Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz HussarF #158092 üzenetére

    Abszolút király volt.
    Jól kiteregették a szovjetek disznóságait. Én mondjuk jobban örültem volna ha kicsit többet látunk az előző részben a "terepből", pl. amikor volt a lapátolós jelenet, és lehetett hallani a g-m számláló erősödő hangját az elég hangulatos volt (nyomasztó), az ilyenekből néztem volna többet.

    Közben olvasom a könyvet is amit linkeltél. Még csak a felénél vagyok, bár szeretem a fizikát és nem vagyok közel se fizikus, de teljesen érthetően le van írva hogy mi hogy kb. hogy működik, meg mit cseszerintettek el már a tervezés során stb. Elképesztő.
    Van kis pontatlanság is, ugyanis azt írja a szerző, hogy Legaszov fejbe lőtte magát, holott akasztással vetett véget életének. Persze amikor írta a könyvet akkor még lehet nem tudták az igazságot.

    Ami ellenben nem tetszik, hogy kicsit olyan érzésem van (a mellé linkelt összefoglaló blogból hatványozottan így éreztem) hogy kicsit elbagatellizálja az emberáldozatok jelentőségét. Bár azt írja, hogy természetesen már egy emberáldozat is túl sok, de szembeállítja a kísérleti, légköri atomrobbantások által a légkörbe került radioaktív szennyezéssel, vagyis azzal, hogy ezzel bezzeg senki nem foglalkozott, holott ezeknek maradványát is ki lehet szinte bárhol mutatni.
    Persze van benne racionalitás, de olyan érzésem van a szövegkörnyezet miatt, mintha ezzel az atomfegyveres témával szeretné kicsit mosdatni a Szovjetunió által okozott károk egy részét. Azonban még csak félig olvastam, lehet a végére lesz erre is jó magyarázat. :D

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák