-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
-
Alexios
veterán
Srácok, senki nem mondja a boomert a konkrét boomer generációra utalva, mikor azt mondja valaki hogy boomer vagyok = öreg vagyok, nem kell ebbe többet belelátni. Öreg ebben az értelemben lehet akár 30 éves is vagy fiatalabb.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Amúgy a boomer generáció ...
Amúgy Huang Zsen-hszün - boomer.
És Zuckerberg ezt írta róla "He's like Taylor Swift, but for tech"
Még szerencse, hogy a magyar nyelvtan őrei -itt nem járőröznek.
mert akkor számon kérnék a magyarosságot:
""
Huang Zsen-hszün [ Keleti névsorrend, ismert angolosított nevén Jen-Hsun (Jensen) Huang (hagyományos kínai: 黃仁勳, egyszerűsített kínai: 黄仁勋, pinjin: Huáng Rénxūn; Tajpej, 1963. február 17. –) ]
"""
Persze a Prohardver is - sokszor az angolosított nevét használja.Mottó: "A verseny jó!"
-
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #45488 üzenetére
ugyan. HT 1080Z 32x128 Galaxy , Invaders meg Tuzolto.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
válasz
-=RelakS=- #45492 üzenetére
Meg az oszcilloszkóposok
Wiki: Possibly the first video game created simply for entertainment was 1958's Tennis for Two, featuring moving graphics on an oscilloscope."Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
válasz
Jelen
Amúgy a boomer generáció az 1965 előtt születettek, szóval sztem van itt egy kis kavarodás.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
GEIL
addikt
válasz
Azt a korszakomat szándékosan nem írtam le, természetesen nekem is volt 286, 386SX, 486DX2 procis gépem....videokártyák is S3-tól kezdve Riva128, 3Dfx voodoo3 2000, GeF2 mx400, GeF4 ti4200...stb stb.....de anno 1989 körül, 8 évesen kezdtem a gamelést Commodore64-gyel és fekete fehér Jácint TV-re kötve...stb
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Devid_81
félisten
válasz
93-94 korul hagytam hatra a Commodore-rt es azota van mindenfele gepem, mindenfele monitorral amit eltudsz kepzelni, foleg csoro gyerekkent.
A "gomb-akvarium" CRT-tol ami csak repa-sarga es annak arnyalatait tudta, majd jott az elso azt levalto fekete feher stb-n keresztul jopar 1440p-s hiper szuper moniotorig minden.
Teny, hogy 1440p/4K-n tenyleg van egy 1080p altal megkozelithetetlen kontraszt 22-24" felett, de valamit valamiert...
-
PuMbA
titán
Igen. Én is boomer gamer vagyok, sokat játszottam CRT monitoron 800x600-ban, 1024x768-ban meg CRT TV-n konzollal
Megtartottam volna most is az 1080p monitorom tovább, szóval nekem se volt tervben az 1440p-re váltás, de egyes mostani játékok TAA homályosítása az én határaimat átlépte. 1024x768 élesebb volt anno CRT-n, mint amit egyes játékok most produkálnak 1080p-n TAA-val.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
gainwardgs #45485 üzenetére
Igen, az 1440p-t mondtam volna még mint egészséges kompromisszum.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
Mondjuk boomer gamerként a 2000-res évek elején a 640x480, 800x600 volt az átlagos.....akinek már ment valami "akadozás nélkül" 1024x768-ban az már isten volt.
az 1280x1024 még elérhető volt egyes játékokban, de az 1600x1200 már valóban csak álom volt még az akkori csúcs hardverekkel is..Persze a felbontáson az "problémázik" akinek a kijelzője többet tud mint a gépe.....én annak idején vígan elvoltam 1024x768 100 hz-en / 100 fps-sel.....haverom meg erősködött hogy neki 1600x1200-at tud a monitorja és szenved mert 60 hz, de csak 30 fps-sel megy a Quake3
.....mondtam neki, mert megalomán vagy és nagyfelbontású monitort akartál amit a géped még windows asztalon is alig tud meghajtani és nézheted a 60 hz-en villogást......persze azon a monitorján az 1024x768 elég homályos volt.....de az én monitorom ugye nem tudott többet, de éles volt és 100 hz.....
Szóval én ha most mehetnék RTX4080-ra vagy RTX4090-re....akkor sem a monitort cserélném először...hiszen vígan elég mindenre az 1ms /240HZ /Gsync /HDR és "csak 1080p".....nem váltanék skálázgatott 4K-ra és 60-80 fps-re,.....
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz
szmörlock007 #45478 üzenetére
Pedig az 1080p az sz@r hiaba az egesz.
En ezt mar masik topikban is megkaptam amugy, pixeles, homalyos a dlss sem segit mert csak csunya lesz a kep, de eleve csunya mert 1080p es kesz, uljek le egyesEs mindekozben egy RTX 4060 Ti ereju kartyaval mindennel is lehet jatszani ultra beallitasokkal es meg egy kis RT is mehet, vagy ha nagyon kell az ero akkor 4070 es evekre jo a user es meg a 12GB vram sem lesz korlatozo tenyezo.
Mindegy nem akarok errol offolni, nekem tokeletesen megfelel amire kell, kis penz kis foci
...
-
PuMbA
titán
válasz
szmörlock007 #45478 üzenetére
Láthatod úgy, de ahogy írtam ez így önmagában semmit se bizonyít
2008-ban volt egy felmérés Angliában, hogy az emberek 35%-a nem látja az SD és HD felbontás közötti különbséget, mert távolról nézik a TV-t és szemvizsgálaton se voltak már évek óta.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz
FLATRONW #45469 üzenetére
Éredekes, én azt gondoltam, hogy ahol van DLSS, ott van DLAA is mindenesetre találtam egy ilyet. [link]
Macerásabbnak tűnik, mint a fel-le skálázás, amit leírtál, de ha gondolod ránézhetsz, hogy van e szignifikáns minőségbeli különbség a két módszer közt.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
huskydog17 #45472 üzenetére
Értem, köszi, bár abszolút nem tartom logikusnak. Ha megvan a neurális háló tréning akkor nem látom mi akadálya van annak, hogy egy natív felbontásra downsampling történjen, vagy subpixel szinten legyen “felskálázás”.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
[Nvidia reportedly mulls socketed design for Blackwell B300 AI GPUs — next-gen Blackwell GPUs may be removable by the user]
Ezt megjátszhatnák amúgy a normál grafikus kártyákkal is valahogy, cserélhető GPU , foglalattal. ha nem is mindegyik,de pár SKU átjárható lehetne.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
huskydog17
addikt
Blackwell gyorsítók olyan rekord mennyiségű előrendelést generáltak, hogy 1 évre előre elfogyott az összes, azaz, ha valaki ma ad le előrendelést Blackwell GPU-ra, egy teljes évet kell várnia.
Amíg a Hopper-t tízezres nagyságrendben vásárolták, addig a Blackwell-re százezres nagyságrendű előrendelés érkezett. Olyan ügyfelek állnak sorban, mint például Amazon, META, Microsoft, Google, Oracle.
ForrásEz megerősíti Jensen és a Foxconn vezetőjének a kijelentését, miszerint őrült nagy a kereslet a Blackwell-re.
#45471 M@trixfan: Nem.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
S_x96x_S
addikt
515,410.43 USD ért - legalább már van benne VRAM is.
"GPU Memory 1,440GB total, 64TB/s HBM3e bandwidth"
"NVIDIA “Blackwell” DGX B200 Listed, Prices Start At A Half A Million Dollars For The Top of The Line AI Hardware"
https://wccftech.com/nvidia-blackwell-dgx-b200-price-half-a-million-dollars-top-of-the-line-ai-hardware/
Mottó: "A verseny jó!"
-
FLATRONW
őstag
Ha tehetem, akkor az 1080p-s monitoromon, DRS segítségével 1440p DLSS Quality (960p) játszok, és így is sokkal jobb a kép.
Először azt hittem, hogy valami maszatolás lesz a végeredmény a 960p-ről 1440-re felskálázás, majd 1080p-re leskálázás miatt, de fantasztikus lett a kép.
A lényeg az, hogy még 1440p-s monitor sem kell az egészhez. -
PuMbA
titán
válasz
Devid_81 #45450 üzenetére
Természetesen ugyanúgy állítottam be, mint minden más játékot
1080p magas grafika és alapértelmezetten ugye a TAA be van kapcsolva. Egyből feltűnt, hogy homály bármely más játékhoz képest és elkezdtem keresni az okát. A TAA kikapcsolásával teljesen megszűnt a homályosság, de cserébe meg pixelrecegőssé változott az egész kép, ami szintén játszhatatlan. 1440p felbontással játszottam végig TAA-val 1080p monitoron, így már éles volt a kép.
A YouTube is tele van videókkal, hogy a játék alacsony felbontásban homályos. Neked azért nem jöhetett elő, mert vagy távolabbról nézed a monitort, mint én vagy már negyed / fél dioptriát elcsúszott a szemed. Nekem is újra kell csinálni a szemüvegem 5 évente és van, hogy kicsit később veszem észre, mert ugye az agy hozzászokik.
[ Szerkesztve ]
-
Az offolást és flame-keltést légyszi fejezzétek be a topikban (akinek nem inge ne vegye magára).
-
gainwardgs
veterán
válasz
deathcrow42 #45460 üzenetére
7900xt
főleg egy bitangabb modell pl. Vapor-x
-
Jacek
veterán
válasz
Quadgame94 #45457 üzenetére
Otthon ez egy dupla/tripla problema mert nem eleg a bivaly eros forint, de az euro is gyengult rettento sokat a dollarhoz kepest, lenyegeben mar egy egyben szamolnak vele a gyartok.. es akkor erre a lightos otthoni afa is... igy nehez
-
Devid_81
félisten
Nemtom Te mit hogy allitassz be, de nalam nem volt az RDR2 homalyos FHD-n
Sokan ugy felnek az 1080p-tol mintha vmi biologiai fegyverrol lenne szo, mikozben meg mindig az egyik legelterjettebb felbontas.
Nem veletlenul, legolcsobb fentartani, max CPU oldalrol kell erosebb vmivel, de egy high-end VGA arabol egy egesz konfig kijon mindekozben.
Valamit valamiert.Es persze van aki a dlss/fsr kozott nezi egesz nap, hogy a fuszallak hogy korbulnek meg csunyulnak 4K monitoron, a helyett hogy jatszana a jatekra epitett gepevel, de nah nem vagyunk egyformak.
...
-
PuMbA
titán
válasz
Devid_81 #45436 üzenetére
Pont egy kiváló sztorival rendkelkező, single játék esetén, a Red Dead Redemption 2-ben teljesen homály a kép 1080p-n
És ez nem picit, hanem olyan mintha elromlott volna a szemed. Így nem lehet játszani. EA Sports WRC 24 esetén szintén. A szemem nem tudott fókuszálni annyira homály a kép, játszhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Mint ahogy itt is tisztában van mindenki azzal hogy miben szar az Nvidia attól függetlenül, hogy Nvidiás topik, Senki nem elvakult rajongó itt, még én sem.
Igen, jó lenne realitás talaján maradni mindenkinek itt.
meg Azt is megérteni mit jelent a személyeskedés meg az hogy ki fanboyoz le kit, mert kettőnk közül ezt te tetted meg felém, csak én felvállalom, te meg megcsinálod...[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
Meg szeretnelek kerni hogy maradj a valosag talajan es ne add a gondolataidat a szamba.
Nem dicsoitem az AMD-t tisztaban vagyok azzal mibesz szar, es hogy miben jo az NV .....Eleg nehez targyilagosan beszelni veled hogy atszerkezted a posztodat folyamatosan.
Es kerlek ne szemelyeskedj hogy ki a baratom es ki nem.
Barataimat az ovodaban szereztem 45 eve.Fejezzuk be, hplnap vissza nezek az RT posztokert.
Most.mehetsz modihoz, bye.[ Szerkesztve ]
-
A többes szám ugye ott van, X2N barátodnak szólt nem szántam külön posztot neki.
Nem, nem rajongó klubb de nem is Nvidia fika topik lenne szerepe ennek a topiknak
Erre van a AMD vs Nvidia vagy az AMD saját topikja, ahol örülnek neki ha minden nap ezt olvassák milyen jó az AMD és milyen szar az Nvidia 100 posztban. Itt is elmenne véleményként de nem napi szinten heteken át és esténként 60 új posztban 50 ben ezt olvasni.[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
Hol latjuk az RT szapulasat amit allitottal keresgelj tovabb
Az biztos.hogy en nem rakok hozza fanboykodast ja es az AMD topicokban sem.
Ertem tehat en tapasztalatbol beszelek te.meg csak irkalszNem tudtam hogy ez az Nvidia fanboyok talalgatos topicja, at kell akkor ezt nevezni es mar nem is jovok id
Be is fejeztem, de meg varom az RT szido lekicsinylo posztjaimat
[ Szerkesztve ]
-
Tessék ez a te termésed ebben a topikban az utóbbi időben. [link] Áruld el melyik az ami az Nvidia következő generációjával kapcsolatos hír, pletyka, és nem sírás a vram miatt vagy szimpla Nvidia fika flame vagy hogy te mennyivel jobban vettél AMD-t mint Nvidiát?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hahakocka #45435 üzenetére
Legyünk tárgyilagosak és felsorolsz egy csomó pletykát meg nem jelent dolgokról és ígéretekről, mi lesz ha igaz lesz vagy ha nem... Ps5 pro irreleváns itt. A hír és a pletyka majd a valóság mind különböző dolgok.
Én tárgyilagosan azt tudom hozzátenni, hogy nem tudjuk mit hoz Nvidia ebben a generációba RT vagy felskálázás szintjén,de biztos vagyok benne hogy bármit meg tudnak csinálni szotfveres és hardveres téren is, nem ülnek a babérjaikon. Engedjük el az AMD vonalat..."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Jacek
veterán
Elkezdtem irni erre egy valaszt, mar jo hosszu volt aztan kitoroltem.
Mert le esett hogy egy NV fanboy vadol engem AMD fanboysaggal akinek volt 5 darab 4090-e, 2 darab 3090-e, volt 3080Ti es 3080 iskurva vicces vagy ne haragudj
Meg varom hogy beposztold ahol en olyanokat irok hogy felesleges az RT es szar stb. Majd ezutan esetleg folytathatjuk.... addig vissza is veszem a premiumot.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Szemely szerint semmi bajom ezzel.
Ha barmikor elfogy az ero akkor mehet a dlss, engem nem zavar ha a fu csunyabb picit.
Single jatekokkal jatszom, csak jo storyval rendelkezokre hasznalom a keveske idomet.
Kinottem a reszletek keresesebol/nezesebol mar, muszaj volt idohiany miatt.
Annyira, hogy az msi afterburner csak a hofokot/orajelet/fogyasztast irja ki, semmi fps meg ilyenek.[ Szerkesztve ]
...
-
hahakocka
őstag
Legyünk tárgyilagosak azért. A hírek alapján az FSR 4 teljes AI val már nagyon jó lehet és az RT is sokat fejlődött az RDNA 3.5 el is PS5 PRO -n és a RDNA 4 re is 2.5.-3 szoros RT ről voltak hírek. Persze kiderül még mi igaz ebből de biztatóak a jelek. Viszont jelenleg RT re nagyon erős az NV ez tény. Ár érték aránya szerintem nem olyan jó azért.
-
válasz
bitblueduck #45431 üzenetére
Számomra már az is érthetetlen kettős mérce, hogy valakinek nem számít az RT által adott grafikai többlet , ( amúgy vannak játékok, ahol valóban nem számottevő amit hozzá ad,)de azt elképzelhetetlennek tartja ugyan az az illető,hogy egy középkategóriás kártyával valaki abban a pár problémás játékban Ultra textúra felbontás helyett High-el játszik, és megoldódik vram gond. A magasabb szintű textúrafelbontások között sok játékban észrevehetetlen különbségek vannak, miközben méretben azért eltérnek. Persze ez sem okoz örömet ezekkel az árakkal,de úgy néz ki, valahol mindegyik gyártónál kell kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
schottgun
tag
Sziasztok, aki megtalálja a 6 apró eltérést a két kép közül, az kap egy 40.000Ft értékű Temu kupont.
Sok szerencsét!
-
bitblueduck
senior tag
Mi meg már nagyon sokszor leírtuk, hogy mi sem örülünk ennek,hogy Nvidia Vram sóher, ez egy szar dolog, de nem veszünk többen AMD kártyát mert számít az RT , számít a DLSS
Ez szép megfogalmazás, ha ezt értenék 100-500 offtopic hozzászólást meglehetne spórolni havonta.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
De még hányszor akarjátok ezt leírni? Miért folytattok hadjáratot folyamatosan itt AMD kártya tulajként ? Két dolgot írtok le minden nap. Hogy kevés a Vram és hogy az RT szart se ér. De ezt minden nap ide hozzátok.De akkor nektek minek kellene Nvidia kártya akár 20 GB vrammal?
Mi meg már nagyon sokszor leírtuk, hogy mi sem örülünk ennek,hogy Nvidia Vram sóher, ez egy szar dolog, de nem veszünk többen AMD kártyát mert számít az RT , számít a DLSS és elégedettek vagyunk az Nvidia egyéb szolgáltatásaival.
Az mellett van egy nagy és gyors L2 cache meg magasabb sávszél.
A GDDR7 50 % kal gyorsabb mint a GDDR6 ami az RDNA-n lesz.
Az mellett a 12 GB vram nagyon sok embernek elég ,hisz több ezren rántották fel az AMD eladásait is az RX 6700 kártyával.
Nem mindenki 4 K-n játszik, hanem 1440P-n meg DLSS -t használ itt elég a 12 GB vram és sokkal többet vesztünk egy szarabb RT teljesítménnyel vagy a DLSS elvesztésével mint azzal ha van plusz 4 GB vram.. persze a kettő együtt lenne az igazi.
Majd év végén jön a 5070 super 16 GB vrammal .
Nem jó dolog hogy ez van ,de ez van.
Az is szar dolog hogy AMD így bánik az RT vel és nem ad választást annak akinek más a priorítás.
Ezzel a topikot cseszitek szét, nem az Nvidiát és mi nem tudunk mit tenni ez ellen, mert csupán azért sok ember nem fog venni AMD-t mert ad több és lassabb Vramot miközben az RT-t vagy a felskálázást leszarja. Ezt nem én mondom hanem a piaci részesedés állítja ezt.
Az mellett külön vicces ovasni azt hogy 21 GB vramot kérő játékok tesztjeit teszi itt be valaki miközben egyetlen kártya van minkét oldalon ami ezt abszolválni tudja.
7900XTX és a 4090. ha ezt valaki reális igénynek gondolja annak külön gratulálok.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Devid_81 #45386 üzenetére
szerintem egyszerű a recept, az 5080 nal akarnak versenyezni az AMD csúcs kártyája ellen és 1000 dolárra fogják belőni az árárt.Ez előrelépés amostani 4080 hoz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Devid_81 #45426 üzenetére
1080p-vel ma már van egy hátrány, hogy a játékokban lévő TAA nagyon mossa és többször a képminőség csapnivaló, azaz közel sem olyan, mint 10 éve.
Manapság a 4K a cél és az elsimító és felskálázó algoritmusoknak kell a minél nagyobb felbontás, hogy jól működjenek, erre írják őket. Ezért váltottam 1080p-ről 1440p-re most nyáron. Van, amit elvisznek az alsóbb kategóriás VGA-k is 1440p-ben, ez öröm boldogság, de ha meg nem, akkor sebességben ugyanott vagyok 1440p Quality felskálázással ami majdnem 1080p-ről, 960p-ról indul, de élesebb a kép, mint 1080p natívon. Nem mennék már vissza 1080p-re.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Valamikor nalam is az volt, majd jott 2 gyerek (ikrek) onnan asztali eladva, kiprobaltam 2 gamer laptopot majd a hajam hullott a 65dbi visitastol
Majd jott a PS5+TV neha amikor volt erom nem-halni nap vegen azzal ment a jatek.
Majd most meg oda jutottam, hogy este 8 kor csendes a haz, hoppa van idom jatszani, legyen ujra PC, mert az az igazi!
Van penzem?Nincs...
Akkor mi legyen?
1080p, azt konnyu etetni[ Szerkesztve ]
...
-
válasz
Devid_81 #45417 üzenetére
Őszintén szólva, én nem sok értelmét látom azt találgatni, hogy ki min fog miért jajgatni. A műszaki paraméterek és a várható teljesítmény találgatását érdekesnek tartom, még a piacon látható marketing stratégiák is érdekesek, de az erre adott emberi reakciók inkább már valamilyen szociológiai topikba tartoznak
Közben meg úgy szavazok a pénztárcámmal, hogy már nem egy, hanem két generációt hagyok ki, és akkor is a legolcsóbb kártyák közül válogatok. Ez mondjuk nem csak az NVIDIA / AMD hibája, ha lennének jó AAA játékok, akkor lenne drágább GPU-m.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
gV
őstag
ha már megint törlés gyanús hszek szaporodnak álljon itt ez is:
Today's The 25th Anniversary of The World's First GPU: The NVIDIA GeForce 256 (wccftech.com)
-
hahakocka
őstag
válasz
S_x96x_S #45411 üzenetére
1440p-4K n kérdéses 2-3 éven belül elég e pl 12 gb ram highon-very highon. Főleg ha RT-DLSS egyéb is be van kapcsolva azok is levesznek 1-1.5g b -ot. Most aki évente cseréli kb a kártyákat neki lehet mindegy max. pénzégetés.
Azt bírom viaszont amikor mutatják, hogy akármelyik kártya jobb pár tized vagy 1-2-3 fps el a !k-n 20-30 fpsekkel megy a rosszul optimalizált game csak egyiken 25-másikon 28 fps bravóSokat számít egyiken se érdemes 4Kn azzal tolni kb.... Mert ott game optimalizálás elcseszett főleg hogy nem open world. Ilyen votl az Alan Wake 2 meg most a a Silent Hill 2. Outlaws legalább open world vagy legalábbis félig az de amúgy az meg egy elég csúnya game lett. Azonos engine-el a Division 1-2 jobb volt kb
S az még az 1. verzió volt nem Snowdrop 2.
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
válasz
Busterftw #45399 üzenetére
Azért nagyon nem mindegy hogy a 60 átlag FPS-es mellé 20-30 vagy 40-50 min FPS tartozik, meg úgy általában mennyire akadozik a játék, ha hirtelen sok mozgás van és ki kell cserélni a memóriában tárolt textúrák nagy részét.
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Devid_81
félisten
De ha bejon akkor lesz jajjgatas, de sebaj ott lesz az a csinos es jokepu 5090 ami "picivel" tobbert sokkal jobb
Szerk: en meg ekozben ultra brutal high-rol leveszem a grafot highra es jatszok tovabb nyugodtan 1080p-ben kovetkezo generaciog inkabb, a millios VGA-kat meghagyom annak aki megszavazta
[ Szerkesztve ]
...
-
Quadgame94
őstag
válasz
yarsley #45384 üzenetére
Még egy ok arra, hogy egy AD103 refreshnek 4 nm-en sokkal több értelme lett volna. Egyébként meg az NV magának okozta a bajt, hiszen a lapka méretét ők határozzák meg. Plusz 224-bit is simán megoldható lenne. De nem a 12 GB VRAM lesz a legnagyobb gondja annak a kártyának az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nem ajanlgatom, csupan kozoltem a tenyt, hogy Steamen ez a ketto a ket legnepszerubb kartya. Nepkartyarol beszeltunk. Most neztem a 3060 visszavette a tront.
Latszik mennyien haborodtak fel.
"5060 is hasonló szemét lesz ti meg majd tapsoltok megint a 12GB vramnak?"
Csak aztan nehogy megint az legyen, hogy a sok jovotallo AMD-nel aztan jobban teljesit 12GB vrammal.S_x96x_S
"Nagy csend."
Nincs nagy csend, konkretan semmilyen hivalatos benchmark nincs rola.
Illetve megint ugy beszelsz errol, mintha az Nvidia nem kinalna tobb vramot, mint 12GB.Inkabb arrol van csend, hogy az AMD-nek hol van az ACE ekvivalense.
"és arról győzködik a népet, hogy --> 12GB VRAM mindenre is elég"
Ilyenrol senki nem beszelt.[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
300e vegyek egy kartyat amin csopogtetett ram van
Ha annyibol kijon majd egy 5070, es tapsikoljak is -
S_x96x_S
addikt
> Az NV topicban az NV kartyak memoria mennyisege
> az eljovendo genben nem ontopic?ha rengetegen az előző 5 év memória igényével jönnek - újból és újból,
akkor ez lassan egy "előző gen" -es topikba megy át.---------
És arra semmi komoly reagálás nem történt, hogyha
az nVidia ACE elterjed , akkor az mivel jár.
Nagy csend.
De szerintem a nagy többség nem is tudja mi az - mert az a jövő ..
és itt mindenki csak a múltról akar beszélni.
és arról győzködik a népet, hogy --> 12GB VRAM mindenre is elég. Főleg azért, mert az elmúlt 5 évben is elég volt.[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Jacek
veterán
válasz
Busterftw #45406 üzenetére
Jo intel IGP is lehet nepkartya...
Te nem erted hogy arra a 12gb lovik be a cuccot?
Az az NV kartyaja ami mar hasznalhato qhd-re 88-89%-os reszesedes mellett en erre lonem be.De hogy ahogy mar leirtam ennek meg tapsolni is kell hogy milyen fasza ceg az NV
Hat az a szanalmas alatt van kettovel.
De jol latod.ezert veszek jelen pillanatban AMD ha megtehetem, mert en ezt nem akarom tamogatni jelen pillanatban.
Ezek a postok amiket irkalsz ne haragudj de szanalmasan
Nem tetszik vegyel nagyobbat, dragabbat stb...
Plusz tudom hogy erted de olyan vagy mint at egyszeru fideaz szavazo(nem kell haragudni)
Akinek nincs belole elonye csak hatranya de.megis[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Jo hat lehet venni AMD-t, mi a problema?
Mellesleg a 4060-4060ti a nepkartya epp Steamen, ott meg van 16Gb ha kell
De hallgattuk a "kovetkezo ev jatekaival kell megbirkoznia" dumat a 2000 szerianal, a 3000 szerianal, a 4000 szerianal, meg meg sem jelent de mar a 5000 szerianal.
Aztan valahogy nem hogy megbirkoztak veluk, de pont az AMD "jovotallosaga" nem jott ki kb soha, mert elobb fogyott el a GPU.Pontosan ezt latod az elozo kepen is.
A nyomorult 12GB ott van a 16GB AMD-sek elott, legyen az a 4070, meg a 4070 Super is.
(Outlaws 1440p.) Jaj bocs a 7900XT kap szaros +4fps +8GB-al.
1080p-ben 1FPS az elonye. -
Raymond
félisten
Ugyanazzal a motorral az Avatarnal nincs ilyen problema, tehat ez nem a motor vagy a kartyak hibaja hanem az fejleszto nem allt a helyzet magaslatan. Elnezve a jatek alltalanos kinezetet es allapotat nem meglepo.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw #45399 üzenetére
2 dolgot nem fogsz látni a grafikonon az állandó akadozást mert töltögetni kell a vramba a textúrákat meg azt hogy a játékban lassabban tölti be vagy be se tölti a nagyfelbontású textúrákat.
Busterftw-pont hogy az nvidia sara hogy milyen textúratömörítési eljárást használ driverből és hogyan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Háború Izraelben
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- EVGA 3090 XC3 Ultra 24 GB GDDR6X
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce RTX 2060 Super Dual Evo V2 Advanced 8GB GDDR6 256bit VGA videókártya
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest