Agyi chipes gyártóba fektetett a kriptocég

A Tether 200 millió dollárt fektet a Blackrock Neurotech agyi chipes vállalatba.

A Tether nevű kriptocég 200 millió dollárt fektet a Blackrock Neurotech nevű vállalatba, ezzel pedig többségi tulajdonba kerül az amerikai, agyi chipeket gyártó cégben.

A Blackrock Neurotech agy-számítógép interfészeket gyárt, köztük neurális implantátumokat is, amelyek lehetővé teszik az embereknek, hogy számítógépeket vagy művégtagokat vezéreljenek valódi mozgás nélkül – ígérik a weboldalon.

A cégnek nincs köze a BlackRock nevű eszközkezelőhöz. Ez a vállalat úgy 350 millió dollárt ér a becslések szerint, a Tether a legnagyobb részvényese. A mostani befektetésből a technológia piacra dobását és kereskedelmi forgalomba bocsájtását finanszíroznák. Ű

A Tether szerint már több mint 40 emberen használják. Az elmúlt években számos cég kezdett el agyi chipeket embereken alkalmazni, ezek között van a Musk-féle Neuralink is.

A dollárhoz kötött kriptopénzt kibocsájtó Tether eddig 1,7 milliárd dollárnyi tőkét fektetett be a nyereségéből: többek között a fenntartható energia, az AI, a P2P területén. A mostani befektetést eszközlő ágazat célja, hogy az emberiséget olyan jövőhöz segítse, amelyben a technológia és az emberi képességek példa nélküli módokon olvadnak össze.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények