Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz Shadowbull #13427 üzenetére

    "szamitogepes jatekok bizonyitottan RONTJAK azokat a kepessegeket, amikre az iskolaban szukseg van, ugymint a hosszutavu memoria es a tartos koncentralokepesseg."

    Ne haragudj, de ez olyan szinten hülyeség, hogy ezt akkor sem hiszem el, ha a Prof.Dr. 20 gyerekes "reprezentatív" kutatást végzett a kis laborjában. :U Egyébként olvastam cikkeket (tanulmányt) régebben, amik szintén kutatásokról szóltak, amik szerint JAVÍTJÁK. De ez a saját és a környezetem tapasztalata is, nem hiszem, hogy annyira mások lennénk. A játékok hogyan rontanák már a koncentrálóképességet, mikor éppen, hogy folyamatosan fenntartják azt, minél hosszabb ideig, annál jobban edződik. Memória dettó, egy csomó mindent kellett fejben tartani, és akár 12-15 év elteltével emlékszem olyan dolgokra, amiket akkor memorizálni kellett. Ugyanígy filmrészletekre, idézetekre stb. emlékszem. Vagy olyan tanult dolgokra, amik érdekeltek.

    Ha egy gyereket (de úgy általában bármilyen embert) érdekel valami, akkor azt meg fogja jegyezni (és tanulni), BÁRMI is legyen az. Ha nem érdekli, akkor el lehet zárni egy tankönyvvel a kezében, maximum bemagolni fogja, amit rögtön a dolgozat után vagy kicsit később, de el is fog felejteni, nem fog foglalkozni vele, mert nem érdekli.

    Amúgy sem azon van a hangsúly, hogy mi a menő vagy mi nem, hanem azon, hogy a gyereket hagyni kell tapasztalni (ésszerű keretek között), ugyanis mindenből tanul: a rosszból is, ugyanúgy, ahogy a jóból is. Hiszen honnan tudja, mi a rossz, vagy mi a szar, ha nem tapasztalja meg, nem tudja összevetni, nem tud következtetéseket levonni ezekből, nem látja a szar Minimaxot néha és nem tudja összehasonlítani mondjuk az Oroszlánkirállyal. Nem arról van szó, hogy felügyelet nélkül ki kell engedi az út közepére játszani, nyilván nem. De egy TV műsor nem fogja veszélyeztetni az életét, az is biztos :)

    De abbahagyom, mert már tényleg sok lesz a témából, mindjárt benyomja úgyis valaki a "Didn't read LOL" gifet ;]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák