Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz benfolds #167385 üzenetére

    "az enyhe tünetekkel átesetteknél nem alakul ki megfelelő védelem"

    Legyőzte a betegséget vagy nem? Ha igen akkor kialakult nála a megfelelő "védelem".
    Jelenleg az a félsz van, hogy a koronavírus sokszoros mutálódása esetén "inflenza szerű" vírussá válhat. Ez baromi nagy gond lenne de ebben az esetben az se segít ha vki nem könnyen győzte le. És ebben az esetben az oltás is lehet annyit fog érni mint inflenzánál.

    "tehát szerintem kár egy lassú átfertőződéssel történő nyájimmunitásra játszani"

    Összekevered. A lassú átfertöződésre azért játszanak mert ha rászakad napi 10-20K új kovidos az EÜre akkor nem lesz aki kezelje őket. (Igazából már most is durva gondok vannak lássuk be egy pl ortopéd szakorvos nem infektologus, nem pullmanologus.) És ha nincs aki kezelje őket exponenciálisan elszáll a halálozás.

    A nyájimmunitás a dolgok jelenlegi állapota alapján a folyamatos átfertöződés és az oltás miatt elöbb utobb megtörténik. Mivel nem a Kínai/ROK/Tajvani... lezárunk mindent, gyár megáll, ha egy kovidost találunk 10.000embert tesztelünk... vonal van így ha tetszik a világ "90%" a nyájimmunitásra játszik.

    @Agyrák666: 50év alatt 0.3-0.4% körül van a halálozás. Statisztikailag elhiszem ez kevés, de ha a te apád/anyád/feleséged/gyereked hal bele nem segít sokat a "csak 0.4%".

    @Soul: Részvétem. Sajnos tömegeket nem kezelnek megfelelően. Nincs hely és nincs orvos. Ezért kerülhet kovidos nem kovidos mellé. Ezért nincs kiszúrva egy perforált vakbél amibe gyerekek, fiatalok halnak meg hogy egy emboliánál talán mégegyszerübb rutin dolgot mondjak. Rutin dolgokba hallnak meg emberek és az elmaradt szűrések, nem akut műtétek... elhalasztása miatt ha vége is lesz még évekig nyögni fogjuk a hatásait. És ez is úgy jön össze, hogy emberfeletti amit az EÜben dolgozók nagyja mentöstől ápolón át az orvosokig leraknak az asztalra.

    ---
    A témából én kiszálltam, csak azért írtam le mert olyanok akik ebben dolgoznak sokat meséltek családi körben az elmúlt 1+hétben aztán gondoltam hamár téma leírom.

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák