Új hozzászólás Aktív témák

  • Vitee

    aktív tag

    válasz Dazsar #172267 üzenetére

    Én is Yaziot használom, korábban pedig Kalóriabázis.
    Igen, én is méregetek mindent, igaz én hobbi szinten csinálom, de egyre rájöttem a saját tapasztalatomból kiindulva, fehérjét és kalóriát érdemes figyelni, ha edzel és fogyni is szeretnél és nem versenyszinten akarod az egészet.
    Én a többi makrót nem figyelem, azt se, hogy a zsír 60 gramm legyen egy nap, amit sok helyen ajánlanak, sokszor a kétszerese.
    Fehérjéd legyen meg minden nap (pl: tskg x 2), a többivel ne foglalkozz, amennyiben helyes forrásból viszed be a maradékot, nem pedig kakóscsigából meg csokiból és még deficitben vagy.
    Ne a program szerinti fehérje menniyiséget vedd alapul, nekem az csak arra jó, hogy látom a kalóriát, felviszem az ételt és látom a makrókat, de ennyi.
    Igen, megnöveli a program, ha hozzáadod és látod mennyivel lehet többet enni, ha éppen mozogtál.
    De meg kellene tudnod, hogy mennyi a szintentartási kalóriaigényed, majd ez alá belövöd kb 500 kalóriával, így lehet heti 0.5 kiló fogyásod.
    Ez egy átlagos napod legyen mozgás nélkül, az edzésnapokon meg egyél annyival többet amennyit mozogtál.
    Ezek a programok meg órák csak értékeket látnak, testkompozíciórol fogalmuk sincsen, egy 70 kilós 8%-os testzsírral rendelkezö embernek is azt fogja írni alapesetben mint egy szintén 70 kilós 25% testzsíros embernek.
    Pedig rohadt nagy a különbség, mert a nagyobb izomtömeg sokkal több kalóriát éget alapból.
    Szóval iánymutatásnak használd csak, kisérletezz magadon, próbálgasd a számokat, mérlegelj minden nap, átlagolj és egyszer beindul az.

    [ Szerkesztve ]

    "Life before death, strength before weakness, journey before destination."

Új hozzászólás Aktív témák