-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz gejala #47407 üzenetére
"AV1 kompatibilitása gyakorlatilag nulla, csak akkor van értelme használni, ha garantáltan nem akarod szerkeszteni."
Ez azért extrém mértékű túlzás. Mind a hardveres mind a szoftveres támogatás már adott és elég jól elterjedt, minden nagyobb, ismertebb videószerkesztő támogatja és mindhárom GPU gyártó is generációk óta, HEVC-et pedig minden is támogatja kb.
#47410 fatal`: Nem is a VR-re gondoltam elsősorban, az egy rendkívül kicsi, szűk rétegigény, hanem inkább a streaming szolgáltatókra (pl.: YT), ahol nagyon kicsi bitrátát használnak, ott az AVC felér egy büntetéssel.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
fatal`
titán
válasz gejala #47407 üzenetére
Na meg azért a H264 a legjobb választás még mindig Wireless VR-ban, mert sokkal kevesebb erőforrást igényel decode oldalon is és a gyors mozgású játékokban az 500 megabites H264 jobb eredményt ad mint akár az AV1 akár a H265 200 megabiten. És a késleltetése is alacsonyabb. Szóval én azért remélem, hogy még egy darabig nem hal ki
-
félisten
-
S_x96x_S
addikt
válasz gejala #45636 üzenetére
> Szívott már be valaki malware-t grafikus driver rés miatt?
A GPU renting piacnál ( https://vast.ai/ ) azért ciki,
Se a hosztolóknak - se a bérlőknek nem jó, hogyha rés van a pajzson.Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz gejala #45308 üzenetére
> Mindig megy ez a VRAM károgás. UE5 játékok 4K maxon esznek 10-11 gigát.
Tényleg nem kell mindenkinek kaviár és 8K felbontás se - full max beállításokkal -
de akinek kell, azoknak nem árt a VRAM."Grand Theft Auto V Looks Mind-Blowing With Photorealism Mods in New 8K Video"
( RTX 4090 24GB VRAM demo )
https://wccftech.com/grand-theft-auto-v-mind-blowing-8k/
Azért ezek a modoknak nem árt egy kis extra:
https://www.razedmods.com/gta-v
https://gtareal.club/Amúgy megy a panaszkodás, hogy 1080p-n 21GB VRAM -ot használ:
"I installed the latest version of GTA 5, version 3095 along with some mods. NVE, Forest of San Andreas, HD roads, and a few others. Customized Gameconfig with pack file adjuster, and heap adjuster. When running the game, within about 10 minutes of game play around the map, I'm using upwards of 21GB of VRAM at 1080P. I run a RTX 3090, so I can some room, but is this normal? Just seems like a lot of memory." ( via )Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz gejala #45308 üzenetére
> Mindig megy ez a VRAM károgás.
> UE5 játékok 4K maxon esznek 10-11 gigát.
> 5070 1440p kártya lesz, DLSS quality
> mellett simán jó lesz 12 giga az új konzolokig.De mi lesz az új játékokkal?
pl ott van az NVIDIA ACE technológia ami akár 2-3-8 GB -ot is elhasználhat
a drága VRAM-ból.
Ez pl. 1 éves demó az nVidiától:
https://www.youtube.com/watch?v=cSSSn10HgZA
https://developer.nvidia.com/ace/get-started/
és az első game -et már beharangozták pár hónapja:
"Announced at Gamescom, ‘Mecha BREAK’ from Amazing Seasun Games is the first game to showcase ACE technology, including NVIDIA Nemotron-4 4B, for quicker, more relevant responses."
"ACE NIM microservices run locally on RTX AI PCs and workstations, as well as in the cloud. Current microservices running locally include Audio2Face, in the Covert Protocol tech demo, and the new Nemotron-4 4B Instruct and Whisper ASR in Mecha BREAK."
https://blogs.nvidia.com/blog/ai-decoded-gamescom-ace-nemotron-instruct/Persze lehet cipőkanállal optimalizálni, ott a DirectStorage és a Gen5,
de a trend szerintem az, hogy hamarosan kevés lesz a VRAM.És én nem hiszem el hogy 64K/1024K/640MB/64GB/* mindenre elég.
[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
nagyúr
válasz gejala #45219 üzenetére
3GHz az 20% növekedés a 4080 target boost órajeléhez képest, az már nem rossz.
A több SM nem érhet többet mint az órajel-emelés, legfeljebb kevésbé kevesebbet, mint más architektúrákon. 20% core és 20% mem clock emeléssel megbízhatóan kapod a 19-20% extra teljesítményt, míg +20% SM-mel szélsőségesen ALU-limitált esetben sem lesz meg a 20% a workload skálázódási problémák miatt."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
veterán
válasz gejala #45126 üzenetére
27 kepernyom 2002-ben volt utoljara nekem ezek a 24-27 egermozi. Ott valszeg nem latsz semmit viszont a 48-as oleden 80-90 centirol .
Hidd el latszik a performance/balanced ez egyebkent rohej hogy ennyire be lehet nyalni ezt a.felskalazott moslekot hogy.jobb mint a nativ, tudok peldakat mondani erre. -
-=RelakS=-
veterán
válasz gejala #45126 üzenetére
42" 4K-n performance DLSS-el játszottam a Ghostwire-vel. Jobb volt, mint FullHD-ben, mert az elég homályos élekkel rendelkezett, illetve a 4K-t nem bírja RT-vel a 3090.
Persze, jobb szerettem volna natív 4K-t, de ha épp nem a vissza-vissza térő DLSS hibákra koncentráltam, akkor teljesen jó volt a játék kinézete.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
PuMbA
titán
válasz gejala #45110 üzenetére
AMD oldalon 300-350W-ot fogyasztó erős kártyákat kell venni az FSR rossz képminősége miatt, hogy jól menjenek a játékok 4K natívban. Míg NVIDIA oldalon elég egy gyengébb kártya és 4K-n DLSS-sel el lehet lenni egy 200-250W-ot fogyasztó kártyával. Checkmate
"kivétel ha nekiállsz undervoltolni a kártyát..."
A Radeon 7000-res topikban most volt szó, hogy alig lehet undervoltolni a kártyát, szóval inkább MHz-et vagy fogyasztási keretet érdemes csökkenteni. A kérdés, hogy mennyi teljesítményt vesztesz ezzel. Ezt sajnos nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz gejala #45106 üzenetére
Direkt tettem be natív felbontásról készült tesztet. Engem nem érdekel mit lehet felskálázással meg frame gen-el összekamuzni. Arra ott a konzol. RT-t az is tud. Ha neked ez jó lehet inkább konzolt kellene venned. Anyagilag is jobban jönnél ki ha csak ennyi az igény. Én lassan 10 éve már 4K felbontáson vagyok. Visszaváltani alacsonyabb felbontásra nem fogok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gejala #45014 üzenetére
Igen, az van benne a köztudatban, hogy a Kepler rosszul öregedett, de GAI mester legutóbbi monstre cikke ezt pont cáfolni tűnik - a Kepler még 2019-ben is egész tűrhetően muzsikál a konkurrenciához képest.
A Maxwellben rengeteg okos ötlet volt, meg a chip is nagyobb lett a harmadával, szóval ott láthatóan volt miből összerakni az előrelépést. De ha pl. az 5000-es generáció kap egy olyan combosítást az ütemező hardver terén, mint anno a Turing, akkor az effektív ALU-teljesítmény itt is jelentősen meg tud ugrani. Nem mondom, hogy fog, csak erre is van lehetőség.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-=RelakS=-
veterán
válasz gejala #44898 üzenetére
Külön idegesítő, hogy míg 4K tévéből lehet, hogy 48" alatt nem is nagyon kapsz (most meg nem nézem), addig monitorból meg kb az a határ.
Másik, hogy 8K tévé van kb 55"-tól (illetve volt), 8K monitorban meg 31" a maximum? WTF? Csak kopasszanak meg egy tévét, és akinek kell a 33Mpx, az örüljön Csak ne Samsung legyen, mert az katasztrófa, ahogy a MediaMarktban közelebbről megnéztem.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
X2N
őstag
válasz gejala #44511 üzenetére
Ha felnézek Nexus-ra nem látom hogy nagyon igyekeznének a modderek a Senuá-hoz hasonló modokat készíteni Nem igazán látok olyan játékokat sem amik UE enginesek lennének és moddolhatóak lennének, a régi Mass effect szérián kívül(de ott is csak pár grafikai, textúra mod van, meg kisebb balanszolások). Nexuson a játékok nagy része bethesda játék, cd project red engine-s játék mint a CP2077,W3, régebbi dragon age, stb... Nem moddolható az UE5 sem ha a fejlesztő úgy dönt hogy becsomagolja a játék fájlokat. Az hogy könnyen moddolható csak abban az esetben lenne érvényes ha az elders scrolls-hoz hasonlóan könnyen kicsomagolhatóak lennének a játék fájlok és a szerkesztőben megnyitható lenne minden...csomó esetben az van hogy kiszivárognak developer tool-ok(mint pl a Stalkernél), vagy a fejlesztők tesznek közzé részleges modding tool-okat mint a CP2077-nél a CDPR amivel lehetőség lesz későbbiekben moddolni a játékot, ezek nélkül ne számíts jelentősebb modokra a legtöbb megjelenő játékhoz, legyen akár EU5 engine-s is...manapság nem ez a hozzáállás a legtöbb fejlesztőnél hogy minden eszközt biztosítunk a moddereknek meg jogi akadályai is vannak. Modolás persze továbbra is lesz, indie fejlesztőknél rengeteg játék modolható, Factorio,Rimworld,Project Zomboid-ezek a játékok nem véletlenül ennyire népszerűek még így évek múlva is.
-
-
Vigneau
félisten
-
gV
őstag
válasz gejala #44318 üzenetére
jó lenne ha a Pascal/Turing kori énjét venné elő az nV és nem a konkurenciát figyelné hanem a maga álltal korábban felállított lécet ugraná meg. előbbi csak nyers teljesítmény okán utóbbi ezt még megfejelte időtállósággal is (nem elfelejtve, hogy kellettek azért a Superek a 2060 mellé és a 2080 Ti $1200-ért raszterben lehetett volna jobb).
-
X2N
őstag
válasz gejala #44268 üzenetére
Úgy van ahogy mondod aztán lehet használni de csak olyan játékban ahol van dx7-8 támogatás mert a 9-essel már nem működik normálisan...nesze semmi fogd meg jól.
Ez ugyanaz mint az AMD féle open source-os programok mint pl a Radeon Prorender, low effort hozzáállás, hogy legyen valamit marketingelni, meg verni a mellünket hogy csináltunk valamit, aztán majd lehet megnézni 1-2év múlva hol is tart a dolog.[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
válasz gejala #44239 üzenetére
Ahogy írtam ettől még lehet venni ilyen kártyát, sokmindenre jó. Csak úgy érzem az eddigiek alapján hogy itt egy kicsit alulméretezték a dolgokat az aktuális generációban.
Legalábbis többet jön elő ez a téma mint bármely előző szériában amire emlékszek.
Lehet kiegyensúlyozottabb lett volna ha így feljebb tolják a mennyiségeket: 8 -> 12, 12 -> 16. Nem az az elvárás, hogy 80 GB legyen egy 4060-on. Nem sok kell, hanem elég.És ha már a téma a jövőbeli nvidia kártyák akkor nagyon kiábrándító lenne ha legalább ott nem 12-ről indulna a belépő vagy nem 16GB lenne a középkategória.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
válasz gejala #44225 üzenetére
Nekem a válaszaidról a laposföldes emberkék jutnak eszembe. Megmutatják nekik a bizonyítékot és akkor is megvannak győződve, hogy az ellenkezője igaz.
Ennyit kéne belátni:
Az RTX 30/40-es széria esetén az nvidia spórolt a VRAM méretén és egyre több kártyán az a mennyiség a szűk keresztmetszet, miközben a GPU még bőven képes lenne többre.
Aztán lelehet vonni a tanulságot, és ettől még lehet venni ilyen kártyákat is ezt figyelembe véve.
Helyette meg megy itt a butaság, hogy a GPU nem alkalmas 1440p+RT-re miközben az lenne. Meg talán azzal is tisztában vagy hogy 1440p+RT önmagában nem értelmezhető, attól függ melyik játékról van szó. De ha a te kártyád egyik játékot sem bírja azzal a beállítással lehet érdemes lenne megnézni a hőfokokat meg az órajeletAn open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
PuMbA
titán
válasz gejala #44223 üzenetére
Ettől a magyarázattól kiesett a szemem. Én minden játékban annyival játszok, amennyit bír a kártyám Ha egy játékban Ultra grafikán megvan a 80 fps, akkor azon játszok, ha másik játékban csak Medium grafikán, akkor azon. Ha be tudom kapcsolni az RT-t, akkor bekapcsolom. Te nem akarsz az elérhető legjobb grafikán játszani a VGA-don? Ja, így akkor minek veszel egyáltalán 4070-et, elég a 4060 is, ha lejjebb veszed a grafikát.
[ Szerkesztve ]
-
-
hahakocka
őstag
válasz gejala #44211 üzenetére
Kérdés még talán hogy mennyibe fog fájni a bizton drágább GDDR7 a GDDR 6-hoz mérten. Mert emiatt tuti alapból drágábbak lehetnek a kártyák is. Akkor Intel és AMD a középkateges új kártyáikkal sokat nyerhetnek 16-20gb vrammokkal idén ha ez igaz hogy majd csak 1-2 év múlva a supereken lesz több mennyiség megint.
-
félisten
válasz gejala #44170 üzenetére
TPU teszt alapján nem forróak. A legmelegebb 4070 super 76 fokos... és az Asus dual nem kiemelkedően jó.van nála halkabb és hűvösebb is.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gV
őstag
válasz gejala #44170 üzenetére
geforce.com-os írásban már szerepelnek
Build Small, Play Big – Introducing SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards & Compatible Cases | GeForce News | NVIDIA
és a termék oldalon is ott a: "Build Small. Play Big."
PNY GeForce RTX™ 4070 SUPER 12GB VERTO™ Overclocked Dual Fan DLSS 3 -
félisten
válasz gejala #44166 üzenetére
Mondjuk azért nem rossz dolog ez úgy, hogy a 2,5 slotos 4070 Super 3090 Ti teljesítményt hoz, ami tényleg egy monstrum volt. A nevezék valóban felesleges, max keresést segíti elő,de biztos lesz pár ember akinek erre lesz szüksége.Nekem tetszik, őszintén megmondva, főleg hogy az MSI 3080 12 GB kártyám is jóval nagyobb ennél.
Valahol arra gondolok, hogy Nvidia szeretné a gyártókat rávenni arra, hogy 170 W fogyasztásra ne 200 dolláros 1.5 kilós hűtéseket hazsnáljanak.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S_x96x_S
addikt
válasz gejala #44157 üzenetére
> Az 5090 lesz az egyedüli, amit érdemes lesz megvenni, a többi lehúzás lesz.
1.) Ez főleg a versenytársaktól és az ár versenytől függ.
Ha az AMD az olcsó gyártott monolit, RT javított - RDNA4 -el lefedi az RTX 4080 -ig a gaming teljesítményszintet, akkor erre az nVidiának is reagálnia kell.2.) És a célpiacoktól. pl. ott van a kínai embargó. ( a kiherélt 4090D -esek )
Lehet, hogy az RTX 5080 egyenlő lesz teljesítményben a 4090D -vel.
És ha igen, akkor ez befolyásolja az árazást.Mottó: "A verseny jó!"
-
D55
aktív tag
válasz gejala #42083 üzenetére
Igen, vagy annál is alacsonyabbak. Mondjuk most nekünk majd az év elején a 350 EURO köré erősödő Forint is segít kicsit, de azért sosem árt őket emlékeztetni rá, hogy egy gyötrően elhúzódó raktározás mindig sokkal fájdalmasabb tud lenni, mint sem a tekintélyes árrésekből engedni még és még és még egy kicsit. A részvényeseknek meg ha képtelenek megjegyezni, akkor mostmár sürgősen a kezükre kell írni alkoholos filccel minden taggyűlés előtt, hogy "érzésnyit kisebb árrés = hatványozottan gyorsabb készletforgás = nagyobb profit vs. nagyobb árrés = beragadó készlet = profitot felemésztő költségnövekmény".
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz gejala #42030 üzenetére
Azon még lehet vitatkozni, hogy melyik volt akkoriban a legjobb ár-érték arányú kártya, de az egyértelmű, hogy a július 9-én startoló 2070 Super árát nem a július 7-én startolt 5700 XT ára miatt hagyták $499-on. Így viszont az nem is állja meg a helyét, hogy olcsóbban adott jobbat a Superekkel.
-
-
bitblueduck
senior tag
válasz gejala #41921 üzenetére
Nemcsak az extra szolgáltatások a fontosak, hogy legjobb ilyen meg olyan technológia, nekem sokkal fontosabbak a standard alap dolgok. Egyesek tagadják ennek a létezését, de a driverekkel is vannak bajok AMD oldalon.
Én RTX3060-ról váltottam 7900XT-re. Kicsit protest vásárlás, meg optimista is voltam, mert legutóbb amikor AMD karim volt - r9 280 - akkor teljesen korrektnek éreztem, meg a HD-5850 is.
De azokhoz képest meg nv-hez is úgy érzem a szoftver az trash tier. Vásárlás után 1-2 hónappal legalább megoldották hogy már nem 90W-ot fogyaszt 2 monitorral idle-ben. De youtube-on frame dropok vannak, akadozik a videó, böngészőben megakad az egér, egy blender fájlt kipróbáltam, hibásan rendereli stb. Nyers erőben persze ott van, de nem csak játékra használom.
Úgyhogy lehet egyszer megunom és behúzok a kosárba egy 4090-et.(mellesleg messze a legdrágább kártya amit valaha vettem)
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
félisten
válasz gejala #41923 üzenetére
Szerintem ez jó dolog lenne, ha legalább Microsoft átmenne Nvidia vonalra. Ha az mellett esetleg ARM menne mellé az meg még jobb lenne mert elősegíteni a Windowsba való integrálódását az ARM-nak.
-
-
válasz gejala #41454 üzenetére
Itt a problémám.
1.: Mivel nincs versenyhelyzet, a 4060(Ti - Ti 16GB) 400-500$-600$-os kártya. Már többen megjegyezték, hogy igazából ennek 4050(Ti - Ti 16GB)-ként kellett volna kijönnie, 300-350-400$-os áron. De egyszerűen nincs olyan piaci helyzet, hogy meg kellene lépnie az nVidiának ezt. Pont ezért "mókás", hogy mindenki a 3060(Ti)-hez méri, és rácsodálkoznak, hogy hát ez alig előrelépés ahhoz képest - bezzeg ha 4050-ként jött volna ki...
2.: Best buy lehetne, de paradox módon még a jelenlegi áron is elviszik, tehát úgy tűnik, hogy mostani árán is best buy....
Mégpediglen azárt, mert a saját régiójában nincs rendes ellenfél. Az RTX 3080Ti-vel és a Radeon 6800XT-vel versenyez. Azok korábbi arch-ok és az RX6800XT az, ami ebből nevetve jöhet(ne) ki, mert jóval olcsóbb (500$-os ár felett kezdődnek), már ha nem kérsz DLSS-t (ami azért jó dolog) és RT-t (ami szintén).
Az nVidia beárazta ezt a két plusz képességet, így kijött a 4070 ára.
Látványos, hogy az AMD se hozta még ki az RX7700-at, gondolom nem üti meg a kívánt szintet...[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Yutani
nagyúr
válasz gejala #41265 üzenetére
Én azzal fojtom el csírájában a dolgot, hogy nem nézem meg, milyen 1440p vagy 4k monitoron (vagy TV-n, ami itt van a gépem mellett) játszani, pláne egy magas képfrissítésű darabon. Így aztán elvagyok a heti 2-3 óra játék alatt a 11 éves fHD monitormon, amit kiszolgál a 3060 Ti 60 FPS-sel kényelmesen. Nálam valid az ár/érték alapú választás, mert nem a csúcskategóriára hajtok, mivel nincs is rá szükségem.
Az is nyilvánvaló, hogy aki sokat játszik és tud rá áldozni, az a lehető legjobb konfigot dobja össze, én is ezt tenném. És ha már 4k monitor vagy TV, akkor csak a legfelső polcról válogat az ember.
#tarcsad
-
nagyúr
válasz gejala #41265 üzenetére
Egyedül a 1080 Ti kényeztette el az embereket, az kivételesen jó ajánlat volt (mai napig elég jól elvan 1440p-ben). Viszont egy évvel később is jött a 1080 után
Igen, pont ezért érdemes ezt is meg a 980 Ti-t is külön kezelni - más volt a piaci "feladatuk", generáción belüli upgrade-ként működtek, és a 980 / 1080 vásárlóknak legalább annyira szóltak, mint a korábbi generációval rendelkezőknek. A 2000-es széria volt az első, ahol "rendesen" top-down jöttek az SKU-k.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
GEIL
addikt
válasz gejala #40880 üzenetére
elfelejtettem a legfontosabbat:
a Fortnite egy INGYEN letölthető és játszható game....konzolokon se kell hozzá se live gold, se ultimate, se ps+...semmi.....és természetesen CROSSPLAY-es játék....egy lobbyban állhatsz egy Nintendo switch-essel, mobilteló/tablet androidról....vagy PS4 és Xbox One széria "DX11" grafikán....esetleg nextgen konzolok DX11 120 fps vagy DX12 60 fps vagy PC-n ugye tetszés szerint testreszabva..,..és működik...
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Obliterátor
tag
válasz gejala #40633 üzenetére
Jól megfogtad a lényeget ! Egy 3070-et szeretnék cserélni de a 4070ti ára alapján 750-800 eurós árat emlegetnek ami 280.000 Ft +
A maradék 3080-ak pont ennyiért mennek (külföldön!) és 2 G ram meg 120w TDP amit nyersz az új gennel.Mondhatnám h oké legalább keveset eszik de elsősorban teljesítményt szeretnék a fogyasztás másodlagos !
A 3070-hez képest:
4070 +30%
7900XT +67%Ha az MSRP áron kerülnének a boltokba akkor lenne jó alternatíva a mostani kártyámhoz képest.
-
nagyúr
válasz gejala #39607 üzenetére
A kolléga nem egészen ezt írta Az NVIDIA tudja, milyen fontos az első benyomás, a CDPR-nél meg láthatóan van az a pénz.
Rövid időn belül két játék jött ki, amikben a raytracing teljesen használhatatlan AMD-n, és majdnem használhatatlan a high-end RTX 3000-eseken. Az az egy szerencse, hogy pont most jelentek meg a 4000-es RTX-ek, különben bajban lennénk#39606 gV: a high profile játékok 80-90%-a béta állapotban jelenik meg már vagy 10 éve, úgyhogy a "várjunk egy patchet meg egy driver update ciklust" gyakorlatilag standard procedúra.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz gejala #39246 üzenetére
A tobbseg tutira varni fog ezt irtam en is, DE azt is hogy az nvidia csak nyerhet azon ha az elso akar csak 100 darabot dragabban adja el.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz gejala #39243 üzenetére
Pocsek marketinges lennel.
Pont az lesz a lenyeg hogy magasan kezdjen az ar mert ha csak 100 darabot adnak el is extra haszon, utana meg ha learazzak a valos ertekere (vagy meg mindig picit fole) mar ott lehet a cimken hogy most epp akcios.
Elso esetben a reszvenyes is orul mert tobb volt a bevetel es a vasarlok tobbsege is elegedett hogy pont kifogta a leertekelest..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
csaba951
veterán
válasz gejala #38309 üzenetére
Ha csak a felhalmozott 30XX készleteket nézed, akkor teljes mértékben igazad van. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a 40XX gyártósort korábban kellett lefoglalni. Azt mindenképpen ki kell fizetni. Mi lesz akkor? Hónapokig gyártják majd a chipeket a raktárnak, várva míg elfogy a 30XX készlet? Vagy kifizetik a gyártósort és nem gyártanak semmit? Így nem kell foglalkozni a raktározással, de iszonyat sok pénzbe kerül.
-
félisten
válasz gejala #38309 üzenetére
Igen ,ez lehetséges forgatókönyv.
A 4050- 4060 kérdéses valójában mit takar mert könnyen lehet hogy az egy Ampere átnevezés/áttervezés lesz.Meg a laposok fontos piac ,oda kell 4050.Petyke : A GTX 980 is csúnyán bebukott anno az 1060 megjelenésekor.Valószínűleg a 4070 = 3080 Ti,3090 azt hozná,hogy az emberek inkább várnának a 4060=3080 ra.
Nem biztos,hogy megvennék a 3080 kártyákat."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz gejala #38131 üzenetére
Is
A 3090Ti 1500$.
ez a 3080 és 90 mellé is jár.Mondjuk itt a folyamat dicséretes, ezt is megértük végre , hogy promóciós játék jár egy RTx 3000 hez, hogy elvigyék.[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
-
GeryFlash
veterán
válasz gejala #37634 üzenetére
RDR2 a konzol ciklus legvegen jott ki nem az elejen.
FLATRONW: De miert tennek? A cegek nem ugy gondolkoznak ahogy ti, hogy igen msot 2 ev alatt jol megszedtuk magunkat, van boven tartalek most egy kicsit belefer kevesebb profit is. Minden ev az elozohoz van merve, ha esik a profit esik/eshet a tozsdei arfolyam is.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz gejala #37540 üzenetére
Kell rá mókolni valami aktív hűtést. Találtam is egy ilyet: Amazon.com: NVMe M.2 SSD Cooler Heatsinks with 20mm Fan Powerful Cooling… : Electronics (nem valami bizalomgerjesztő )
Esetleg oldalról fújni valahogy mert ezeknek így szerintem is végük lesz.
9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
killbull
aktív tag
válasz gejala #36812 üzenetére
Akkor kamu, de én a 3060 ra utaltam, csak senkit nem érdekel. Engedhetne az NVIDIA az RTX 3060 árából mint ahogy régen az RTX 2060 nál tette és korrekt lesz.
Vagy valószínű azóta jobbak a driverek, ehhez a táblázathoz képest, sanszos hogy induláskor készült!
Nem poénból írtam le annyiszor az ilyen táblázatok nem jók semmire, élőben Youtubeon kell tesztelni azt nem lehet hamisítani vagy befolyásolni nagyon!
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz gejala #36007 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha megveszem 190-ért a 2070Supert, akkor biztosan nem tudta akkor eladni 150-ért a 1070-esét. (értsd: ez a váltás költsége).
Tehát nem volt egyidőben 150e és 190e, tehát nem tudott 40e-ből váltani.
Senkit nem érdekel, hogy évekkel azelőtt mennyiért vette a 1070-est.2060S: Valóban. Ezek szerint jobban elszállt felette az idő, mint gondoltam. (igaz, nekem tuningos 1080Ti-m volt, Aourus Extreme, így kevésbé éreztem.)
#36006 Televan: Nem tagadom, hogy volt 190e a 2070S. Nem ezt mondtam. Azt, hogy nem egyidőben voltak árban ilyen közel, tehát annyira nem volt olcsó a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz gejala #36004 üzenetére
Ha időben csúsztatgatunk, akkor persze, ki lehet jönni. De nem hiszem, hogy volt olyan időpont, hogy 150k volt a 1070, és ugyanakkor 190k a 2070S. (aztán lehet, hogy létezett ilyen, csak én maradtam le róla, tévedés jogát fenntartom).
Én 1070-ről váltottam, (a 20xx széria bejelentésekor) de akkor még nem volt 2070S, csak sima 2070 és 2080, és akkor kb. egyértelmű volt a döntés. 2070 árához képest nem volt elég gyors, 2080 nagyon drága volt, maradt a 1080Ti, ami a 2080-nal kb. azonos szintet tudott (akkor, és persze az új feature-ök nélkül, de az akkor nem volt szempont, hiszen nem hogy elterjedve nem volt, hanem alig volt valami, ami használta volna)
Azóta eltelt pár év, most már persze, hogy lemarad a 1080Ti a MAI játékokban, (bár a 2060S szint szerintem túlzás) és a DLSS, RTX is erősebb szempont lehet. -
Locutus
veterán
válasz gejala #35357 üzenetére
Csak ennek totálisan ellentmond az, hogy 4K-ban mindössze 3fps-el tud többet a 24GB-s 3090 a 10GB-os 3080-nál.
Gondolom megint csak allokációt néznek, ami semmit sem jelent.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
GeryFlash
veterán
válasz gejala #35029 üzenetére
Inkább 25%Ja hogy azt írtad, annál valamivel gyorsabb lesz. Akkor igen
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.