-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
aktív tag
Ha minden jól megy, a következő hét végére elkészülök a 2022-es The Batman film, a gyáritól jóval magasabb csúcsfényekkel rendelkező HDR verziójával. Aki esetleg úgy gondolja, hogy érdekelné majd, üzenetben jelezze.
-
félisten
válasz Oplex #108403 üzenetére
Nekem LG C2 és Philips 706 van, mindkettő jó,nincs köztük nagy eltérés. C2 nek kicsit nagyobb a fényereje de Philipsnél jobb a mozgásmegjelenítés. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya,de képminősége mindegyiknek igazi OLED.
Ambilight szuper dolog.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108404 üzenetére
Philips tvre nincs 3d lut, ahhoz külső lut nox kell. Hdr esetén meg lgnelnis csak 1 ld lut van matrixal.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #108391 üzenetére
Hmm én azt hittem hogy ha pl ő most megvenné azt a philipset és megkérne téged hogy csinálj egy nagyon sok pontos 3D LUT kalibrációt akkor kvázi annak egyezni kéne egy szintén így kalibrált LG-vel
Akkor ez mégsem így van?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Oplex
tag
válasz Pro Koryak #108396 üzenetére
Igen, Németországban.
A 8X9 (809, 819, 849, ...) széria kb. azonos ha jól tudom, érdemi különbség nincs közöttük.#108382 hunspikey
Boltban tudtam megnézni, de ott nem az igazi, ráadásul két különböző tartalom ment rajta... (mármint az egyik valami demo anyagvolt , a másikon meg TV-adás ment talán).Közben én is megtaláltam, hogy tényleg az LG panel van benne, úgyhogy nagy különbség nem lehet ahogy írtad.
-
Szoszo94
őstag
válasz Szoszo94 #108399 üzenetére
Jól írtam, házikó ikon a távon, bal oldali menüsáv alul "csatlakoztatott eszközök", majd ott jobbra a TV, HDMI után ott lesz a DLNA szerver is.
LG után én is egy csomót kerestem, már külsős lejátszó programot akartam letölteni, de mondom ilyen nincs, hogy nem tudja gyárilag lejátszani a szerverről a filmeket Aztán nehezen, de megtaláltam
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Menotti
aktív tag
válasz FearFmRadio #108372 üzenetére
Ne a piros ledet takard le,nem az veszi a jelet
A ledtől balra vagy jobbra próbálgasd papír csikokkal eltalálni a vevő helyét -
Szoszo94
őstag
válasz anderledani #108398 üzenetére
Főmenűben a bal oldalon, alul a csatlakoztatott eszközöknél. Fejből mondtam, nem biztos, hogy így hívják, de nemsoká megnézem pontosan - addig lehet meg is találod
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
anderledani
őstag
Samsungon hogy van a DLNA? Menüben nem találni sehol…
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
makoss
veterán
válasz Csandi #108392 üzenetére
Legalább 30fps tartalmat kell nézni,
Jó
#108393 szkutyi Zidoo-s beállítás + C4 kurv@jó, nem nyúlok hozzá. Zidoo-ban az a király, hogy van frame ráta ami szintén 60 fps-t csinál a 23,976-ból. Haverral néztük a Special.Ops.Lioness.S02.2160p-t, leesett az álla. Kár, hogy PC-re nincsen, fejleszteni kellene!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz makoss #108390 üzenetére
Milyen kepmodban vagy?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Csandi
őstag
válasz makoss #108390 üzenetére
Legalább 30fps tartalmat kell nézni, játszani meg ugy ideális esetben 120fps+ al. Aztán ha van olyan film vagy bármi tartalom ami 30 alatti, annál meg el kell fogadni, hogy az oled ilyen, túl jó és pontos amihez ha az anyag nem ér fel nem dőlök a kardomba, nézek mást . Plex amúgy jó, adj neki mégegy esélyt szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108382 üzenetére
Nem lesz telejesen ugyanolyan hdr es dolby vision esetében, mert Philips egyedi tone mappinget használ.
-
makoss
veterán
válasz szkutyi #108387 üzenetére
PC-n nincs inerpoláció, lehet de van program ami tudja ezt.
Érdekes, hogy a Led tévénél nem volt ilyen, vagy ha volt, nem tűnt fel, szerintem az Oled erősíti fel
Most néztem egy pár tesztvideót, vannak 30 fpsesek, azok már érezhetően jobbak.
De az alatt, látványosan rossz.#108388 alaves Volt nekem Serviio, lejátszás tekintetében sokkal jobb mint némelyik asztali lejátszó (!!)
Hátránya, hogy a hangot nem lehet küldeni Hi-fire
Ezért van most Zidoo+Denon.
Plexel nem vagyok kibékülve, sosem volt jó...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
pjen
félisten
Sose lesz igazán jó. Ha még lehet az egyiket cseréld valami más gyártásúra. Samu. sony stb. Van Lg tv m. Oled, nano és LCD is. mindegyik táv kezeli mindegyik Tv t.
-
alaves
addikt
válasz makoss #108386 üzenetére
Film nézéshez addig átállítod a HDMI-t alapra (vagy blu-ray-re) és Játékoptimalizálót is kikapcsolod, akkor lesz más képmód (filmmaker) és trumotion.
De egyszerűbb (nem kell ide-oda állítgatni), ha a PC-re médiaszervert telepítesz (serviio, plex, stb.) és a TV belső lejátszójával DLNA-n keresztül (5 GHz wifi) nézed a filmeket. PC kép pedig megy HDMI-ről.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
makoss
veterán
válasz alaves #108384 üzenetére
Oké, de én direkt PC-re kértem, MP4 illetve youtube-nál, ezeknél szaggat a kép
#108385 szkutyi Mert úgy csináltam a képet, semmi jelentősége mert sem be, sem kikapcsolva semmit nem javít
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
alaves
addikt
válasz makoss #108383 üzenetére
PC és/vagy Játék módokban interpolációs mozgásjavítás (de-judder, de-blur) nincs, csak BFI (OLED motion). Oka: az input lag kicsi legyen.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
hunspikey
őstag
válasz Oplex #108379 üzenetére
Szerintem ugyan azzal az (LG Display által gyártott) panellel vannak szerelve, innen fogva az elérhető képminőség azonos. Azét írom így mert ez nem a gyári dobozból kivett képminőségre vonatkozik. De kalibrálás után (Vhiktor kolléga) elvileg azonos lenne.
Philips gyárilag kicsit máshogy gondolja a képalkotást mint az LG.
javaslom nézd meg őket élőben!
-
ρσгτσ
addikt
válasz KisZozó #108380 üzenetére
Hát itt nem tudom pontosan mire gondol. Valószínű arra, hogy inkább használja a quality, mint a performance módot. Mert előbbiben általában szebb a játék. Nem a magas fps -re, hanem a képminőségre megy.
De olyan is van, hogy valaki azért állítja konzolon 60Hz -re a kimenetet, mert nincs natív 120Hz a TV -n. Csak DLG -vel.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
KisZozó
junior tag
-
Oplex
tag
Sziasztok!
Egy régi Panasonic plazmát (42ST60) szeretnénk lecserélni egy OLED-re.
A következő kettő jött szóba:
- LG OLED77C47LA
- Philips 77OLED849
Mindkettő azonos áron mozog, úgyhogy ez nem lesz tényező.
Képminőségben nagy eltérés van a kettő között? Az én szívem a Philips felé húz, nagyrészt az Ambilight miatt, de ha az LG nagyságrendekkel jobb képet produkál, esetleg más paraméterekben ver köröket a Philipsre akkor elgondolkodom.Felhasználás szempontból főleg streaming menne rajta (Netflix/Disney/stb...).
-
OPiiPO
veterán
Kikapcsoltam, kihúztam, bedugtam - bocs
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ρσгτσ
addikt
válasz KisZozó #108370 üzenetére
Nem a Hz és fps közötti kapcsolatról van szó. Hanem arról, hogy az alacsony frém gyors panel/pixel válasznál dadogósabb. Így például a 30 fps sem a legfrankóbb OLED -en.
Ha valaki megszokja, nem veszi észre, vagy nem zavarja az tök jó dolog. Csak "szokták mondani", hogy régen senkit nem zavart a 30fps. De CRT -nél ez egészen más volt.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz makoss #108371 üzenetére
Mozgás interpolacio trumotion memupont.
-
Atomgeszi
nagyúr
Pedig, ha eltakarod elől, akkor nem kellene vennie a jelet.
Nekem, amikor belelógott a center, akkor nem vette egyáltalán a jeletEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
FearFmRadio
tag
Sziasztok
Van egy LG OLED 65" C9-es tv-m
Vettem mellé ( igen közvetlen mellete van) LG OLED 42" C4 Tv-t ( monitornak használom)
Ma mikor ki bontottam be állitottam ,,, minden csuda szuper ,,, viszont ha a távirányitó-n megnyomom a (BE/KI kapcsoló gombot) akkor mind2 TV kikapcsol ... ha meg nyomom még 1x akkor mind2 tv be kapcsol egyszer ,,,
ki kapcsoltam mind2 tv-t
Ki huztam a konektorbol mind2 tv-t
Be dugtam a konektorba a C4-es tv-t be kapcsoltam a Saját távirányitójával
Össze szinkronizáltam a Távirányitot ,,, végül Ki kapcsoltam a C4 tv-t
Ki huztam a konektorbol
Be dugtam a konektorba a C9-es tv-t be kapcsoltam a Saját Távirányitójával
Össze szinkronizáltam a Távirányitot ,, végül Ki kapcsoltam a C9 tv-t
Ki huztam a konektorbol
Vártam 5 percet ,, Be dugtam mind2 tv-t a konektorba ,,, Be akartam kapcsolni a C4 Tv-t a SAJÁT távirányitojával ,,, be kapcsolt a C9-es tv is ,,
Mi ilyenkor a teendő ? hogy tudom be állitani hogy ne legyen ilyen gond ?
Nekem az is jó lenne ha egyáltalán Nem reagálna a C4 a Saját Távirányitójára se a C9 es távirányitójával csak kézel tudjam Be/Ki kapcsolni
Probáltam a C4-el azt is hogy mikor Vissza állitom a Gyári beállitásokra akkor fel ajánlja azt a lehetöséget hogy Telefon vagy Távirányitóval akarom irányitani ,,, Hát sajnos hiába állitottam be hogy telefonnal ,,, Sajnos ugyan ugy ki/be lehet kapcsolni a C9-es távirányitojával is ,,, Probáltam hogy le takarom a Kis piros ledet ,,, de hiába Lehet Alufoliával kellene (álitolag ezzel az emberi agy behatolást is meg lehet védeni az ufoktol )
köszönöm szépen a segitséget elöre is -
makoss
veterán
válasz szkutyi #108367 üzenetére
Háát eléggé zavaró Néha olyan mint ha 15 fpsel menne
Az ilyesmi videókat újabban nem Potplayerrel nézem hanem Splash lejátszóval, sokkal jobb. A hiba többnyire ezen alacsony képkockaszámú videókkal van, a 60 fpses simábban megy#108368 ρσгτσ És nincs erre valami megoldás? vagy az amit fentebb belinkeltem Viktor videójában?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KisZozó
junior tag
Mi köze van a Hz-nek az fps-hez(játék esetében)
"Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
junkpod
veterán
Most írta ki a Sony Google TV, hogy új funkciók kerültek be. Ezt a képet mutatta, ami tökre tetszik, viszont a program guide csak fekete hátteret mutat, semmit ebből a fancy megoldásból. Hogy lehetne ezt elhozni?
Box's don't touch!
-
makoss
veterán
Viktor amit a videódban mondtál kép szaggatásra az milyen tartalmakra igaz?
Pontosan erre gondoltam, oda tekertem: [link]
Mert jelenleg olyan problémám van, hogy MP4 24-25 fpses videóknál, illetve néhány youtube videóknál is szaggat a kép...most melóban vagyok nem tudom megnézni, csak youtube keresgélek képszaggatás problémákraKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Peat76
őstag
válasz Nagy_Gábor #108362 üzenetére
Igen, jobban megnézve minimális dőlésszög hátrafelé..
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2!
-
Csandi
őstag
válasz Nagy_Gábor #108362 üzenetére
Az a talpa miatt van, nem a panel hajlott. Mind dől hátra, szándékosan, mert LG úgy ítélte, hogy ha full függőleges lenne akkor nagyobb eséllyel billen előre egy lökéstől.
-
KisZozó
junior tag
válasz Nagy_Gábor #108359 üzenetére
Hiányzik a kocsid hátúljából egy darab.
Biztos, hogy zavaró szemből nézve?
Nem is értem az ilyen hozzáállást."Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
Peat76
őstag
Most jól megnéztem minden irányból a C4-em, tökéletes mint az üveglap, egy forgatható tv állványon van, de tökéletesen függőlegesen áll!
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2!
-
anderledani
őstag
Én látom sajnos
a képen csak az egyik hajlása látszik, a bal alsó sarka kifelé, a jobb alsó befelé hajlik, csak azt nem tudtam olyan jól fotózni[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz anderledani #108356 üzenetére
Biztos, hogy zavaró szemből nézve? Az én C4-em hanyatt dől egy kicsit (állítólag direkt ilyen az állvány, hogy kevésbé tudjon pofára esni), viszont mintha egy kicsit domború is lenne. Egyáltalán nem látni szemből.
-
verti1
tag
Sziasztok!
Van egy problémám. Adott egy Klipsch Core 100-as soundbar eARC hdmi-vel összekötve (eARC portokon keresztül) egy LG 65B4 tévével. Az a gond, hogy amikor bekapcsolom a tv-t elkezdi váltogatni a hangot a soundbar és a tv saját hangszórója között. Majd egyszer csak elkezd működni a soundbar rendesen 20-30 mp múlva. Tv-n eARC-ra van állítva a bemenet, a hang áthaladásra. Van egy olyan opció, hogy ki lehet kapcsolni az eARC támogatást a tv-ben. Ekkor rendesen működik, bekapcsolásnál egyből adja a hangot a soundbar. Valaki találkozott ilyen problémával? Mind a két készülék tudja az eARC-ot, mégse működik.
köszi
-
anderledani
őstag
válasz anderledani #108339 üzenetére
Mit javasoltok, az emaggal folytassam tovább a harcot, vagy a samsunggal vegyem fel a kapcsolatot? Itthon is van olyan, hogy kijönnek házhoz panelt cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
A Samsung ilyen görbe sajnos. A mostani munkahelyemre a minőségbiztosításra a Samsungtól jött át egy srác hát az mesélt olyan sztorikat hogy tátottam a szám.. Mint anno a dacia esetében. Kézzel görbítgetik a tv-ket, mert nem tudnak egyeneset gyártani.
-
Sasi001
senior tag
válasz anderledani #108351 üzenetére
Nem hinném, hogy kicsomagoláskor vagy összeszereléskor elhajlana, biztos, hogy már a dobozban hajlott volt.
-
anderledani
őstag
Ennek a második felére valaki?
-
ρσгτσ
addikt
válasz Nagy_Gábor #108349 üzenetére
Felénk csak a 65 colos QD OLED, ami DAT. A többi DAE, tehát WOLED. Legalábbis eddig nem derült ki más infó S90D szériáról.
Ami nagyobb baj egyébként, hogy tőlünk nyugatra, de még szintén Európában maradva is össze-vissza kavarják a típusszámokat a kereskedők.
Szokásos Samsung sztori, de most már nem csak VA vs ADS esetében, hanem OLED -nél is.
Szerk.:
Samsung -ról ezért nem érdemes népszerű észak-amerikai teszteket olvasni. Mert nem ritka, hogy eltér az ottani modell. Panelben vagy egyéb másban is.Vagy ha olvas is az ember, akkor előtte utána kell járni, hogy tényleg azonos -e a nálunk kapható készülékkel.
[ Szerkesztve ]
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz ρσгτσ #108347 üzenetére
Ja hogy az 55" 90D is LG WOLED, azt hittem csak a 83" az. De most hogy mondod, olvastam, hogy kiszámíthatatlan, hogy milyen panellel kapod a Samsungokat. Elég furcsa azért ez. És igen, a C4 elvileg a legzöldülősebb, jól belenyúltam. De ahogy írtam, szerencsére egyáltalán nem zavar.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz bdominik98 #108345 üzenetére
Mert rohadt drága, más márka ugyanazt vagy jobb minőséget (leszámítva a csúcsot) sokkal olcsóbban add. Sajnos ahogy látom a PS is elkezdett lejtmenetbe száguldani.
[ Szerkesztve ]
-
ρσгτσ
addikt
válasz Nagy_Gábor #108346 üzenetére
A fenti is LG paneles, csak Samsung "tokban". Egyébként LG -nél már korábban is volt ilyen zöldülés, de szerintem C4 -nél jobban látszik.
A rózsaszín elszíneződés szintén, de kép alapján ezt elég nehéz megítélni, hogy mennyire erős, vagy mennyire van jelen a panelen. De ezt az LG a panel sajátosságának tekinti.
[ Szerkesztve ]
-
Nagy_Gábor
csendes tag
-
bdominik98
kezdő
válasz Vhiktor #108343 üzenetére
Sony processing tesztet, hogyhogy nem talalok sehol egymas mellett pedig mindenki isteniti a sony processing-et
illetve most lattam egy magyar tv youtuber srac videojat teljesen lehangolt, hogy a sonynak koszonheto minden innovacio es sehol nincsenek reszesedesben bar gondolom nem segit rajta a 30% felar -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Celtis #108342 üzenetére
Én is látom hogy felül piros, két oldalt és alul zöld. Csak kérdés hogy ezt a fénykép erősíti fel vagy a valóságban is ilyen?
Na majd lövök egyet a Sony a95l-rőlISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Celtis
veterán
válasz anderledani #108329 üzenetére
Csak én látom ezt az erős tintinget rajta? A felső fele más színű.
-
hunspikey
őstag
Szerintem ez nem rossz!
Van jobb oldalt egy sötétebb sáv, illetve középtájon némi maszat de új panelnek ez hibátlan!
Figyelni kell, nyomasd úgy hogy 4 és fél óránként kapcsold ki hagyd hogy lemenjen a tisztítás aztán tovább.
150-200 óra körül csinálj új képet. Az lesz a maradó
-
anderledani
őstag
válasz Vhiktor #108337 üzenetére
Ha telefonon nézed kicsit döntögesd a kijelzőt, hogy változzon a kontraszt
amúgy cserébe viszont rendesen hajlott a panel, az előzőnél nem volt az
ezt el lehet rontani amikor kivesszük a dobozból, emelgetjük, vagy csak gyárilag tud hajlott lenni?
a bal alsó sarka felém, a jobb felső hátrafelé hajlik…iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz anderledani #108331 üzenetére
Én komolyan mondtam, 0 percesnek ez jó.
Banidng lényegében nincs, az hogy hol milyen a szin én ezen a képen annyira nem látom. De írd le mit látsz.[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
válasz nickjames #108333 üzenetére
Az európai modellekben nincs ilyen opció, esetleg a szervizmenüben saját felelősségre, de ez is csak tipp.
Egy ilyen trükköt még láttam, hátha. -
nickjames
tag
Sziasztok!
LG C4 esetén hol tudom megnézni, hány órát ment? A neten sajnos nem találtam működő megoldást.
-
lala666
őstag
válasz anderledani #108331 üzenetére
Ez nem irónia volt...tényleg nem rossz.
Amúgy majd később lehet nézni, ilyenkor még értelmetlen.[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
anderledani
őstag
válasz Vhiktor #108330 üzenetére
Iróniát nélkülözve?
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez nagyon szép.
-
anderledani
őstag
QE55S90DAE
ilyen zsír újkori uniformitási probléma normális, és beáll majd?
smartthings-el 0 óra panel időt olvastam ki[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Amúgy érdekes ez a C4, ahogy változtatok valamit a winen, úgy változik a tv beállítása is.
De HDR Képmód Eredetiről visszaálltam Filmmaker módra mert erős volt a fény...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
nemgyurka
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok (ismét), szeretném a segítségetek kérni.
Ugyan még nincs nagyon sok kézzelfogható infó a G5 valós tudásáról, de ezek alapján szerintetek érdemes várni rá , vagy -főleg stream-es tartalmaknál- bőven elég lehet a G4 is?
(Én vagyok a furcsa ember a homorú-görbült kijelzős G4-el, az LG elismerte a hibát, csak nem tud cserét adni, nincs raktáron a kívánt méret)Köszi a válaszokat előre is!
-
blakey
titán
válasz cobranco #108317 üzenetére
sok minden megváltozott, érdemes az appokat törölni és újból belépni, megváltoztak a belépési módok, néhány app ezt nem tudta lekövetni a frissítések után. A használati feltételek is változtak.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Peat76
őstag
Nem mai cikk, de pl. a C4-em itt készült, gondolom azóta a kapacitás nőtt!
Az LG Electronics Lengyelországban szereli össze OLED tévéit?
Érdekes jelentés érkezett arról, hogy az LG Electronics a Wroclaw melletti Kobierzyce-ben található üzemében fogja összeállítani készülő OLED tévéit. A jelentés kissé zavaros, de ha jól tudom, maguk az OLED panelek Koreában készülnek, és csak Lengyelországban szerelik majd össze.
Nagyon alacsony számokról beszélnek - évente néhány ezer egységről. Ez összefügg a korábbi jelentésekkel, miszerint az LG és a Samsung is csak körülbelül 20 000 OLED tévét tud majd gyártani 2012-ben.
Logikus, hogy az LG Electronics csak az európai kötődésű OLED tévéket gyártja majd ebben az üzemben. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az LG valóban arra készül, hogy végre elérhetővé tegyék ezeket az OLED tévéket...LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2!
-
cobranco
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG C2-esem van. Másfél hete felfrissítette a legújabb webOS-t. Már a frissítés után nem jött vissza a TV, az ideg jött rám, végül egy konnektor ki-be, jó lett. Azóta már 3X csinálta, egyszer ki is írta, hogy az alkalmazás leáll. Valami a frissitéskor ment félre vagy hibás lehet az új? Van valakinek hasonló gondja, esetleg tipp? Köszi!Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108312 üzenetére
Gyárilag messzemenőleg az egyik legrosszabb színhelyességgel rendelkezik az A95L amivel eddig valaha találkoztam, egyszerűen borzasztó.
Így mindenkinek azt ajánlom, hogy aktiválja a plusz 2 db képmódot és színprofilt, úgy már sokat javul. Majd teszek fel róla videót, hogy calman nélkül hogyan lehet.
[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
válasz makoss #108314 üzenetére
Full HD-nél esetleg kipróbálhatrod az integer scalinget, hogy pixelpontos legyen a kép és ne a tévé skálázzon 4K-ra. Szerintem az a régebbi appokkal is rendben lesz. Az Nvidia control panelben tudod beállítani. Magyarul nem tudom, nálam a Display > Adjust desktop size and position alatt van, 2. blokk Scaling fül, és a legalsó opció. (Kép.)
szerk: Az előző képedből nálad az "Asztal méretének és helyzetének beállítása" alatt lesz.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Én az előző LG 55 UH 668V kb 8 éves tévém hiába 4K, mindig 1980x1080p felbontáson használtam, ezt az LG C4 OLED-et most először próbálom 4K-n de több a hiba vele mint 1080p-n.
Ha továbbra is hiba lesz a programokkal, "miniatürizáltak" lesznek a progik, akkor visszaállok ahogy volt...de lehet még ma.
Viktor beállítását szerettem volna, [link] de a sorozatos hibák miatt nem lesz jó
Az is lehet, hogy a 3 méteres HDMI kábellel lesz a gond, nem tudom, sajnos nem értek hozzá...[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
válasz makoss #108310 üzenetére
Nekem egy WQHD kijelzőnyi információ azért kell már, így 4K monitoroknál nem megyek 150% fölé, de ez szubjektív dolog. Meg hát mekkora kijelző és ki milyen messziről nézi. Én PC-vel hagyományos monitorokat nézek, 27-32" és 60-80 centiről, hogy lehessen viszonyítani a betekintési szögeket.
[ Szerkesztve ]
-
PrimaMateria
csendes tag
Sziasztok,
Samsung S90D-nél betudom állítani, hogy automatikusan az ambient módot tegye be képernyőkímélő helyett? Illetve Ebben a módban van lehetőség saját tartalom feltöltésére? Köszönöm!
-
Vhiktor
Topikgazda
Hoztak egy Sony A95L-t kalibrálásra. Hétfőig nálam lesz, talán tudok róla készíteni egy gyors tesztet, csak a lényegről.
-
PTM
aktív tag
válasz makoss #108307 üzenetére
A skálázást állítsd magasabbra, bár elég fura hogy a 200%-ot kevésnek találod. Ezzel annyi információ fér csak ki, mint egy full HD kijelzőre.
Régi alkalmazásokban viszont, ha csak azokkal van gond, nem biztos, hogy szép lesz vagy jól működik a skálázott felület. Azokkal nem lehet mit kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz alaves #108193 üzenetére
Na most átdugtam a VGA HDMI-t a tévébe, átállítottam a beállításokban pár dolgot, hogy jó legyen, most ez van [kép] de a winben eléggé aprók a kezelő felületek: [kép] [kép]
Vannak olyan alkalmazások ikonjai, még a winben is amiket úgy kell sasolni mert nagyon aprók Ezeket hol lehet beállítani?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Peat76
őstag
válasz RockCNC #108304 üzenetére
Nem zavaró? Félhomályban, nem vak sötétben mint a moziban..nekem az jön be...de még így is kisüti a szemem az 1150 nit!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108300 üzenetére
Vagy 200-ra