Új hozzászólás Aktív témák

  • Shadowbull

    addikt

    válasz spammer #13434 üzenetére

    mielott belevagnek, elmondanam, hogy szeretem a szamitogepes jatekokat, az otthoni gepemben egy GTX 690 figyel, mar ha mond neked valamit :) Csak sajna keves idom van ra, neha hetvegen ejszaka par ora, aztan ennyi, hetkozben mar este 9 korul beajulok, mert fel otkor kelek az aerob miatt :)

    Szoval tobb cikk es tanulmany foglalkozott a kerdessel, es ha a pszichologiai hatasokat ki is hagyjuk, (agresszio feldolgozasa, virtualis vilag, fuggoseg kialakulasa) az agyra gyakorolt hatasokat meglepoen hasonloan irjak le. Hogy ebbol mennyi az igaz es mennyi nem, azt nem tudom, es nyilvan fugg magatol a gyerektol, de egy biztos: nem hasznal egy gyereknel a sok szamitogepes jatek, minnel tobbet jatszik, annal kevesbe. A memoriaromlast tobb helyen is irtak, es ezen nem valtoztat az hogy a mai napig fujjuk az IDDQD-t meg az IDKFA-t, ugyanis ez arra vonatkozik, hogy az iskolai tananyag milyen hatekonyaggal epul be es meddig marad meg, a koncentracios kepesseg romlasa meg szerintem logikus: ha az agyat folyamatosan eros ingerekkel stimulaljak (marpedig a jatekok ilyen ingereket keltenek) akkor hozzaszokik, es kevesbe intenzivebb stimulacional elkalandozik a figyelem, marpedig az nem igazan vitathato hogy egy iskolai matekora vegigulese sokkal kevesbe stimulal mint egy ora FPS.

    Hogy a gyerek elfelejti azt, ami nem erdekli, az igaz. De nem ez a lenyeg: egyreszt a folyamatos tanulas segit megtanulni tanulni, uj ismereteket elsajatitani, ez pedig a mai vilagban elengedhetetlen, masreszt az iskolaban verseny folyik, ha tetszik ha nem ott dol el, hogy kinek milyen perspektivai nyilnak majd az eletben, harmadreszt a gyerek ott tanulja meg, hogy van feladata amit el kell vegezni, meg akkor is ha nem tetszik neki, es ez felkesziti az eletben valo boldogulasra is.

    egyebkent eddig trendekrol es hosszu tavu hatasokrol beszeltem: nyilvan egy gyerek sem lesz zombi attol mert megnez egy tevemusort, mint ahogy alkoholista sem lesz valaki aki megiszik egy uveg sort.

    Pazarol a világ, én meg segítek neki.

Új hozzászólás Aktív témák