-
IT café
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Üdv!
A ProCam - Pro Camera appot mennyire ismeritek? Összelegóztam egy ~15E-es "csomagot" belőle, csak potyára nem akarom megvenni. A gyári kamera app mellé/helyett keresek valamit. Szó se róla, ha csak emlékképekre van szükség 100-ból 95-ször elég a stock app is viszont többet/jobbat akarok kihozni a 16Pro kameráiból.
Illetve ez is leméretezi a képeket 12MP-re ha csak kicsit is belenyúlok?
A Wipr 2-t használók mennyire vannak megelégedve az app-pal? Mac-en FF-szal böngészek, ott elég jól elvagyok a UBlock Origin+Ghostery párossal. Telefonon 99%-ban Safari-zok ott egyelőre csak a Ghostery van és kellene mellé valami hatékony antihirdetés app.Üdv. V. Körte
-
félisten
Sziasztok! nem egészen vagyok tisztában azzal, hogy jó topikba írok e a problémával, elnézést ha nem.
A cég , ahol dolgozok iphone telefonokat használ.
Van egy céges csoportunk pár emberrel. Pár napja az történt ,hogy az eddig hónapok óta működő imessage csoportba ha valaki üzenetet küld az különáll egyéni üzenetként jön át mindenkinek. Tehát ha én beleírtam akkor mindenki megkapta az üzenetet tőlem,de úgy mint ha csak neki írnék. Mi történt ?Van ötlet erre? Letöröltük és újra alkottuk a csoportot de így is ugyan ez a szituáció.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Rage47
veterán
Megjelent a Pixelfed iOS-re végre. Olyan, mint az Instagram régen, csak nincs benne reklám. Gyertek minél többen
-
WestBam
senior tag
Gmail esetén nekem is az archiválás az alapértelmezett.
Most megnéztem, Beállítások-appok-mail részen belül a fiókokba lépve Gmail/fiókbeállítások/haladó beállításokban viszont át lehet állítani, viszont átállítás után a fiókbeállításban jóvá kell hagyni!
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
addikt
válasz Drughi #40976 üzenetére
Érdekes, mert a Beállításokban nálam is ugyanezek a lehetőségek vannak, mégis előjön levelek “suhintásánál” a kuka ikon nálam.
Nem lehet, hogy frissen van még így beállítva nálad a setup?
Nálam is korábban hiányzott pár dolog a Mail-ből, aztán ahogy használgattam, a kezelőfelület is jobban személyreszabódott.Pl ha törölgetsz leveleket hagyományosan gomb-ról nyomva, néhány nap múlva lehet magától beteszi a suhintásos szekcióba nálad is.
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
válasz burgatshow #40975 üzenetére
Nincs ilyen opció
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Visszatérő (új) iOS felhasználó vagyok, ezért kérdezem csak:
a gyári mail app-ban szinkronizált gmail fiókom leveleit nem tudom suhintással törölni.
a céges exchange fiókba engedi ezt. Én szúrok el valamit? -
Stark95
tag
A képernyő mentés...
-
fil
őstag
Mac-re keresek valami olyan web tv appot mint a linuxos Hypnotix.
Tudtok ajánlani valami hasonlót? -
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a TikTok nálatok is meg-meg akad néha, és csak egy idő után folytatja a lejátszást? Olyan, mintha nem lenne megfelelő a net sebessége, közben meg jó minden, bőven 100 Mbps fölött van mobilneten és 300 Mbps fölött WIFI-n. Mobilneten és WIFI-n is csinálja i16 és ipad Air-en is.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Stark95
tag
Srácok!
Átmásoltam néhány fotót a telefonra asztali gépről, a 3uTools progival, rendben ment is a dolog, de most törölni szeretném a telóról, ez viszont az istenért sem sikerül, hogy lehet ez?
Sem a telefon nem ajánlja fel a törlés lehetőségét, sem a progi amivel felraktam, baromira idegesít, nem az hogy elfoglal 1-2 megát, hanem hogy nem jövök rá miért nem lehet törölni, holott minden más fotót, amit a telóval készítek simán törölhető.
Esetleg ötlet? -
MODERÁTOR
válasz MikeWazowski #40956 üzenetére
Ez egy állati jó játék. Először a google felhős játékszolgáltatásán játszottam vele (már elfelejtettem mi volt a neve ), utána megvettem nintendo switch-re és végigjátszottam több nehézségi fokon, nagyon hangulatos.
-
MikeWazowski
veterán
Megjelent a [Sniper Elite 4] IOS-re. Az első küldetés ingyen játszható.
[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
burgatshow
veterán
válasz nylontacsko #40953 üzenetére
Biztos mindket platformhoz van erre tudasbazisos cikk.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Üdv. Whatsapp és viber alkalmazás kérdésem lenne. Ha módosítom a telefonszámomat akkor akik eddig írtak azoktól ugyanúgy megkapom az üzeneteket? Gondolom két telefonszámmal még mindig nem működnek.
-
wolf13
őstag
válasz MasterMark #40950 üzenetére
Ott sem volt. De közben storeba angolul írtam be, így meglett. Azért köszi.
-
wolf13
őstag
Olyan problémába ütköztem, hogy lányom telefonján nem találom a jelszavak appot.
iOS 18 ról most frissítettem 18.2-re, gondolván majd most felkerül a telefonra.
Ha bemegyek a beállításokba , s ott a kereső mezőbe beírom , akkor írja , hogy az appoknál találom. De nincs ott. Rejtett appoknál sincs. Store-ba se találtam, hogy újra letöltsem. Esetleg ez orvosolható rendszer újratelepítése nélkül ? -
TODI1111
veterán
válasz Tiger. #40945 üzenetére
Igen.
Kipróbáltam és tökéletesen működik. Felhívtam egy számot és megkértem a feleségem, hogy küldjön egy viber üzenetet. A hívás alatt az üzenet megérkezett csak nem adott hangot és nem rezgett. Miután befejeztem a hívást azonnal küldött egy másik üzenetet amit egyből jelzett is a készülék. A rutin a hívás befejeztével visszaáll alapértelmezésre. Mondjuk akkor itt már az is érdekes, hogy miért lép ki a ne zavarjanak módból egy hívás indításával? Valószínűleg máshogy működik androidon és ios-en-
A rutin beállításánál kell kiválasztani, hogy az értesítésekre korlátozódik a ne zavarjanak mód.
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
válasz devil-k #40943 üzenetére
Ez az mikor hívsz valakit, ne zúgjon a telefon hívás közben az ertesitesek miatt a fuledbe.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
válasz TODI1111 #40942 üzenetére
Ez ilyen hívás ideje alatti értesítések nemitasa lenne?
sajnos ilyet nem lehet, vagy is lehetne, csak valamiért mikor megnyitod a tarcsazot akkor elindul a nezavarj mód és eddig jó is, viszont elinditod a hívást az ios ezt ki lépésnek veszi és kilép nezavarj modbol, természetesen azért mert kell egy olyan parancs is, hogy amikor abba hagyod a hívást, akkor álljon vissza minden. Mert ha ezt a parancsot nem csinálom meg akkor végig ne zavarj módban marad.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
etomcat
tag
Üdv!
Egy "iPad Pro, 12.9 coll, 2nd generation, 4GB RAM, 256GB SSD, Wifi + Cellular" típusú tablet (modell A1671 , MPA42KN/A) mennyire alkalmas az Apple GarageBand alkalmazás használatára?Egykor felső kategóriás, de 2017-es hardverről van szó, a rendszere iPad OS 17.7.3 (21H312), az elérhető legfrissebb. Sajnos 18-as OS erre a vasra már nem jelent meg, ami gond is lett, mert nem volt rajta a tableten a GarageB, az Apple Store viszont OS 18-ast követelt a letöltéshez és telepítéshez... Végül ezt sikerült megoldani.
Amin agyalok, hogy 4GB RAM mire elég manapság, illetve az akkuja elvileg 87% állapotú (külső alkalmazással mérve, mert iPad-en az Apple nem jelzi ki, csak telón.) Azt hallottam, hogy a GarageBand zabálja az akkut, ezért a "Apple Lightning to USB3 Camera Adapter" egyik lábára a MIDI-billenyűzet USB kábelét, a másikra a fali tápot kell kötni, hogy fél óránál tovább is lehessen pötöyögni. Azt viszont nem tudom, hogy a Lightning tápkábel képes-e direktben hajtani az alaplapot vagy mindig az akkuba küldi az áramot? (Utóbbi esetben az öreg akku esetleg nem fogja bírni az áramigényt?)
A GarageBand kezelőfelület használhatósága is érdekelne tableten? Az iPad Pro nagy LCD felülete miatt biztos jobban látszik, de az ergonómikus elrendezése is jobb-e, mint pl. egy iPhone SE-n? (Azon a "zsebtévén" számomra gyak. kezelhetetlen volt a szoftver: a MIDI klaviatúrát ugyan megszólaltatta, de a bolhányi és logikátlan grafikus ikonokat, csúszkákat ritkán sikerült eltalálnom.) Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz burgatshow #40939 üzenetére
Az lesz az!
Kapásból lejátszik olyan videót hálózatról, amit a vlc nem visz, de még tesztelem egy kicsit.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Dlna szerverre gondolsz? Mert azt nem tudok felrakni, meg nem is akarok, PC felől fájlszerverként (is) használom ugyanazt a tárhelyet. ( Egyébként ez egy home assistant kliens gép, egy terrás vinyóval, Samba NAS bővitmennyel)
Találtam dlna playert, azt kipróbálom, leírás szerint működik rendesen smb szerverrel is.
-
v.attis
őstag
Sziasztok. Van itthon smb megosztásom videók, zenék, kevés fotó.
Buta tévéim vannak, de mindhez van Google Chromecast, így ki tudok mindenre küldeni mindent.
Iphone-ra kellene valami videó lejátszó és egyben Chromecastra streamelni tudó alkalmazás, ami a feliratokat is kezeli. Jelenleg a Vlc-vel próbálkozom, többnyire jó is, de feliratokat nem streamel az smb szerverről.
Szóval az elsődleges cél a Smb>iPhone app>Chromecastra full HD kép és 5.1 hang.
Valami olcsó appot keresek, mert ha azt nézem egyik másik app 50 ezer lifetime verzioban, akkor inkább veszek egy Apple TV-t... -
Tiger.
nagyúr
Nem igaz, hogy nincs valami arra, ha hívnak vagy én hivok valakit ez idő alatt ne zavarjanak bele az értesítések, nagyon idegesítő, hogy bele rezeg, csipog miközben telefonálok.
-
Endless
aktív tag
válasz MikeWazowski #40929 üzenetére
Ezt nem ismertem még köszönöm kipróbálom.
Unsplasht már használtam de köszi neked is @M1195On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
Endless
aktív tag
Háttérképekhez tudtok valami jó alkalmazást? Régen a Zedge-t használtam de mára már elég béna lett…
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
jófejsrác
senior tag
Hello,
létezik olyan edzés követő app aminek az UI felülete olyan mint a Garmine? Úgy értem, hogy egy általam kiválasztott háttér és arra ráteszi az éppen aktuális edzés adatokat (idő, kalória , edzés fajta stb).
koszi -
M1995
aktív tag
válasz MikeWazowski #40923 üzenetére
Consent-O-Matic például, persze a puding próbája az evés, hogy melyik oldalakon működik mert sajnos nem egységesek ezek a cookie figyelmeztetők és jelentkezz be, töltsd le az appot, iratkozz fel hírlevélre és minden hülyeség. El lett rontva az internet sajnos.
A Google-nél nálam a Wipr Extra kiszedte, zavartalan privát ablakban is. Egyelőre nekem ilyesmire nincs külön kiegészítő, mert a Wipr adblocker eltünteti, csak észben kell tartani ha százból egyszer nem megy egy weboldal, mert a cookie popup blokkolva lett, akkor ideiglenesen kikapcsolom az adblockert, intézem a cookie felugrót és utána már jó, adblocker vissza.
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz MikeWazowski #40923 üzenetére
-
MikeWazowski
veterán
-
nylontacsko
senior tag
Megvásároltam az Inpaint alkalmazást.
A telefonon és a tableten is fent van az app.
Létezik, hogy csak azon az eszközön működik az alkalmazás korlátozás nélkül, amelyiken megvásároltam?
Mondjuk logikusnak tűnik, mert nincs hozzá acc."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
M1995
aktív tag
válasz noorbertt #40918 üzenetére
Mert szemétdomb a net és főleg a mobilweb. Napi használatnál évek alatt összességében szerintem olcsó ez a pár kiegészítő és Mac-re is jó, családi megosztás is. Annyira jó, hogy a Safarihoz lehet kiegészítőket használni.
Sajnos az internet aranykora elmúlt, régen egyedi honlapok, blogok és fórumok, a poszt visszakereshető volt normálisan, most helyette szar corporate social media végtelen feed csak scrollozz összevissza, régi mirc és msn messenger helyett szar facebook messenger és társai, nyilvános oldalak helyett regisztrálj mindenhova és töltsd az appot, mert a mobilweb szándékosan lebutítva, régi jó google search-ből seo advert hülyeség lett, youtube hobbi helyett biznisz lett, híroldalakból is a minőségi paywall, a hülyeséget és hazugságot persze ingyen terjeszti zuck és musk, reklámok, lehúzások, csalók, régebben emberek közösségi internete volt most ilyen corporate feeling van és akkor most jönnek az AI baromságok is.Cserébe én mobilon nem nagyon játszom, arra nem költök semmit. Safariban chess.com elég időtöltésre, Arcade próbaidőszakban párat megnéztem, amikor valamilyen alkalmi vétel akad, hogy rövid időre ingyenes vagy akciós egy játék, de még az se érdekel annyira. Például a Hitman Sniper két napig volt fent és meguntam.
Nem játék appokból is kerülöm a havidíjasat és írtam gyakorlatilag az ingyenes Apple appokat használom mindenre, így már is spóroltam azokhoz képest, akik fizetnek külön email kliensért, jegyzetelőért, jelszókezelőért, budget appért, időjárásért stb.
-
M1995
aktív tag
válasz Zsolt,72 #40915 üzenetére
Ezzel is van még tennivaló, pl. írja a jelszavakhoz nem fér hozzá az örökös, tehát ha azokat is át akarod adni, érdemes a jelszavakat jelszavas jegyzetbe rakni, vagy jelszavas PDF-be, máshova nem Apple helyre és azt is leírni mi a teendő. Engem az is érdekelne, mi van ha az örökös nem intézkedik azonnal, mert pl. az iCloud felhasználási feltételekben én csak ennyit találtam:
YOU ARE RESPONSIBLE FOR THE TIMELY PAYMENT OF ALL FEES AND FOR PROVIDING APPLE WITH VALID CREDIT CARD OR PAYMENT ACCOUNT DETAILS FOR PAYMENT OF ALL FEES. If Apple is unable to successfully charge your credit card or payment account for fees due, Apple reserves the right to revoke or restrict access to your stored content, delete your stored content, or terminate your Account.
Nem részletezik mennyi a türelmi idő, mikor törlik az adatokat, ha nem fizetsz.
És persze bízni kell a kijelölt személy ért hozzá, mert ha elhagyja a kapott kulcsot, akkor megette a fene.
-
M1995
aktív tag
válasz MikeWazowski #40903 üzenetére
Hát, csak ötöt nem tudok írni, mert a legtöbbet használt top5 ami alap az nem túl érdekes, Safari, Mail, Notes, Calendar, Reminders. (Music, Pages, Numbers, Files, iCloud stb. Apple szolgáltatások)
Safari kiegészítők: Wipr adblocker, Banish mobil web hülyeségei ellen, Noir, Sponsorblock (StopTheMadness is jónak tűnik, bár meg is kérik az árát), valami térkép link átirányító.Beépített dolgok pl. nagyítót tükörnek használni, számológép, időjárás, jelszavak stb. Shortcuts-ban pár hasznos parancs.
GarageBand unokahuginak zenebonázni. Freeform egyedi képeslapok készítésére, ebben még ott van az "én rajzoltam" érzés, és szebb mint valamilyen AI generált förmedvényt küldeni szülinapi köszöntésnek.Egyéb kötelező: bank app, BudapestGO, Telekom, Wikipedia
bolti appok Müller, Notino, Burger King stb. hülyeségek
chat appok (utálom még iPhone-os ismerős se képes iMessage-en írni)Talán érdekesebbek:
Classical az Apple Music mellé, Shazam is összekötve
Playlisty áthozni a Spotify listákat, Apple Music mentést csinálniSequel: filmek és sorozatok
Unsplash: háttérképek
DailyArt: festményekNASA, Apollo's Moon Shot AR (unokaöcsinek vicces kilőni a Saturn V rakétát a Blaháról "gyorsan mert ellopják" )
Outplayer, Infuse kinek mi, bár én csak ritkán egérmozizok
külön kamera app nekem nincs, annyira nagy fotós nem vagyokOneDrive csak plusz feltöltésnek a fotókhoz, ne csak iCloudban legyen gond esetére, két felhő és helyi mentés mellett csak nem veszik már el semmi.
AI nem annyira érdekel, a Telekom most ajánlott egy év Perplexity használatot, nem tudom mennyit fogom használni, jó google skill még mindig elég szerintem, a csoda AI is csak a netről kaparja az információt.
Újévi fogadalom lesz majd, hogy kicsit rendet rakni. Olyasmin is szoktam gondolkozni valamilyen "digitális végrendelet" leírást csinálni mi hol van, hogyan lehet hozzáférni, mihez inkább ne, ha holnap elüt egy autó, nem is tudom gondolom amikor megszűnik a bankszámla vagy lejár a bankkártya és nem tudják vonni az iCloud Photos árát, ha nem intézi senki megy a levesbe minden X hónap után? Mert gondolom az Apple nem őrzi ingyen örökké. (nekem van helyi mentés is, de az emberek többségének nincs)
-
consono
nagyúr
Spark (Mail)
Spark (Positive Grid)
AUM
Spotify
YouTube"Mechazilla has caught the booster."
-
veterán
A sorrendet nem tud, de ezek pörögnek a legtöbbet:
Facebook
Messenger
Viber
HVG
NSO
-
noorbertt
őstag
válasz burgatshow #40909 üzenetére
ActualBudget lehet jobban tetszene ha váltasz, akkor kérem a most fizetett összeg negyedét
-
burgatshow
veterán
1password
YNAB
Waze
Transmit (visszsvont app - nekem meg van)
Protonmail -
baloo79
tag
Spotify
Signal
Telegram
Bitwarden
Joplin -
Mela Kehes
Topikgazda
2Do
MoneyWiz
Week Calendar
Notion
Spark"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
merqree
őstag
Flightradar24
Bitwarden
Lightroom
PeakVisor
Infuse -
aktív tag
MS Outlook
MS Authenticator
Erste George
Drivvo Car Management
Wipr -
Rage47
veterán
1Password
Telegram
Letterboxd
nPlayer
Perplexity -
MikeWazowski
veterán
Kinek mi a top 5 appja, ami alap és kötelező a számára?
Lehet kapok/kapunk jó ötleteket... Nekem feedly, shazam, waze, pocket casts, viber.[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
fil
őstag
Azt hol lehetne beállítani, hogy ,ha kiveszem a tartójából az AirPods-ot , ne induljon el automatikusan a legutóbbi média (podctast, rádió) lejátszása?
Ez így idegesítő és nem találom hol tudnám kikapcsolni. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Ipadra ingyenes magyar helyesírás ellenőrzőre és képszerkesztőre (méretezés, egymásba helyezés, kollázs) lenne szükségem. Tudnátok ajánlani? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Óra topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS+Cellular, 1 Év Garanciával