Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz enginev3.0 #68450 üzenetére

    Nem értek egyet azzal, hogy nem lehet bevinni szilárd kajából a megfelelő mennyiségű fehérjét. Persze könnyebb és praktikusabb tápkieget használni. De pl. napi fél kilo csirke, estére 250 g zsírszeegény túró plusz egy tojásrántotta mondjuk és mindjárt alulról közelíted a 200g-ot. Nem tudom mekkora vagy, de ha ektomorf, akkor feltehetően nem túl nagydarab, szóval gondolom ennyi elég lenne.
    Ahogy shteer is mondta, lehet, sőt én azt mondanám, hogy érdemes is növényi fehérjével is próbálkozni, de azt sem feltétlen tápkieg formájában. A hüvelyesek (bab, borsó, sárgaborsó, lencse stb.) mind nagyon jó fehérjeforrások, csak az aminosav-profiljuk nem teljes, mint az állati fehérjéké. Viszont ha kevered őket, akkor már le tudják fedni az egész spektrumot :)

    (#68452) G@ben
    A glükozamin és kondroitin tartalmú cuccok nem arra jók, hogy ha már fáj meg bajod van vele, akkor az elmulasztja. Ahhoz olyan cucc kell, amiben gyulladáscsökkentő is van. Az előbbi arra jó, hogy folyamatosan szedd, akkor is ha nem fáj semmi. Folyamatosan ellátja alapanyaggal az ízületeket és nem fognak "meghibásodni". Régen nem szedtem, mert hát kell a francnak és pár havonta mindig összejött valami ízületi sérülés. Aztán úgy 2 éve szedem minden nap és azóta nem jön elő semmilyen probléma az ízületeknél. Ezért ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák