Hirdetés
-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #193479 üzenetére
mondjuk ez láb esetén jó hír (legalábbis jelen állás szerint ), de más izomcsoportokra (elsősorban hát) akkor majd ki kell valamit találni (mondjuk van rá 1-2 évem még úgy érzem )
#193480 Dazsar : persze, ezek alapok, szimplán a TUT-hipertrófia összefüggés érdekelt (most is tanultam egy újabb fogalmat ). egyébként nem is értem sokszor az embereket... nagyon sokan rángatják a súlyokat... főleg bicepsz, váll esetén... teljes testből rántják fel, aztán zuhan le az egész... mindig arra gondolok, h nekem tuti szét menne a vállam/könyököm... de persze mindenkinek saját dolga miképp edz.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
addikt
válasz aelod #193424 üzenetére
Én elhiszem, nyílván jobb a kajakultrád, mint a nagy átlagnak, meg gondolom az anyagcseréd se lassú. Én nekem az alkohol vonal tutti megdobja, de kalkuláltam is vele, ahogy itt írta vki nem az az 1 hét b@ssza tönkre az embert ami a két ünnep között van.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #193422 üzenetére
Nem volt napokig áram a szél miatt és nem tudtatok főzni?
Én csak lábtolót használok (meg persze nyújtó/hajlító és tárogató gépeket). Lehet majd egyszer megpróbálok guggolni is, de lábtolón ~3 hónap alatt 120-140ről 200-220ig jutottam. (Mondjuk nem is erőltetem a dolgot túlságosan, így is már nagyon meglátszik a lábamon a kezdethez képest és nem tetszik a kidolgozott láb... (De a túl felsőtesthez képest vékony láb is ronda, szóval eléggé meg vagyok lőve... ))
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
addikt
válasz aelod #193422 üzenetére
Jó hát sokaknak megy egyre rosszabbul kishazánkban, biztos nincs elég kaja ünnepekkor az asztalon /amúgy grat, hogy ilyen szintet tudsz tolni karikor /
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #193323 üzenetére
az "edzésterv" résszel arra gondoltam, h ez kizárva... úgy érted, hogy pszichésen gátolja az ember ilyenkor, ha "muszájból" edz bizonyos izomcsoportot?
@Dorian: legjobb tudomásom szerint hacsak nincs endokrin/genetikai betegség/rendellenesség, akkor mindenki ugyanúgy hízik (az, h melyik testrész a nagyobb zsírraktár az genetikai dolog, ha jól tudom), így az, hogy nem vagy hízékony annyit jelent, hogy jó az anyagcseréd. én amúgy ilyen esetben, mint nálad a tricepsz, inkább a kisebb súllyal csinálok többet (akár egy sorozaton belül, akár több sorozatot/rövidebb pihenőidővel... mondjuk a mostani edzésstílusomba nem igazán tudok rövidíteni időben )
@tisn: milyen értékekkel/méretekkel kezdted, mikor ill most hogy állsz?
-
tisn
addikt
válasz aelod #193293 üzenetére
oke foni
a teremben nem sok minden tortent, konnyitett melo meg mindig a derekam es a teniszkonyok miatt, haspres bevalt, hason jelentos progressziot sikerult elernem, de az szerintem nem a gyuras, hanem a beigli.most elmegyek focizni, ha nem irok egy hetig, akkor szetesett vegleg a porhuvely
-
Dorian
félisten
válasz aelod #193293 üzenetére
Nem lehet mindig a súlyokról beszélni
De legyen: a héten betegség miatt kimaradt a lábnap, mell-kar után pedig azt éreztem, h jó szarul ment, aztán utána belegondoltam, h épp ellenkezőleg, ritkán van olyan, h majdnem minden gyakorlatnál megvolt a progresszió.
Csigás gépek nálunk mostanában gyakran mind foglaltak, így ki kell találni alternatívákat az azok helyetti bicepsz-tricepszre ha éppen vmikor úgy alakul.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz aelod #193235 üzenetére
Akkor a vércukorszint hirtelenfelemelkedése utáni bezuhanásának van. Amíg így kajáltam, amikor éhes lettem jellemző volt a farkaséhség a "most azonnal kell ennem!!!!" Mióta nem, csak érzékelem, hogy éhes vagyok, de nem izgat különösebben.
-
Parson
addikt
válasz aelod #193128 üzenetére
Ezt csuklóból mindenre rá lehet mondani… aztán vagy bejön vagy nem. Javaslom, ha nem értünk egyet, akor mutass rá, hogy hol és miért, és hogy mi a te jelenlegi elfogadott nézeted / tapasztalatod és akkor talán haszna is lesz a fórumnak, és én is tanulhatok pl töled, nem csak fordítva.
Amúgy meg szerintem, te azt se tudod merre vagy arccal elöre… Írhaték én is ilyeneket, de nem írom, mert én megadom neked az esélyt, hogy leírd a véleményed.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Peaceliker
addikt
válasz aelod #193068 üzenetére
Na, ennyi, sehogysem tudom jól
Dorian
Ja igen, ez jogos. Hevy is számol valamivel. Aszerint 1Ram max 144. De mondjuk ez az adat igazán nem érdekel. Nekem csak olyan cél súlyok vannak, ahol értelmes ismétlés számot össze tudok hozni
De ez a súlyodhoz képest x szeres egolifting dolgok gyanúsan 1RM max-ra vannak mondvatisn
Szatyor az érdekes állatfaj, az mindig nehezebb, mint amennyi
Neked meg jobbulást. De lassan azt hiszem azért csinálod ki magad, hogy edzést el lehessen lógni"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
válasz aelod #193064 üzenetére
Igen, elméletben tudtam ezt a csípőbefordulást. Csak oda kell rá jobban figyelni. Nagyon a határokig akartam leereszteni és sokszor nem sikerült megállni.
A lábtartás miért nem lényeg? Guggolást szélesen végzem, és érezni, h úgy inkább megy belsőcombra és farizomra, most a vállnál szűkebbre vett lábtolónál pedig a combom elejét és kicsit a külsejét érzem.
Ha úgy érted, h a vállszélsségű a jó kompromisszum akkor értem, de mivel guggolni nekem szélesen komfortos és a guggolást meg akarom tartani, nem célszerű lábtolónál így kompenzálni?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz aelod #193033 üzenetére
Akkor lehet félreértettem ezt a lapockaközelítést, azt akartam ezzel kifejezni, hogy a fűrész felső pontját fel tudjam odáig vinni, hogy úgy megfeszüljenek a hátizmok, hogy a test csavarodása nélkül már ne legyen lehetséges feljebb. (nem tudtam értelmesebben megfogalmazni)
-
Dorian
félisten
válasz aelod #193019 üzenetére
Talán nagyon max a gyakorlatok felénél szoktam elérni a bukást. Ugye nyomó-húzó-tolóknál általában egyszerű: kinyomom-behúzom-kitolom teljesen vagy nem.
De van egy csomó gyakorlat, ahol nem éles a határ, és azt tapasztaltam, hogy adott súllyal tökéletesen végre tudom hajtani, de meg belőle 12-15 is, de ha egyel nagyobb súlyra váltok, ott igazából talán egy sem lesz teljes tartományú (pl. fűrész 35kiló vs. 40 kiló), vagy a nagyobb súlynál bekapcsol más odanemillő izom is és így nem ér semmit (harangozás, merevlábas felhúzás) ezeknél inkább maradok a kisebb súly - nagyobb ismétlésnél, és egyértelműen érzem, h jobban megdolgozat ott ahol akarom.
Meg vannak az egyebek, ahol nincs bukás: pl szabadsúlyos guggolásnál franc akar összeesni, bolgás guggolásnál mindig az egyensúlyt vesztem ha elfáradtam.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
S e t h
nagyúr
válasz aelod #193019 üzenetére
Most lett volna egy hét favágás, ami minden évben csodát szokott művelni velem, de kiderült, hogy áttevődött jövőre, ami így karácsonyi bejgli előtt nem jó előjel.
Melóban senki sem érti én miért nem telefonálok át másik részlegre, hanem mindig személyesen megyek, lépésszám.
Cukrot kéne már lerakni, mert a szívnek sem oké a folyamatos nagy ellenállású súlyzós edzés.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz aelod #193013 üzenetére
Ami jó is lenne, de mivel utálok kardiózni így széttépem magam minden edzésen ami egyrészt előnyös a kalóriadeficithez, de mellette produkálom a túledzettség szinte valamennyi tünetét.
Pedig csak a kajára kéne jobban figyelnem, de nekem ez az achilles sarkam.
Mondjuk én nem izmot akarok építeni, hanem inkább fogyni szeretnék, szóval bánja kánya, de a sérülések már kezdenek ingerküszöbb felettiek lenni.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
m3ss
veterán
válasz aelod #193013 üzenetére
ez a lenyegen semmit sem valtoztat, valszeg az also stretch pozicioban kapja a mellizom a legnagyobb terhelest, ott a leggyengebb. ha 10. repnel lenne a bukas de megallnek 8. repnel, mar akkor is elkezdtem lapockat tavolitani, vallat emelni a 2. repnel.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dorian
félisten
válasz aelod #192945 üzenetére
Na így értem már, eddig nem vittem le így a súlyt a merevlábasnál.
De akkor az igaz, hogy a merevlábasnál akkora súlyt kell választani, ahol még hajlítóból húzzuk fel és nem lép be a hát, ugye?Azt a guggolásos mondatot én sem értem.
De ha már guggolás: A szabadsúlyos guggolást én szélesen végzem, nekem így komfortos. Úgy vettem észre (meg olvastam is), hogy így jobban belső combra megy.
A comb elülső és külső részeit érdemes lehet mondjuk összébb tett lábbal lábtolóval leedzeni?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tisn
addikt
válasz aelod #192934 üzenetére
ertem, de ezen a hobbiszinten tenyleg szamit, hogy most csinal meg par felhuzast pluszban az edzesterv mellett?
nem arrol van szo, hogy egy profi sportolo versenyre keszulesnel a pluszmunkaval felboritja a gondosan tervezett terhelesprofilt.
vegul is a ti dolgotok, inkabb nem is mondtam semmi
-
Peaceliker
addikt
válasz aelod #192928 üzenetére
Nincs is, haverom mesélte
Ezt bele loptam, mert nagyon szeretem meg mert derék részre is elég jól erősít úgy érzem. Oda meg kell, azt mindig az volt a gyenge részem (értsd egész életemben derék fájós voltam). Mióta edzek azóta nem fáj a derekam.
Tudom hogy arra van jobb gyakorlat, de hamstringre is ráfér még egy kis stressz úgy érzem"Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #192896 üzenetére
gondolom túlságos megfeszítem, h ne mozduljon el és tolom le vállból is... de franc se tudja... rég volt, annyi rémlik, hogy annyira nem éreztem vele a tricepszem
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #192848 üzenetére
ez vitatlhatlan tény, hogy a kevés vízfogyasztás népbetegség... nekem is sokáig tartott mire ráálltam, hogy megfelelő mennyiséget fogyasszak... most napi 4-6litert iszom...
a szauna valóban tudományosan is jó edzés után, ahogy m3ss írja, de azért a pulzusra és a hidratáltságra kiemelten figyelni kell
@Dorian: nem olvastam tanulmányokat, nem tartottam szükségesnek... csak tudom, hogy nagyon sokan hisznek ebben/félnek ettől... (nekem cukor miatt évente van uh-m, meg 3havonta nagylaborom, így elég jól nyomon tudom követni/relatív időben kiderül, ha valami nem kóser vitamin, vesekő, funkció stb szempontjából)
-
m3ss
veterán
válasz aelod #192852 üzenetére
lehet es fillerekbe kerul ugy, en be se megyek csak felhivom, felirjak es lehet menni erte. sajna magneziumot nem lehet, pedig vki ajanlotta itt.
pedig a szajensz is ajanlja szaunat. amugy most volt RPn egy video, hogy meg lehet hipertrofia szempontjabol is elonyos. de nem nagyon voltak ilyen iranyu tanulmanyok. viszont egezseg szempontjabol nem kicsit jo. ha legalabb heti 3x csinalja vki, akkor az all cause mortality eselyet 50%-kal csokkenti, vagy vmi ilyesmi...persze hogy ez most edzetlen emberekkel vizsgaltak vagy sem, azt nem tudom..de ja, jol is esik
#192853 Dorian jaa ok
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz aelod #192850 üzenetére
Lehet sima D vitamint kéne venni de majd meglátom.
azt mindenkepp igy telen. ha feliratod haziorvossal olcsobb.kosz a c vitamin infot, felezem is az 1000 mg-ost, meg nem a multi vitaminnal egyutt veszem be.
reggel 83 kg voltam. mar ez is rekord gyanus. pedig este szaunaztam. reggel lenyomtam a lab napot is, vegre csak 7 nap szunet volt a ket edzesnap kozott. mondjuk eroben stagnalok kb. minden gyakorlatban, kiveve talan fekvotamaszt. majd ha beut a tongkat ali
-
m3ss
veterán
válasz aelod #192826 üzenetére
idaig magamtol en is egyesevel vettem fel. lerakasnal viszont eleg veszelyesen, ilyen clean ellenkezoje mozdulattal, konyokot felemelve, sulyzot ejtve csinaltam. mikozben felultem..most kicsit meg is huztam sztem ezzel a derekamat..jo h szoba jott ez.
most incline pressnel parosaval csinaltam le is, fel is. ez nem gond, mert siman fel tudom emelni a terdemet, hogy kontaktoljanak fekvo helyzetben a sulyokkal. szinte 90 fokos padnal viszont lerakasnal nem tudom..de egyesevel valszeg jo lesz.az, hogy vki nattynak nez ki, nem garancia arra, hogy az is amugy labaid, melled eleg jok voltak ahhoz kepest, meg akar el is hittem volna, hogy nem vagy lifetime natty
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #192824 üzenetére
én mondjuk most push - pull edzést csinálok úgy hogy benne van a láb is. Upper - lower kizárt mert kétszer biztos nem lábaznék. Mármint ha felsőtest is kétszer lenne csak. Amúgy az upper-lower push-pull-legs adta de most próbálkozom csak négy nappal nem mintha lenne jobb dolgom akér heti 6x is mehetnék terembe
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #192815 üzenetére
ezen az alapon te is xarul csináltad mégis indultál versenyen és meg is nyertél párat (vagy egyet tök mindegy) Most felszálltunk erre Paul Carter vonatra, (én elfogadom hogy most tudományosan ez a legvalidabbnak tűnő- RP Mike Brad Shoenfeld stb gondolom nem)
Azért emlékszem még mennyire ellene voltál pl a heti többszöri edzésnek mert bro split kell úgy is edzettél. Nem úgy értem hogy nem változhat az ember ha meggyőzi egy új elmélet de mondjuk most jobban fejlődsz vagy izmosabb vagy?
Én is ilyen elvek mentén próbálok edzeni, progresszió van mondjuk én nem veszem azt észre hogy az izületeknek jobb lenne az alacsony ismétlés, bár lehet 47 évesen tök mindegy lenne. Erősödök is nyilván "izomrobbanást" itt már nem remélek.
Mondjuk én mindig edzés nihilista voltam olyan értelemben, hogy azt gondoltam és most is az a szint amit el tud érni egy átlagember ahhoz tök mindegy milyen módon edz úgyis beleállítja a földbe a genetika meg a körülményei.
Azt el tudom képzelni, ha valaki mondjuk eleve így kezdi akkor
hamarabb állhat földbeizmosabb lehet[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Dorian
félisten
válasz aelod #192778 üzenetére
Észrevehető, tehát nagy.
Előjön fekvenyomásnál, tárogatásnál, fűrésznél, vállból nyomásnál. Érdekes, h karhajlítás-ülve-kézivelnél és oldalemelésnél nem. Tetézi, hogy a golfkönyök pont azt a karomat érintette, Scott pados bicepsznél anno nem is a kargyengeség, hanem a fájdalom miatt kellett megállnom kevesebb darabszámnál.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #192775 üzenetére
sorry, az kimaradt, h 99%ban csak 1 kezes gyakorlatokat végzek
(tehát pl ha mondjuk 2x 15kg-ot használok, akkor jobb kar 8rep után elfárad, a ballal meg menne 10+rep... de ha fogok 2x17,5 vagy 20kg-ot, a jobbal azzal is menne a 8rep és elfárad, de ballal csak 3-5 )
de akkor jó így, ahogy csinálom? a súlyt a gyengébb karhoz, a rep-et meg a kevésbé állóképes karhoz lövöm be?"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #192712 üzenetére
azt hinnéd, hogy az evolúció működik és mi azoknak a leszármazói vagyunk, akik nem haltak meg nyers máj és hús (csirkemell ha volt őscsirke nem tudom) fogyasztása miatt de ezek szerint volt akik túlélték...
-
Dorian
félisten
válasz aelod #192679 üzenetére
Pusztán csak pump érzésért, meg h edzés utan nézegessem magam a tükörben nem látom értelmét.
Amúgy ez a pump jelenség mitől alakul ki, a sok volumentől?
De ezeknél elhangzik, h többszáz százalekkal növeli a növekedési hormont, meg a kitágult erekkel jobb az izmok tápanyagfelvétele, jobb a regeneráció meg ilyesmi.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
celf
őstag
válasz aelod #192580 üzenetére
most nagy a kavarodás megint a science berkekben. 5-30 máshol 5-25-öt mondanak, de nagyon elvágólag hipertrófiáról van szó általában. erőfejlesztésről ritkán esik szó. de ha kizárólag hipertrófiáról is beszélünk, az egy idő után nem elválasztható az erőfejlesztéstől sztem.
amúgy vicces nézni a különböző influenszereket ahogy egymásba szállnak youtube-on meg instagramon. -
m3ss
veterán
válasz aelod #192578 üzenetére
sztem sok erre epulo tanulmany volt, de nezd meg, house of hypertrophy videokbol, vagy cikkekbol kiderul ez is altalaban. legtobbszor metaanalizisbol csinalnak videot amikor levonjak a konkluziot, es az meg tobb tanulmany eredmenyein alapul.
-
m3ss
veterán
válasz aelod #192554 üzenetére
a 0 rir kattanast kellene levetkoznom
Azt le kellene pedig.
olyan ez nekem tudat alatt, mint masoknak a brutal volumen, edzes gyakorisag etc. nem tudom abbahagyni meg ha tudomany mast is mond. legtobb gyakorlatbol meg tolom tovabb is. oldalemelesnel, bicepsznel 4. ismetlesnel mar pruszkolok, de elmegyek 9 ig, de utana meg csinalok 3 partialt, pulzust felnyomom nagyon durvan minden gyakorlatban, nem sok ver marad a fejemben.
"pain dont hurt"
ellenben nekem nincs problemam az edzesnapok skippelesevel, mint a kolleganak. minden heten tobbszor dolgozok ezen a skillen
progresszio fuggo vagyok es konnyebb igy kovetni 0 rir-rel, mint talalgatni hogy mennyi van meg benne. de most mar ugy is lelassult a progresszio, nincs minden edzesen, vhogy ra fogom venni magam, hogy bennehagyjak parat.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz aelod #192551 üzenetére
en nem kivanok veled vitatkozni, elfogadom a velemenyedet. fogadd el, hogy en viszont kontrollalt korulmenyek kozott zajlo, tudomanyos, tobb szaz embert vizsgalo tanulmanyoknak hiszek. plane ha szamtalan ugyanerre a kovetkeztetesre jut. sajat magamon is ezt tapasztalom. persze nem orult volumenrol beszelek, de pl a heti 4 sorozatnal a 10 sorozat nekem egyertelmuen jobb. persze ezt arnyalja, hogy a 10 sorozatnal az edzes gyakorisag is surubb nekem, ami ugye bizonyitottan jobb, es ezt meg te is elfogadod
es hat tanulmanyok szerint 10-rol meg mindig erdemes lenne novelni a volument. csak ezt a 0 rir kattanast kellene levetkoznom, vilag eletemben igy edzettem..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peaceliker
addikt
válasz aelod #192462 üzenetére
Én most azon agyalok, hogy mennyire lehet értelme nagyon kis súlyt emelni? Leginkább fekvenyomásnál, ott érzem fájdalmasan lassúnak a haladást.
Akár 1kilonkent is tudom emelni. Talán ezt sem minden edzésen lenne értelme... Már ha van.
Szerinted?
Most amúgy én is úgy csinálom, mint Dorian, hogy ha megvan a 12 rep akkor megy plusz súly. Fekvenyomás esetén ez +5kg"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #192393 üzenetére
én több, kreatinnal kapcsolatos cikkben/videóban is olvastam/hallottam, h kiemelik, hogy vannak, akik számára hatástalan (tanulmányokra hivatkozva). (nagyon sokat olvastam utána anno, hogy érdemes-e elkezdenem/kipróbálnom, de jó döntés volt )
#192396 Dorian : hogy teljesítményre hogy/mennyire hat, passzolok, mert különböző aminosavakkal együtt szedem, ha épp szedek be belőle, de ugyanakkorának érzem az állóképességem, amikor nem veszek be creatine-t, mint amikor igen, ebből gondolom/gondoltam, hogy edzéshez nem ad hozzá (de így leírva, végiggondolva, erre lehet szimplán az a magyarázat, hogy hosszútávon hat, ezért is mindegy, hogy mikor veszed be)
#192395 Peaceliker : engem izomtömegben dobott (és még mindig dob) meg, nem kicsit (tükör+inbody)
-
tisn
addikt
válasz aelod #192372 üzenetére
Szerinted akik csinálnak 30-40 sorozatokat mellre fejlődnek?
kajakos srac nem tunt gyengenek. (ugye neki volt vagy 20db 30m-p-ig tarto konnyu sullyal (40kg) fekvenyomas (tehat sok ismetles x sok darabszam))
valoszinuleg egy vizpumpat vagy asot is tovabb tudna mozgatni (gyakorlati eletben is tobb haszna van) mint egy 3-6repes gyuros kolosszus, hipertrofia ide vagy oda
es esztetikusabb is.[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #192372 üzenetére
te hipertrófia szempontjából vizsgálod/nézed, erre fókuszálsz most is a válaszodban, holott írtam fentebb, hogy nem ebből a szempontból van értelme más szempontból lehet (véleményem/tapasztalatom szerint van) benne profit, mégpedig flexibilitás szempontjából. bármilyen izom nyújtásával profitálsz (főleg az én alap, kötött izmaim).
a hipertrófia nem azt mondom, h másodlagos, de számomra kb ugyanannyira fontos az állóképesség és a flexibilitás is.sok sorozattal - véleményem szerint - állóképességet lehet fejleszteni (vagy túltolva, túledzeni magad), tehát igen, szerintem lehet fejlődni, ha ez (az állóképesség) a cél.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #192122 üzenetére
egyébként van ajánlott fitnessguru yt-n, akire érdemes hallgatni? csak, hogy ne itt kérdezzek nagy hülyeségeket folyamatosan...
(Jeremy Ethier cuccait szoktam nézni amúgy)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest