Új hozzászólás Aktív témák

  • aelod

    veterán

    válasz Csak1valaki #125180 üzenetére

    Csak pár kérdést engedj meg.

    Fontos megemlíteni, hogy jelenlegi táplálkozási szokásainkban és rendszerünkben igen magas a fehérje fogyasztása

    Érdekes én napi szinten pont az ellenkezőjét veszem észre. Sok CH (főleg cukor), és rengeteg telített zsír...
    A sok cukor meg tudjuk mit okoz. Szerinted miért van ennyi cukorbeteg?

    Napi 100 g feletti fehérjefogyasztása esetén 3 g körüli ammónia keletkezik a bélben, amit a májnak kell semlegesíteni, azaz méregteleníteni. Ez a májra igen nagy megterhelést ró, következményesen csökken a máj egyéb méregtelenítésre (gyógyszerek, tartósítószerek, stb

    Alapvetően ha egészségesen táplálkozol semmiféle medicinára nincs szükséged sem pedig olyan élelmiszerre ami tartósítószerrel van tele ergo nem terheled feleslegesen a májad.

    Az emberi tápcsatorna emésztési rendszere alapvetően nem az állati eredetű fehérjék feldolgozására van kifejlődve

    Az emberi emésztőrendszer nem sokat változott a paleolit kor óta ahol is elsősorban (állati eredetű fehérjét evett) Persze vannak ellenvélemények is de javarészt ez a megállapítás a helytálló. Viszont az is tény, hogy az ember nem a napi 8-10 óra ülésre van genetikailag kódolva. Ergo mozogni kell. És itt jön a lényeg. Tökmindegy, hogy futsz, gyúrsz, boxolsz vagy esetleg - most lehet egyesek mosolyognak - jógázik a lényeg, hogy mozogj ne tespedj.

    Ha megnézed a magyar táplálkozási szokásokat akkor nem a magas fehérjebevitel okozza túlsúlyt, a magas vérnyomást, rengeteg keringési rendszerrel kapcsolatos betegséget, vastagbélrákot.

    [ Szerkesztve ]

    "It's simple, if it jiggles, it's fat."

Új hozzászólás Aktív témák