Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz aelod #186881 üzenetére

    Idegrendszeremet megviseli időnként egy-egy edzésem, szóval tényleg lehet, hogy jobban járnék, ha csak 3 sorozattal operálnék a 4 vagy 5 helyett. De amúgy alig találtam olyan tanulmányokat, ahol a tesztalanyok az 1RM-ük 85 százaléka fölötti intenzitáson edzenek, szóval ez a terület mintha elég feltáratlan lenne, és az érzet nekem azt mondja, hogy nem dolgoztam eleget, ha nincs több sorozat.

    Kipróbálok mára egy teljes testes edzést 3x3-akkal, 89%-os intenzitáson.

    Gainka: Nálam az eddigi tapasztalataim alapján az idegrendszer akkor kerül veszélybe, ha az 1rm 89%-án túl sok az ismétlés, de például az előbb említett 3x3 még teljesen biztonságos, akár rá is próbálhatnál egyszer. Viszont az is tény, hogy mindenféle edzésmódszerrel vannak izmos emberek, szóval talán mindegy is, legjobban biztosan akkor jár az ember, ha úgy csinálja, ahogy élvezetes a számára, már ugye így hobbista szinten.

    m3ss: Nálam meg a reps in reserve használata lenne értelmetlen a nagyon alacsony ismétlésszámaimhoz. :)
    Úgy számolom ki a sorozataim, hogy lehetőleg végig bukás nélkül sikerüljön végigverekednem magam rajtuk. A határaimon egyensúlyozom.

    Másik témára térve pedig az szerintem is igaz, hogy szépen lehet fejlődni 5 ismétlésekkel is; ugyanakkor alig találni arról bármit, hogy mi van 5 ismétlés alatt. Simán lehet, hogy nem is volt az említett tanulmányban 5 ismétlés alatti opció. Nagyon kevesen csinálják. Így viszont, hogy kevés adat van róla, hajlamos vagyok kissé a 3 vagy 4 ismétléses sorozataimat a kelleténél tán többször is megcsinálni, mert érzésre akkor "ég mindenütt", ha összejött egy jelentősebb volumen is, ami meg több sorozat. Így viszont már időnként túlterhelődik kicsit az idegrendszerem, és néha az izmaimnak is sok ez a munka. A nagy kérdés, hogy vajon lehet úgy fejlődni, hogy nem érzem a durva izomlázat, be se durranok, vagyis mintha szinte nem is történt volna semmi?!

Új hozzászólás Aktív témák