Új hozzászólás Aktív témák

  • szőröscica

    addikt

    Egyszerű, elég korrekt makrókkal rendelkező vacsora recept következik. Ha már unod a csirke-rizst és a tonhalat, egy próbát megér:
    -3 tortilla lap: 120gramm, összesen ~60g CH
    -150gramm zsírszegény sonka, pl. csirkemell, de én egy Auchanban kapható prosciutto cottot használok, aminek 100 grammjában van 20gramm fehérje, és minimális zsír (2.5 gramm) - 30gh fehérje (érdemes ilyen gépsonka jellegűvel próbálkodni, kicsit rosszabb fehérje/zsír aránnyal pl. a Sága selyemsonka is jó, ha árérzékeny vagy)
    -egy csomag Szarvasi light szeletelt mozzarella: 29gramm fehérje, 12 gramm zsír

    Összesen tehát 60gramm ch, 60gramm fehérje, 15-20 gramm zsír van benne.

    Elkészíteni pofon egyszerű: fogod a kis tortilla lapokat, és az egyik felükre felhalmozod a sonkát és sajtot, majd ráhajtod a másik felét. Ezután alacsony/közepes tűzön egy serpenyőben kezded melegíteni - itt óvatosnak kell lenni, mert a tortilla nagyon könnyen megég. Nekem indukciós tűzhelyen, amin 9 a maximum fokozat, 4-5 között vált be. Viszonylag gyakran kell forgatni, hogy lásd, nem-e kap oda az alja. Ha már serceg, olvad a sajt, akkor alá lehet pörkölni egy pillanatra 7-es erősségen. De tényleg csak egy kicsit. Az egész lényege az, hogy a sajt megolvadjon, a sonka felmelegedjen, és egy picit megpiruljon a lapok külseje.

    És kész is. Gyakorlatilag hosszabb időbe telt begépelnem ezt a fantasztikus "receptet", mint megcsinálni.
    Lehet variálni, megkenheted a sonkát egy kis piros arannyal/haragos pistával, tehetsz bele zöldséget is, de olyat javaslok, ami nem ereszt nagyon levet, mert akkor átázik az étel.

    Nem a világ legtisztább kajája, de a makrói szerintem elég jók, elkészíteni egy debil is el tudja, és pillanatok alatt megvan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák