Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Mukucs #152031 üzenetére

    Ha nem úgy "tömegelsz", hogy zabálsz mindent, mint az állat és nem zsírosodsz be, akkor nem kell nagyon szálkásítani sem. Szálkásítani akkor kell, amikor úgy látod a tükörben, hogy nem tetszik a forma, mert zsíros. Leszálkásított formát fent lehet tartani, kérdés, hogy mit értesz alatta. Van, aki már szálkásnak mondja azt is, hogy ha megjelenik néhány halvány izomtónus, de van aki csak a színpadi formát tartja annak. Az utóbbit leszámítva fent lehet tartani hosszútávon is mindent, csak akarat és elhatározás kérdése.

    Ez a szálkásítás-tömegelés egyébként naturáloknál sztem elég nagy lyukra futás. Nagy, kokszos testépítőknél a szálkásítás azt jelenti, hogy belőnek egy olyan étrendet, amivel masszívan kalóriadefeicitben vannak, szóval ha azt tartanák, akkor attól tényleg elfogynának. Vagyis, egészségügyi problémáik lennének. A tömegelés náluk azt jelenti, hogy akkor is szálkásabbak maradnak, mint az egyszeri gyúrós, mikor le van szálkásítva. Naturál szinten baromság az egész.

    Nálam a tömegelés max annyit jelent, hogy elegem van az étrend tartásából és szarok bele, zabálok mindent. Igazából nem csak nálam, hanem másoknál is, csak ők költenek köré egy álomvilágot, hogy ők most izomtömeget növelnek, mert jobban hangzik, mint azt mondani, hogy felhízlalják magukat, mint egy disznót.

Új hozzászólás Aktív témák