Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz gyuri860213 #144349 üzenetére

    Nem csak kalóriatöblettel lehet izmot építeni, csak jó táplálás, megfelelő edzés, regeneráció és genetika kell hozzá, ha nem a tipikus "newbie effect"

    Az a baj, hogy sokan úgy kezelik az étkezést és az emberi szervezetet, mint egy vödröt.
    Beleöntök napközben valamennyit, ha túlcsordul, abból izom vagy zsír lesz, ha nincs tele, akkor meg "elsorvadok a gecibe" (idézve egyik művelt edzőtársam)

    Az emberi testet nemtől, kortől és méretétől függően megközelítőleg 50 trillió (50.000.000.000.000) sejt építi fel, a genomunk 30%-a vírus eredetű szekvencia, aminek az eredeti feladata nem más, mint az életben maradás. (Ezért van annyi élősködő köcsög köztünk - a szerk. :) )

    Bioelektromos impedencia kérdéskörben pedig idézem magamat: [link] és
    [link]

    Természetesen a legdrágább modellnek is van szórása, de 1% alattira vannak elvileg validálva sok százezer DEXA/hidro méréssel összevetve.
    Az meg, hogy az izomtömeg változik napról napra termlészetes. Ugyanis az izomnak mintegy 22%-a szárazanyagtartalma, de ez hidratáltsági foktől függően erősen változik (ennek bármelyik profi testépítő a bizonyítéka vízhajtás előtt/után), tehát az, hogy valaki ugyanolyan izmosnak látja magát a tükörben 1 hét különbséggel, még InBody-val lehet 2-3 % differencia és nem azért, mert a módszer sz.r, hanem mert a szemed nem veszi észre a sejtszintű/szarkoplazmatikus változásokat.

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák