Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    válasz benfolds #166640 üzenetére

    Mondhatni ebben a cipőben jártam én is jó sokáig. Orvos nem látott, ami részemről butaság, de úgy gondoltam, hogy amikor nem vagyok képes magamtól pihentetni a sérült testrészt, addig minek menjek, csak lehülyéznének, teljes joggal.

    A bal könyökömben olyan szintű fájdalom volt, hogy a nyomó gyakorlatokat teljes mértékben ki kellett hagynom, így a mell, váll, tricpesz edzés szinte teljesen kuka volt, a tricepszem szemmel láthatóan vesztett a nagyságából ezen időszak alatt.

    Nem is meglepő, mivel szinte minimális súlyoknál is komoly fájdalominger jelentkezett, de a karomat sem tudtam teljesen kinyújtani, felkönyökölni ágyon, felszisszentem minden erőkifejtéskor, legyen az akár csak vásárlás során kosár emelgetése, ja mert igen, nem is írtam, nekem úgy néz ki golfkönyököm volt, nem a sokkal elterjedtebb tenisz.
    Az alkar belső részén található izom könyöknél tapadó részénél volt a legerőteljesebb a fájdalom, emiatt a bicepsz gyakorlatok egy részét is skippelnem kellett, ami maradt az inkább a kalapács jellegű gyakorlatok, mert ott nem szükséges a csukló befelé fordítása.

    Rengeteget olvastam utána és az alap 6-8 hét pihenő szinte mindenhol alap tézisként volt leírva, ami nálam nem játszott, mert egyrészt elmebeteg vagyok ha edzésről van szó, másrészt türelmetlen is, mert 2-3 heteket bírtam csak, ergo ezért sem volt érdemes orvoshoz mennem.
    Most őszre terveztem egy hosszabb kihagyást, és ha ez sem vezetett volna eredményre, akkor irány az orvos, viszont történt vmi a nyáron, aminek köszönhetően a súlyokat nagyjából „szétszaggatni” is képes vagyok jelenleg, annyira helyrejött a könyököm.

    Hogy mit csináltam? Először is golf és tenis elbow keresőszavakra rengeteg videót találtam, többek között gyógytornát, nyújtást is, és ez bár nagy segítséget még nem jelentett, viszont mérsékelte a fájdalmat. Gondolom hatásosabb lett volna ha pihenek is mellette, de ugye vérszemet kaptam, hiszen megvolt még a karom, akkor miért ne edzenék? :)

    Egyre több helyen találtam olyan hozzászólást a neten, hogy sokaknak segítséget nyújtottak a bandázsok, persze nem mindenkinek, de arra gondoltam, miért ne próbálnám ki, ennél rosszabb már nem lehet, hiszen orvosban gondolkodom és az edzéseim olyanok voltak, amilyet terveztem majd nyugdíjasként.

    Két bandázst rendeltem, eltérő minőségűeket, egyiket varrónővel átalakíttattam, és elkezdtem velük edzeni és már az elején ledöbbentem, mert igazolódni látszott az, amit olvastam a neten. Egyszerűen nem éreztem a fájdalmat edzés közben, sőt, utána is jelentősen mérséklődött a fájdalom. Persze fokozatosan emeltem a súlyokat, intenzitást, de nagyon meglepő volt milyen gyorsan tudtam növelni a súlyokat, tudtam újra tricepszezni, fekvenyomni, vállazni.

    Én olyan bandázst vettem, amit úgy kell feltekerni, én szabályozom a szorítás erősségét és én bizony a sorozatok között levettem, mert brutál erővel raktam fel, az erek szinte önálló életet éltek, a gyakorlat után mindig le kellett vetnem, mert esküszöm nekrózis lépett volna fel. Szóval csak a végrehajtáskor viseltem, sorozatok közötti szünetben levettem, mondjuk nyáron nem volt egyszerű használni a melegben, de vagy izzadok alá, vagy fáj továbbra is.
    De jelenleg nem fáj, már nem is használom, tudok újra csúcsot nyomni, a tricepszem is a régi, szóval én azt sajnálom csak, hogy nem előbb próbáltam ki, jó pár hónap fájdalmat megspórolhattam volna.

    Ez nem jelenti azt, hogy másnak is segítene, sőt, a neten olvasható tapasztalatok alapján sem mindenkinek jött be, én azok közé tartozom, akik szinte új könyököt kaptak és végre újra élvezhetem a vasak hajlítását.




    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák