Új hozzászólás Aktív témák

  • Corsair90

    tag

    Sziasztok!

    Én egy olyan programot alakítottam ki magamnak, hogy az első két nap felső test edzés, a harmadik pedig futás és lábazás. Így azért jó, mert min 48 óra pihenő megvan egy izomcsoportnak, de a gyakorlatban ez 60 óra körül van igazából. Pihenőnap az lényegében nincs, kezdődik minden előlről a harmadik nap után. Illetve minden héten van kényszer pihenőm ami kb 1 nap, mert valami miatt nem tudok azért elmenni.

    Illetve volna néháy dolog, amiben tanácsot kérnék tőletek:
    1. Azt vettem észre hogy a vállam, nem csak váll edzésnél, hanem gyakorlatilag hátazás, mellezés és picit talán bicepsz- tricepsznél is mintha kapna terhelést. Így nem is nagyon tud igazán pihenni emiatt eleget és enyhe fájdalom itt gyakorlatilag állandó jellegű.
    Mit tudnátok javasolni, hogy ezt figyelembe véve a két napra, hogyan osszam szét a felső test edzésem, hogy a vállam csak egy nap kapjon terhelést, a második nap olyan izomcsoportok legyenek dolgoztatva, ahol másodlagosan a váll csak igen kis mértékben van terhelve, de ha lehet semennyire?

    2. Pl ha egy nap két izmzatra edzek, akkor egy izomcsportra 6-8 típusú gyakorlat elég lehet 4 sorozattal és mindegyikből 10-12 ismétléssel? Célom némi szálkásodás és némi izomtömeg gyarapítás, szóval nagyjából egyensúlyban legyen a kettő. Illetve az egészséges életmód. Étrendre figyelek és a mozgásra is természetesen.

    3. Hasazni és lábazni ha úgy szeretném, kis mértékben minden nap lehet végezni? Vagy ez így nem megfelelő, ennél több pihenésre van szükség?

    4. Edzés előtt, mennyi idővel kell táplálkozni és miket lehet/kell kajálni?

    Minden segítséget, tanácsot köszönök szépen előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák