AI generálja majd a képeket a Photoshopban

Az Adobe teljes, AI-alapú képgenerálást tesz lehetővé a Photoshopban, még idén.

Az Adobe azt ígéri, hogy még idén olyan eszközt épít a Photoshopba, amely AI-alapon képes teljes képgenerálásra.

A kreatív szakemberek széles körben használják az Adobe kép-és videoszerkesztő eszközeit, azonban egyre nagyobb a nyomás a cégen, mivel az OpenAI, a Midjourney és a Stability AI olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek szöveges utasítások alapján egyre meglepőbb, egyre pontosabb eredményeket adnak a képgenerálás kapcsán.

Az Adobe saját AI-képgeneráló rendszere a Firefly nevet viseli, és olyan adatokkal tréningezik, amelyek jogai az Adobe birtokában vannak – így a felhasználóknak nem kell jogsértésektől tartaniuk.


[+]

Az Adobe már korábban is adott ki olyan képgeneráló eszközöket, amelyek egy kép részét kitöltik vagy kibővítik. Most viszont teljes képgenerálást ígérnek az új Firefly Image 3 rendszer alapján.

Az Adobe felgyorsítaná a szakemberek munkáját, és az új megoldás a feltöltött képeket is alapul tudja venni a folyamat során. Így egy dizájnernek elég valamit vázlatosan lerajzolni, majd ha lefotózta, megkéri a Photoshopot, hogy generáljon több stílust teljes képi kidolgozottsággal. Nem kell majd aprólékosan leírni, mi és hová kerüljön, a mintából merít a rendszer.

A bétát néhányan hamarosan kipróbálhatják, de a teljes starthoz köthető dátumot nem közöltek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények