Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv újra!

    Lábfájós napok jönnek, különösen ami a combot illeti, úgy megdolgoztam ma, hogy 1előre nem is kell fűteni ;]

    Na de jöhet pár nem épp szokványos kérdés:
    Jelenleg a lábedzés, a combfeszítő és hajlító géppel történik. Valamint állva vádligyakorlatok bevezetése mert hamarosan elkészül az ülő vádligépem.

    Felmerült az ugróláb problémája, ami a nem egyforma edzésből adódik. Jelenleg a hajlítás, maximum 30kg-ot visz, míg a feszítés 40-et. Vinne 50-et is de inkább a 40-él megálltam de már oly módon hogy a leengedés jóval lassabb mint a felemelés. Többek között emiatt is a tűzvész :D. Ha ekkora a (30kilóval hajlít, 40kilóval feszít) különbség, az még elmegy vagy mindenképp egyformának kellene lennie hosszútávon?

    Aztán gondolkodok, egy frankó lábtoló gépen.
    Úgy hallom hogy amelyben a gyakorlat végén "felállunk", lehet hogy a gerinc nem komálja. Nekem nem a legjobb a gerincem tehát fontos hogy gerinckímélő legyen. Ezért jobbnak tűnik az "ülő" megoldás.

    Olyasmi összeállításban ahogy a képen is van.

    Vagy van egy másik elképzelés amely teljesen vízszintes volna, a lábtoló rész, vagy az ülés pedig sínen gurulna és bele kerülne egy olyan csigarendszer, ami a rápakolt súlyt láb felől megduplázná pl.: 50kg a gépen a lábnak 100kiló lenne. A súlyok függőlegesen mozognának konstrukciótól függően a gép elején vagy a hátulján kialakított "toronyban" Érdemes ilyet építeni súlyspórolás céljából, vagy elég lesz az 1:1 megoldás 45°-os kivitelben ami a képen van?

    Légyszi értelmes válaszokat :))

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák