Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
Nem beszélve arról, hogy a Polaris/Vega korszakban volt az AMD teljesítmény/fogyasztása a mélyponton. Ha minden mástól is eltekintünk, egy 1050 Ti egy utcahosszal bajnok volt ilyen szempontból, ami önmagában is egy jó részét, ha nem az egészet visszahozza a extra árának.
-
FLATRONW
őstag
válasz
-=RelakS=- #49874 üzenetére
Azért érdemes eltenni egy támogatott drivert is, ki tudja mit hozz a jövő.
-
FLATRONW
őstag
válasz
FLATRONW #49871 üzenetére
Ezt találtam a PhysX-es játékokról.
A táblázatban szerepel, hogy mely játékok engedik, hogy CPU-ra is lehessen erőltetni a PhysX-et. Azt is, hogy milyen hatással van a teljesítményre. Ahogy azt is, hogy elérhető-e a maximális minőségi szint CPU esetén.
Például az Arkham Asylum szörnyen fut egy 7700x-en. Arkham Origins esetén pedig nem érhető el a maximális minőség szint. -
FLATRONW
őstag
válasz
deathcrow42 #49870 üzenetére
Csak akkor lenne beszerelve, ha az érintett játékok használva lennének.
-
FLATRONW
őstag
A lényeg az, hogy itt is meg kéne tanulni párhuzamosítani, legalább olyan szinten, mint a CPU-knál.
-
FLATRONW
őstag
A HUB jó teszteket csinál, de VGA fronton látványosan AMD pártiak.
Az RT-nek nem sok értelmét látják már a közép kategóriában sem.
A DLSS-nek szintén nem látják értelmét 1080p felbontáson, és ebből kifolyólag elbagatelizálják azt az óriási előnyt, amit képvisel.
Érdekességképpen az FSR 1 idején az volt a nézőpontjuk, hogy milyen jó az minden régi kartyatulajdonosnak, hogy a gyenge vasukon 720p-re fogják tudni skálázni a játékokat.
Arról nem is beszélve, hogy képesek voltak arról szavazást indítani, hogy minden kártyát FSR-ral teszteljenek, akkor is ha elérhető a DLSS is.
Rendesen látni rajtuk, hogy zavarja őket, ha valami jót kell mondani az NV-ről.
Ettől függetlenül a tesztek nagyjából rendben vannak. -
FLATRONW
őstag
Egy kis UV.
-
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
válasz
huskydog17 #48100 üzenetére
Kösz, legalább már holnap lesz mit böngészni.
-
FLATRONW
őstag
válasz
-=RelakS=- #47877 üzenetére
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesünk van.
A lengyelek, meg a balti államok jó csicska módjára ugrálnak nekik, még is ezt kapják. -
FLATRONW
őstag
válasz
Chiller #46027 üzenetére
Nem kell elengednie.
Itt arról volt szó, hogy a 16 GB-os kártyán DLSS és FG segítségével a "játszhatatlan" 28 fps-ből játszható teljesítményt érjen el.
És ehhez kapcsolódik, hogy DLSS és FG segítségével a 12 GB-os kártyán is játszható sebességet lehet elérni, mert már nem lesz memória limites. -
FLATRONW
őstag
Ha tehetem, akkor az 1080p-s monitoromon, DRS segítségével 1440p DLSS Quality (960p) játszok, és így is sokkal jobb a kép.
Először azt hittem, hogy valami maszatolás lesz a végeredmény a 960p-ről 1440-re felskálázás, majd 1080p-re leskálázás miatt, de fantasztikus lett a kép.
A lényeg az, hogy még 1440p-s monitor sem kell az egészhez. -
FLATRONW
őstag
Mindenhol ahol ilyen kérdéseket feltesznek (TPU, HU), főleg a hangos AMD -s kisebbség szavaz, akár többször is.
A múltkor feltettek egy olyan kérdést, hogy DLSS-képes kártyán milyen felskálázást használnak, ha elérhető az összes fajta (vagy csak a natív, vagy DLAA jöhet szóba).
Meg sem lepődtem rajta, hogy a DLSS-hez képest csak 1-2 %-al kevesebben, de szavaztak az FSR-ra. -
FLATRONW
őstag
válasz
-=RelakS=- #44942 üzenetére
Azért itt is látszik, hogy teljesítmény/fogyasztás terén mennyire belefutottak a késbe a Samsunggal, mennyire visszafogta őket a 8nm.
Most hogy nincsenek ilyen gondjaik, ki is jött a különbség a konkurenciával szemben, így megengedhetik az ilyen húzásokat.
Ettől függetlenül én sem hiszem, hogy ekkora különbség lesz a két GPU között. -
FLATRONW
őstag
válasz
szmörlock007 #44880 üzenetére
Nagyon helyes.
-
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
válasz
Quadgame94 #43256 üzenetére
Nekem nem tűnik cikinek. Könnyen használható és átlátható, ez a lényeg.
Az AMD-t azért hoztam ide, mert sokan azt tartják hivatkozási alapnak, hogy milyen modern. Pedig csak egy sima bazári megoldás.
Ha az NV csinál is valami újat, remélem nem viszik el abba az irányba. -
FLATRONW
őstag
Lényegtelen, hogy ki volt valamiben az első.
Az a lényeg, hogy valami mennyire működőképes, és hogy megjelenésben ne legyen túl nagy a lemaradás a konkurenciához képest. -
FLATRONW
őstag
válasz
Quadgame94 #42139 üzenetére
Olvasd el még egyszer, odafigyelve, hogy mit írt gejala.
A lényeg az, hogy az RDNA 2 reményre adott okot (persze utólag kiderült, hogy ehhez az NV rossz gyártástechnológia választása is kellett),
viszont az RDNA 3 tényleg csak a szükséges minimumot hozta. -
FLATRONW
őstag
Tényleg meg lehet köszönni az NV-nek, hogy elkészítették a DLSS-t.
A felskálázásos korszak így is úgy is eljött volna.
Ezt már a konzolokon elkezdték, majd a Quantum Break is bepróbálkozott egy saját megoldással.
DLSS nélkül most is itt tartanánk, csak ilyen szart sem érő megoldásokat használhatnánk.
-
FLATRONW
őstag
válasz
S_x96x_S #41724 üzenetére
Pont a gyengébb kártyáknál a leghaszontalanabb az FSR.
Egy GTX 1070 esetén jó lenne használni pl. 1080p Q (720p) módban, de ocsmány minőséget ad alacsony felbontásnál, így inkább vissza veszem az általános minőséget. Ha pedig már nem lehet tovább, akkor hanyagolom azt a játékot. Régebbi kártyáknál jobban vissza kell venni az FSR minőségét, amire már jelző sem létezik. -
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
Én már az 1070-en sem használom az 1080p Q módot, mert annyira rossz minőséget ad, inkább az általános minőséget alacsonyabbra állítom.
Ettől gyengébb NV kártyákon pedig még alacsonyabb szintre kellene állítani az FSR minőségét.
1070 felett már csak az 1080/1080 Ti páros van, az szerintem nem túl sok. -
FLATRONW
őstag
Ez azért is érdekes, mert akik mindig példálóznak a konzolok árával, azok PC-n hirtelen maxos, vagy ahhoz közeli konfigokat akarnak vásárolni.
Végre el kellene dönteniük, hogy nekik megfelel-e a konzol grafika és teljesítmény szint vagy sem.
Ha megfelel, akkor már nem is olyan sokkal drágább az azonos szintet megütő PC.
És itt még nem esett szó sok más buktatóról sem, ami sokaknál javít a PC árának megítélésekor. -
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
válasz
S_x96x_S #39500 üzenetére
Nem tudom, hogy mit is mér egy ilyen teszt, de kb. az jön le belőle, hogy nem történt ezen a téren fejlődés. Egy kicsivel több Cuda core-ral és kisebb memória sávszélességgel azonos teljesítményt kapunk. A 4090 kb hozza azt a szintet, mint amennyivel több "anyag" van benne.
-
FLATRONW
őstag
válasz
prime77 #39240 üzenetére
A játékokban van/lesz rá lehetőség, hogy bekapcsold. A DLSS 3 újítása a képkocka generálás. A Cyberpunk példájából kiindulva a DLSS beállításoknál lesz egy kapcsoló a képkocka generálásra, amit bekapcsolva
menni fog a DLSS 3, nélküle pedig lényegében csak DLSS 2.x módban fog futni a játék. -
FLATRONW
őstag
válasz
Devid_81 #38603 üzenetére
Nálam már a HU is egész szépen leírta magát. Még nézem őket, de a medium beállításos tesztjeik eléggé lehangolóak. Az sem tetszik, hogy folyton sírnak valami miatt, hol azért hergelik a népet, mert az NV-nek nem tetszik az, hogy kevesebb hangsúlyt fektetnek az RT-re, vagy most is volt valami garancia vita Linus-ékkal.
Amikre én még adok: Gamer Nexus, Digital Foundry. -
FLATRONW
őstag
válasz
KillerKollar #38562 üzenetére
Kérdés, hogy az NV és az AMD fog-e mellékelni adaptert az új kártyái mellé. Lehet, hogy felülvizsgálják az egészet, és nem lehet majd adaptert használni. A tápgyártóktól kapott adaptert meg lehet használni az előző generációs FE kártyáknál, ott rendben működik.
-
FLATRONW
őstag
Ennek előbb-utóbb meg kellett történnie, az ATX 2.0 már 2004 óta velünk van. Pl. sokaknak van méregdrága, idén vásárolt AM4 -es alaplapja, ők sem fogják tudni használni a jövő AMD CPU-it.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Yutani #37931 üzenetére
Gondolom, erre a cikkre gondolsz. Ez nekem is nagy kedvencem tőle.
Ez is jól bemutatja, hogy akármennyire is szörnyű volt a GTX 480 perf/watt mutatója, sehol nincs ahhoz képest, amik később jöttek.
A HD 5870 30 százalékkal hatékonyabb, mint a GTX 480.
Ettől már a Fury X vs. 980 Ti is rosszabb képet mutat, 34 százalékkal jobb a 980 Ti.
Ami utána következik, az már menthetetlen volt.
GTX 1060 vs. RX 480, 50 százalék.GTX 1080 vs. Vega 64, 66 százalék.
GTX 1080 Ti vs. Vega 64, 72 százalék.
Ezeket a számokat nem lehet védeni. Azt mondani, hogy a Fermi óta nem volt ekkora különbség generáción belül, pedig egyenesen nevetséges.
#37965Yutani:
A Control Panelben nincs lehetőség a power limit állítására. -
FLATRONW
őstag
Nem tudom miről beszélsz.
A GTX 1080 és az RX 480 egyszerre jelent meg. A Vega 64 pedig több, mint egy évvel később, tehát az a kártya tényleg generációs előnyben volt a GTX 1080-al szemben, de betettem az azonos teljesítménye miatt.
Még a PH-s tesztben is sikerült a Veganak összehozni 100 W többlet fogyasztást, mégpedig úgy, hogy a mért játékban 20 százalékos teljesítmény hátránya volt.
A PH-s teszt szerint pedig a GTX 480 70 W-al fogyaszt többet, mint a HD 5870, ami pont megegyezik a köztük levő TDP különbséggel (180 W - 250 W). Abban a játékban, ahol mérve volt a teljesítmény, a 480 felbontástól függően 10-20 százalékkal volt gyorsabb a HD 5870-től.
Igazából ezek a fogyasztás különbségek még nem is egészen pontosak, mivel a teljes rendszer fogyasztását mutatják meg. Ebben az esetben pedig a jobb teljesítményt nyújtó VGA miatt pl. a CPU is többet fogyaszt.
-
FLATRONW
őstag
Jóval nagyobb különbségek is voltak. Ajánlom figyelmedbe a következő generációkat:
GTX 1080 vs. RX 480,
GTX 1080 vs. Vega 64
5700xt vs. 2080 TiA GTX 480 vs. HD 5870 így nézett ki.
-
FLATRONW
őstag
válasz
GeryFlash #37665 üzenetére
Az AMD-nek is van egy 375 W-ig eleresztett vizes kártyája, ami nem gyorsabb, mint a sima 3090. Az RDN 2 esetén már felesleges ennél nagyobb fogyasztást engedni, mert már nem hoz teljesítményt.
Ne felejtsük el, hogy az RDN 2 már egy eleve csiszolt 3.generaciós 7nm-re épül, ebből kb. kihozták a maximumot.
Ilyen szempontból nagyon szép, amit az NV kihozott a 8 nm-ből.
Az meg majd kiderül, hogy azonos gyártás mellett mire képesek. Ezek alapján szerintem is az NV lesz a jobb. -
FLATRONW
őstag
válasz
Petykemano #37251 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy PCIE 2.x alaplapban mennyire fogná vissza a teljesítményt egy ilyen x8 vagy x4-es kártya. Nekem például olyan van. Szerintem ott már a 8 GB sem segítene.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Alogonomus #36503 üzenetére
Ezért is írtam azt, hogy ahol számít a különbség. A Doomnál nincs jelentősége az óriási különbségnek, mindkettő bőven jól teljesít max beállítások mellett,nincs hova tovább növelni a részletességet. Persze a felbontást lehet növelni még ott is, de ezek a GPU-k 99 százalékban már a full hd-ra is kevesek max beállítások mellett. A jövőben ez már csak romlani fog.
Azt is észrevettem, hogy az NV-t, még az alacsonyabb kategóriájú GPU-k esetén is sújtja az 1080p low-medium beállítások melletti rossz CPU skálázódás.
Megfigyelhető, hogy sok játék esetén az alacsony beállítások mellett összeszedett jelentős hátrány magas beállítások mellett szinte eltűnik.
Tehát a részletesség növelésével javul az NV GPU-k kihasználtsága.
De nincs ennek semmi jelentősége, mivel az esetek többségében 1080p medium-high-ra jók ezek a kártyák, magasabb beállítások mellett már most is elvéreznek. -
FLATRONW
őstag
válasz
Alogonomus #36499 üzenetére
Itt van egy újratesztelés videó a HU-tól.
2 játék van benne, ahol számít az a 10-15 százalék különbség.
A bökkenő az, hogy az egyikben pont az 1060 a jobb (Dirt 5), a másikban pedig az 580 (RE:VIII).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Milyen monitort vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó MSI N260GTX Twin Frozr 896MB GDDR3 VGA retro PC-be
- MSI R6770 (MS-V214) 1 GB GDDR5 128 bit PCI-E videokártya
- gigabyte itx gtx 1060 3gb
- Új Bontatlan Gigabyte RX 7700 XT 12Gb/ RX 7800 XT 16Gb 3Év garancia + Névre szóló száma
- Eladó Gyönyörű állapotú MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM WHITE
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest