Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpachino

    veterán

    válasz Woodslave #88844 üzenetére

    500g zsírszegény túrót alaposan összekeverek 4 tojással, 150g zabpehellyel, 2evőkanál folyékony édesítő, egy kis sütőpor, esetleg ízlés szerint fahéj. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, hogy a zab megszívja magát.
    ( ez fontos, hogy ne essen szét később főzés közben)

    Én 3 nagyobb óriásgombócot készítek/formálok belőle, azt hiszem darabja olyan 270g körül lehet nyersen mérve. Forrásban lévő sós vízben, (de nem lobogó ) kifőzöm. Miután feljöttek a tetejére még kb. 7-8 percig főzöm, mert elég nagyra nőnek a gombócok, és nehogy nyers maradjon a közepe.

    Természetesem mivel a 3 gombóc db-ja kb. 170g túrót, 1.3 tojást, és 50g zabot tartalmaz ez komplett reggelinek kiváló :K

    Én nem csicsázom semmivel a tetejét, de bármivel nyakon lehet önteni :)

    [ Szerkesztve ]

    "Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)

Új hozzászólás Aktív témák