Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz tibcsi0407 #141035 üzenetére

    Ne A-nak vagy B-nek higgy, hanem a saját tested anatómiájának.

    A mellizom szigorúan véve egy izom, de izomrostjai megcsavarodva tapadnak a felkarcsont érdességén, ezáltal egy U vagy J alakot hozva létre, ahogyan a kulcscsonti rész/fej rostjai fölé kerülnek a tapadási ponton a szegycsontról és bordaporcról eredő rostok képezte izomkötegnek.
    Ez teszi lehetővé a sokféle mozgató funkciót (kar emelése, befelé forgatása, lehúzása, közelítése), mivel az alsó és felső rostok majd 90 fokot zárnak be egymáshoz képest.
    Éppen ezért erősen eltérő terhelést kapnak attól függően, hogy a mozdulat emelő (elöl emelés, alsó csigás crossover), közelítő (tárogatás egyenes padon), befelé rotáló vagy lefelé irányuló (áthúzás)

    Amelyik mozgást a legtöbbet és legnagyobb súllyal végzik, az abban az irányban dolgozó rostok tudnak túlfejlődni a többihez képest.
    Pl. ha valaki nem végez átlósan emelő vagy mellről nyomó mozdulatokat, akkor a kulcscsont felől lefelé futó rostok alulfejlettek lehetnek a többihez képest.

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák