- Hálózatokról alaposan
- TP-Link WR1043ND router
- XPEnology
- Még havi 6 dollárt kérhet a Spotify a plusz funkciókért
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Ubiquiti hálózati eszközök
- OpenMediaVault
- Windows 11
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
válasz
Ádám16 #78951 üzenetére
Első körben a kábelezést nézd meg, nem csúszott-e ki valami. Ha ott minden rendben, akkor az azt hajtó erősítőt nézd meg, bekapcsol-e, kap-e jelet, világít-e valami piros rajta.
Ha ez mind oké, akkor a fejnél is nézd meg a jel csatlakozását, ott nem jött-e szét valami (csak a remote kapcsol). Ha ez mind oké, nyomkodd finom meg a sugárzót, mozog-e hangtalanul. Ha valami zörejt hallasz nyomkodás közben (súroló hang), akkor a nyomó adta meg magát. A biztosítékokat se felejtsd el ellenőrizni![ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Átirányítottak a kérdésemmel hozzátok, a megfelelő topikba. Tudnátok segíteni?;
A nagyhidegben arra indítottam reggel az autót, hogy az utólagosan behelyezett Focal mélynyomó az ülés mögött nem igazán akar dübörögni, miközben minden hangszóró szépen muzsikál. Mi lehet az oka? Jól sejtem, hogy csak a hideg, vagy ettől még nem kéne ezt produkálnia?
-
queens
tag
válasz
SlyChocolate #78949 üzenetére
64/128
-
queens
tag
válasz
SlyChocolate #78947 üzenetére
sziasztok!
a kmn 356 kenwood vajon hány gigás pendriveot tud kezelni? a 32 megy, de vinné a 64, 128-ast is szerintetek?
nem találom a user manualban
[ Szerkesztve ]
-
SlyChocolate
senior tag
Sziasztok tudnátok ajánlani a régi bluetooth-al nem rendelkező sony cdx M8800 autórádióhoz. Jó dac-al szerelt minőségi bt adaptert?
Aminek a hátlapon van rca formátumú aux bemenete. Ide lehetne illeszteni esetleg. -
berek21
őstag
Lehet abból baj, ha 2 erősítőt ugyanarra a vezérlő kábelre kötök? Behúzom mindkettőt ha kell, de spórolnék ha lehet.
-
troll81
addikt
Sziasztok DLS Rm6.2 hangszóró szett valaki kezében kocsijánban járt már?
-
queens
tag
válasz
queens #78742 üzenetére
bejelentkezem, megvan a "láda", egy DLS PESB28
nagyon örülök neki, a hb corollában szépen szól, nem tolakvó, de megadja az alját.
próbáltunk bele 2 másféle, nagy kockaládákat, volt ami nagyon brutál volt, de az méretre is nagy volt
a dls-sel megmarad a hely, és van alja a zenének, később beszámolok még, mert 2 óra van benne egyelőre
-
petresq
csendes tag
Helló! Van egy 19-es octavia. Gyári hangrendszer elvileg. Bal első ajtóban, nagyon rezeg valami ha kicsit feljebb rakom a hangerőt. Lehet az ablakemelő kapcsolók okozzák. Ha odateszem a kezem, kb meg is szűnik a dolog. Sopron környékén valaki tud segíteni esetleg ilyenben? Hívtam pár helyet , de mindenki offolta a témát.
-
Laybee
őstag
Jvc-t is pont ugyanott gyártják, mint a Kenwoodot.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #78934 üzenetére
Nálam csak annyi a csavar a történetben, hogy a pendrive kihúzása nem segített.
Ugyanúgy CD SOURCE-szal indult, és onnan nem játszott le semmit értelemszerűen:
a pendrive visszadugása billentette innen ki... (Először gondoltam, hogy "felhívatom"
magam, mert olyankor is át szokott váltani, érzékeli a bejövő hívást, de nem vált be.)V8engines: hát én már bármit el tudok képzelni. De amúgy ezt elég könnyű kideríteni, miszerint tesztelés céljából teljesen kihagyod a pendrive-ot a képletből, azaz kihúzod, mindenféle beállításokat végzel: ha utána is szarakodik, akkor nincs köze hozzá.
Amúgy nálam 2017 óta megy, semmi extra hűtés, sőt a pendrive is végig benne volt... (Noha viszonylag ritkán hallgattam onnan végül zenét, mert inkább telefonról ment...)
-
V8engines
tag
válasz
DigitXT #78933 üzenetére
2 din JVC-m van, kezdetektől harcolunk egymással. Ha már csak a menüben, beállításokban bármit elállítok, amint kilépek, belassul az egész (hangerő, szám léptetés, stb.). Újraindítva helyreáll.
Lefagyás is volt már, nem kell neki hozzá a téli időszak sem.
Bekapcsolás után van hogy nem jelenik meg a hang. Van hogy 2.-6. próbálkozás után jön meg. Nem számolom már mi a rekord, de úgy rémlik hogy a 6 újra bekapcsolás a csúcs.
Boltba visszaküldve annak idején persze nem találtak hibát. -Ez a sokszorra indítás akkoriban még nem volt (új korában).Az időkorrekció viszont mindent visz, pláne már így, hogy aktívkodom.
Biztos lehetne még hangolgatni, de ma pl. a műhelybe beállva egészen tetszett (más is tett róla említést) a hangzás. Akkutöltőt ráaggattam, aztán uccu neki, munkaidőben.
Ja, és tetszik hogy még CD alternatíva meg van benne, nem csak pendrive. Gari végeztével még ráaggattam (avagy bele applikáltam) egy hűtőventilátort a remote szálra kötve.De most így olvasva titeket, elgondolkodtam. Lehet hogy egy (amúgy hibátlan) pendrive okoz ilyet? Kétlem. Ekkora üzemzavart?
Viszont az tény, hogy volt már 1-1 szám amit le kellett törölnöm, mert ott lefagyott a gép. Sehova tovább. Olyankor újra bekapcs, és már nyomtam is tovább rögvest, vagy a reset segített.Döbbenet.
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
DigitXT #78933 üzenetére
Van olyan, hogy ha egy pendrive elkezd meghalni akkor bekavar így. Nekem legalábbis volt olyan pendrive-om ami látszatra nem haldoklott, de egyszer a fejegység hasonlót produkált és "lefagyott". Amint kihúztam a pendrive-ot észhez tért a fejegység. Amikor vissza dugtam ugyan azt a pendrive-ot akkor megint kezdte elölről.
-
DigitXT
nagyúr
Érdekességképpen megosztanám az alábbi esetet. Alany JVC KD-X342BT
Fogta magát, és azt írta ki bekapcsolás után, hogy "CD SOURCE". Mivel ez
egy CD mechanika nélküli fejegység, önmagában érdekes volt a kiírás...
A nagyobb baj az, hogy utána se kép, se hang: nem lehetett forrást váltani.Próbáltam a RESET gombot nyomogatni az előlap alatt, nem volt hatása...
Telefonnal összecsatlakozott, mutatta a Bluetooth jelet, de ennyi: hang az
ugye nem jött belőle, hiszen nem volt kiválasztva a BT SOURCE. Érdekes...Letöltöttem a JVC távirányító programot, tudott csatlakozni, viszont mikor
beállításokat akartam volna változtatni, azt írta hogy nem sikerül menteni.
Lehúztam az USB meghajtót, FM + BT a programban. Amúgy sötét kijelző.
Visszadugtam az USB-t, erre kiírta, hogy READING átváltott és megszólalt!
Innentől fogva pedig megint hibátlan, lehet váltani a forrásokat... Amelyek
között természetesen nem szerepel a CD: nem tudom, honnan vette elő.
Google keresés nem talált semmit a kifejezésre, valószínűleg nem gyakori. -
Lite
őstag
-
troll81
addikt
[link] ehhez mit szól a társaság
melós autó aktív első szett plussz sub.elvileg 3 út aktív keresztvalto és idokoerekcio.
Egy használt 50 -80 között van ez meg csak új -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
V8engines #78925 üzenetére
Hát nem tudom, VAG márkacsoport már régebb óta szivatja az embert, de ott sem mindegyik modell, pl Golf 4 is vicces, 2002-es Fabia is szegecses, de 2005-ös Octavia MK2 meg nem szegecses. Renault-nál viszont eddig nem szívtam szegecses megoldással. Thalia, Clio és most a Megane MK2 is szépen csavaros ott ahol kell.
-
berek21
őstag
válasz
sfknasty #78923 üzenetére
Az időkorrekciót majd a KTX100EQ megoldja. Az LSQ szett, a keresztváltó nélküli fajta. Igaz van otthon egy pár focal, majd rápróbálom. Egyenlőre az a terv hogy a 4 ajtószettet a a jl audio 300/4 hajtja, a kicsi 200 wattos 8"-os ládát pedig egy hídba kötött Lightning Audio b2. 400. A matek szerint ki kell hogy adja. Főleg a mínőség, és nem a hangerő a cél, ezért is bízom ezt a munkát a KTX-re. A k~sleltetések beállítását parádésan csinálja, a többi meg csak rajtam múlik majd.
A sub meg majd később kap egy dedikált monoblokkot, ha kell.
Remélem jó lesz, de még csak az egyik ajtó szigetelésével végeztem. Idióta olasz (egy Giulietta QV a kocsi) 70x20-as szegecsekkel fogatta össze a külső, és belső paneleket, amiknek 3mm-es magja van. Kb vibrániumból vannak, csak a kobalt fúrófej fogja, a maradékot úgy kell leflexelni.
[link] [link] -
sfknasty
aktív tag
válasz
berek21 #78922 üzenetére
Linkek nem elérhetőek valamiért.Ha jól tudom,akkor a Blam LSQ hangváltói bi-ampolhatóak.Én lehet,hogy külön 4 csatis erősítőt használnék a első szetthez ha még megvan a dsp-d,mert így joban betudod állítani az időkorrekciót is.Egy 2 csatissal pedig a hátsó szettet.Ebben az esetben akár ki is hagyhatod a hangváltókat akár és akkor ott vágod a frekit ahol és úgy ahogy akarod.
-
berek21
őstag
-
berek21
őstag
Technikai kérdés.
Lassan összeáll a cuccom. Viszont kicsit megakadtam az erősítő választásnál. Lenne egy JL Audio JD 400/4,aminek meg kellene hajtani 2 db Blam 165 RX-et, és 2 db Blam 165 LSQ-t. Elég lesz az oda? Kb 4x75 watt. -
SlyChocolate
senior tag
válasz
troll81 #78914 üzenetére
A zenéket tekintve amit ma a legtöbb rádióban hallható.
Nem vagyok vájtfülü.
Viszont kicsit offolom a topicot. Ez nem autóba hanem egy annó melós ma meg itthoni használatu aktív dobozba menne.
Ami 2.1-esként működne.
Kipróbáltam már pár mélyközépet de egyik sem vált be.
Kb 12 liter a mélykamra mérete amihez két 16-os passzív membrán tartozik.
Nyílván ezeket hangoltam de eddig nem sikerűlt jó hangzást elérni. Így gondoltam az autós subokra.
Pár kép a dobozról.......[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
SlyChocolate #78911 üzenetére
Nekem van Hifonics erősítő és láda kombó. A ládát magam építettem mert csak subot vettem amcsiból. Nem rég panaszkodtam rá, hogy nem jön be mert nem nyom akkora mélyet amennyit akarnék. Azóta raktam be egy MTX-et amit a házban letesztelve elég durván tolta, a kocsimba meg az is elég harmatos. Szóval azokat a “vádakat” vissza vontam, a Hifonics igen is jó cucc.
Azóta a szobában rezegteti a bútorokat.
-
troll81
addikt
válasz
SlyChocolate #78913 üzenetére
Mibe lenne használva milyen zenéket hallgatsz.zart vagy be láda erősítő?
-
troll81
addikt
válasz
SlyChocolate #78911 üzenetére
Szia kompletten labdával vagy csak maga a subwoofer?
-
SlyChocolate
senior tag
Sziasztok.
A Hifonics nevű cég termékeit használja valaki? Mennyire jók a sub hangszórói?
Kinéztem tőlük a Hifonics MRW84 subwoofer-t. Szerintetek? -
insight
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #78908 üzenetére
Köszi, ez a Kenwood kifejezetten tetszik!
-
insight
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #78905 üzenetére
Nincs felső határ, csak aránylag észszerűen szeretnék dönteni. Elsőre kinéztem egy 1 DIN Pioneert 9.5 kijelzővel, de egyrészt 350k másrészt beletakarna a szellőzőrácsokba. 2 DIN konzol 10ezer ft volt, akkor inkább rámegyek a 2DINesekre, így jutottam el idáig.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
insight
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #78903 üzenetére
Így van, jól érted! Esetleg abból a kategóriából van tipp? Vagy bökjek rá valamire a JVC-Kenwood-Pioneer-Sony sorból és nagy baj nem érhet?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
insight #78902 üzenetére
Amire neked kell, tökéletesen megfelel egy nem androidos rendszerű 2 din-es fejegység.
Ez a 100-130k-s kategóriában levő 2 din-es fejegységeken megvan majdnem minden kritériumod. Ezt mondjuk nem tudom mire értetted: nem lenne baj, ha tudna kihangosítót kezelni, külső mikrofonnal
Ha arra, hogy a telefonod BT-n ki tudd hangosítani és a mikrofon ne a fejegységbe legyen rakva hanem külsős mikrofonja legyen, akkor ez modell függő lesz, de megoldható.
Mivel Te Car Play-t vagy Android Auto-t akarsz használni (ezt vettem ki a szavaidból) ezért neked nem fontos az Android rendszerű fejegység.
-
insight
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #78900 üzenetére
Köszi!
Nézem az árakat, 8-12 GB RAMnál már 200ezres árkategóriában van, így érdekelne: szerintetek miért jobb ez, mint egy 130ezres Pioneer vagy Sony 3 év garival?
Nincs szükségem hackelhető oprendszerre, Android Auto vagy Carplay menjen, hangminőség legyen jó, és telefonálni tudjak (kihangosító funkció). Indokolja valami, hogy ezt válasszam a butább hagyományos márkák helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hálózatokról alaposan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- További aktív témák...