Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- ASUS routerek
-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocee
senior tag
válasz Dare2Live #183954 üzenetére
ezt elfogadom,amennyiben nem tudod bevinni más forrásból.
De nyilván aki desztvizet iszik táplálkozik is,szóval jó eséllyel megoldott a pótlás.
a természetben az állatok(saját megfigyelés) az esővizet részesítik előnyben szemben a csapvízzel.
És ne felejtsük el,hogy a tanítás szerint a só,tojás,sertészsír is volt már tömeggyilkos...
De mint mondtam ez mindenki saját döntése,én nem akarok meggyőzni senkit,csak leírtam,hogy én is desztvizet innék ha megtehetném.
Sokan vannak,akik kólán és mindenféle szaron élnek,szóval majd kiderül és mindenki viseli döntésének következményeit.ennyi.Mr.Brightside
-
Qtya123
őstag
válasz Dare2Live #182292 üzenetére
Vannak ilyenek. Anno mikor a covid kezdett erősen terjedni, de még nem voltak lezárások volt olyan ember, aki lejött a terembe. Teljesen sz@rul nézett ki, verejtékezett, ereje alig volt, az edzés majdnem dupla ideig tartott neki, mert a gyakorlatok között nem bírt regenerálódni, stb... Persze mint kiderült covidos volt, de úgy volt vele, hogy áhh úgyis nátha csak, lejövök én, mert hát edzeni kell. Jól szétkapta magát.
A vállam meg megtáltosodott. Délelőtt óráról órára kevésbé fájt, mostanra meg semmi. De azért holnap szerintem célszerűbb lenne kihagyni az edzést. Az nem hiányozna, hogy szétcseszem megint és másnap úgy induljak nyaralni.
-
Cs1csó
félisten
válasz Dare2Live #182202 üzenetére
Engem az zavar a legjobban az ilyen előtte-utána képekben, hogy az "előtte" képen túlságosan megvilágított hullafehér bőr, görnyedt tartás, béna gatya stb. majd jön az "utána" kép: tökéletes fénybeállítás, durván leszolizott, barnítózótt, olajozott bőr befeszített, bedurrantott izom, "kemény vagyok" póz (egyenes hát, kidüllesztett mellkas stb.)
-
brembo
aktív tag
válasz Dare2Live #182045 üzenetére
Köszi, Tribulus Terrestist próbáltam, ott nem éreztem hatást, de előfordulhat, hogy valakinek az egyik készítmény nem válik be, a másik meg igen, és fordítva...
@fogkefe21 - Köszi a tippeket, ezekről is olvasgattam anno, lehet, hogy teszek velük egy próbát. Ahogy mondani szokták, ártani nem használ...
-
benfolds
őstag
válasz Dare2Live #182008 üzenetére
köszi, asszem elmegyek dokihoz. amúgy pont egyik nap szedtem fel az utcán egy ilyen xilox-os dobozt és dobtam a kukába. előtte még a nevét sem hallottam.
amúgy a fekvőtámasz alapból sem túl jó a csuklónak. csak az a baj, hogy én nagyon szeretem. vannak ezek a fekvőtámaszhoz használható markolatok. kímélné a csuklót vajon? kisebb felületre helyeződik ugyanakkora nyomás, mondjuk a kézpozíció lehet, hogy egészségesebb.
-
persil
nagyúr
válasz Dare2Live #181714 üzenetére
"Egy apple jobban mér, egy garmin aki pl túrázik jobb.... de nekem nem érnek meg annyit amennyiért árulják őket. Meg ez mindig fent van ha floorballon telibe kapják nem sajnálom."
Ugyan szubjektiv, de nekem az apple watch nem is tetszik, ronda mint a dog, a garminoknak meg a felulete egy ertelmezhetetlen hulladek.
Eddig xiaomi mi watch-om volt, most meg huawei watch 3 van, mindkettot nagyon szeretem. A felulet vajsima, gyors, nem dadog, nem akad, atlathato-esszeru, raadasul a vilag minden sportjat ismerik. Az a par szazalekos pontatlansag meg magasrol nem erdekel, szamomra nem er meg +100 ezret, hogy a nap vegi 15 ezer lepesem 15010, vagy 14980. 🤷Az appos* problemadat megertem, bar szerintem ami tenyleg fontos, az elerheto az orara, minden ertesites megjon, valaszolni is gond nelkul lehet(ellentetben a samsung galaxy watch-okkal! 😤), szoval reszemrol ez sem problema.
Az viszont teny, hogy ezek az orak(egyik sem) a sebeszi pontossagukrol hiresek, szoval csak magamhoz kepest van ertelmezni nezegetni a sztatokat, de igy is segitseg/kenyelem.
*Szrk.: Mondjuk a watch 3-on mar harmony os 3 van, allitolag sokat fejlodott, nem tudom a tieden mi fut.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Speeedfire
félisten
válasz Dare2Live #181710 üzenetére
Szaunánál nekem is ekkora hegyek vannak.
Bár én csak a 70 fokba merek menni, a 95 fokban már pánikolokbtw tök jó hogy neked a huawei alatt ilyet is lehet beállítani, nekem csak séta, futás, úszás van.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Fred23
nagyúr
válasz Dare2Live #181548 üzenetére
A stingy2 linkjein lévő videók javítottak a guggolási technikámon úgy egy hete, előtte maximum kipróbálási célból guggoltam súllyal. A lábazás kimerült nálam az egylábas guggolásokban egész eddigi hobbigyúrós pályafutásom alatt.
Ma csináltam az 55 kilós feleségemmel a nyakamban 6 sorozatot 5 ismétléssel, és nagyon könnyen ment. Tippre 70 kilóval is sima ügy lett volna. Azért lett 6 sorozat 5 ismétléssel, mert előtte ugyanennyit húzódzkodtam +7 kilóval; ez utóbbi viszont egyfajta rekord számomra a mostani diétámban.Rájöttem, hogy nekem ez a több sorozat kevesebb ismétlés nagyon bejön. Nem félek eleget pihenni se a sorozatok között, nem sietek, és jobban esik így, mintha ráfeszülnék arra, hogy 2-3 perc, és csinálnom kell. Biztosan annak is van értelme, de több munkát lehet végezni több pihenéssel.
-
Speeedfire
félisten
válasz Dare2Live #181279 üzenetére
Inkább egy gyros tál rizzsel. Ez tele van zsírral sajnos. Én szoktam venni magamnak marhát a lidlben, abban 2.5g zsír van csak. Kicsit több ch-t tudok tolni így
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
chop
őstag
válasz Dare2Live #181239 üzenetére
Igen-igen, a tejeskave nekem is joker, 1-1,5 orat siman lehet vele nyerni!
Woodslave: tudom, en egy korabbi kommentjere reagaltam:
"De nekem ez a legnehezebb, mert leginkább a magvakért vagyok oda, ebből például napi 3 zacsival is le tudnék tolni.
Átlagos tápértékek 100 g-ban: energia:2709 kJ (654 kcal), zsír: 53g, amelyből telített zsírsavak: 6,9g, szénhidrát: 21g, amelyből cukrok: 4,1g, fehérje: 19g."En ilyeneket nem is tartok itthon, mert irgalmatlan mennyiseget be lehet tolni kesudiobol, vagy epp a wasabis mogyorobol..
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz Dare2Live #180928 üzenetére
De, márpedig a kalóriadeficitet vitatod csak ködösítesz, szalmabáb érveléssel. Tényeket és kutatásokat írtam le. Rengeteg más kutatás van a cukorbetegek és a fogyás témakörben olvasgass, nem fog megártani.
A fő gond itt nem a cukor hanem az, hogy kötöd az ebet a karóhoz és persze, hogy dejavu-d van mert valószínűleg, ott is a kalóriadeficithez igazítottan említette az illető a dolgot.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
-
aelod
veterán
válasz Dare2Live #180740 üzenetére
Nos megosztottad a személyes (téves) véleményed a témáról. De, hogy okozzak egy kis csalódást neked akkor itt vannak a tények.
Több száz vizsgálat és tanulmány alapján (itt egy pár)
PMID = 32597335
PMID = 21494229
PMID = 2058588
PMID = 31882009 itt egy pár)Az inzulinszintnek és az inzulin érzékenységnek semmi köze nincs a fogyáshoz. Keto hívők terjesztik azt a tévhitet, hogy a magasabb inzulin szint leállítja a zsírégetést és ezért nem fogysz. Leállítja viszont nem befolyásolja a zsírvesztést. A tzs nem attól fog fogyni, hogy cht-t fehérjét vagy zsírt használsz energiának. Nincs jelentősége a fogyás szempontjából. A kalória egyenleg a lényeg ugyanis a fogyás egyetlen bizonyított módja a kalóriadeficit.
Vércukor ingadozás: még cukorbeteg résztvevők között sem egyértelmű a vércukor ingadozások káros hatása ugyanis egy 2009-ben publikált tanulmány szerint az egyes típusú cukorbetegek mikrovaszkuláris szövődményeinek legfontosabb előrejelző tényezői a vércukorszint HbA1c (hosszú távú vércukorszint) voltak, nem pedig a vércukor ingadozása.
(randomised crossover trial: Exploring the dose-response effect of carbohyrate restriction on glycaemia in people with well-controlled type 2 diabetes)
Ez a randomizált klinikai vizsgálat arra volt kíváncsi, hogy vajon az alacsonyabb ch (10%) bevitel II-es típusú cukorbetegek esetén alacsonyabb vércukorszintet eredményez e mint egy magasabb ch (30%) bevitel. 12 embert vizsgáltak állandó fehérje (és kalória) szint mellett (15%) 6 napig ami azt eredményezte, hogy az alacsony ch étrendi alanyok 24 órás, éhomi és étkezés utáni vércukor szintjei nem voltak alacsonyabbak mint a 30% ch-s alanyok értékei.
Egy másik kontrollált vizsgálatban ( very low carbohydrate (ketogenic) diets in type 2 diabetes: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials) azt vizsgálták, hogy hat a magasabb ch tartalmú étrend vagy a ketogén étrend a hosszú távú vércukorszintre (HbA1c) prediabéteszes vagy II-es típusú cukorbeteg alanyokon. 12-24 hónapig tartott napi 50g ch-val de legtöbbszor 20g alatt. Az eredmény: a ketogén étrend (HbA1C szint 0.01%-os csökkenés) nem eredményezett klinikailag lényeges változást a hosszú távú vércukor szintben.
Így láthatod, hogy a ketogén étrend nem megoldás csak divat. Hovatovább a telített zsírokat is tartalmazó étrend inzulinrezisztenciához vezet. (a high-fat, high-saturated fat diet decreases insulin sinsivity without changing intra-abdominal fat in weight-stable overweight and obese adults)
Az a rettegett szénhidrát: a szénhidrátbevitel még a II-es típusu cukorbetegség kialakulása között sincs összefüggés (2022-ben publikált 600e alany részvételével készült 18 prospektív tanulmány alapján).
Azonos kalóriabevitel esetén a ketogén étrend nem vezet magasabb súlyvesztéshez egy magasabb cht-t tartalmazó étrendhez képest. (ketogenic low-carb. diets have no metabolic advantage over nonketabolic low-carbohgydrate diets). Ebben a 2006-ban publikált randomizált kontroll vizsgálatban 1500kcalt tartalmazó étrendet vizsgáltak ketogén (60% zsír, 5% ch) összetétel és ehhez képest magas ch (40% ch, zsír 30%) összetétel alapján amelynek eredménye az lett, hogy a ketosok 6.3kg fogytak (3.4kg zsírtömeg) a ch-sok pedig 7.2 kg-ot. (5.5kg zsírtömeg).
Továbbá keto étrendnél nő a veseműködés zavara is. (casual effects of relative fat, protein and carbohydrate intake on chronic kidney disease: a Mendelian randomization study) A magasabb fehérjebevitel (amit pl. a keto étrend nem enged meg) (az elfogyasztott kalóriák 15%-a fehérje) ellenben csökkenti a veseműködés zavarát.
Keto esetén nő az LDL koleszterin szint is (akár már 4 hét elteltével) amit remélem nem kell bemutatni miért nem jó. Nő az epesav szintézis ami tízszeresére növeli a kockázatát a bél áteresztés vonatkozásában.
Remélem elég kielégítőnek találtad a hsz-em
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz Dare2Live #180547 üzenetére
akkor én marha tehetséges vagyok. pedig tudom, hogy elméletileg magas hőmérsékleten, rövid ideig kellene sütni, de az a bökkenő, hogy mire kifehéredik a hús (serpenyőben, csíkokra vágva), addigra pont elkezdi kitolni magából a vizet, ha meg kitolta, akkor már kénytelen vagy addig sütni, amíg el nem párolog a kurva víz. a végeredmény fasza, száraz csirkemell. valszeg ott cseszem el, hogy egyszerre 1 kg-t akarok megsütni a serpenyőben, és mire mindegyik mindenhol átsül, az annyi idő, hogy elkezdni kiereszteni a nedvességet. még az a szerencse, hogy annyira nem zavar, ha száraz, úgysem magában eszem. meg inni kell rá evés közben jó sokat.
amúgy ti nem okádtok a túrótól? úristen, hogy meggyűlöltem 2 év alatt...az egyetlen gyúrós kaja, amit megutáltam. amióta nem tudok edzeni, rá sem néztem. néha a tojásnál is rezgett a léc, de közelébe nem ért a túrónak. pedig amúgy a tejtermékeket imádom, minden nap eszek kefirt vagy joghurtot, sajtot is kb. minden másnap.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dare2Live #180528 üzenetére
Szinte mindenben jobb.
Kisebb ugyan, de sokkal hamarabb kész van benne a kaja, mivel közvetlen közelről ráfújja a forró levegőt. Ami a sütőben egy óra, az air fryerben 15 perc. Könnyebb takarítani, kevésbé fűti fel a konyhát, sokkal kevesebbet fogyaszt. Forgatni a kaját is egyszerűbb benne, és több mindent is lehet, egészségesebben. Csirkét minden nap frissen sütve lehet enni, mert tényleg 15 perc és kész van. A nagy dobozos sütő labdába se rúghat mellette kb. Az árát meg visszahozza hamar a sütővel szemben megspórolt energiával.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
JoolsNOS
veterán
-
Cs1csó
félisten
válasz Dare2Live #180462 üzenetére
Úszás. Az a legjobb ha ízületi problémák vannak de szerintem a kifáradásra is hiszen a vízben a saját súlyunk kvázi elvész.
Esetleg valamilyen személyi edzővel is konzultálni pl. a súlyzós edzés is nagyon jó hiszen szinte bármilyen súllyal lehet dolgozni akár erősödni, érdemes lenne személyi edzőt keresni és esetleg valamilyen táplálkozási tanácsadót dietetikust. (ezek nem olcsó dolgok de orvosként megoldhatónak kell lenni) -
python1
veterán
válasz Dare2Live #180335 üzenetére
Igen.
Jelenleg asszony összemakrózott étrendje miatt, heti 1,5 kilót fogyott, előtte egy évig saját kútfőből kajálással, heti 3x-i edzéssel, többnyire kardióból állt, kevesebb intenzitású súlyzós edzés mellett, 10 kilót fogyott.
Elég látványos, a mostani étrenddel, elmondása szerint, jobb a közérzete, erőnléte, és inspirációt ad neki, hogy látványosan kezdenek előjönni az izmok tónusai.
Innentől kezdve beindul az endorfin termelés, örömét leli az edzésekben, és inspirálja a kajálásban is, emiatt.
Na meg eléggé szeretünk mindketten "páváskodni", úgyhogy ez is dob a mérlegbe.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Dare2Live #180104 üzenetére
Akkoriban tömegeltem először, az edzésem akkoriban (tömegelés) minden izomra 2 gyakorlat, 3x6 ismétléssel amit bírtam szabad súlyokkal, ha jól emlékszem mellet 90kilóval melegítettem és a vége 180kiló közelében mozgott, guggolás az 200kiló, vádli 240, ezek nem csúcsnyomások voltak, ennyivel szériáztam. Méreteim akkoriban úgy alakultak 180cm magas, 135-ös mellbőség, 50 kar, 72 comb szerencsére derekam elég karcsú, így adta rendesen.
Mára már csak szolidan nyomom, de azért néha extrém adagok lecsúsznak, fagyit imádom, Lidl bourbon vanília a 2500ml lecsúszik egybe, vagy sütis időszakban 1 egész tepsi süti, mindegy, hogy mi.[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz Dare2Live #179891 üzenetére
Bowflex 1090i
179 900 Ft.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
goodboy007
senior tag
válasz Dare2Live #179476 üzenetére
“Félelmetes sebességgel jön vissza ami régen megvolt.”
Dettó!
Nekem 2 év szinte teljesen kuka a Covid kezdetétől, aztán egy éve heti 2 alkalom, most 3-4 és már ott tartok, ahol a “csúcsformám” volt néhány éve, pedig akkor heti 5x jártam edzeni, meg a vége fele kreatint is szedtem, most még az is csak ősztől lesz. Igaz, most “deadbod” van , az erő a szempont, nem a beachbody forma, az majd jövőre.
Ennek alkalmából meg is leptem magam egy övvel, 160-as squat és DL felett már úgy érzem igencsak jól fog jönni.MÁS:
Gorillawear.hu-n egy csomó cucc jó áron és szép-kártyával is lehet fizetni.[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Woodslave
félisten
válasz Dare2Live #179361 üzenetére
ez egy "irodalmi" idézet valójában egy fantasy könyből legalábbis azok alapján amennyire utána néztem, nem kell túlgondolni.
Sajnos a "más" mozgalmaknál de egyébként inkább mindnél csak azt szabad elfogadni amit ők akarnak. Valszeg így működik az ember.
A csaj viszont bomba De majd jönnek akik szerint maszkulin
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Rivaul
addikt
válasz Dare2Live #179291 üzenetére
Én nem ajánlom. Súlyra lehet meg van, de a termete többszöröse az acélnak. Ha bővíteni akarod később a készleted, ezeket gyakorlatilag ki kell dobnod mert csak akadályoznak. A tartósságról most nem beszélek mert ha nem baszkodod oda, akkor ezek is elvannak évekig. De akkor sem.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bigmasterg
addikt
válasz Dare2Live #179031 üzenetére
Most sima Magne B6-ot szedek, de volt amikor Bioteches Calcium Zinc Magnesium ment.
Ha nem szedek valamilyet, akkor egy idő után elkezdek itt-ott görcsölni (pl vádli), meg kis izom "rángás" előjön. PL volt hogy tricepszem ugrált pici, vagy szemöldög felett stb.
szerk.: Meg multivitamint is állandó jelleggel szedek, változó hogy mikor mit. Most egy ideje Biotech one a day ment, de most váltok egy gymbeam-esre, amiben van pluszba ez-az (ginko biloba, ginseng stb). Meg ackiós is volt akkor.[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz Dare2Live #179001 üzenetére
Ahogy nézem az most nincs.De ez amit találtam szinte azonos.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Woodslave
félisten
válasz Dare2Live #178966 üzenetére
meg lehet kicsit optimálisabban is el lehetne osztani a kaját. Nem mondom hogy nem teljesen mindegy, de elég érthetetlen számomra ahogy az időpontok vannak.
Persze nem tudom a napi beosztásod. De arra lehet következtetni, hogy hajnali egykor fekszel le. Igaz a lényeg a 7-8 óra gondolom munka miatt de nem a legjobb ilyen későn feküdni meg enni se.
Azt írod kenyér, tészta alig, de a 4 étkezésnek nevezhető étkezésből 3-ban van kenyér vagy tészta. Mondjuk ez se számít ha deficitben lennél csak mondom.
A 444 gramm chillis babot még mindig nem tudom hova tenni, nagyon konzerv "szaga" van a dolognak a kis tészta hozzá meg elég feleslegesnek tűnik pláne ha diéta a cél. Meg a "kis" szintén nem túl pontos mértékegység. Ugyanez a "kevés" zab dió mogyoró.
Az se a legjobb hogy gyakorlatilag nagyon kis időközönként eszel valamit. Még úgy se hogy csak egy kiwi.
Na mindegy csak pár gondolat.
-
ztoldy
senior tag
Kaloriabázis app vagy Yazio is tud vonalkód alapján terméket felismerni, utána már csak a mennyiséget kell beütnöd és meg is vannak a makrók összesítve és a bevitt kalória is.
A fehérjemennyiséget az izomtömegre nézve kell számolni, nem a teljes testsúlyra, ezt nem sokszor mondják el, amikor elhangzik, hogy mennyi kéne enni. Ha valaki 200kg, de abból 130kg felesleg, akkor igen sok fehérjét kellene megenni például feleslegesen. Teljesen jó lesz az a 89 gramm is.Egyél több húst. Ha nem megy, akkor igyál még egy turmixot, ha a fehérjebevitel a cél. Önmagában a turmix nem fog eltelíteni, így a kaja helyett iszok egy turmixot nem jó megoldás, mert fél óra múlva éhes leszel, bár ha van nagy önfegyelem, akkor megoldható ez is. Én legalább útifűmaghéjat tennék bele, ami legalább telít, ahogy megdagad a gyomorban.
Ha kalóriadeficitben vagy és nem fogysz, akkor valahol hiba van a képletben. Lehet mégsem mindent jegyzel fel? Bár a heti fél kg hízás az simán lehet vízraktározás, éppen nem volt wc-n.
[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Woodslave
félisten
Egyél mondjuk húst
Én 4* eszek egy nap. Heti kétszer főzök 1 kg cscomb filé fél kg csmell. Egy adag fehérje meg egy tojás. Összes fehérje 180gr
Edzés meg nyilván nem mindegy mennyire hajtod szét magad. Ha minden szett bukás közeli akkor valszeg visszább kell venni az intenzitásból
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Dare2Live #167406 üzenetére
No akkor ezt nekem már nem kell linkelni, amúgy érdekel kinek mi a véleménye az itteni sporteszközökről. A gömbsúlyzó első blikkre szimpatikusabb, mint a konkurencia állíthatója (pláne mert van 8 kg is), de első ilyen eszköznek nem tudom mleyik jobb (kéziből 2x10 kg cserélhető van, bicepszre kevés (vagy nekem monoton a 4x20-25-ös sorozat) vállra még sajnos nem).
Az Aldis bringával én elégedett vagyok, most éppen kicsit konkurálnak egymással sporteszközben bár Lidl gépeket nem árul egy ideje.
Madwe: Aldiban volt néha tolódzkodó olyan terhelhetőséggel mint a Domyos 100-as, csak 15-12-ért. Kicsit bánom, hogy nem vettem. A mostani eszközök között sajnos nincs de lehet februárig lesz.[ Szerkesztve ]
-
Agyrák666
aktív tag
-
benfolds
őstag
válasz Dare2Live #167380 üzenetére
ezzel a gondolatmenettel csak az a gond, hogy az enyhe tünetekkel átesetteknél nem alakul ki megfelelő védelem, szóval rövid időn belül újra elkaphatják és a második alkalommal akár súlyosabban is megbetegedhetnek (plusz fertőzhetnek tovább másokat). tehát szerintem kár egy lassú átfertőződéssel történő nyájimmunitásra játszani, mert egyrészt nem fog működni, másrészt nagyon sok ember életébe kerül. az oltásra azt mondják, hogy legalább fél évig védelmet nyújt, szerintem most már csak az az egyetlen lehetőség maradt, hogy viszonylag rövid idő alatt (max. fél év) be kell oltani azt a bizonyos 60-70%-ot.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz Dare2Live #167372 üzenetére
nem tudom, hogy nálunk mi az ütemterv, de a németek úgy számolnak, hogy márciusra tudják beoltani az eü dolgozókat és a legveszélyeztetettebbeket, szóval minimum addig még ők sem lesznek kint a szarból. utána jön a "lakosság", ott a megkérdezetteknek a 2/3-a oltatna, nálunk ez valami 15%, ha jól emlékszem. ez alapján mi még nagyon messze vagyunk a győzelemtől, de a nyár biztos hoz majd javulást, meg közben változhat az emberek hozzáállása is. én is őszre tippelem, hogy addigra kint leszünk belőle, jó esetben.
-
aelod
veterán
válasz Dare2Live #166933 üzenetére
Ha üres gyomorra tolod le max fájni fog a hasad..
Azért ennél többről van szó..
Kutakodva megtaláltam, hogy nimezulid a hatóanyaga. Komoly stresszt gyakorol a májra nézve.
Véletlenül se írtam olyat, hogy szedése közben toljad az edzést.
Nem is állította senki ezt
Az orvos ebben az esetben csak tünetet kezel.
LoL
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz Dare2Live #166930 üzenetére
Ha jól tudom ezt csak orvos írhatja fel. Azért érdemes lenne utánajárni mert a tüneti gyógyszeres kezelés nem oldja meg a kiváltó fájdalmat. Lehet rossz kivitelezés, környező izmok gyengesége, stabilitás hiánya is a kiváltó ok. Itt ezt egy beírásra senki nem fogja megmondani nektek. Minden esetben szakember javasolt.
-
benfolds
őstag
válasz Dare2Live #166849 üzenetére
ezt nem tudom, mert még sosem dolgoztam alkalmazottként, de nem gondolnám, hogy annyira rugdalják ki az embereket a nagy munkaerőhiány közepette, még úgy sem, hogy most sok helyen kevesebb ember kell, mert inkább igyekeznek megtartani őket, mint a járvány elmúltával hajkurászni újakat.
szerintem a járványügyi szabályokat betartva simán működhetne minden a normál módon. két átlagos távolságból kommunikáló ember között 1% az esélye, hogy továbbadják egymásnak a vírust, ha mindkettőn van maszk. de még mindig sok olyan idióta van, aki megszól, hogy "mi van, ennyire be vagy szarva?", amikor meglátják, hogy mindenhol hordom a maszkot, ha emberek közé megyek. szerintem nyugodtan kihalhatunk, ha ennyit nem tudunk megtenni magunkért.
-
medica
senior tag
-
vaakuum
addikt
válasz Dare2Live #166818 üzenetére
Mi mostanában családilag különféle béres multikat tolunk. (én spec actival energia és actival magnézium bogyókat szedegetem) Ha jól tudom, a béresnél a vitaminok is gyógyszerészeti ellenőrzésnek vannak alávetve a tartalmukat tekintve, nem táplálélkkiegészítőnek minősülnek. De tény, hogy ezt én magam leírva még sehol nem láttam. Régebben ment a Daily one, multi pro plus is, illetve a Monster pack is még régebben. Egyikkel sem volt gond, mindegyikben volt anyag szerintem. Monster pack miatt van egy rakás dobozunk, amit egyéb konyhai száraz termékek tárolására is lehet használni .
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest