Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen RAM-ot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-17 13:43:20

IT café

Milyen RAM-ot vegyek?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

Milyen Ramot vegyek

Tekintve, hogy eddig nem volt rendes első hsz, most összeszednék pár fontos, alapvető információt amik a ram vásárlással kapcsolatosak. Akik nem vásárlással kapcsolatosan tennének fel kérdést, azok kérem fáradjanak át a Nagy ramos topikba.

Mennyiség:

Az egyik első eldöntendő kérdés, hogy hány GB ramot szeretnénk. Ez attól függ, hogy mire használjuk az adott gépet.

- Böngészésre, filmnézésre: 1- 2 GB
- Játékos gép: 4-8 GB (erősen játék függő)
- Munkára (nagyméretű képek renderelésre, szerverüzemeltetés): 16-32 GB

A ram mennyiség kiosztására is érdemes odafigyelni. A legtöbb rendszer a kétcsatornás módot is támogatja, ez alól az LGA1366-os rendszer kivétel, ami háromcsatornás módot is támogat valamint az LGA2011-es, ami négycsatornás módot is támogat. Utóbbi két esetben 3 illetve 4 modul egyidejű használatával biztosíthatjuk a rendszer teljes sebességét.
Noha megjegyezendő, hogy ezek a mai rendszerek annyival több memória-sávszélességet biztosítanak egy átlagos felhasználónak, mint amire valóban szüksége van, hogy egy-két specifikus programot leszámítva nem észrevehető az sem, ha egycsatornás módban fut a memória.

A mennyiség megválasztásakor érdemes odafigyelni, hogy bizonyos operációs rendszerek 32bit-es változata maximálisan 4GB ramot tud megcímezni (de vannak amik még ennyit sem). Ebben benne van minden az OS által megcímzett memória, tehát ha van egy 1GB-os vga a gépben, akkor a rendszermemóriából már csak 3GB-ot tud megcímezni. E miatt érdemes 3GB rendszermemória felett már 64 bit-es operációs rendszert használni.

Sebesség és időzítés:

A ram gyártók próbálják ránk erőltetni a minél gyorsabb ramokat, de ez az esetek 70-80%-ban teljesen feleslegesek, mi több ahogy az lentebb is látható a gyorsabb néha valójában lassabb.
A sebesség csak akkor fontos, hogyha használjuk az APU-ba épített IGP-t (ez esetben a rendszermemória egy része lesz a grafikus mag memóriája) vagy ha nagyméretű képekkel dolgozunk, renderelés/tömörítés. A memória tesztprogramok nem adnak valós képet a mindennapi használatról, mert azok mesterségesen generálnak memória-sávszélesség limitet. Adott ram modul benchmark pontszámát lényegesen befolyásolja a processzor számítási kapacitása, a memória és a vezérlő közti kommunikációs sávszélessége az időzítések valamint egyes eltérő "családú" processzorok vezérlőjének fejlettsége is.

Időzítések terén minél alacsonyabbak az értékek, annál gyorsabban hajtódnak végre az adott utasítások. Az újabb rendszerek teljesítményére kisebb a hatása mint a régebbi (ddr2) rendszerek esetében. Érdemes megjegyezni azt is, hogy ha a CommandRate 1T helyett 2T-re álllítjuk magasabb órajelet és szűkebb időzítést érhetünk el ami jobb hatással van az összteljesítményre mint amennyit a mgagasabb CR értékkel veszítenénk.

Fontos, hogy a játékok futtatásához dedikált vga-val bőven elég 1333MHz-es CL7-es vagy 1600MHz-es CL8-as időzítésű ramot vennünk. Végezetül jöjjön pár teszt eredmény:

DDR3-1066 CL6: 11,22 ns ciklusidő
DDR3-1066 CL7: 13,1 ns ciklusidő
DDR3-1333 CL5: 7,5 ns ciklusidő
DDR3-1333 CL6: 9,0 ns ciklusidő
DDR3-1333 CL7: 10,5 ns ciklusidő
DDR3-1600 CL6: 7,5 ns ciklusidő
DDR3-1600 CL7: 8,75 ns ciklusidő
DDR3-1600 CL8: 10,0 ns ciklusidő
DDR3-1866 CL6: 6,42 ns ciklusidő
DDR3-1866 CL7: 7,49 ns ciklusidő
DDR3-1866 CL8: 8,56 ns ciklusidő
DDR3-2000 CL7: 7,00 ns ciklusidő
DDR3-2000 CL8: 8,00 ns ciklusidő
DDR3-2000 CL9: 9,00 ns ciklusidő

A sebesség megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a rendszerünkben található memóriavezérlő mekkora sebességet támogat maximálisan (pl Sandy Bridge: 1333MHz, Ivy Bridge: 1600MHz, az újabb AMD APU-k esetében 1866MHz). Természetesen többnyire van lehetőség a ramok magasabb órajelen való járatására mint amennyit alapból maximálisan biztosít a memóriavezérlőnk. Erről érdemes tájékozódni az alaplapuk gyártójánál, továbbá vegyük figyelembe, hogy a tuningra nincs garancia. Ugyanakkor vegyük figyelembe, hogy az adott platform által támogatott maximális ram sebességnél gyorsabb ram-ok használata valós felhasználás során nem, vagy csak elhanyagolható gyorsulást eredményez (kivétel pl tömörítés).

Fontos tudni, hogy nem gyártanak külön pl 1600-as meg 1866-os chippeket, hanem tesztelés után, amelyik bírja az 1866MHz-et az akként adják el ami nem bírja azt 1600-asként. Ezt befolyásolják a piaci igények és a gyártói kihozatal minősége (ami napjainkban ddr3 fronton már igen-igen jó). Ennek fényében általánosságban elmondható, hogy - példánknál maradva - az 1600-as ramok gond nélkül mennek 1866MHz-en is, többnyire feszültségemelés nélkül is, de nyilván erre nincs semmi nemű garancia.

Modul méret:

Akik nagyobb méretű processzorhűtést használnak érdemes alacsony profilú (ún. Low-Profile) modult választaniuk. E mellett megjegyzendő, hogy vannak már forgalomban ún. félmagas modulok is, amik még az LP ramoknál is alacsonyabbak.

Üzemfeszültség:

Érdemes odafigyelni arra, hogy LGA1155-ös processzorok esetében a memória maximális feszültség 1,57V lehet. E feszültség fölött hosszútávon károsodik a memóriavezérlő, csökken az élettartama. Ez a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memóriafeszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V. A VTT/QPI feszültség maximuma 1,2V lehet így LGA1155 esetében akár 1,7V-os memóriafeszültségig is elmehetünk.
A többi Inteles processzor illetve az összes AMD-s processzor esetében nyugodtan választhatunk magasabb feszültségű, akár 1,8V-os modulokat/Kit-eket is bárminemű káros következmény nélkül.

Fogyasztás:

Kapahatóak ún. alacsony feszültségű modulok. Ezek üzemfeszültsége a szabványos 1,5V helyett 1,35V vagy akár 1,25V is lehet. Fontos megjegyezni, hogy nem minden alaplap képes a szabványos 1,5V-nál alacsonyabb feszültséget adni a moduloknak, ezért alacsonyabb feszültségű ram vásárlás előtt érdemes tájékozódnunk az alaplap ezen tudását illetően.
Tekintve, hogy egy 1,5V-os 1600-as memóriamodul kb 4-5W-ot fogyaszt terhelve (üres járatban kb 2-3W-ot) érdemi spórolást nem kapunk az alacsonyabb feszültségű modulokkal (kb 1-2W spórolható meg a terhelt értékből). Ami miatt esetleg mégis érdemes lehet ezek mellett a modulok mellet dönteni az a tény, hogy ezre a modulokra válogatott chippek kerülnek, amik többnyire jobbak tuningban mint azok, amik a szabványos feszültségű modulokra kerülnek.

Tekintve a fenti fogyasztási értékeket belátható, hogy a mai DDR3-as ramokon a hűtőborda inkább csak díszítési célt szolgál, ezért nem kell félni a borda nélkül úm. mezítlábas példányoktól sem.

Garancia:

Fontos tudni, hogy a ma forgalmazott memóriamodulokra szinte az összes gyártó élettartam garanciát vállal (attól függetlenül, hogy a kiskereskedő hány év garanciát vállal rá). Fontos tisztázni, hogy mit is jelent ez a fogalom: ez azt jelenti, hogy amíg az adott ram típus gyártásban van az adott gyártónál él rá a cseregarancia. Egyes gyártók ezzel szemben akkor is cserélik a hibás darabot, ha már nincs gyártásban (csak olyanra cserélik ilyen esetben ami van nekik raktáron). Erről a gyártó honlapján a garanciális feltételek között tájékozódhatunk.

Kompatibilitás:

Gyakran felmerülő kérdés, hogy egy adott kit vagy modulhoz hozzá lehet-e tenni más márkájú ramot. Nos az általános válasz az, hogy igen. Nem is szükséges, hogy sebességben és időzítésben egyezőek legyenek feltétlenül, mert a bios/uefi alapból a gyengébb értékűhez állítja be a sebességet és az időzítéseket. Eltérő méret esetén nem fog működni a többcsatornás mód, vagy csak egy csökkentett sebességű, úm. aszimmetrikus kétcsatornás módban fognak futni a modulok, ami az egy és a kétcsatornás mód közötti sebességet jelent.

Sajnos a memóriavezérlőn múlik, hogy mennyire rugalmas a különböző modulok „összeházasításával”. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bizonyos ramok jobban bírják az összeházasítást (pl Kingston) bizonyos ramok pedig sokkal kevésbé (pl Corsair). Ez attól is függ, hogy milyen chippek vannak az adott modulokon, milyen memóriavezérlőnk van. A legbiztosabb megoldás, hogy teljesen azonos két kit-et vagy modult „házasítunk” össze (azonos rev. számosakat) de még ebben az esetben sem lehetünk 100%-ig biztosak a sikerben. Ha módunk van rá, ilyen esetben érdemes a vásárlás előtt kipróbálni.

Végül pár megbízható, ajánlott márka (alfabetikus sorrend, rangsor valamint a teljesség igénye nélkül):

- A-data
- Corsair
- Crucial
- CSX
- G.Skill
- GEiL
- Hynix
- Kingmax
- Kingston
- Micron
- Mushkin
- Patriot
- Samsung
- Team Group

Készítette: Qru

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#2) 14adam


14adam
(PH! kedvence)

Pü-ben beszéltük,de beteszem ide is. Nagy ramos topic

T56 - www.pcvizhutes.hu

(#3) dízelracer válasza dvd_R+ (#1) üzenetére


dízelracer
(senior tag)

A Nagy RAM-os topikban nagyobb valószínűséggel kapsz segítséget mint egy "saját topikban". Esetleg a Milyen asztali gépet vegyek topikba is benézhetsz ezzel a kérdéssel. Legközlelebb az ilyet inkább személyes bejegyzésbe.

mod: megelőztek. :)

[ Szerkesztve ]

(#4) dvd_R+ válasza dízelracer (#3) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

oksa köszi :R

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#5) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Egyelőre nyitva hagyjuk a topikot. A nagy ramos topikot hagyjuk meg a szakmai társalgásnak, az ún. piacos kérdések meg jöhetnek ide.

*** OnePlus 3 6/64 grey eladó! ***

(#6) dvd_R+ válasza ollie (#5) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

rendben akkor viszont várom az ajánlatokat :R tőlem okosabbaktól :R

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#7) audi100td válasza ollie (#5) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Szerintem is jó ötlet ez a topik, a Nagy RAM-osban még nem igen kaptam eddig segítséget. :)

(#8) dvd_R+ válasza audi100td (#7) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

:R

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#9) audi100td válasza dvd_R+ (#6) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Helyedben nem vennék LGA775 rendszerbe DDR3 RAM-ot, sokat nem gyorsulna a géped, ahogy elnézem úgy is van egy jóféle 2x2-es kited. :)
Inkább egy normálisabb tápba invesztálnék. :))

[ Szerkesztve ]

(#10) dvd_R+ válasza audi100td (#9) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

előbb utóbb úgyis eljön az az a idő mikor ddr3 memóriára muszály cserélni mert fognak jönni olyan softwarek , amihez már elkel .. tápot majd fogok venni de most eladóm a memomat és ddr3 as ra cserélem roszabb nem lehet .. mivel 2x annyi mhz-n megy alapból mint a mostanim

igaz hogy az alaplapom ddr3 1333mhz ig kezeli de ezt is le fogom majd cserélni és olyat fogok választani ami a ramhoz passzol mivel az alaplapom combo alaplap és kezeli a ddr2,3 memót igy könyen tudok kevés pénzel gépet újitani és nekem ez igy most pont jó

E8400 E0 , GTS250 1GB (ez is le lesz cserélve ) , EP35C-DS3R-Rev 2.1 ,

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#11) dvd_R+ válasza dvd_R+ (#10) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

na szal igycsak pár ezer forintomba lesz az egész memória csere és nekem ez igy szerintem meg éri vagy tévedek ? :F

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#12) audi100td válasza dvd_R+ (#11) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Szerintem ha sokáig szeretnéd még használni ezt a konfigot inkább vegyél egy értelmes tápot, 4-5e Ft-ért találni apróban 400W-os FSP-t, RAM sebességét nem igen lehet érezni (persze egy bizonyos szint felett), főleg nem játéknál.

(#13) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

mint irtam alaplap csere lesz majd ha alaplap csere lesz akkor tuti olyanra ami ddr3 kezeli ha ez meg van a gts250 et is cserélem valami erősebbre szerintem atira fogom 5770 vagy 5790 ha ez meg van utana majd idővel proci csere de a proci böven elég mostanság mindenre a táp pedig egy

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#14) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

a táp pedig a közel jövöben egy ilyen lesz Corsair hx 450

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#15) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

de valaki help milyen memót válaszak ? :F

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#16) audi100td válasza dvd_R+ (#15) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Inkább az új lapodhoz választanék RAM-ot, más modulokat szeret 775, AM3 illetve 1156 is. Szerintem ha lappal együtt cserélnél RAM-ot az lenne a legértelmesebb, így nehéz bármit is ajánlani.

(#17) D1Rect válasza audi100td (#16) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Pontosan, várd meg az új lapot. :K

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#18) Carte


Carte
(kvázi-tag)

Üdv!
Egy kis segítség kéne a hozzáértőktől :U
Jövőhéten vennék új i5 konfigot (i5-750 + Giga P55A-UD3 lap)
Sajna RAM kérdésben nehéz kiigazodnom,azt tudom hogy 1,65V-t fesz. amit max elbír, (de pl 1.7V-t bele se lehet rakni? Vagy lehet csak 1,65V-t kell neki adni.:( 6éves a jelenlegi gép, úgyhogy nem vagyok otthon a témában nagyon :F
Tudnátok ajánlani valami relatíve olcsó megoldást, ami később tuningra is megfelel ill egyátalán megy a lap+cpu pároshoz? (a tuning nem extrém lenne, alapfesz ill max 3,6Ghz-ig:, de csak ha már kevés a proc)

A hűtő CM Hyper 212+ lenne, de ahogy néztem képeket a magas ramok nem akadnak bele. Vagy legalábbis remélem :Y

Kérdés 2 :D : ha pl. 2gb-ot veszek simán, nem kit-be, mennyivel lesz lassabb? (átmeneti megoldásnak lenne, max 2-3hónapra.Ki lehet e vele húzni win7-tel vagy felejtős?)

Ezt találtam, de nemtudom megfelelne-e, ráadásul kevés helyen lehet hozzájutni:
http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=17

Sorry a sok lámaságért, és kösz a segítséget így előre:))

[ Szerkesztve ]

(#19) D1Rect válasza Carte (#18) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Szia!
1,65V fölött elhalálozhat az új Intel procikban a memóriavezérlő.
Max 1,65-ös ramot érdemes választani.
A magasabb feszültségen üzemelő DDR3 ramokat AMD vagy LGA775-ös rendszerben lehet használni.

Ha pontosan egyforma ramokat veszel, akkor vszínűleg mennek dual channelben.

Játékoknál leginkább a ram mennyisége, nem a gyorsasága a fontos.
Inkább több, de lassabb.
2gb ram épp elég, de a W7 megtáltosodik már 4 giga ramtól is.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#20) Carte válasza D1Rect (#19) üzenetére


Carte
(kvázi-tag)

Helló!

Az a helyzet hogy a tuning miatt kérdeztem főleg, mert i5-750-et vennék, és a jövőben jó lenne kihozni belőle olyan 3,6Ghz-t :DDD ...viszont lövésem sincs milyet vegyek

Itt egy példa:
http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=15

1.5V- tehát elvileg ok.
Ez nyilván nem "tuning" ram. Az lenne a kérdés hogy ezzel lehet-e/érdemes egyátalán overclockba belekezdeni, és ha igen akkor a fent említett órajel elérhető-e? (gondolom nem, de azért jó lenne tudni mire képes)

Legolcsóbban úgy jönnék ki ha vennék sima 2gb ilyet pl, és vennék hozzá mégegyet később, csakhát nem akarom feleslegesen megvenni, ha utána mehet fel apróra, mert tuningont nemszeresse... :F

Egyébként várom az ajánlatot bármilyen más RAMra ami a célnak megfelel :)

(#21) D1Rect válasza Carte (#20) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Tuninghoz nem kell tuningram.
Simán lehet vele tuningolni, de a ramot nem kell bántani.
Hogy megy-e 3.6-ot majd neked a proci, az nem a ramon fog múlni.
Nyugodtan megveheted, majd veszel mellé még 1 párt.
Mivel nem írtál árat, hogy mennyibe lenne ez a kingmax, így nem tudok ajánlani mást sem.
Talán érdemes megnézni, hogy a lapod támogatja-e ezt a ramot.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#22) Carte válasza D1Rect (#21) üzenetére


Carte
(kvázi-tag)

Megvilágosodtam, köszönet!! :C :C
Akkor valószínűleg marad a 2gb single ram, viszont a kompatibilitási lista szerint nem jó az elöbb linkelt kingmax, viszont ez igen:

KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz 12.462Ft

Ilyen árban esetleg van ami jobb, (bár gondolom sok különbség nincs) ?

Pl: itt van még 2:
kingston_2048mb_ddr3_1066mhz
kingmax_tinybga_2048mb_ddr3_1600mhz

A 3 RAM közül melyik lenne a legjobb? (utolsó kérdés, mára befejeztem igérem :D :D )

(#23) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

de a memóriámat ma viszik és még ma szeretnék memóriát venni tudjátok mit ? ajánjatok egy uj memóriát ami egy core szériás alaplapban kiválóan müködne !

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#24) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

pls mondjatok valamit mert sürget az idő pár orám van utana meg nem lesz gépem és nem tudom még mindig milyet vegyek a lényeg olyan kell aminek jo az értékelése nem melegszik anyira jol tuningolható stb stb pl mint az E8400 E0 arról is mindenkinek a véleménye az hogy jó proci és jól tuningolható

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#25) D1Rect válasza Carte (#22) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Az első ha jó a lapodba, akkor jó lesz, de párban vedd.

(#24) dvd_R+: A fórum nem lóverseny. :)
Esetleg, ha kifejtenéd, hogy milyen ram kellene talán könnyebben kapnál választ!
(az elég nehezen értelmezhető, hogy egy E8400-at szeretnél ramban)

[ Szerkesztve ]

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#26) dvd_R+ válasza D1Rect (#25) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

3x fejtettem ki :)) de rendben neki futok újra

olyan memóriát keressek DDR3-1600mhz ba aminek jók az értékelései pl( E8400 E0 procinak) e mellet ne melegedjen annyira minél kisebb v on mennyen jól tuningolható legyen kb ennyi az ár 25k-t ne haladja meg ha használt a memória az sem baj mert ugyebár itt ph-n árul pár tag csak nem tudom milyet válaszak átmenetileg egy EP35C-DS3R-rev2.1 alapalpba fog menni a ram ami 1333mhz-n kezeli max de késöbbiekben egy corei5-7 szériás lapot be fogok szerezni és abban fog üzemelni

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#27) D1Rect válasza dvd_R+ (#26) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

De csak 1x itt, nem látom az egész fórumot.
A jók az értékelései számomra továbbra is értelmezhetetlen.
A ramokra nem kellemző a melegedés normál használat mellett.
Ha nem tudod, hogy milyen lapod lesz pontosan, akkor valami "kommersz" márkát érdemes választani.

Az 1600cl9=1333cl7-el úgyhogy nem csak a frekvencia ami döntő.
Mennyire és miért akarod tuningolni a ramot?

Azt még mindig nem tudtam meg, hogy mennyi ramot keresel 25K-ért?

[ Szerkesztve ]

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#28) dvd_R+ válasza D1Rect (#27) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

nem akarom nagyon tuningolni a ramot csak anyira amenyire az E8400 E0 procim fsb jével menyen 500fsb-n a legkisebb idözitésel szeritnem jó lenne és 2x2GB ra gondoltam

és ezt néztem ki most [link]

[link]

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#29) dvd_R+ válasza dvd_R+ (#28) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

a második link egy tuning eredmény

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#30) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

ezt pedig most találtam [link] 2305Mhz megy és 1600Mhz az alap
6-11-6-28
időzítéssel

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#31) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

szerintetek ez jó választás lenne ? vagy mást ajánlótok ?

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#32) dvd_R+


dvd_R+
(őstag)

szerintetek ez jó választás lenne ? vagy mást ajánlótok ?

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#33) Moddingboy


Moddingboy
(Modder)

Sziasztok!

Melyik memóriát ajánljátok leginkább? 2x2Gb DDR3 1333Mhz-es (vagy 1600-as) kiszerelésben. Kingmax vs. Kingston? Vagy szinte teljesen mindegy? ASUS P7P55D alaplapba menne.

Köszi!

http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776

(#34) audi100td válasza dvd_R+ (#31) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Jó RAM a G.Skill ECO, de ilyet nem kapsz 25-ért, 33-ért adtam el az enyémet egy hete. :)

Ezt tudom ajánlani LGA1156/1366-hoz: [link]

Ennél olcsóbban leginkább csak Kingmax van, ami a mostani lapodhoz jó lenne, de a jövőre nézve nem ajánlom,

Egyébként ha lehet ne szemeteld tele a topikot, 5 percen belül használd a "szerkesztés" gombot és légy türelemmel, ha valaki tud segíteni úgy is fog... :U

[ Szerkesztve ]

(#35) FanatiK


FanatiK
(lelkes újonc)

Sziasztok.
Szerintetek melyik lenne az optimális a
Gigabyte m52l-s3p alaplapba ? egy AMD64 Phenom x3 8750-es van vele.

Egy Geil Evo One 2x2GB DDR2 1066Mhz (30.000,-)

vagy

CORSAIR Dominator 2x2GB DDR2 1066Mhz (27.000,-)

[Corsair]

[Geil]

[ Szerkesztve ]

┌── *Egy Ember jellemét a cselekedetei határozzák meg!! ──┐ └───────────────────────────────────────────────────┘

(#36) dvd_R+ válasza audi100td (#34) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

á nem ez nem tetszik .. amit én mutattam azt 27k ba tudom és ha neked is lyened volt miert adtad el ? :F

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#37) audi100td válasza FanatiK (#35) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Eddigi tapasztalataim szerint a Corsair RAM-okat jobban kedvelik a Phenom procik, de ennyi pénzt nem adnék ki DDR2-es modulokért, egy éve 18-20e Ft volt egy ilyen kit, szerintem nézz körül inkább apróban, OCZ Blade/Platinum/Reaper kiteket tudom még ajánlani.

dvd_R+: Azért adtam el mert nem használtam ki illetve annyira nem szerette a korábbi alaplapom. Ha 27-ért tudsz szerezni akkor jó vétel.

[ Szerkesztve ]

(#38) dvd_R+ válasza audi100td (#37) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

és a kitériuimnak amiket feljebb le írtam azoknak megfelel ?

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#39) audi100td válasza dvd_R+ (#38) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Megfelel, persze tuningra nincs garancia semmilyen terméknél...

(#40) AXisBOLD


AXisBOLD
(PH! kedvence)

hy

512MB 133 SD ramnak mi a normális piaci ára?

Aurea mediocritas

(#41) dvd_R+ válasza AXisBOLD (#40) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

1500-2000ft szerintem

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#42) FanatiK


FanatiK
(lelkes újonc)

Bocsi ez a valódi ára a [corsair]-nak
Amit az elöbb küldtem az a hűtős verziós volt. (egy ramhűtőt is adnak hozzá)

[ Szerkesztve ]

┌── *Egy Ember jellemét a cselekedetei határozzák meg!! ──┐ └───────────────────────────────────────────────────┘

(#43) AXisBOLD válasza dvd_R+ (#41) üzenetére


AXisBOLD
(PH! kedvence)

kösz. kb erre gondoltam én is.

EZ milyen? :W 512->5900

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#44) dvd_R+ válasza AXisBOLD (#43) üzenetére


dvd_R+
(őstag)

xD ezt ugy nevezik rablás :D

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#45) AXisBOLD válasza dvd_R+ (#44) üzenetére


AXisBOLD
(PH! kedvence)

ehh, valahogy úgy :D :(((

Aurea mediocritas

(#46) Moddingboy


Moddingboy
(Modder)

Sziasztok!

Szerintetek érdemes kiadni a GEIL-ért +5000Ft-al többet?
Ezekről lenne szó: Kingmax[link] GEIL [link]

ASUS P7P55-ös alaplapba menne. A processzor pedig I3-540 vagy I5-750 lesz.

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a GEIL-ek mögött mit jelent a CL7 ill. CL9?

Köszi! ;)

http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776

(#47) dudasj válasza Moddingboy (#46) üzenetére


dudasj
(tag)

Ha húzni fogod a procit, igen.
Egyébbként teljesen felesleges.

(#48) Gyuri27 válasza dudasj (#47) üzenetére


Gyuri27
(PH! félisten)

Miért p55-ben nem lehet állitani a szorzón/osztón, hogy mindig gyári érték körül mozogjanak a ramok?

Red Ronin Nem én választottam a lázadó életet. Az választott engem!!!

(#49) dudasj válasza Gyuri27 (#48) üzenetére


dudasj
(tag)

+5000Ft-al többet kiadni felesleges.
Ez alapbeállításoknál:
"KINGMAX 4Gb DDR3 1333Mhz memóriamodul (DUAL KIT)"
ugyanúgy megteszi mint az 5000-el drágább ez:
"GeiL Black Dragon DDR3 1333MHz 4GB Kit CL9"
ha jól értettem a kérdést.

(#50) Moddingboy válasza dudasj (#47) üzenetére


Moddingboy
(Modder)

Nem, nem szeretném húzni a procit. Köszönöm a segítséget. :)

http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen RAM-ot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.