Még több embert rúgott ki a Tesla

A jelentések szerint újabb dolgozókat küld el a Tesla, ezúttal a szoftvereket és a szolgáltatásokat, mérnöki részlegeket érinti a leépítés.

Az Electrek jól értesült forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy újabb dolgozókat küldött el a Tesla: a leépítés ezúttal a szoftveres, szolgáltatási és mérnöki részlegeket érinti.

A legutóbbi kirúgások az EV-töltési részleget érintették, miután a Tesla a múlt hónapban bejelentette, hogy a globális munkaerejét több mint 10 százalékkal csökkenti.

Az Electrek szerint a dolgozók a hétvégén most e-maileket kaptak a szélesebb körű leépítés keretében. A Tesla a múlt hónapban több mint 6700 dolgozó leépítéséről beszélt Texasban, Kaliforniában, Nevadában és New Yorkban.

A cég nehéz helyzetbe került a csökkenő eladások, az árháborúk és EV-k belassult kereslete miatt. A vállalat az elemzők szerint az önvezetős szoftverre, a robottaxikra és a humanoid Optimus robotra koncentrál majd, Musk pedig visszafoghatja a költekezéseket, hogy ezekre a projektekre fordítsa a pénzt.

A leépítések egyébként nem csak az átlag dolgozókat érintik, több cikk foglalkozott vele, hogy a korábban Musk támogatását és háláját élvező felsővezetők közül is rengetegen távoztak, többek között Drew Baglino, Rohan Patel, Rebecca Tinucci és Daniel Ho.

Áprilisban a Tesla arról beszélt, hogy olyan új modelleken dolgozik, amelyek a jelenlegi platformokat és gyártósorokat használják majd, hogy jobban kezelhessék a tőkeráfordításokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények