Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz aelod #124697 üzenetére

    Azt azért tegyük hozzá ehhez a diéta dologhoz, hogy nem fekete-fehér és tisztán akarat kérdése, bármennyire is úgy gondolod.
    Nem ugyanolyan mindenkinek a diéta. Számtalanszor kimutatták már, hogy éhezés hatására más intenzitású stresszfolyamatok és pszichés ingerek keletkeznek és nagy különbségek vannak az egyének ösztönös fájdalomküszöbében.Tehát abban a határingerben, ami tudatosan már nem tud legyőzni.

    Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy van aki mosolyogva diétázik, van akinek felér egy koncentrációs táborral.

    Máshogy reagál a szénhidrátmegvonásra, vízbevitelre, alacsony só vagy fűszermennyiségre, CH ingára, rossz alvásra, stb

    Ez az egyik dolog, amit sokan hajlandóak elfelejteni és "akaratgyengének" titulálni a másikat, ha éppen feladja a diétáját vagy az edzésprogramját.

    Pedig ha ugyanazt éreznéd, mint ő, lehet hogy te is feladnád. Magyarul arról van szó, hogy az ő maximális (100%) tűrőképességéhez már közel vagy túl magas szinten van a diéta intenzitása. Ez tulajdonképpen szintén egy intenzitás-válasz, ugyanúgy mint súlyoknál az 1RM függvényében. Van akinek 50%-os intenzitás egy 200kg guggolás, van akinek 100% vagy elérhetetlen
    Pedig a súly ugyanaz.
    Amíg nem éltél a másik ember testében, addig ne minősítsd.

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák