Új hozzászólás Aktív témák

  • Woodslave

    nagyúr

    válasz rwin5 #129244 üzenetére

    én nem tudom nekem elég egyenesnek tűnik hogy ne kamuzzon. Persze több dolog szól mellette, mert ellene csak ez.

    Amúgy meg a módszere érdekes, annyit mutat, hogy ha megfelelő a terhelés és a volumen, akkor egy gyakorlat elég ahhoz hogy növekedést érj el. Annak ellenére, hogy vannak kifejezett tanulmányok, EMG mérések, hogy az izmok egyes részei bizonyos gyakiknál eltérő terhelést kapnak, ha megfelelő a volumen akkor tök mindegy. Pl. A mellizom felső része (ami nincs de mégis van :D ) lehet hogy ferdepadon jobban aktivizálódik, de ha nyomsz 6 sorozatot egyenes padon megfelelő terheléssel akkor már maximálisan stimuláltad azt is, felesleges ferdén is nyomni, nem adsz hozzá.

    Vagy tipikus a bicepsznél a kalapács az egyetlen gyakikja, amikor egyértelmű, hogy a bicepsz egyik funkcióját nem edzi, így elméletileg alacsonyabb hatásfokú gyakorlat, de lásd fentebb már tök mindegy ha eleget csinálsz.

    Szerintem amit csinál az egy végletes hozzáállás és valszeg ugyanolyan hatásos mint más és nem jobban akár, csak nem fogsz rajta maradni elég ideig egy átlagos hobbigyúrós hozzáállással. A másik véglet a minden szögből való megdolgozás hülyesége... De mint kajánál is van köztes dolog a napi 1 étkezéses böjt meg a 8 kajás megoldás között itt is.

    Nyilván aki eddig 20 ismétléses kábeles bohóckodást csinált és rárakjál egy erőre alapuló programra látni fog némi változást, aki viszont komolyan vette az alapgyakikat és nem edzette túl magát ész nélkül nem hiszem hogy mágikus változást látna magán. Persze ezt úgy mondom hogy nem próbáltam ki, de azt gondolom hogy akkor fogom ha fizetek a Szulejmánnak hogy mutassa meg, mert anélkül nem Szulejmán módszer hanem valami elbaxott dolog lesz.

    "akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

Új hozzászólás Aktív témák