt.
Te terelsz mert a 12gb ról volt most szó. Én írtam erre hogy a 32 gb a 5090 nél miért? A 20-24 gb előbb fog elfogyni 4K ba mint a 32... S ezerszer olcsóbb mint a 5090 lesz. (380 vs 1.5 milla?::D) vajon annyival jobb lesz? )
Hagyjuk abba szerintem felesleges veled vitatkozni úgy látom.A 7800x3D meg a 5600x nem is értem hogy jön ide . Nem a CPU benchmarkokról beszéltem. S életbe nem mondtam ilyet 7800x3D tényleg ezerszer jobb mint az 5600x.
b. :
Igen jobb RT re JELENLEG az NV kártya ezt senki se vitatta, de mennyivel drágább s mennyivel kevesebb a vram az a másik oldala. Nem ingyen kapod két szemünkért.
De a szavazások a 'Nevenincs' milliós csatornákon azt mutatták ki, hogy nem nagyon érdekli az RT a többséget. Kevesen játszanak vele arányaiban. Vagy mert gyenge a kártyájuk vagy nem érdekli őket vagy túl sok FPS-s vesztenek vagy kevés a + látvány, ilyen válaszlehetőségek voltak s bezony nem a kedvencem az RT nyert utolsó előtti volt asszem. HWU-n volt nagy szavazás s tematikus adás nézd meg. Pedig amúgy a HWU srácok ajánlották az RT-t előtte pont. Az elején még nem 3-4 évvel ezelőtt de ma már igen persze ha közeli árak s elég vram van akkor ajánlják.
3-4 játék van ami nagyon szép RT ben, de főleg PT ben de hát az tényleg a jövő még hogy játszható legyen pl 1440p-4K-ban is úgy
Konzolokon az közel se natív 4K s legjobb esetben, s az átlag legjobb esetben a 30 fps persze fut na de hogy s milyen trükkökel elég oda.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
A CS úgy jön ide, hogy ad egy kis kontextust, mennyi embert érint a vram probléma. Ha a játékosok számát nézed, egy marginális kisebbség az, akiknél a 8gb vram limit egyáltalán problémaként felmerül.
A 12GB azért sem fog nagyon hamar elfogyni, mert a current gen konzolokban összesen 16GB RAM van. A legtöbb komoly játék krosszplatform, és akkor meg be kell férni alapesetben ebbe a mennyiségbe.
Szóval amíg ez a konzolgeneráció releváns, addig valószínűleg 12GB vram elég lesz arra, hogy jó játékélménnyel, nem full lebutított grafikával tudj játszani.
Persze semmi se zárja ki, hogy a pc játékosoknak megadják az opciót arra, hogy nagyobb textúrákat használjanak, és ezt meg is teszik. De hát a 4080-as és 4090-es kártyákat is el kell adni. Amikor a játék töltőképernyőjén ott az nvidia logó, akkor erre is gondolj .#45958S_x96x_S
Olyat szerintem senki se állít, hogy tökéletesen elég lesz a jövőben is. Max annyit, hogy a mostani konzolgeneráció végéig a 12GB kártyákat nem kell temetni.
De előbb-utóbb minden elavul. -
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #45962 üzenetére
Az AMD meg egy kategoria, aztan ott sincs meg a + vram elonye, se a jovotallosag, lasd 7900XT/7900XTX.
"de a benchmarkok se 100% osak"
100%-al pontosabbak, mint ez amit ide bedobtal. A 7800X3D eleve koroket ver a 5600X-re, de ne zavarjon. Persze mit erdekelnek teged a tenyek.
A benchmarkok pont azert hasznosak, mert osszehasonlithatoak ugyanolyan vagy kozel ugyanolyan korulmenyek kozott."Mától akkor a 12GB az isten !"
Tehat akkor az ujabb tereles es a kerdes ignoralasa utan, hol a 7900XTX +8GB elonye a 4080 16GB szemben?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #45960 üzenetére
Hát persze, nem vagy te fanboy.
Csak szétcseszed olyan dologgal a topiko,t amiről senki nem tehet meg senki nem tud rá hatást gyakorolni.
Ha az Ember választ a Jó felskálázás meg a jó RT teljesítmény és a Vram között akkor könnyen Nvidia maradhat. Én megcseszhetem ha ultra textúrámat , ha közben olyan szar az FSR hogy azt fogom nézni egy játékban , hogy hol jön elő a shimmering meg a szellemkép....
Ha az emberek többségének jobban fekszik az, hogy egy 4070 superrel eljátszanak 1440P-n a 7900XTX RT teljesítményét kapva sok játékban, akkor azzal sem tudsz mit kezdeni. Ez egy választás és éppen lehet jó választás is az ő szempontjából.
Menj be az AMD topikba és cseszd szét a topikot rendszeresen azzal, hogy az AMD miért nem lép előre értelmesen RT teljesítményben vagy miért ad szar felskálázást évek óta neked a pénzedért. AZ nem zavar? Az zavar hogy Nvidiánál 4 K Ultrán nem megy Epic beállításban egy textúra felbontás 1-2 játéknál?
Ehelyett ide jössz be havonta és osztasz észt a Vramról és ezt a vitát olvassuk hetek óta mindkét topikban hogy egy -két AMD kártya tulaj erről sír.
Mi ezzel most mit kezdjünk itt az Nvidás topikban?
Beszéljünk Jensennel hogy adjon több Vramot vagy Lisa-val hogy ne szarja le az RT-t vagy a felskálázást immáron 3 generáció óta? Jó lenne.
Valószínűleg téged nem édekel az RT/ vagy a jó felkálázás másokat meg nem édekel ha 3 darab játékban lejjebb kell venniük a textúra felbontást 1 lépcsővel, ha mellette normális felskálázást kapnak.
Pont be lehetne fejezni ezt itt ebben a topikban, a végetlen semmiről nem szóló civakodást mert senki sem fogja azt mondani, hogy jah igazából igazad van, mindkét gyártó valamilyen téren kompomisszumra kényszerít minket, pedig amúgy ez az igazság.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #45961 üzenetére
No de az az Intel nem egy kategória volt ! Árban is 25-30% al olcsóbb sőt. 3070 nél jobban megéri így is amúgy pl s árban is jó azoknak akik nem költenének sokat a driverek pedig egyre javulnak. No most Intel fan lettem jaj Olcsón kapott sok vramot bár igaz hogy ott tényleg sok értelme nem volt. De legalább nem feláras volt 12 gb al.
Igen a játékmeneteknél mindig van difi hogy éppen hol játszottak de itt mindegyik hosszú és több terepen város, erdő stb játszik... nem pont 1000%ig ugyanaz, de a típus hasonló, de a benchmarkok se 100% osak amúgy csak mondom, sőt sokan a benchmarkokat utálják pontatlanságuk miatt. Nevenincs csatornát írtál se neve se nézettsége híre nincs. De mégis van.. Fene egye meg ha egy kártya jó 5 évig is ugye? 5700 am ugyan csak 8gb vramos de én nem cseréltem le azóta más AMD és NV kártyára ja akkor nem vagyok fanboy már?? Uh nem akartam költeni sokat sajnos de egyedül az Alan Wake 2 nem ment eddig vele Jó vétel volt. Biztos jobb mint 2-3 kártyát is venni e periódusban. 100e ft 5 év alatt úgy hogy most is medium-highon tolom a legtöbb game-et. Na ezt akarom majd elérni másik vga-val sok vrammal mert 1440p-4K váltással az is kell nekem sajnos.
Mindegy beszélgessetek s szidjatok mindenkit akinek eltér a véleménye a vram kapacitás kapcsán. Mától akkor a 12GB az isten ! 10 éven át! Most már egyet értünk. Érdemes többet fizetni azért hogy kevesebb vramot kapj s ezáltal akár csak 10 game-el kevesebbel tudj élvezhetően 1440p- ultra-n vagy 4K n tolni. De amúgy több ilyen game van és lesz is képzeld folyton most már.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #45960 üzenetére
"Intelen is 16gb vram volt"
Es hogy teljesitett a kevesebb vramos Nvidiahoz kepest?
Szarul. Na most ha ezt sikerult megerteni, akkor lehet visszamenni mirol van szo az AMD-nel."Utálom amikor valaki le AMD fanboy-oz"
Hat akkor esetleg hallgass a tesztekre meg a szamokra, tanulj belole es ne informalj felre folyamatosan. Hogy ha cafolnak tenyekkel, akkor valld be tevedtel.
Az sokat segitene. Meg az is, hogy eveken keresztul ne azt az 5-6 ervet hozd fel mindig:
-kollegak, 12 ev
-amd jovotallobb
-"sokan" lecsereltek a 3070-et
-Nv tamogatott game
- jaj de hat en nem most mondtam (dehogynem) hanem 2-3-4 ev mulva (aztan az az ido mar eltelt)"amit küldtem neve nincs csatorna 515e feliratkozóval"
Nem a feliratkozoszam a lenyeg, hanem hogy ket kulonbozo rendszerrel es jatekmenettel akarod hasonlitani a kettot!"a HWU"
A HWU-bol is linkeltem neked kepeket, amik teged cafoltak, lasd a Stalker 2, Wukong.
Direkt azert, mert tudom nekik hiszel."megint nem reagáltál ami tények az élő játékmenet videóban"
De reagaltam, a 6800 egy 7800x3D es mas rammal van tesztelve egy teljesen mas jatekmenet alatt, mint a 3080 ami egy 5600X-el szinten masik rammal.
Ha nem erted ezzel mi a problema es nem erted az elismert oldalak miert fix hardverrel tesztelnek, akkor tenyleg nincs mirol beszelnunk.
Kerdezd meg valamelyik kollegadat, hatha kibirja rohoges nelkul.De ha mar nem reagalasnal tartunk, hol a 7900XTX +8GB elonye a 4080 16GB szemben?
-
hahakocka
senior tag
Nem tudom mit nem értesz mert az 5070 vramjáról beszéltünk az nem kapcsolódik ide mert a hírek szerint 12 gb lesz. S azon vitatkoztak többen hogy elég lesz e a 12gb. Ez AMD marketing?????? Intelen is 16gb vram volt és lehet akár hogy lesz is akkor INTEL marketinges is vagyok ugye? Istenem. Most a vramról beszéltünk elég lesz e a 12gb az én döntésem hogy ennyi lesz a kártyán vagy sem??? AMD INTEL fanboy vagyok mert volt 4 Nvidia kártyám is aha Hagyom tovább beszéljenek a tényleges NV fanboyok itt akkor. Akik mindenhol fanboyokat látnak de láthatóan egy helyen nem. Biztos én hírezek percenként új AMD-NV stb híreket olyanokat is amik nagyon nem használok pl nem dolgozok egyik VGA kártyával se. Utálom amikor valaki le AMD fanboy-oz. Továbbra is mást jelent a fanboy kategória szerintem. Pl aki egész életében , kérdés nélkül veszi az adott márkát vagy aki félpercenként hírez mindenről minden apróságról is az adott márkát illetően. Na nálam ilyen nincs. CPU fronton sem! 12 évig volt Intelem összesen laptop és PC is. Én nem írok ide többet tényleg. Csak kérlek egy dolgot ne fanboyoz engem én se foglak téged. Azt láttad hogy azt írtam hogy a 3080 on ha 16gb lenne menne simán 4K ban is a videók alapján? Akkor most NV fanboy is vagyok ugye?
Jaja Buster amit küldtem neve nincs csatorna 515e feliratkozóval (mind hülye tuti! ja sok NV s szerint a HWU is az a több mint 1 milliós feliratkozó számával mind hülyék ugye?) s a lényegről megint nem reagáltál ami tények az élő játékmenet videóban voltak csak támadj itt a fórumon. Na a Fanboy kateg. az nagyon igaz másra nem rám azt hiszem. Ja csak az én kollegáim 12 év NV-ről váltás után tapasztalták most ezt 1.5-2 év alatt Tapasztalat váltás után! Nem csak hőzöngés.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Akkor lesz kevés, amikor az xx70-es kártyán WQHD-ben is lesznek VRAM-alapú akadások.
A CS nem értem, hogy jön ide, nem arra vannak ezek a kártyák kitalálva.Én az egész high-end VGA-piacot egy felfújt lufinak tartom, az, hogy max beállításon játszol, már régóta csak a feelingben más, látványban nem nagyon (nem az RT-re gondolok, az egy kicsit más műsor). De azt gondolom, hogy ha erre a feelingre akarnak eladni terméket, akkor legyen is képes erre a termék. Ahogy írtam, a 4070-es SKU-kal nincs gond - az 5070-nel szerintem lesz, ha 12GB-tal jön.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
S_x96x_S
addikt
> 2 éve már folyamatosan "hamarosan kevés lesz".
> Jelenleg van kb. 5 játék a piacon, ....
> Lehet, hogy nem 5, hanem több, mondjuk 7. Vagy 8.két évvel ezelőtt kevesebb problémás játék volt mint most
és két év múlva még több problémás játék lesz.
Ha nem így lenne, akkor nem kellene upgradelni.még az nVidia is tudja, hogy hamarosan kevés lesz a VRAM,
mert komolyan dolgozik az RTX IO-n és a jobb asset hw-res tömörítésen és még sok más csoda-technikán, csak azok a csoda-technikai workaround-ok a régi GPU-kon nem igazán működnek, Vagy a fejlesztők nem használják a technikákat.A VRAM hasznossága sok mindentől függ.
de szerintem belátható, hogy a
+1GB a 8GB - ra többet ér, mint a
+1GB a 12GB-ra, vagy a
+1GB a 16GB-ra, vagy a
+1GB a 24GB-ra
Vagyis ha a VRAM a szűk keresztmetszet, akkor az jobban fáj, és egészen beesik a teljesítmény. és az elmúlt évek trendjei alapján - a VRAM szűkösség egyre nagyobb probléma lesz.Persze a VRAM önmagában nem minden, de egy szükséges - de nem elégséges tényező a GPU jövőállóságához.
az nVidia több okból nem érdekelt a VRAM növelésében, az egyik ok az AI felhasználás,
ahol a professzionális kártyák felé akarja terelni a vásárlókat.és mindig óvatosan kell fogadni, azok tanácsát, akik 16 vagy 24GB VRAM -al arról papolnak, hogy 12GB tökéletesen elég lesz a jövőben is. Mert nem árt, hogyha viselik a saját ajánlásuk vagy döntéseik következményeit.
-
Busterftw
nagyúr
Raadasul megfejelte azzal, hogy privatban is hazudozik es cherrypickel nevesincs Youtube csatornakkal
gainwardgs
"1440P-re vettem a kártyát nem 4K-ra, ha 4K monitorom lenne alapból más kártyát veszek"
Meg kb mindenki, mert senki nem hulye, meg az AMD oldalon is."4K gaminghez egy 7800Xt-vel, jót röhögtem"
Az o "kollegai" meg rajtad rohognek, hat nem tudtad?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Benéztem látom 43 új hozzászólás, biztos jött valami infó az új családról,de látom csak a brazil szappanopera megy.
hahakocka: Látom volt már moderátor is de nem bírod abbahagyni az AMD marketinget.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
cucka
addikt
2 éve már folyamatosan "hamarosan kevés lesz".
Jelenleg van kb. 5 játék a piacon, amik 4k ultra RT-ben egyértelműen kifogynak a 12gb vram-ból. Lehet, hogy nem 5, hanem több, mondjuk 7. Vagy 8.
Ugyanezek a játékok alapvetően a csúcs kártyákon képesek csak 4k ultra rt-ben jól futni, ahol 16 vagy 24gb vram van, mert hát azért csúcskártyák.
És amúgy ha összeadod, a counter strike-al többen játszanak, mint ezekkel a játékokkal összesen. Háromszor.Én értem a problémát, meg az elméleti vram korlátot. Csak a való életben, a benchmarkok világán túl nem látom ezt akkora horderejű problémának.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest