Új hozzászólás Aktív témák

  • Radnix

    senior tag

    Új tudások birtokába kerültem

    - Izommemória: Akár több éves kihagyás után is 12 hét alatt el lehet érni az egyszer már megszerzett erőt és méretet ha megfelelőek a körülmények (edzés, kaja, pihi)
    - Hipertrófiához kell a magas volumen, pontosabban az a legfontosabb tényező (az edzés részben persze)
    1rm 85%-a fölött tehát nem kifejezetten előnyös semmi se, főleg ha az elsődleges cél a hipertrófia, lévén hogy arányaiban azonos volumen elérése mellett nagyon nagy megterhelést jelent a központi idegrendszernek.

    A legjobb az egészben, hogy az edzőtársam olvasott 2 könyvet, és így dióhéjban csak az eddig nem teljesen ismert részeket elmondta nekem 3 perc alatt :D (The art of lifting, The science of lifting)

    Most 5 hetes edzésblokkot nyomunk, ami nagy vonalakban olyan, hogy a volumen és az intenzitás is növekszik 4 hétig aztán egy deload hét jön.
    pl guggolás 1. hét: 4 sorozat olyan súllyal 8 ismétlések, hogy bukás előtt kb 4 ismétléssel megállva, tehát amibe 12 menne nehezen. 2. hét: 5 sorozat, 8 ismétlés, bukó előtt 3 ismétléssel megállva, és így tovább...
    (utolsó 1-1-2-3 sorozatban pedig kicsit visszavett súllyal 8 ismétlés, ami kb 7.5 kg-ot jelent nálunk)

    Nagyon élvezetes egyelőre, a 3. hétben járunk, most vagyunk túl a guggoláson, és a motiváció az egekben, előre rettegek a 4. héttől :D
    Mindenkinek csak ajánlani tudom (bár hogy eredménye lesz-e, az még csak most fog kiderülni) :)

Új hozzászólás Aktív témák