-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miniboy
csendes tag
válasz
garga01 #13424 üzenetére
Igen ezeken, már túl vagyok, ahol vettem kőbányán egy antenna boltban ott is próbáltuk már, de ott sem mindig nyitotta, de elhoztam, mert hirtelen kellett és a semminél jobb volt, ezért keresek most megoldást rá. Igen ICE kátlrtyám van, még a UPC Direct-es időkből, vigyázok is rá nagyon, mert sajna ilyet már nem adnak, csak beltérivel összepárositva, az meg nekem nem túl nyerő. Ilyen Irdeto CI modult hol tudnék venni, ahol esetleg ki is tudom próbálni, hogy működik-e, esetleg ebben tudsz-e segíteni, lehetőleg Pesten vagy pest közelében?
-
garga01
őstag
válasz
miniboy #13423 üzenetére
Elsőnek a "szokásos" dolgokat próbáltad-e?
-tv áramtalanítás teljesen pár percre (áramból kihúzni teljesen!)
- modul kihúzása, visszadugása a tv-be
- cryptoworks kártya kihúzása a modulból majd visszadugásaFontos h a kártya a modulban és a modul a tv-ben is szorosan illeszkedjen. Ha ezek megvoltak, lehet az is a modul v kártya döglődik. Modult nem a DO én úgy emlékszek, de olvass vissza kicsit. Viszont ha ICE kártyád van, akkor megy Irdeto módban is, érdemesebb Irdeto CI modult venni.
-
miniboy
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy AlphaCrypt Classic CAM dekóder modulok a tévében és egy direct one critoworks kártya. A probléma az vele, hogy nem nyitja mindig a csatornákat, van amikor elsőre, van amikor többek próbálkozásra és van amikor egyáltalán nem. A boxal ilyen gond nincs, ott mindet nyitja azonnal. A direct one tud adni CI modult ami nyitja a csatornákat vagy esetleg valakinek van valamilyen ötlete vagy megoldása a fenti problémámra?
Köszönöm -
norbi3344
csendes újonc
válasz
bszilvagyi #13421 üzenetére
külföldön(eu) is müködik sat és a internetes is ... jó parabola beállitás kell 80cm feletti antennának
egyedül a képminöség kellene jó lenni ,de mpeg2(DVB-S) miatt nem fog jó lenni -
bszilvagyi
csendes tag
Lehet egy lakcímen két előfizetés? A saját előfizetésem külföldre költözés miatt lemondanám, de a hűségidő júniusig van, másik családtagom a saját nevére kötne másik szerződést.
-
domen99
újonc
válasz
Pilács #13381 üzenetére
Nekem hasonló gondjaim lettek kb. március közepe óta, előtte minden rendbe, aztán azóta ua. A016 hibakód megjelenése figyelmeztet. Az eszközömön szintén Android 9 fut. Tovább olvasva az itteni hozzászólásokat nem találtam semmi ötletet ennek kiküszöbölésére. Az nem lenne opció, hogy vegyek egy új Android15-ös eszközt. Vajon a Direct One közzétett-e, hogy melyek a rendszerük által elfogadott eszközök listája?
-
lislokfh
friss újonc
Kísérleti csatornák indultak el.
Test (30701) / (Focus Sat efiknek)
Thor 5 BSS12
H 11,938 MHz 28,000 Ks/s DVB-S QPSK 7/8
V: 351 A: 360 angol, 361 román P: 351Test (31331) / (Direct One efiknek)
Thor 7 BSS21
V 12,111 MHz 30,000 Ks/s DVB-S2 8PSK 3/4
V: 4001 A: 4011 angol, 4012 magyar P: 4001 -
makoss
veterán
Üdv!
Azt tudja valaki miért nem lehet az One (a volt digi) műholdas tévénél beállítani a számlát csoportos beszedésre?
Valamit nagyon nem jól csinálnak mert mióta az One van, feszt csekket küldenek
Már kétszer voltam e miatt személyesen az ügyfélszolgálatuknál, másodjára múlt hónap 12-én adtak úgy egy ügyfélazonosítót, amivel a bankomnál kell beállítani a csoportos beszedést, hogy már ők beszéltek az One központjukkal
Mondtam nekik, hogy 2 dolog lesz ha megint csekkeznek, vagy kidobom a szemétbe, vagy visszaküldöm nekik a banki nyilatkozattal együtt
Lehet ez ellen tenni valamit? -
baalco
tag
Rossz fórum, törölhető
-
Hyperion
senior tag
válasz
CharlieDrop #13412 üzenetére
Tavaly év végén volt. Illetve a fórumokban azóta is hallom..
-
Hyperion
senior tag
En is szivesen valtanek, de nincs mire.
a sweet tv applikacioja egy rakas sz@r, tv2 csoport tartalmai folyamatosan tiltottak, ezert jo reszuk el sem indul. Epg sincs.ha barki barmi ertelmeset talal szoljon!
-
hevizms
addikt
Na nekem most lett elegem belőlük.Lemondom az előfizetést és váltok a sweet tv-re
-
19ati93
senior tag
válasz
CharlieDrop #13407 üzenetére
Én visszanézni akartam volna tegnapi műsort, de még azt se lehet.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
bszilvagyi #13405 üzenetére
Full döglik, alig van pár csatorna ami megy.
-
tibibi
őstag
válasz
bszilvagyi #13405 üzenetére
ja nálam se működik,viszont a műholdas nálam nem lehet . A sweet tv megy jelenleg...
-
bszilvagyi
csendes tag
Ma is csodálatosan működik..
várom, hogy végre műholdra válthassak. -
Hyperion
senior tag
Most katasztrofa. Gyakorlatilag semmi nem indul el. Bejelentem ismet..
-
Maladar
tag
Ma márc15 18-18.30 rtl híradó
xiaomi androidos sticken
digi optikai nettel (Bp xx)
Hibátlan volt az adás. Éles kép volt végig, semmi kockásodás és nem akadt meg. -
CharlieDrop
veterán
válasz
bszilvagyi #13392 üzenetére
Digin (áppárdőz One-on) is ezt csinálta
-
Hyperion
senior tag
Szinten telekom
-
bszilvagyi
csendes tag
Szintén Telekom, 1000-es optikai, valamelyik nap este konkrétan egy kezemen megtudtam volna számolni a pixeleket, és állandóan megállt.
Minden más egyéb hibátlanul megy, csak a DO csinálja, ha végre a kedves szolgáltató engedik, át is állnánk műholdra.. -
Maladar
tag
válasz
tibibi #13390 üzenetére
Nagy valószínűséggel akkor a telekom miatt van. Nem lesz ettől sajnos megoldva Nálad, ha itt nov-dec visszakeresel ezen a topicon, akiknek akadt akkor, nekik is telekom volt a netük, illetve telekom topicban rengeteg írás van, hogy ez meg az este elérhetetlen telekomosként.
Más pl. netflix attól működhet. Nem arról van szó, hogy a telekom lehal és belassul. Bizonyos irányokba, egyes szolgáltatók felé szűkül csak be , lehet megint ez van a directone felé is.
Ettől még nem lesz megoldva, de ha van lehetőséged és kedved, próbáld ki egyik este amikor belassul, ha van megfelelő mobilnet, hogy arra áttéve a kütyüt úgy milyen a kép.
Vidéken nekem Vaterom nézi Yettel mobilnettel kb 17 től 23 ig, tv2-rtl-national - spektrum-bbcearth adókat és amikor ott voltam ránéztem és épp azon lepődtem meg, hogy egész éles volt a kép, tavaly őszhöz képest.
Szombaton ránézek Pesten 18-19 között az rtl re, hogy milyen. (Pesten digink van, itt a directone élő műsorait nem szoktam nézni, de egy xiomi stiken rajta van a directone úgyhogy kitudom próbálni, megírom majd, hogy milyen volt az adás. -
Pilács
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Kicsit átrágom, mert az utóbbi időben amúgy is sokat vacakol, csak pörög, alig akar elindulni az adás, tölt, megakad, megint tölt, sokszor nézhetetlen.
Kicsit furának tartom azt is, hogy évekig használható az app a boxon, majd úgy döntenek, hogy már nem, mert nyitott bootloaderrel van megálldva az eszköz. -
Yahhher
aktív tag
válasz
masvilagx3 #13384 üzenetére
Hello.
Azért attól még nem lesz oké....
Üdv B.
-
Pilács
senior tag
Üdv, pár napja az Direct One app azt írja ki, hogy a készülék rootolt vagy nem megbízható.... (lerövidítve), ezért csak gyenge minőségben nézhető az adás. Ez az online tv app, andoid tv box-szon (Beelink gt-1 mini). Évek óta rendben működött, természetesen elő is van fizetve. Használtok olyan tv box-szot amivel továbbra is működik, és nincs korlátozva? Nem is értem ezt miért találták ki, és miért most. Köszönöm! Telefonon megy, böngészőből megy, de az azért körülményesebb és nem egyenletes nálam. TV-n szeretném nézni, a TV régebbi, nincs rá közvetlen app. A rendszerkövetelményeknek megfelel a box, 9-es android van rajta.
Milyen rendszerkövetelményei vannak a Direct Now applikáció használatának?
■ Android verzió: minimum 7.0
■ iOS verzió: mimimum iOS 14
■ támogatott böngészők:
■ Windows: 10-11 / Edge, Chrome, Firefox
■ MacOS: 12 felett, Safari -
garga01
őstag
válasz
norrberth #13375 üzenetére
A 2 box tápja, mivel kapcsolóüzemű földelés nélküli, általában a test/gnd "lebeg", a 2 box test pontja nem lesz egyforma potenciálod. A koax árnyékoláson keresztül egyenlítődik ki, aminek nem igazán örülnek az alkatrészek a boxban. Ezért is javasolják, hogy kikapcsolt állapotban húzd ki/dugd be a koax kábelt. Nyilván ha öregebb a box/táp, vagy ha kispórolnak alkatrészeket a tápból halmozottan jöhetnek elő ilyen gondok.
(Off: Nem kell minden mondat végére entert nyomniAz oldal okos és tördeli magától a szöveget..)
-
tibibi
őstag
Direct Now nézi valaki jelenleg az RTL szakadozik szar minőség másnál is ???
-
norrberth
addikt
válasz
garga01 #13374 üzenetére
Akkor topic téma 😁
Kaon mz-52 boxunk van 2db
És ha letekerem az F csatit az egyik boxról majd vissza.
Akkor elindul bejön a kép. De semmire nem reagál.
És ami érthetetlen a másik is megfagy.
Amihez hozzáse nyúltam.
Ez hogy lehetséges?Vagy ha valamit állítok be a boxon.
Pl készenléti időt ki kapcsolom.
Utána nem reagál szintén semmire.
Akkor ki be dugom a tápot.
És jó minden.
Nyomjak nekik gyári beállításokat?
Vagy ezek ilyenek?Most kaptuk ezeket a virtuális kártyás csodát 1.5 hete.
Előtte Humax HD volt.
Az ilyet sose csinált. -
garga01
őstag
válasz
norrberth #13373 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, full rozsdásan is műxik.
Nem akarok amúgy beleszólni, de van egy DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök topik, oda jobban beleférnek az "általános" témák, amik nem DirectOne specifikusak. -
norrberth
addikt
Hoztam nektek egy gyöngyszem képet.
😁
És ez működik kajakra.
Bádogos belevágott -
Kapanyél
őstag
válasz
bszilvagyi #13369 üzenetére
Az nem zárt be vagy 5 éve?
-
norrberth
addikt
válasz
bszilvagyi #13369 üzenetére
Köszönöm
-
norrberth
addikt
válasz
bszilvagyi #13367 üzenetére
Ilyen F csatit veszek.
Szétnézek tetszik nekem is ez a műszer.
Régen mit megnem adtam volna egy ilyen műszerért.
Mikor kalózkodtam a tolómotorral.
Annó még nem volt lekódolva rengeteg csatorna.Telehold újságból az összes műhold kivolt vágva.
És kiragasztva az ágyam felé..
Jártam Parabolát telepíteni.
Az volt az élet -
bszilvagyi
csendes tag
válasz
norrberth #13365 üzenetére
Jó kis csatlakozó, rátekered, az életben nem jön le
A műszer pedig az árához képest tényleg nagyon jó, ehhez a beállításhoz, meg hobbi szinten használom, nem kell profibb. tévézni is lehet vele, S2X, H.264-et tud, H265-öt nem tud. eBay-ről vettem 18 ezerért, ennyit megért.
-
TheCsabi
csendes tag
Sziasztok!
Van valaki itt, aki WebOS 3-on Direct Now appot használ?
LG 55UH850V-n szeretném használni, de néhány hónappal ezelőtt eltűnt az app store-ból nálam. Más is így járt, vagy csak nálam áll fent a probléma?Az oldalon elérhető információ szerint ez a webos támogatott...
-
norrberth
addikt
válasz
bszilvagyi #13364 üzenetére
Komoly
Ilyen önkompressziós csatlakozóról még nem is hallottam.
Le vagyok maradvaTetszik ez a műszer
-
norrberth
addikt
válasz
bszilvagyi #13345 üzenetére
Szuper kis szett.
F csatlakozó kompressziós?
Jó kis fejed van fent!Azokat a jelszinteket mivel mérted?
Milyen kütyüd van? -
-
garga01
őstag
válasz
norrberth #13359 üzenetére
Az antenna nagyon jó, ne cseréld le.
Esetleg a csavarokat érdemes a fejtartóba újakat rakni, ne rohadjon össze, meg a bilincset lekenni rozsdamaróval.
És igen, ha beázik és zárlatos lesz (ugyanis a beltéri 13/18V-ot ad ki polaritástól függően a koax kábelen) akkor tönkre tud menni a fej vagy a box. (de rövidzár védelmet szoktak rakni is a boxoba, de nincs mindben).
A szigetelőszalag amúgy csak ront rajta, mert ha netán beázik akkor nem tud kijönni sem a nedvesség csak beszorul. -
AMD94
kezdő
Sziasztok!
Ha felmondom írásban vagy telefonon a szolgáltatást , lehet a media boxot és a kártyát nem személyesen intézni ?
Nincs a közelemben értékesítési pont közel.
Postán lehet küldeni vagy valamelyik futárral a media boxot?
-
garga01
őstag
válasz
norrberth #13352 üzenetére
Ez beázás. A sok szigetelő szalag nem segít, kültérre gumigyűrűs F csatlakozót tegyél.
az LNB-nek van még egy esővédő lehúzható műanyag része, ha fent van a helyén és betekerted a kábelt azt húzd még le (annyira jön le, hogy pont takarásban lesznek az LNB-ből kiálló csatlakozók.) -
norrberth
addikt
Sziasztok
Szerintetek ez mitől lehet fent a fejnél?
Beázott??Megcsináltam újra.
Vagy direkt kültéri gumis F csati kéne inkább? -
garga01
őstag
válasz
bszilvagyi #13348 üzenetére
Dejó fejek...Mondjuk amióta már nem UPC Direct, minden visszafelé haladt ebben a cégben..
Nézd a jó oldalát, nem kell nyári melegben antennát szerelned -
bszilvagyi
csendes tag
Volt értelme szerelgetnem, hűségidő lejártáig nem lehetséges a műholdas szolgáltatásra váltani az online-ról..
-
garga01
őstag
válasz
bszilvagyi #13345 üzenetére
Ez jó így teljesen.
Az LNB-nek az esővédő "szoknyáját" húzd le. Egy műanyag perem van, amit meg lehet húzni lefelé és védi az F csatlakozókat. Pár centit lehet lehúzni, a végén enyhén bepattan. -
bszilvagyi
csendes tag
Megérkezett végre a 80-as Mesh tükör és az Inverto Ultra Twin fej.
Már csak az Online szerződés Műholdasra váltása, és a két médiabox ügyintézése van hátra.
Köszönöm a segítséget mindenkinek, ránézésre, eddig elégedett vagyok a beálításokkal.Viszont ha esetleg szakértői szemmel bárkinek bármi tanácsa, tippje lenne még a beállításokkal kapcsolatban, szívesen veszem
-
tibibi
őstag
Direct now este az rtl nálatok is szaggat ? Az internet sebesség megvan .
-
zsoika
addikt
válasz
garga01 #13342 üzenetére
Igen valószínűleg rossz műholdra állítottam az új tányért ,de azért cseréltem le mert azt hittem hogy a rozsdától ment el az összes adás . Szóval az előző több mint 10 évig jó volt .. utólag úgy gondolom hogy csak elállítódott.
[kép]
Az új tányért a fejjel appal állítottam be (DishPointer )de ezek szerint ennyit csal a teló iránytű , gps. giroszkóp, .
Amit linkeltél app nem tudom feltenni mert újabb androidos a készülékem ,de már rávezettél és leírtad a megoldást .
Köszönöm ... mostmár oké leszek. Nemsokára felmászok és beállítom.Köszi még 1x
-
garga01
őstag
válasz
zsoika #13341 üzenetére
"Eddig is erre a műholdra nézett a tányér, mint most. Évekig jó volt , egyszer csak elromlott."
Nem te írtad pár sorral korábban h "A mai napon lecseréltem a tetőn a rozsdás parabolát és a quad fejet egy single re ."
Nem elromlott, hanem te állítottad rossz irányba, legalábbis eddig amit írtál az alapján nekem az jött le. Nem kell ennyi kép, elég lett volna a csatorna lista (meg az, melyik frekvencia, mert több műholdról is jönnek ugyanazok az adók).
De igen, ez az Eutelsat 5 (5°W) lesz. [link]
Elsőnek töröld az összes csatornát, és a lent írt U tv frekneciájára állj rá a tv-n és azt próbáld megkeresni. Utána kimaxolni a jelet a lent írd módon.
Most amerre áll az antenna, ha mögé állsz kicsit balra kell mozdítani.
töltsd le ezt az appot: [link] ,ezzel meg tudod nézni kamerával kb az irányt (segítenek a tereptárgyak).
Ebben a hsz-ben is sok hasznos tanács van. -
garga01
őstag
válasz
zsoika #13338 üzenetére
Lehet rossz műholdra állítottad az antennát.
Most milyen adók jönnek be a képen lévő frekvencián, ha lekereresed? Abból be tudjuk lőni most merre áll az antennád.Biztosan fel kell menned a tetőre és állítani. Jók az appok, de nem tudod vele pontosan belőni, mert az iránytű szeret meghülyülni nagy fémtárgyak közelében, mint az antenna, plusz az adott fok értékek akkor igazak, ha tartó kar/árbóc tökéletesen függőleges nálad.
Ha kiderül merre áll most (műhold) tudok pontosabb javaslatot adni.
De a legjobb a 12687/,H,27500 -as TP-t figyelni, ezen megkeresni a műholdat. Ha lekeresed és jön az ingyenes U tv román zenecsatorna, akkor jó helyen vagy. Be kell lőni max jelszintre, először az antenna vízszintes forgatásával és függőleges döntésével. Ha az megvan, utána a fejet is el kell csavarni kicsit a fejtartóban és utána annak is meghúzni a csavarját.
Teljes csatorna lista: [link] (ebben szerepel a DO és a Digi, meg minden ami erről a holdról jön) -
zsoika
addikt
Sziasztok. A UPC Direct egy ideje (kb 1 év.) nem működött nálam az Lg tvmen . A tévébe van a tuner és a dekódoló CI kártya is, szóval nincs külön box.
A mai napon lecseréltem a tetőn a rozsdás parabolát és a quad fejet egy single re ...illetve a trishild koax kábeleket is visszabontottam és csak egy új koax szálat , F csatlakozóval vittem neki mert a régi kábeleket a nap megtépázta.a beállítás nem sikerült túl jól , holnap próbálom finomítani a beállításokat .
[kép]A problémám az hogy még mindig nem jön be magyar adás és nem tudom hol a hiba
Tudnátok segíteni hol a hiba?
-
Mike88
senior tag
válasz
raisin68 #13334 üzenetére
A felbontás HD, annál a 21 csatornánál, igazából a képminőség sem tragikus a HD csatornáknál, az SD csatornák képminősége viszont szutyok, de cserébe olcsó. Csoda, hogy ennyi pénzből megélnek. Nem jobb ám a minőség a Diginél sem, sőt...
garga01!
Az antenna dőlésszögéről beszélgettünk, nem a műholdak pozíciójáról. -
tibibi
őstag
Meddig frissit ha új a beltéri ? Már vagy 20 perce semmi nem történik...kihúzzam?
-
raisin68
csendes tag
válasz
Mike88 #13332 üzenetére
Ez elég szomorú, a telekomnál volt HD minőség, de itt sokkal sz@rabb. Azóta állítottam, felment 78%-ra, ennél többet nem sikerült elérnem de képminőségben nyilván nincs látható javulás. Az az érdekes, hogy ha ilyen fos a kép, akkor miért reklámozzák, h x csatorna HD minőségben? Egy se jön abban...
-
Mike88
senior tag
válasz
raisin68 #13331 üzenetére
A képminőség sajnos nem fog változni attól, hogy "pontosabban" állítod be az antennát (jobb jelerőséget érsz el). Ez ennyit tud.
Ez a Direct one. Igen, a Telekomnál valamivel jobb volt a képminőség köszönhetően többek között annak is, hogy mpeg4 tömörítést használtak. Pontos dőlésszöget nyilván a vételi hely szerint lehet számolni, de a két hold között az eltérés 1 fok csupán, szóval azon nem nagyon múlik semmi sem. Ez az egy fok ez szinte semmi. Esetleg fej dőlésszögén próbálj picit korrigálni, de hát lehet, hogy ennyi fér ki belőle.
App szerintem elmegy bármilyen vason (ellentétben ugye a telekomos TVGO-val, amivel szemétkedik a Telekom), ha nem tudod play-ről telepíteni, akkor telepítsd APK-ból. Ott pár csatorna jobb képminőségű lesz, na persze túlzás ott sem történik. Duna World, Cool, TV4, Story4, ATV, ATV spirit, HírTV, Filmbox, Filmbox Family, HBO2, HBO3, Viasat explore ami még pluszban "HD" minőség (a műholdas HD csatornákon felül!). Nem viszik túlzásba, pedig itt nem lehet azzal érvelni, amivel műholdnál igen, hogy nincs kapacitás. -
raisin68
csendes tag
válasz
garga01 #13325 üzenetére
köszönöm, sikerült kb beállítani (az appot az én telómra nem lehet letölteni, de találtam másikat, ill kiderítettem hogy 4 fok az eltérés a két műhold között). A minőség csak 72, mondjuk a képminőség nem is túl jó. Mivel a dőlésszögben csak 1 fok az eltérés, ahhoz egyelőre nem nyúltam. Érdemes próbálkoznom a dőlésszög változtatásával, vagy a 100% felejtős? Egy tény, a T-n jobb volt a képminőség.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
Poccc97 #13329 üzenetére
Telekom nem hagyott más választást az ügyfeleiknek ahol nincs optika és azt is borzasztóan kommunikálták . A ner szolgáltatótól meg aki tud menekül. Nagyon nincsenek a helyzet magaslatán.. Ezzel még az is tisztában van aki nem szakmabeli. Elég ránézni a facebook oldalukra minden hozzászólást módszeresen törölnek
Mondjuk ők pont azt csinálnak amit akarnak kb minden féle következmény nélkül itt is hagyok 2 vicces szösszenetet az elmúlt pár napból
[Jászai Gellért szomszédja hónapokig manipulálta a 4iG részvényeket]
[A Magyar Telekom 54 ezer ügyfelét és 6 milliárdos árbevételét adta el]
( és sajnos az idei év folyamán ide olvasztják be a direct one ügyfélbázisát is. szép jövő ) -
NyalokAA
aktív tag
válasz
Poccc97 #13326 üzenetére
2 hét után a rendszer automatikusan törli a le nem zárt megrendeléseket. Jobb esetben az ügyfélszolgálat újra rögzíti. Én a biztonság kedvéért 1 telefont megengednék a forgalmazó \ ügyfélszolgálat felé , hogy minden oké-e ? A T leállás miatt vannak olyan területek ahol 1-2 akár 3 hét is lehet a várakozási idő bekötésre.
-
tibibi
őstag
válasz
Poccc97 #13326 üzenetére
Nekem ma jön elméletileg a beltéri,de egyből a szervízből küldi a upc
nem tudom másnál,hogy volt....Lehet hirtelen sok lett a megrendelés és kifogytak
Más téma.. A műholdas tv-hez a 2 hónap ingyen felnőtt csomag az működik a direct now alkalmazásban is? Mert van pár adó ami csak a műholdon keresztül jön. -
Poccc97
tag
válasz
Poccc97 #13308 üzenetére
Mégsem lesz műholdas szolgáltatásom, exDIGI-ről váltottam volna, másnál is volt már ilyen eset, eléggé érdekes?
Ön a 1/27/2025 12:59:21 PM napján * ügyfélszámon műholdas műsorterjesztési szolgáltatások tárgyában szerződést kötött a Canal+ Luxembourg S.à r.l.-lal (székhely: Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxemburg, adószám: LU23716367) (a „Szerződés”).
Tájékoztatjuk, hogy az Önnel kötött szerződés napján hatályos Műholdas Műsorterjesztési Általános Szerződési Feltételek (az „ÁSZF”) 2.4 pontja szerint a Szolgáltatást a Szolgáltató előre nem látható, a Szolgáltatónak nem betudható műszaki okból nem tudja nyújtani vagy az Előfizetői Hozzáférési Pontot nem tudja létesíteni – többek között a szolgáltatáshoz biztosított eszközök átvételének/ kézbesíthetőségének hiányában - vagy az ügyfél saját nyilatkozata alapján felmondja a szolgáltatást.
Ennek megfelelően a Szolgáltató az ÁSZF 2.4 pontja valamint a 12.3.2 pontja alapján ezennel a Szerződést 60 napos felmondási idővel felmondja.
-
garga01
őstag
válasz
raisin68 #13321 üzenetére
Szia,
töltsd le ezt az appot: [link]
GPS/helymeghatározás legyen bekapcsolva és add meg neki a szükséges engedélyeket.
Kamerával meg tudod nézni kb. merre van a műhold. Elég sok van, de ha favoritba berakod a Thor 1°NY-ot és Amos 4°NY-ot, akkor csak azokat látod.
Van az appban iránytű, stb.. sokat segít, de nagyon figyelj rá, hogy a nagyobb fémtárgyak közelében (mint az antenna és tartója) totál fals eredményt tud adni! Szóval ezzel meg tudod nézni kb. merre kell álljon; milyen dőlésszög kell.
Ha megvan az irány és beállítottad az antennát (oldalirány és dőlésszög), meghúztad a tartó csavarokat, csakis utána kezdd el csavargatni a fejet óvatosan (nyilván meglazítva előtte annak a tartócsavarját). -
Mike88
senior tag
válasz
raisin68 #13321 üzenetére
A gyári boxon lövésem nincs, hol tudsz jelszintet nézni, de ahol tudsz, oda kell eljutni, keresd valahol a menüben! Látsz egy jelerősséget és akár egy jelminőséget is, a jelerőséget kell figyelned, lelazítod a rögzítőcsavarokat az antennán, de nem nagyon, mert akkor bukik az antenna, az sem jó... beállsz egy D1 tp-re, pl. 11727V és baromira lassan, mm-ről mm-re fordítod az antennát az óramutató járásával ellentétes irányban, értelemszerűen úgy, hogy az antennát nem takarod ki. Nincs nagy távolság a két műholdpozíció között, szóval nem kell sokat mozdítani, közben figyeled a jelerősséget, ha az megjön, akkor már max. finomhangolni kell, hogy minél jobb vételt érj el. A műszeres beállítás azért ennél lényegesen jobban tud sikerülni! Ha nem látsz rá a TV-re az antennától, akkor vagy két emberes a történet, vagy viszed a boxot és a TV-t az antennához.
-
raisin68
csendes tag
válasz
domen99 #13317 üzenetére
én is telekomról állnék át direct one-ra MZ-52 beltérivel. Letöltöttem a beállítási útmutatot meg a honlapon a videot is megneztem, de a beltérin mindenfele parametereket kellene először beállítani, amirol se az utmutat, se a video egy szot sem emlit.. az ugyfelszolgalatos no nem ertette a problemamat. meg tudnad esetleg adni hogy milyen beallitasokkal alljak neki az antenna forgatásának? Miután kiválasztom az országot meg a Thor műholdat.
-
csab2
veterán
válasz
ballersa #13299 üzenetére
Könyörgöm, a One miért adna műholdas tv szolgáltatást? Eddig sem adott, amikor még Vodafone volt. Azért mert az anyacég átvette a Direct One ügyfélkörét? Az még semmit sem jelent. Még a márkanév is megvan. Tehát semmit nem integráltak sehová. Ugyanúgy megvan a Digi, és Direct One is. Ki tudja, mikor lesz ez teljesen egységes?
Ha szerződést akarsz kötni, ne a One-hoz menj, hanem Direct One-hoz! -
Debilon
addikt
válasz
sicc_innen #13318 üzenetére
Micsoda "forrás" lehet az ilyen 😁
Nem kéne gyógyszerre innia -
sicc_innen
tag
válasz
garga01 #13314 üzenetére
Jogos. Magam sem kívánnám leszerelni a forgató rendszerű műholdvevő antennámat és felszámolni ezt a vételi lehetőséget.
A forrás szerint ez a jövőben fog megtörténni majd, amikorra az ország már nem lesz tagja az EU-nak és pl. állandó lesz a technikai határzár a nyugati országok felé. Igazad van, ez eléggé észak-koreai kép.
Talán még tehetünk ellene, hogy ezek ne valósuljanak meg. -
domen99
újonc
direct one MZ-52 beltéri, parabola szakértő beállítással (Telekom 4W-ről) akadálymentes rálátással, kb. 20m koax-al, a ma esti borongós időben, Jelerősség 87-89%, Minőség 48-50%, Transponder 12072V/28000. Kérdem: Vajon megfelelő-e a beállítás vagy lehetne jobb is?
-
petne
őstag
Ez most fájt. Nagy az isten állatkertje.
-
Debilon
addikt
válasz
sicc_innen #13312 üzenetére
ki(k) az(ok) aki(k) érdeklődtek?
tényleg marhaság az egész, informátor, meg zárt csoport
van itt konteós topik is a fórumon -
garga01
őstag
válasz
Hagyjuk már, ne osszunk már itt meg ilyen látszólag full bulvár vagy inkább FB-n terjengő álhírt/semmitmondó "infót"
Be is b.szna ha leszereltetnék velem a nem kevés pénzbe kerülő antennákat a hozzávaló cuccokkal. Ehhez lenne az EU-nak is pár szava, nem É-Koreában élünk. -
bszilvagyi
csendes tag
válasz
Tehát konteós marhaság..
-
sicc_innen
tag
válasz
Debilon #13311 üzenetére
Kérdésed jogos.
Ez ügyben való érdeklődésünkre a köv. válasz érkezett az informátortól:
"Tisztelettel közöljük, hogy ezen információ a hazai, polgári műholdas adás-vétel jövőjéről egy egyelőre zárt hálózatból származik, így a forrás jelenleg még nem hozható nyilvánosságra.
Megértésüket köszönjük!" -
Debilon
addikt
válasz
sicc_innen #13310 üzenetére
ez honnan van idézve? illene forrást is megjelölni
-
sicc_innen
tag
"A nem túl távoli jövőben hazánkban a műholdas kommunikáció és vétel tiltva lesz polgári személyek részére. Részben ezért is szállnak ki a még megmaradt szolgáltatók a műholdas lehetőségből. Végül csak "egy" marad. Teljes kontrollal a továbbított online és földfelszínen sugárzott csatornák és műsortartalmak felé."
-
Poccc97
tag
válasz
bszilvagyi #13307 üzenetére
Én ma rendeltem pont meg a műholdas szolgáltatást, ügyfélszolgálattal is beszéltem és csak boxot adnak elvileg.
-
bszilvagyi
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi Online csomagomat szeretném Műholdassá átváltani, kettő darab CAM modult és kártyát szeretnék két tévéhez. Lehetséges ez?Köszi a válaszokat.
-
ballersa
csendes tag
válasz
Maladar #13304 üzenetére
Szia.
Köszi,hogy megértetted hozzászolásom lényegét....és nem riogatásnak vetted mint egyesek!
Ugyanis vannak egyeni igények,nem is kis számmal.
Igen mérlegelem a Direct One müholdas lehetőséget.(is)
Csak ugye ebben az esetben az a veszely fenyegethet,egy esetleges Canal+ esetén(Direct One sztem megszünik hamarosan),hogy csak az online tv-vel maradok,és az One "nagylelküen" felajánlja,hogy vagy náluk maradok a jelenlegi cimemen kábelesen vagy nem adnak müholdast! (Ezt csak feltételezem nyilván)
De olyan opciót is nyitva tartok,hogy DVB-T ingyen csatornakkal+ internet+ online One tv kód az ismerőstől aki nem használja és akkor az mehet bárhol Online!Keresem az optimális megoldást ebben a zavaros helyzetben!
Nagyon köszönöm,hogy velem gondolkodtál és megértetted aggályaimat és problémámat! -
Maladar
tag
válasz
ballersa #13301 üzenetére
Hali !
Itt írok, mert a One topic elég túlterhelt. Jó, hogy felhívtad rá a figyelmet, észre sem vettem én. pl. h a One már nem adja bárhoa az exdigi műholdat. De sokakkal már jól kielemezted, hogy lehet majd a Telecom módjára kinyírjákk stb a műholdat. Én csak a konklúziódra reagálnék máshogy. Ha már jövőbeláttunk, lehet ha a One é lesz majd már a Direct műhold és pl a Chanal+ csak külön értékesíti az onlinet.
Az biztos, hogy a kivezetés lassú lesz. A Tsat kinyírása is 3 év volt. A Direct One megétel még be sem fejeződött. Viszont az a jellemző, hogy ahgy összeolvadnak, meghoznak egy döntést, onnantól nem lehet kötni szerződést a régi dolgokra.
A One méregdrága lett, de még vn olyn aki kb a felét fizeti a mostani havidíjnak Digi2019 csomaggal, amire 6 éve nem lehet szerződni.
Tehát ezek állandóan változnak. egyik se lesz ugy. ilyen 5 év múlva.
Ha most a DirectOne legolcsób / bárhol nézhető online+sat lenne Neked a legmegfelelőbb. akkor mire vársz, hogy mi lesz ha beolad a One ba szétdarablják stb? Ha ez megtörténik onnantól biztos, hogy nem tudsz a mostani csomagra szerződni, de a kifuttatása több év lesz. Ilyenkor szerintem lekéne "csapnod" a még megfelelőre, mint 1,5 év múlva azon mérgelődj, hogy ez lett volna a legjobb, de már nem enged rá kötni, viszont akinek an, annak még 2027-ben is megy.
Szerintem érdekes volt a téma amit így felhoztál, csak nincs mire várnod. Drágább és xarabb lesz.. :-) -
garga01
őstag
válasz
ballersa #13299 üzenetére
Szia!
Nem mondasz újat, és hidd el nem vagyok a parabolás vétel ellen. Azóta van műholdvevő a családban, hogy fellőtték az Astra-t és 16 analóg csatorna volt rajta
Tudom h sok kamionos és külföldön dolgozó használja.
De amúgy van DO-nak online tv-je is, ami korlátlanul használható külföldön is, plusz a szolgáltatót gazdasági érdekek fűzik, nem pedig az h XY hogy fog tv-zni külföldön. Egyébként is, ez mindig is szürke zóna volt, mert hivatalosan ugye nem viheted ki a kártyát/boxot az országból. Az egy dolog, h mindig is így ment és technikailag nem ellenőrizhető.
Kicsit amúgy is túl van misztifikálva ez a lineáris tv dolog, pár éve voltam Franciaországban síelni, olyan stabil 4G volt a hegyek között is a szálláson, egész este a Youtube ment mobilnetről. Ugyanígy lehet streamelni is bármit... külföldön nem drága a mobilnet sem.
Én csak azért írtam amit, mert napok óta panaszkodsz (vagy inkább "hitelbe aggódsz") több topikban is, unalmas már.A szolgáltatónak teljesen logikus lépése ez, hogy kábelen ad, mert:
-több HD csatorna van, nagyobb a választék
-távolról menedzselhetők a szolga eszközök, ha gond van rá tudnak nézni a központból
-nem fog a user panaszkodni télen, h nincs jel amikor szakad a hó (habár ez már egyre ritkábban van)De mint írtam, 99% lesz műholdas adás még jó ideig, majd ha nem lehet egyáltalán kötni, akkor lehet sejteni h vége lesz. De nézd meg a T-t, vagy 3 évig tartott a kivezetés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óvodások homokozója
- OLED TV topic
- Android szakmai topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple MacBook Air 2020 13" Retina Ezüst 8GB Ram 256GB Új Állapot.Csere ON
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Garancia Új. Csere ON
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Garancia 256 GB 8 GB Ram. Fix Ár!
- Intel core I9 14900k, Corsair Vengeance Ram
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest