Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz enginev3.0 #68560 üzenetére

    Ha tényleg a tejsavó a probléma, akkor a marha, tojás és szója kombinációját ajánlom. A rizsfehérje, meg egyéb marhaságok csak arra jók, hogy indokolatlanul sok pénzért indokolatlanul alacsony biológiai értékű fehérjét adjanak el olyanoknak, akik ezt ideológiai okokból hajlandóak megfizetni (pl. vegák).
    Mivel azt írtad, hogy a marhafehérjétől is előjött a dolog, így már érdekesebb a kérdés. A táplálkozásod rendben van mellette? Iszol elég folyadékot naponta? Megvan a megfelelő mennyiségű rostbevitel? esszenciális zsírok?
    Mindenesetre a tojás és a szója fehérjékkel próbálkoznék, de azért a marháról sem tennék le, ha mégis tejérzékenységről lenne csak szó. De ezek közül se ragadj le egynél túl sokáig, váltogasd, kombináld őket. Minden normális gyártó palettáján megtalálhatók ilyen fehérjék.

    A napi fehérjebevételed 25%-ánál semmiképp sem legyen több a tápkiegből bevitt fehérje. Ha 3-4 adagot eszel, az 70-100g is lehet, ami 2g/tskg-os bevitelnél a 75-át is jelentheti a fehérjebevitelednek. Lehet, hogy tényleg az étkezési rutinodat kéne helyretenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák