-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42455 üzenetére
Akkor a helyszín nem ismeretlen
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42451 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42449 üzenetére
A közösségi szintéren lesz banzáj (Kossuth 32).
Én a helyedben a ingyen pörköltöt nem hagynám ki, tavaly is isteni volt. Ez 13:00-kor lesz ... -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42447 üzenetére
Délnyugati irányba indulj el Debrecenből és hamar megleled a települést
A mikor pedig? Puede primero. -
koshmar
addikt
Tegnap falunap volt, megtörtem a 6 éves absztinenciát, és ittam 2x0.33 + 0.5 liter sört egy 3 cl hp-t!
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42440 üzenetére
Az baj ha a közeli is kezdi beadni a kulcsot. Én most kezdek elégedett lenni azzal ami itt van a közelben, és tényleg közel van, biciklivel pár perc, és a boltba se kell bemenni ha nem akarok
Az automatakasszának pont ezért nem látom túlsok értelmét. A legtöbb ember sokkal lassabban végez magának mint egy gyors kasszás (még rám is igaz, pedig én pörgetem az átlaghoz képest). Ugyanakkor volt olyan vásárlásom, hogy háromszor(!) kellett várjak a kezelőre (egyszer alkohol, utána nem vitt valamit, utána utalvány), akiket szintén nem irigylek, mert 3-4-en szaladgálnak egész nap 8 automata között.
Ha őket beültetnénk a normál kasszába, akkor gyorsabban haladnánk sokszor (gyorsabban mozognak, nem kell kezelőre várni) és mindjárt egy normál kassza helyett 4-5 lenne, a sor is annyi felé oszlana, és még drága automatát se kéne venni -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42439 üzenetére
A SPAR-ban lévő üvegvisszaváltó az már az elején elesett, oda nem is hordom a cuccot, nameg azóta itt a közelben is van, én arról beszéltem, hogy az is kezdi beadni...
A pénztárosra szükség van az automata kasszánál is olyankor, ha valamihez valamilyen jóváhagyás kell, pl alkohol vásárlásnál, mert ugye az életkorhoz kötött, a gép meg azt nem tudja ellenőrizni. A csövinek ezzel is gondja kellett, hogy legyen, mert hiába küldték az automatához, valakinek jóvá kellett hagynia, különben megakad a folyamat.
Én se lennék célközönsége ennek, de muszáj megtanulni, mert valahogy mégis vásárolni kell. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42438 üzenetére
Lehet, hogy idővel majd nálunk is elhanyagolják.
Meg mondjuk a Sparnak ott kiskunkecskemétegyházán tuti nagyobb forgalma van az automatának mint nálunk a Debrecen melletti faluba. Ha Koshmar ide hordaná a matériát, az persze más lenne
Nekünk csak február 21 óta megy, nálatok meg gondolom tavaly jún 1 óta, így már az újdonság varázsa se akkora az üzemeltetőnél.Tescos önkiszolgálókról van tapasztalatom, sok gép ott is csak bankkarival megy. Mondjuk korábban is amilyen nehezen olvasták a KP-t inkább hanyagoltam. De amúgy a legnagyobb hülyeség, mert 2-3 pénztáros mint "technikus" folyamatosan állva ott rohangál, ahelyett, hogy a kasszába ülne, tehermentesítve azt az 1-2 szerencsétlent, aki mégis beülhet a kasszába. Összességében nem kell kevesebb ember, csak pár kasszás még ülni sem tud, cserébe lettek gépek sok millióért.
Emlékszem mikor 2018 elején az egy flakon 2L-es kannásért beugró csövit is arra kényszerítették, hogy a robotkasszát használja, mert hogy majd az lesz jövő. Úgy kellett neki levezessem a folyamatot, és rögtön láttam, hogy nem ő lesz a célközönsége ennek. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42437 üzenetére
Régebben ez a gép is tiszta volt és működött, de egy idő után elkezdenek beleszarni a dolgozók is szerintem, nameg mindenhol káosz van általában az új technikával.
A SPAR-ban meg az önkiszolgáló kasszák adják be a kulcsot folyamatosan, ma pl csak bankkártyás fizetés volt, a KP-t egyik se tudta kezelni, és QR kód beolvasást se tudott egyik se. A sors fintora, hogy A4-es lapra írva volt kiragasztva rájuk, miközben egyébként olyan intelligensek, hogy még beszélnek is hozzád...
Szóval van itt baj rendesen, ezekről a csodagépekről bizony hamar kiderül, hogy amilyen mondernek, annyira van kilopva belőlük minden minőség. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42436 üzenetére
Nálunk meg pont kb az ellenkezője. A padló már egy ideje abszolút nem ragad, gyönyörű tiszta volt, már kocsma szag sincs. Várnom sem kellett senkire az utóbbi sok alkalommal.
A gép perfektül viszaadja amit nem visz, mindezt teljes csendben. A sarokban van egy szemetes, abban vannak a vissza nem vett palackok. A gépen és környékén sehol semmi, rend és tisztaság.
Mostanában a QR-t is ha beveszi, végig visz a rendszeren, szóval azt kell mondjam, hogy nálunk kezdi kinőni a kezdeti nehézségeket
Egyedüli bánatom, hogy hétvégén nincs nyitva, plusz később nyit mint a bolt (reggel 7 helyett, reggel 8-kor) és korábban zár (délután 5-ig van, este 8 helyett). -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42435 üzenetére
Ahova én járok, ott már recseg-ropog, nyikorog, a szalag is alig bírja vinni az üvegeket, és ha visszaadja, akkor csak félútig hozza vissza, bele kell nyúlni könyékig, hogy kivedd, aztán vissza.
Előbb-utóbb abból szervíz lesz.
A környékén csöves kocsmaszag, a padló ragad, tetején, oldalán telipakolva nem visszaváltható dobozzal, flakonnal, anyámkínnyával, még MINDIG vannak olyan idióták, M1-en nevelt véglények, akik azt hiszik, hogy a sufniban talált Kr. e. 2000-ből való flakonokat is HÁTHA beveszi... -
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe / Mohus repont automata kalandok 14 :
Ma délelőtt 9:30 körül indultam, 4 nagy (2L-es) és 4 kicsi (fél literes) üveg fér el kényelmesen összenyomás nélkül a táskámban. Így egy ilyen packkal indultam. QR kódot még itthon elővettem.
Odaértem, sehol senki, QR kódot is elsőre bevette SZIA, KROK ÜdvözöltEzután két 2L-es üveg meg a két kicsi bement rendesen majd, egy 2L es üveget nem akart bevenni. félreraktam, dobtam be másikat. Majd ismét ez az üveg, de állandóan azzal jött, hogy óvatosan tegyem be az ép palackokat. Már épp ott tartottam, hogy felrúgom az automatát mikor eszembe jutott a múltkori módszer : Bele is fújtam az üvegbe, hogy kijjebb horpadjon. Ekkor bedobva ismét hiba, de immár új : "nem lehet azonosítani a vonalkódot". Akkor láttam, hogy ott is van egy kis horpadás. Újabb fújás, még mindig nem jó. Újabb fújás, és bevette
Ezután kifizetés gomb, megköszönték, hogy papírmentes vagyok.Mostanában ha "rákap" a QR kódra akkor már nem veszíti el, tuti jött valami frissítés a rendszerre.
-
-
EmberXY
veterán
Én meg nagyon felkúrtam az agyam...
Adott a következő ügy: [link]
A két idióta véglény gyakorlatilag megölt egy csecsemőt, és ejnyebejnyével megúszták. Milyen ország ez? Egy normális országban már az akasztófán lógnának. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42426 üzenetére
Nagyon büdösek tudnak lenni ezek a levesek ha lejárnak. Én seasoning oil-al jártam úgy, hogy orrfacsaróan büdös volt. A Vifon különösen rossz tud lenni.
A Thai Chefben az a jó, hogy a tésztája nyersen is finomNekem a mindennap tésztával sikerült megszívni múltkor : akkora első ránézésre mint egy 500GR-os, aztán mikor megvetted akkor veszed észre, hogy kicsiben oda van írva, hogy 400g
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42425 üzenetére
Én a múltkor véletlenül lejárt szavatosságút akartam megfőzni, alig volt lejárva pár hete, tartós élelmiszernél ez általában nem is szokott számítani, de olyan ótvar avas szaga volt a tésztának, hogy a belem forgott.
Nem tudom, miből készülnek ezek, de még a rohadt hús szagát is jobban bírom, mint azt az avas szagot.
A Don Francesco tésztákkal meg úgy jártam, legalábbis a pennével, hogy valami indíttatásból rátettem a mérlegre, az 500 g-nak hazudott tészta még csomagolással együtt is csak 495 gramm volt, ráadásul egy másik zacskóval is volt, az se volt meg az 500...
A tescos legalább 505 gramm volt, ha a csomagolást nem számolom, ott legalább nem spórolták ki a tésztát.
Hülyének vannak itt az emberek nézve nem kicsit. -
KROK640
nagyúr
LOL, két seasoning oil volt a Thai Chef Tomyum levesemben
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42420 üzenetére
Igen, a te eseted más, mert KPban is kapsz rengeteg pénzt.
Igen, tudom, hogy egy időben te is jól csináltad, csak aztán elrontottad
"vadászni" - ne is emlegesd a vadászatot, mert felrobbanok
Mostanában mindre is kártyát használok, és az a durva, hogy így sokkal többet költök
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42419 üzenetére
"De még ígyis csak akkor kapod vissza a zsámlafentartás felét vagy egészét ha úgy költekezel ahogy ők szeretnék. Ezen nincs mit szépíteni."
Így is nézhetjük, de a bankszámlanyitáskor pontosan tudtam, hogy a számlának díja van, aláírtam a bankszámlaszerződést. Sőt, akkor még nem is tudtam, vagy nem is gondoltam, hogy visszatérítéssel egyáltalán dolgom lesz, szóval ebből a szempontból még pozitívan is csalódtam, és a számok meg - akárhogy csűrjük, csavarjuk, hogy ki mit akar a másikra ráerőltetni - azt mutatják, hogy optimális a helyzet.
"vagyis Kosmar csinálja jól "
Egy időben én is "jól csináltam", de annak oka volt, amit már leírtam. Nem lehet mindig az őserdőben élni, halászni, vadászni botokkal, egy idő után be kell fogadni a technikát, mert elhalad mellettünk a világ.
"MINDENNRE IS kártyát"
Ha nekem is minden fizum a kártyára menne, akkor nyilván én is így csinálnám, egy minimális KP lenne csak nálam. De mivel KP-s fizut is kapok, azt nem szaporíthatom fel, el kell költenem, ezért azzal kompenzálom a bankszámláról való költést. Egyébként én is a kártyát preferálom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42418 üzenetére
De a te helyzeted eleve sepciális, mert kapsz KP-s fizut is. De még ígyis csak akkor kapod vissza a zsámlafentartás felét vagy egészét ha úgy költekezel ahogy ők szeretnék. Ezen nincs mit szépíteni.
" arra kell törekedni, hogy lehetőleg kevesebbel húzzanak le" - vagyis Kosmar csinálja jól
"hogy neked is optimális legyen" - na pont ezért használok újabban MINDENNRE IS kártyát meg számlát, hogy ne kelljen legalább a visszajáróval meg az apróval szarakodni. Ha a buszon lehetne kártyával fizetni (némelyiken már lehet) meg a darts vinné a kártyát, akkor már azokon is azzal fizetnékSzerencsére nekem sikerült a pazarlást erősen minimalizálnom, kerülöm az impulzus vásárlásokat is, ennek ellenére sem vagyok gazdag
Vagyis ezek a cikkek és videók átvernek
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42417 üzenetére
"De, ha, úgy költekezel, ahogy ők szeretnék"
Soha nem költekezem úgy, ahogy mások szeretnék, csak úgy alakul.
Egyébként az sokat nyom a dolgon, hogy az egyik melóhelyről KP-ban kapom a fizut, így azt a KP-t nem kell levennem, eleve KP, így a számlára a másik melóhelyről érkezett utalásos fizut csak csipegetni kell (mikor kisebb, mikor nagyobb falatokban), de a számlán általában a felét költöm csak el a beérkezettnek, így a számla használat optimális a jelenlegi állapot szerint.
Így ami megmarad, az ott gyarapszik, annyi még nincs, hogy befektetésen gondolkodjam, de ahhoz meg már sok, hogy a vitrinben tartsam.Összességében arra kell törekedni, hogy lehetőleg kevesebbel húzzanak le, mint amivel szeretnének, mert mindenhol mindenki lehúz, ez alap, nem is kérdés, de ha cserébe úgy veszed igénybe a dolgokat, hogy neked is optimális legyen, akkor egy kicsit te is kibaszol velük.
"De az egyik amit betartok, hogy rendszeresen figyelek arra, hogy értelemlen dolgokra ne költsek, élelmiszert ne pocsékoljak stb."
Ezt így is érdemes. Az értelmetlen dolgok egy része az relatív, mert akinek más szokásai, hobbija van, az mondjuk költ olyan dolgokra, amikre más ember azt mondaná, hogy az értelmetlen, szóval ezen a részén nem lehet vitázni, de a pazarlás minimalizálása az mindenképpen fontos. Kaját én se szeretek pocsékolni, ehető állapotban lévő élelmiszert kidobni nem szoktam, inkább eszem több napig amíg el nem fogy, vagy lefagyasztom, stb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42415 üzenetére
Tehát elköltesz éves szinten 22008ft-ot arra, hogy a frissen tartott adataiddal is fizetsz nekik, és a pénzed felett is rendelkezhetnek. De, ha, úgy költekezel, ahogy ők szeretnék, akkor egy részét, akár 13 ezer ft-ig is, visszakaphatod. Micsoda remek business ez neked
A KP az 2×75 ezerig ingyenes, vagyis ha valaki csak egy netto minimálbért is akar levenni akkor mindenképp fizetnie kell. Egyébként jó ideje, ezt a pénz jön a számlára rögtön váltom KP-ra dolgot én is hülyeségnek tartom. (BTW nekem a harmadik KP levétel már 905ft, de ilyenkor ha mégis kell áttolok annyit a revora és leveszem ingyen, annál ha nem kérek bizonylatot akkor mindig ingyenes)
Ha ugyanis már muszáj fizetnem ezért az egészért, akkor mindenhol igyekszem kihasználni az előnyeit (nem kell vacakolni az apróval, várni a visszajárót stb.)"ennél jóval többet én is elcseszek olyasmikre, amiknek tényleg nincs értelme" --- Mostmár tudom, hogy miért nem vagy gazdag
Elég sok olyan cikket, videót látok ami arról szól, hogy ha ezt a 10 szabályt betartod, akkor sokkal több pénzed/gazdag leszel. És akkor nézem, hogy 10-ből általában 8-9-et betartok, mégse vagyok gazdag. De az egyik amit betartok, hogy rendszeresen figyelek arra, hogy értelemlen dolgokra ne költsek, élelmiszert ne pocsékoljak stb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42414 üzenetére
"Minden a havi ismétlődésre van berendezkedve szerte a világon" - hát nálam ezt leshetik. Érdekes, hogy a Ciprusi bankot vagy a Revolutot ez nem zavarja, csak a magyar bankszámlát. Azt a magyar bankszámlát, ami így többe kerül havonta, mint a másik kettő 1,5 évente(!)
A revolutnak a jó app, és az olcsósága az előnye. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42410 üzenetére
Nekem a K&H-nál van a számlám, kicsit több, mint 1 éve.
A csomagdíjat jelenlegi állapot szerint szinte mindig visszakapom, 1084 Ft lenne havonta, előbb levonják, majd 2 részletben visszatérítik. Ez azért érdekes, mert tavaly év vége felé volt, hogy csak az egyik felét adták vissza, korábban volt, hogy egyáltalán nem, megfigyeléseim alapján valami olyasmi lehet ennek az alapja, hogy mennyit költök a számláról a beérkező összeghez képest. Ha kevesebbet költök, mint ami beérkezik, akkor mindkét fele visszajön, utóbbi pár hónapban ez így is van, szóval a számlavezetést tekinthetjük ingyenesnek.Az éves kártyadíj 9 ezer, ezt évente egyszer levonják, ez februárban volt esedékes, havi szintre osztva ez 750 Ft, kb egy 2 literes kóla ára, lássuk be, ennél sokkal többet elcseszünk havonta sokkal értelmetlenebb dolgokra is.
Utalásnál van valami tranzakciós díj, de havonta 2 átutalás ingyenes (nagyon keveset szoktam én utalni, és összegben akkor is viszonylag keveset, szóval tranzakciós díjjal talán még eddig 1-szer találkoztam, szóval ez sem releváns).
KP felvétel is havonta 2 ingyenes (ez asszem általánosságban is így van, tán valami törvény is van rá). KP-t is ritkán veszek fel, mert a fizetésem az egyik melóhelyről KP-ban kapom, így némi KP mindig van szükség esetére, ha le is kell venni, akkor sem sokat, tehát ennek sincs költsége számomra. *
Összességében tehát ~havi 750 Ft ennek a költsége. Szidom én is a bankokat természetesen, de mint fentebb is írtam, ennél jóval többet én is elcseszek olyasmikre, amiknek tényleg nincs értelme, ennek legalább van némi praktikuma.
* Sokan úgy csinálják, hogy veszik ki rögtön a lóvét, hogy KP legyen, még akkor is, ha többet vesznek ki, mint az ingyenes, aztán azon siránkoznak, hogy mennyi a költsége... Húgom is ahogy megkapja a fizut, veszi le, már utána rögtön mínuszban is van a számla. Szóval ezeket a dolgokat nem értem. Amikor nekem még megvolt a diákhitel adósság, és az végrehajtás alatt volt, akkor az egy magyarázat volt arra, hogy miért nem tartottam bankszámlát, de akinek nincs adóssága, ott nem értem, hogy mitől tart.
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #42413 üzenetére
"Mert van hogy érkezik 1,5 Milla, utána mondjuk 2 hónapig semmi, utána 200 ezer, aztán mondjuk 80 ezer, aztán egy hónapig semmi, utána megint 1 milla stb"
Na az úgy szívás.
Minden a havi ismétlődésre van berendezkedve szerte a világon, kivéve az olyan digitális pénzintézetek, mint a Revolut, Transferwise, stb...
Ha a Revolutnak akár egy fizikai fiókja is lenne idehaza, akkor máshogy vonatkoznának rá a hazai banki törvények, így viszont külföldi pénzintézetnek minősül. Ha a hazai banktörvények vonatkoznának rá, akkor nem is lenne ilyen olcsó.
Mondom ezt úgy, hogy nekem a Revolut jelenleg drágább, mint a Unicredit-em....Nem kizárt, hogy meg is szüntetem. (Anno azért csináltam, mert a régi Posta (mára MBH) számlám egyre jobban nem jó, és hátha a Revolut jó lesz helyette, de egy RePont-ot se lehet ráutalni. ) -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42412 üzenetére
Én pl egy fillér után nem kapok jóváírást amennyire tudom. Vagy ha igen, akkor elég kis összeg ahhoz, hogy észre se vegyem.
Nekem a számlavezetési díjjam havi 3750ft, és ezért kb semmit sem kapok. Volt ingyenes csomag, de miután nem teljestettem azokat a feltételeket amiket ehhez szabtak, átraktak egy "költési szokásaimnak megfelelőbb" csomagba.
"Mivel 300000Ft-ot meghaladó jövedelem érkezik a számlámra" - na igen, akkor húznak le kevésbé ha gazdagabb vagy, minél szegényebb vagy annál jobban lehúznak.
Nekem az egyik kritikus pont az, hogy pl el kell felejteni az ilyen havonta fixen X összeg érkezik dolgot. Mert van hogy érkezik 1,5 Milla, utána mondjuk 2 hónapig semmi, utána 200 ezer, aztán mondjuk 80 ezer, aztán egy hónapig semmi, utána megint 1 milla stb. Na most ez a Magyar bankoknak egy feldolgozhatatlan trauma, és drágábbnál drágább ajánlatokkal találkozhatok ilyen hektikus pénzmozgás esetén. A Revolut simán megbirkódik ezzelcsak sajnos valamilyen okból kifolyólag a legtöbb cég (eddig egyik se amivel találkoztam) nem hajlandó Revolutra küldeni a fizetést.
Pedig messze a legjobb szolgáltató.
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #42410 üzenetére
Ok, minden pénzbe kerül, de mindenre kedvezményt is adnak.
Pl minden kártyával elköltött 100Ft után kapok visza 1Ft-ot. Azaz ha mindenhol kártyával fizetek ahol lehet, akkor kb 2400-3000Ft jön vissza havonta, ami annyi, hogy éves szinten kijön belőle a havi 2709Ft számlavezetési díjam.
Hja, NEM!
Mivel 300000Ft-ot meghaladó jövedelem érkezik a számlámra, így kapok kedvezményt, és a számlavezetés csak 374Ft.
Ez azt jelenti, hogy havi kb 2000-2600Ft plusz marad nálam, ami éves szinten 24000-31200Ft közötti összegem marad pl kártyadíjra, és nem belföldi utalásra.
-
KROK640
nagyúr
Spagettit, mexikói szósszal, indokolatlanul horribilis mennyiségű reszelt sajttal és fokhagymával
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42409 üzenetére
Ha félnormális bankom lenne, akkor ingyen lenne a számlafentartás (mint a Reovultnál), vagy maximum évi(!) 5 euro mint a Ciprusi számlámnál.
DE MO-n sajnos nincs ilyen
Lehet jönni azzal, hogy de van ingyenes számlacsomag, csak épp egy rakás (számomra) megugorhatatlan feltétellel.Az 1980-as évekig a bankok pl Magyaroroszágon nonprofit szervezetként működtek. Manapság mit adsz nekik? Az adataidat, a pénzedet, és még te fizetsz számlavezetési díjat, meg különféle tranzakciós százalékokat. Mindezért mit kapsz cserébe? Hogy bár náluk a pénzed, de ha csalók elviszik akkor mégis tied a felelősség. Ha ők leveszik? Az is a te bajod.
Tulajdonképpen a bankoknak kellene számlavezetési díjat fizetniük nekünk, hiszen egyrészt a frissen tartott adatainkkal is fizettünk, másrészt a pénzünket is használhatják, és még a költési szokásainkat is ismerik.
Ma egy közepes szolgáltatású bankszámlacsomag havi díja többe kerül mint 1 Millió ft havi kamata, vagyis ha még 1M ft-ot rajta hagysz érintetlenül, akkor is fogyni fog a pénzed, miközben más használja.
Ezzel szemben a pénztárca a benne lévő összegtől függetlenül nem kér havi díjat, bármennyi is legyen benne, és nem lehet lenyúlni messziről. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42407 üzenetére
Mondjuk az, hogy nincs számlád, alapelvben pozitív. Tele van a hócipőm azzal, hogy MO-n a munkahelyek kb 99%-a kizárólag számlára hajlandó küldeni a fizetést, és te ezért tartsál fent pénzért egy számlát.
Mert ugye nem elég, hogy náluk van a pénzem és erre sehol egyik bank sem ad itthon normális kamatot, de még én fizessek nekik éves szinten több(tíz)ezer ft-ot, mert ők "kezelik" a pénzemet (használják és maguknak csinálnak belőle hasznot).
De sajnos nem tudom megkerülniPedig a pénztárcám nem kér azért pénzt, ha pénzt veszek ki belőle, vagy azért, hogy van.
Viszont ha már itt tartunk, akkor mostanában igyekszem ott kihasználni az előnyeit, ahol csak tudom. Ezért újabban kártyával fizetek ahol csak tudok, hogy ne kelljen az apróval és a visszajáróval szarakodni, na meg az üveg visszaváltásnál is mehet kártyára, és akkor le sem kell vásárolni -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #42405 üzenetére
Elképesztően FITT lehetsz
és jó bicikli is lehet ...
Gondolom akkor számlára kérted a pénzt. Vagy a Tescoba is beugrottál? Hajj, csak nekem hiányoznak a fehér kék csíkos Tescos cuccok?#42404 koshmar : pörkölt sós mogyoró lassan nekem is kell, tegnap picivel 1kg alá ment belőle a készlet
-
koshmar
addikt
@RandomName: bejött az üzlet, találtam még 2 lejárt Red Bullt, 500-ert odaadták a kettőt (1200 helyett)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux haladóknak
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest