Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz Shadowbull #13445 üzenetére

    Igen, de ha a gyereket érdekli az matek, akkor le fogja kötni a figyelmét. Csak a gyerekek 99%-át nem érdekli, főleg nem az a száraz, felesleges rizsa, amit az iskolában tanítanak. Nem is csoda :) De ehhez szerintem sok köze nincs annak, hogy hozzászokott-e az agya a játékot által kiváltott stimulációhoz. Lehet, hogy éppen azon gondolkodik, mi fog történni a Harry Potter következő fejezetében és alig várja, hogy délután otthon olvashasson. :) Csak példaként: halálosan utáltam a matekot, fizikát, kémiát, mert gyerekfejjel kevés olyan volt benne, ami érdekes vagy izgalmas volt. Viszont magamtól megtanultam programozgatni úgy hobbi szinten (igaz, csak html és css-t), és felnőtt fejjel olvastam csillagászatról és a hozzájuk kapcsolódó elméleti fizikáról, mert mostanra érdekelt a téma. Ezen kívül imádom a filmeket, filmbuzi vagyok. Ha gyerekkoromban tiltva lettem volna ezektől a dolgoktól, sok mindenből kimaradtam/lemaradtam volna.

    "segit megtanulni tanulni, uj ismereteket elsajatitani, ez pedig a mai vilagban elengedhetetlen, masreszt az iskolaban verseny folyik, ha tetszik ha nem ott dol el, hogy kinek milyen perspektivai nyilnak majd az eletben, harmadreszt a gyerek ott tanulja meg, hogy van feladata amit el kell vegezni, meg akkor is ha nem tetszik neki, es ez felkesziti az eletben valo boldogulasra is."

    Ezekben mind segít a net, tv, filmek, ismeretterjesztő műsorok stb. Csak másképp. Lásd a fenti példám, hogy tini kölykök programoznak. Ha őket tiltották volna a gép elől, nem derült volna ki, hogy tehetségesek és nem vált volna belőlük remek szakember. Ezért írtam, hogy hagyni kell tapasztalni, nyitottnak lenni, hátha azt a gyereket más is érdekelné, netán kiderülne, hogy tehetséges valamihez. De addig nem fog kiderülni, amíg különböző lehetőségektől és tapasztalatoktól megfosztják (tiltják, elzárják).

    Én ilyen liberális felfogású vagyok, engem is így neveltek, és nem voltam hülye, mindig tudtam, mi a jó, mi a rossz, mit szabad, mit nem, hol vannak a határok stb. :)

    Természetesen elfogadom a véleményedet, meg nyilván senki életét nem tudom és nem is akarom megváltoztatni, csak szerintem érdemes kicsit engedni néha :) Témát részemről lezárhatjuk :R

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák