-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisuttoro
kezdő
válasz
Genius007 #31922 üzenetére
Mi ebböl használunk 8 simes verziobol több darabot.
https://www.xn--alkzpont-p4a.hu/gsm-adapterek/voip-gsm-gateway/dwg2000-8g-voip-gsm-gateway.html -
Genius007
őstag
válasz
kisuttoro #31921 üzenetére
Esetleg valami hasonló tudásút legyen akár egy kicsit drágább de tuti stabil tudnál ilyesmit ajánlani ?
Inkább kifizetnék rá akár +100 ezret is, de menjen pöcre és ne legyen vele baj.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz
gorbep #31919 üzenetére
Igen ez már nekem is eszembe jutott, leheg megpróbálkozom ezzel, hátha ki lehet bekkelni vele addig.
Gonosz ON: Igen igen ezt most megkaptam, jogos is, csak más meg pont azt mondta hogy neki tökéletesen megy, szóval 1:1
kisuttoro: Ez van magyarforgalmazónál is? Mert nem nagyon találok.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
gorbep
senior tag
válasz
Genius007 #31917 üzenetére
Én beállítanék kora hajnalra egy ütemezett "Reset"-et, ha kis szerencséd van nem fagy ki a következőig... átmeneti megoldásnak.
Ha gyorsan Bootol, akkor akár naponta többet is, kicsi a valószínűsége, hogy pont Boot közben esik be hívás... gondolom az a baj, hogy lefagy, és sokára veszed észre, és addig az ügyfelek csak csörögnek a vakvilágba...
Gonosz ON: kértél tanácsot, mondták, hogy ne...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Sajnos ismét hozzátok kell fordulnom.
Megvettem ezt az OpenVox SWG-M202L -- LTE képes készüléket de a tököm ki van már vele. Alapesetben müködik amire szeretném, nyilván az sms-eket még nem sikerült összehoznom a Softphone applikációval, de ugy vagyok vele, hogy maximum belépek az adminjába, és nézem ott - küldök onnan sms-eket ha úgy van.
Viszont az a nagy problémám vele, hogy állandóan fagy ... random időközönként.
Valamikor jó egy napig, valamikor fél napig, valamikor 2 napig is elmegy.
Volt itt egy kolléga talán kisuttoro aki emlitette hogy náluk is ez volt állandóan.
Szerencsére a lakásban otthon van egy ismerösünk és egy wifi-s konnektor elé csapott igy tudom távolról is ujrainditani ha megállna, de a hajam tépem már lassan, főleg úgy hogy valószinü nem egy - nem kettő ügyfelet buktam azért mert lefagyott és nem tudtak hivni.
A kérdésem az volna, ha a beszállitó nem talál megoldást a problémára, és visszaviszem, akkor milyen telefonközpontot érdemes venni ami hasonló árban van? 150-180k körül.
Vagy ha ennyiért nincs normális, akkor milyet érdemes venni?
Március 5ig sajnos ezzel fogok szivni valószinüleg, de ha haza megyek lecserélném egyből.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
gubisadam
aktív tag
Szia, CUCM és MsTeams hybrid collab rendszerünk van globálisan legtöbb esetben központi SIP trunkökkel. "webes voip cégek" esetében twillio és társait értem ahol bár van sms küldésre lehetőség de kiváltó esemény nem lehet egy sima átirányítás egy ott hostolt számra hanem vagy API call vagy bármi más trigger kell. CUCMből biztos nem tudunk kiküldeni ilyet, Teams oldalról még nem néztem. Legkönyebb egy helyi sms gateway lett volna amit hálózatra kötök és sip eszközként a központből hívást indítok felé, viszont egyelőre amit találtam és tud ilyet az már nem megvásárolható.
Most webex/genesys omni-channel rendszerünket nézzük hogy ott lehet-e olyan folyamatot rögzíteni ami képest sms küldésre.
Szolgáltatók a legtöbb esetben havi több ezer sms-sel számolnak mert nekünk túlzó rendszereket biztosítanak legtöbbször kereskedelmi partnereknek akik tömegesen küldenek ki sms-eket a vevők felé. Nekünk nem hiszem hogy havi szinten több lenne ez pár tucatnál.
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
mrots
junior tag
válasz
gubisadam #31914 üzenetére
Emiatt:
"a régi PBX le lesz váltva Cisco/Teams hibrid megoldásra"nem ertem ezt:
"Webes voip cégek nem nagyon kínálnak ilyet h bejövő hívás váltsa ki ezt"Az elso mondat alapjan azt hittem valami on-site CUCM vagy hasonlora valtotok, nem tudom hogy hivjak most epp a call managert. A masodik mondat viszont valami hostingolt, off-prem PBX-re utal. De lehet en ertelmezem rosszul. Mindenesetre
1) el lehet menni barmelyik magyar telkohoz a harom kozul es kerni ajanlatot tomeges sms kuldesre, fognak biztositani IP interfeszt es dokumentaciot az implementalashoz
2) kerhettek ajanlatot barmilyen sms kuldo cegtol, aki nem maga a telko, ok is fognak adni API interfeszt, amit lehet automatizaltan hasznalni
3) semmi nem akadalyozza meg, hogy egy telefont, vagy tobbet, vagy USB modemet, vagy tobbet hozzakossetek egy linuxhoz (vagy windowshoz) es azon kuldjetek ki magatok SMS-t egy barmilyen sim kartyaval.
A cisco / teams combo egy eleg zart rendszer, szoval kotve vagytok azokhoz az interfeszekhez amiket ezek adnak, nem nagyon fogtok sajat magatoknak leprogramozni hozza semmit szerintem, ahhoz valamilyen asterisk implementacio kene, ott megnyilnak a kapuk. Legalabbis en igy tippelem, de ha rosszul tudom, majd ki leszek javitva.
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok
egyik üzemünkben a régi PBX le lesz váltva Cisco/Teams hibrid megoldásra. Van viszont egy jelenleg sűrűn használt funkciójuk amit pótolnunk kellene.
Ha vészhelyzet van akkor felhívják a belső segélyhívó melléket ami sms-t küld minden műszakban lévő elsősegély nyújtó stb embernek hogy helyzet van és csatlakozzanak be egy fix konferenciába"Ezt az sms kiküldést kellene megoldani, gondoltam valami sms gatewayre ami ha hívást kap a központból akkor kiküld sablon üzenetet meglévő címlistára.
Webes voip cégek nem nagyon kínálnak ilyet h bejövő hívás váltsa ki ezt, ne pedig vmi webes toolban kelljen valakinek kattintani.ha van bármi ötletetek akkor jöhet, köszi!
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Genius007
őstag
válasz
Siriusb #31911 üzenetére
Igen igen csak jó kérdés miért.
Redditen olvastam hogy van másik ez az Acrobits Softphone, ez már olyan szinten jó hogy jelez mindig, viszont ha én hivok mindenki hall mindenkit, de ha engem hivnak es felveszem akkor senki nem hall senkit.Codeceket már néztem, ugyan olyan sorrendbe tettem őket mint Zoiperbe meg a másikba ami jó volt, de akkor se müködik a hang része ha engem hívnak.
Pedig milyen a másik kettőnél ilyen probléma nincsen, sanszos hogy nem az OpenVox GSM Gateway vagy a telefonom a szar
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz
Siriusb #31909 üzenetére
iOS-en a beallitasokba be van allitva hogy app frissites a hatterben, meg minden ilyesmi ha jól tudom ami ezzel kapcsolatos lehet, de kimondottan olyat a beallitasokba sehol nem találok hogy app futtatás a háttérben.
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek
Megvettük az Openvoxos Gsm Gatewayt, beállítottuk minden szuper vele. Az sms-t megakartuk úgy csinálni hogy emailt kapjunk róla, es ha az emailre válaszolunk akkor az ügyfél sms-t kapjon. Azt sikerült megcsinálni hogy kapunk az sms-ről emailt, azt össze is reszeltük a gmaillel, telefonon jön róla értesítés, de a válasz részét már így nem sikerült egyenlőre összehozni, de ez a kisebbik gond.A nagyobbik az hogy akár a SoftPhone akár a Zoiper alkalmazást használjuk, simán tudnak hívni, én is az ügyfeleket, de mindezt csak akkor ha az iPhoneom fel van oldva. Amint billentyűzárra rakom, és eltelik 1-2 perc az a tünet jön elő, hogy hív az ügyfél, nála egyet kicsörren, és utána foglaltat jelez.
Nálam pedig semmi jele annak hogy hívott volna valaki.
az applikációba ha elindítom akkor jobb felül a kis térerő antenna piros, de 1sec múlva hogy bereggel zöldre vált.Megnéztük a Softphone app logot is, és az alábbi van benne:
“Timeout...
sikeresen beregisztrál, a resp200 az ezt jelenti.
(Ha bármi más lenne mint 200 az baj lenne)
Aztán a keepalive él, mert még tart az érvényességinideje. De amikor küldene hívást arra a kliens nem válaszol aznopenvoxnak. Ezt követően van a route clearing, mert hogy nem elérhető.
Azért csörög ki, mert a route az openvox felől él. De amikor érzékeli az openvox hogy mégse törli és foglaltra átvált.
Megoldás:
Valamit még állítani iphone oldalnon. Vagy nyitva tartani a telefont vagy egy másik telefont Powerbankkal ami elég kényelmetlen, tudom...”
Van esetleg valami ötletetek?Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz
whbear #31905 üzenetére
#31905 whbear
Nem tűnik rossznak, de kizárt dolognak tartom hogy ezt jövőhét péntekig beszerezzem, vagy megjöjjön külföldről
#31906 kisuttoro
Uhhh, reméljük nálam nem fog, ha igen vissza viszem és kitalálunk valamit.
Napi maximum 50-60 hivás szokott lenni, de január február uborkaszezon szóval szerintem jó ha napi 10-15 lesz jó esetben.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz
newfee #31901 üzenetére
Őőő ez miért lenne jó nekem? Most hirtelen nem értem
#319004 Grider
Na bassza meg
Akkor irok valami meghatalmazást, és beküldöm érte a kollégámat, Ő meg elküldi a QR kódot nekem, hirtelen más ötletem nincs B verziónak majd.
Köszi az infót!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
válasz
kisuttoro #31897 üzenetére
Ennyire fagy ... vagy mire gondolsz?
Ha hardwareesen szeretném megoldani, akkor az openvoxon kivül milyet tudnál ajánlani ami ár/teljesitménybe jó? (és a fenti korábban irt hsz-ben megfelel a kritériumoknak)Előre is köszönöm!
#31898 4Grider
Ilyesmi biztonsági óvintézkedések nekem is eszembe jutottak, mert ha kint vagyunk nem fogunk tudni haza jönni kihuzni és ujrainditani, az otthoni szervert is ilyen konnektorra fogom rakni direkt ezért
Sőt a másik tervem az hogy kérek a Yetteltől E-simes QR kódot, és a fizikai simet itthon az eszközbe rakom, és ha valami csodafolytán megállna, és nem tudnánk megoldani távolról, akkor végső esetben előveszem a QR kódot, beolvasom, hozzáadom a telefonomhoz az E-simet, és akkor Viber Outtal mókázok ahogy korábban irtátok.
Kérdés hogy külföldről a Yetteles QR kóddal ugyan úgy hozzátudom majd adni az E-Simem vagy sem, de csak engedni fogja[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
válasz
gorbep #31855 üzenetére
Köszönöm a részletes leirást, igy már értem.
Alapesetben hardwaresen gondoltam megoldani a dolgot, mert azt stabilabnak érzem és hosszútávon költséghatékonyabbnak mint az ilyen - olyan előfizetéseket itt - ott, de mondom azért arra is rákérdezek, hátha van valami egyszerűbb mondja.
Ezt a GSM Gatewayt ajánlotta ismerősöm aki ért hozzá, és a beüzemelésben is segitene: [link]
#31856 blueye
Köszönöm a Te segitségedet is.
#31857 kisuttoro
Igen hasonló ötletet adott ismerősöm is, aki a fenti gatewayt ajánlotta, reméljük ezzel szuperül sikerült belőni a dolgokat, köszi!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
4Grider
nagyúr
válasz
martongunar #31890 üzenetére
Köszönöm, meg fogom rendelni amint be lehet szerezni rendes, közösségen belüli vagy hazai számlával.
-
-
whbear
senior tag
válasz
martongunar #31888 üzenetére
Volt régen olyan, hogy a külföldi telefokoknak más volt a csengető feszültsége. Ez nem okozna problémát?
Arch Linux, openSUSE, Network Radios, VoIP, HAM
-
martongunar
junior tag
válasz
4Grider #31887 üzenetére
Xlink BT HD ugyan nem hagyományos GSM adapter, de hátha láttok benne fantáziát.
-
mrots
junior tag
válasz
4Grider #31881 üzenetére
Azon toprengek, hogy ha van sok mobil iranyu hivas, miert nem kertek egy vezetekes kapcsolatot a kivalasztott mobilszolgaltatohoz? Regen, ugy ertem ilyen 10+ eve olcsobban jott ki, ha a T-vel (nem emlekszem akkoriban hogy hivtak) behuzattunk egy E1 vonalat, amin parhuzamosan tud menni 30 hivas. SMS mondjuk nem, de az nem is kellett senkinek, telefonalasra volt. Aztan amikor az E1 mar nem volt meno, akkor egy ethernet alapu direkt SIP kapcsolatot vettunk a mobilszolgaltatotol. Oda kerettuk ahol az asterisket hostoltuk, plusz ethernet kartya a gepbe es hajra. Na ennek a minosegevel sosem volt kuszkodes es nem kellett 30 simes sip / gsm gateway-re beruhazni, sem uzemeltetni, sem tartalekolni elromlas esetere.
-
whbear
senior tag
válasz
martongunar #31882 üzenetére
Tud rögzíteni de a FreePBX alapból rögzít mindent. Be tud épülni de nem szeretem. Külön kezelem a SIP és a GSM dolgokat.
-
TomPack
őstag
válasz
4Grider #31872 üzenetére
Így már tényleg jó! Nem tudom honnan szedtem, hogy be kell írni elé a User-t!
A hangminősége tényleg jobb mint a ZoiPer-nek, minden alapbeállításon van.
Már csak annyi a gondom vele, hogy hiába adok meg neki minden engedélyt, mégis amikor kihangosítom telefonálás közben, akkor engem nem hallanak a vonal túlfelén!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
4Grider
nagyúr
A telefonközpontunkban a kimenő dellmont vonalak is jobb minőségűek, mint a gsm adapteren bejövő minőség. A kapcsolási sebességben is jelentős eltérés van, így a mellék hívástovábbítása zavaróan sokára csöng ki, ezért azt is a fos dellmont felé toltuk, mert neten Hollandián keresztül is gyorsabb, mint a gsm adapteren át itthoni simmel.
-
whbear
senior tag
válasz
martongunar #31877 üzenetére
Nekem van egy FreePBX cloud szerveren, mert más miatt amúgy is kellene a szerver. Oda van pár voip szolgáltató beállítva hívásirányok szerint ami kedvezőbb , androidon kliensnek már kizárólagosan Groundwire van. Bejövőre vonalas szám Ephone-tól, mobilra egy prepaid sim a netet pedig vagy wifi vagy esim adja neki. A Mobilevoip kliens nekem nem jött be.
-
mrots
junior tag
válasz
4Grider #31859 üzenetére
"A GSM adapter tud sms-t átadni az analóg portján keresztül a telefonközpontnak?"
Sehol nem irta, hogy analog portja legyen se a gsm gw-nek, se a pbx-nek. Az en itthoni gsm gw-m, ami egy 10 eve vasarolt kinai gagyi is tud SMS-t kezelni es meg lehet scriptelni. De a 15+ eve vasarolt porttech (ami egy fokkal kevesbe gagyi) is tud SMS-t kezelni. De ha nem akar valaki gsm adaptert, akkor egy raspberry pi es egy usb-s huawei usb modem is megfelelo, megy vele a hanghivas es az sms is. Ha akarod, a beerkezo sms-t fel is olvassa neked miutan felhivott.
-
martongunar
junior tag
Nem tudom, a legjobb helyre írok-e, a jelekből úgy tűnik, többen váltják ki a mobilról való telefonálást voip-pal és az előfizetést csak hívásfogadásra ill. netezésre használják. Tőlük kérdezném, hogyan csinálják Androidon. A dolog technikai hátterét ismerem, az érdekelne, milyen klienst és hogyan használnak, mert eddig nekem mindegyikkel akadt nehézségem.
Dellmont, ha ez számít valamit. Szerk.: a hívások rögzíthetősége még fontos lenne.[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
válasz
4Grider #31869 üzenetére
Már próbáltam a Mizudroid-ot korábban is, és akkor is ugyanaz volt vele a problémám.
Belépek a felhasználómmal és a jelszavammal, VOIP szerver címe beírva; XY@sip.stuntcalls.com
Nem tárcsázza a számot.Ezen kívül még van kettő kliens a telefonomon; ZoiPer, és a MobileVOIP.
Ezek működnek ugyanezekkel a megadott adatokkal.Szerk; Samsung S24-et használok, ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
Sziasztok! Viber Out hogyan működik? Azt néztem, hogy olyan havi 2600Ft környékén korlátlanul lehet hívni magyar mobil és vezetékes számokat.
Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen lehet a hangminősége, és lehet-e "Out"-al hívni mindenkit is, még azt is akinek Viber appja van a mobilján?ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
whbear
senior tag
Tudnátok ajánlani gsm voip adaptert amit mostanában érdemes megvenni?
-
blueye
veterán
válasz
blueye #31856 üzenetére
Ez még hajnalban volt tabletről
Első dolgod legyen hogy veszel egy helyi SIMet nettel (utazós topicokban mindig írják hogy éppen melyik jó), beteszed másodiknak a telefonodba, ráállítod a netet és nagyon olcsón van mindig mobilneted
Szóval "hívószám oda " = hívószámodat kell jóváhagyni. Innentől a hívó pont úgy látja hogy itthonról hívod tehát nála a számodat írja ki, persze ha el van mentve akkor Genius007-nek megfelelő polgári nevedet
Jelenleg van olyan előfizetés van hogy
Subscription Hungary $ 3.50 havonta
tehát magyar számokat havonta összesen ennyiért hívsz (viszonylag korlátlanul, van fair user poolicy, azaz 0-24-ben folyamatosan nem lehet)
De ha hívásonként fizetsz akkor pl. Thaiföldről ennyi:
Calling with a caller id from a EU member state:
USD / min.
Hungary (Landline)$ 0.0050$
Hungary (Mobile)$ 0.0220$@kisuttoro igazad van, ez a profi megoldás de egy pár hetes utazásért lehet hogy sok, főleg elsőre
[ Szerkesztve ]
-
kisuttoro
kezdő
válasz
Genius007 #31845 üzenetére
Szia,
Kell egy telefonközpont (pl.: asterisk) amihez hozzákapcsolsz egy gsm adaptert, ebbe rakod a simet, itt MO.n. A telefonodra kell egy voip app (pl.: Linphone) . A gsm adaptert ugy kell felprogramozni hogy az smseket kuldje tovább mailbe, illetve ha mailt irsz azt forwardolja smsbe a címzettnel. Nagy vonalakban ennyi a megoldás. Vannak ilyen sim hostingok is oda is beadhatod, de az nem biztos hogy olcsobb lessz. -
blueye
veterán
válasz
Genius007 #31854 üzenetére
Nem kell ennyit olvasnod, keresned kell, igy csak 3 betűre :
"out keresés"
De neked kell a szamod. Megértem. Senkit nem veszel fel hanem rögtön visszahívod mondjuk ezzel az appal.
Még itthon regisztrálsz és ratoltesz 10 USD+Áfa összeget illetve beállítod a hívószám oda pl. itt.
Kitalalod hogy havi elofizetes vagy hivasonkenti fizetés jobb neked. Teszteled itthon. Megszokod. Voila.
Ha fogy a credit töltesz még rá, ja én Paypallal szoktam ami mögött ilyenkor revolut kártya van.Kérdezz nyugodtan, alapvetően ez egy békés topic. 👍😊
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz
Genius007 #31854 üzenetére
Pedig érthetően leírták, csak nem figyelsz. Magaddal viszed a telefonod, de nem veszed fel. Aki hívott, azt visszahívod Viberen - majdnem ingyen... Ha az ügyfeleid háklisak, és nem vesznek fel ismeretlen számot, akkor ne Viberre fizess elő, hanem regelj egy Dellmont fiókot, és tölts rá 10 EUR-t, és máris tudsz telefonálni. a CallerID-t a Dellmont engedi hogy a saját mobil számodra állítsd be, akiket visszahívsz, úgy fogják látni, mintha a mobilodról hívtad volna őket vissza... Most nem tudom honnan a legolcsóbb magyar mobilt hívni, talán a CallingCredit alszolgáltatótól...
A VOIP nem biztosít neked olyan lehetőséget, hogy felvedd kint a hívásaidat roaming nélkül. Max ha telepítesz itthon egy GSM-VOIP gateway-t, ami utánad küldi a VOIP-ra a GSM-re befutó hívásaidat, de ehhez nincs meg a felkészültséged, valamint külön HW-t is igényel...[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Genius007
őstag
#31851gorbep
Nem vagyok kötekedős kedvemben, csak szimplán feltettem egy kérdést, és nem igazán arra kaptam választ. Ráadásul a Viber szerintem nekem nem opció, mert:
" A hívás a Viber alkalmazásból indul, és normál telefonhívásként fogadható. Mindössze annyi a teendő, hogy a felhasználó kreditet vagy előfizetési csomagot vásárol, amely számos hívási lehetőséget kínál, és stabil internetkapcsolatot biztosít. " forrás: google
Ez oké hogy én előfizetek erre, és felhivom az ügyfelet akinek nincs Vibere, viszont az ügyfél aki engem hiv (nyilván nem viberen keresztül) azért én ugyan úgy fizetek majd percdijakat, legalábbis alapesetben igen, és a Viber csomagomnak ahhoz semmi köze nem lesz ha engem hivnak Magyarországról miközben én külföldön vagyok, de javits ki ha tévedek, mert lehet én értem félre a dolgot. A vibert eddig csak arra használtam hogy üzenetet irtam valakinek, esetleg az appból felhivtam ha csak ott lehetett elérni.
#31852 whbear
" Ott előttem elmondtak mindent amit lehetett. "
Ne haragudj, de pontosan hol is?
4Grider irt annyit, hogy:
"A hívások még megoldhatóak (az sem olyan egyszerüen, ahogy gondolod) de az sms már nem. Sokkal olcsóbb magaddal vinni a telefonod és visszahívni mindenkit valami VoIP megoldással."
És blueye még annyit hogy van "viber out és skype out."
Nem rosszból srácok, totálisan nem kötekedős kedvemben vagyok, csak nem értem ezt a fene nagy felháborodást most tőletek.
Az meg hogy nem olvasok vissza 31848 hozzászólást hát bocsánat, a topikok régen arról szóltak hogy ilyenkor segit az egyik a másiknak összeszedni az infókat, vagy linket ad ahol ezt (akkoriban esetleg) kifejtették, vagy bármi, de látom ez manapság ezekszerint már nem divat.
Meg ez a " Ha ez bonyolult akkor felejtsd el a többit. " meg nicknéven fakadás ...
Gondolom itt mindenki úgy jött a világra ebbe a topikba hogy kente-vágta a témát ...
Ha valaki esetleg részletesen leirná összefoglalva a dolgok menetét azt hogy amit szeretnék hogy lehetne kivitelezni megköszönném (akár viberes részt is érintve ha úgy gondolja hogy az számomra opció lehet azok alapján amit fentebb [link] kérdeztem.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
whbear
senior tag
válasz
Genius007 #31850 üzenetére
Félreértesz mindent. Ott előttem elmondtak mindent amit lehetett. Letöltöd a mobile voip appot. Csinálsz egy fiókot pl a stuntcalls-nál. Bejövőre a saját sim slot egyben, nem felvenni. Slot kettőben egy helyi sim vagy esim az esimdb-ről és az adja neki a netet amiről visszahívsz. Ha ez bonyolult akkor felejtsd el a többit. SMS-t pedig nem lehet így megoldani csak esetleg email továbbítással.
-
Genius007
őstag
válasz
blueye #31849 üzenetére
Nyilván az egész topic erről szól, de feltettem egy kérdést, gondoltam jön rá X válasz amiben leirjátok a lehetőségeket, és esetleg azt is hogy hogy működik, vagy linket adtok, vagy bármi.
Nyilván átnyálazhatnék 31848 hozzászólást, de arra nem igazán van kapacitásom, azért mertem bátorkodni feltenni egy kérdést.
ViberOut: 57 ország €5.99 percdíjért hát a 2.400,- Ft / perc nem annyira nyerő...
És mivel több részen is leszünk (Thaiföld, Vietnam, Ausztrália, stb) igy onnan nem tudom hogy ezek mennyibe kerülnek majd Magyarországra, de gondolom hasonlóan szép percdijért lenne cserébe mint innen oda.
Ha most a 1.5hónap alatt akár csak 3 órát beszélek az ügyfelekkel, az 180 perc ami 2.400,- Ft-os percdij alapján is ~ 432.000,- Ft, nem értem hogy ez miért érné meg nekem, de lehet én értek félre valamit.[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
A segitségeteket kérném.
Január közepén elmegyünk nyaralni külföldre 1.5 hónapra (nem eu), és bár a vállalkozásomat itthon tudom hagyni arra az időre a kollégákra bizva, de a telefon részét nem fogom tudni megoldani, rájuk bizni, terhelni őket ezzel.
Igy külföldről is dolgozni szeretnék hogy legalább ezt a terhet ne keljen rájuk aggatnom.Szeretnék valamilyen VOIP-os megoldást kitalálni, amivel az ügyfelek a már évek óta meglévő telefonszámot tudják hivni, és azon tudnak ugyan úgy elérni külföldön, de mindezt úgy hogy természetesen ne keljen roamingot fizetnem, mert januárba már ezzel megjártam (3hét alatt 100.000,- Ft volt a számlám a hivások, sms-ek miatt).
Ha kell természeteszetesen azt megtudom oldani, hogy a sim kártyámat itthon hagyom (mert ha jól gondolom akkor ha magammal vinném külföldre akkor kapcsolási dij ugyan ugy lenne, stb stb, ergo jobban megéri itthon hagyni szerintem) egy voip gsm gateway eszközben, ami wifin továbbitja nekem voipon keresztül a hivást, és ha van netem külföldön akkor egy voip applikáció csörögjön, azon keresztül tudjak hivásokat inditani, fogadni, no meg sms-eket.Milyen eszközökkel lehetne ezt kivitelezni?
Ami fontos:
- 24/7 online rendelkezésre állás
- Meglévő Yetteles számomat amit ismernek az ügyfelek azon tudjanak elérni.
- hivások fogadása és inditása
- sms-ek fogadása inditása
- lássam az ügyfél telefonszámát ha hiv / sms-t küld, hogyha vissza kell hivnom, vagy válasz sms-t küldenem akkor tudjam mire: )Ha plusz dolgok is fontosak lehetnek, amire esetleg nem gondoltam eddig irjátok meg nyugodtan azt is légyszives.
Mindenki segitségét nagyon köszönöm és kellemes ünnepeket!
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz
tibor23 #31842 üzenetére
A g722 az HD codec valóban és megy natívan a Dellmonttal. Az a baj, hogy legtöbbször már maga a voip kilépési pont rossz, sőt valamelyik nap hívok magyar számot és valami indiai IVR kezd el beszélni. Újra hívom és akkor jó. De ahogy írod, tizből kétszer valami laggolós tompa hang van.
-
whbear
senior tag
válasz
kapasz #31839 üzenetére
Direktben sehogy. A Trunk az g711-en megy. Az stabil. A mellékek mennek opuson. A g711 nagyon érzékeny a jitterre. Az opust mostanában próbáltam ki és kár hogy nem előbb. Mobilon szépen skálázza le magát, teljesen jó. Freepbx és Groundwire kliensekkel fényévekkel jobb mint bármi más.
-
tibor23
senior tag
-
whbear
senior tag
-
tibor23
senior tag
válasz
whbear #31826 üzenetére
Erről a Zadarmáról tudnál írni kicsit bővebben, mert a honlapja nekem nem túl átlátható. Úgy látom 3,1-3,6 cent a percdíj, ami nekem határ értéken van ha a hangminőség kifogástalan. Hasonlóan működik a Dellmonthoz, ahol saját számmal tudok hívni, és a feltöltésre van-e levonás, minimális feltöltés, stb.?
-
stefi68
addikt
válasz
Peter.70 #31824 üzenetére
Én Montenegróból használtam a nyáron Delmont klónt (Stuntcalls), wifiről, napi rendszerességgel. Több éve feltöltött és nem használt fiókom használtam.
Teljesen jó volt. Nem is érezték a túloldalon, hogy nem telefonhívás.Megjegyezném, hogy mostanában volt szerencsém itthon jó pár igen rossz minőségű telefonhíváshoz. Valószínű Volte hívás volt...
[ Szerkesztve ]
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
whbear
senior tag
válasz
Peter.70 #31824 üzenetére
Már az Dellmont se annyira olcsó. Kicsit drágább de biztosan működik a hívószám kijelzés és nagyon stabil jó minőségű a hang a Zadarma esetében. Komolyabb hívásokra csak ezt használom, mióta a CommPeak néha külföldi számot jelez ki. Azt meg nem veszik fel mert tartja magát az a legenda, ha felveszi a kulfoldi számot akkor az több tízezer forinttal megterheli a számláját. És akárkinek próbálom elmagyarázni hogy ez hülyeség, de nem. Mert a telefonos csalók.
Esetleg esimdb-n körülnézni, van e valami csomag arrafelé. Én használok esim szolgáltatót és teljesen stabil a szolgáltatás.[ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
válasz
instantwater #31823 üzenetére
Nekem csak kimenő ivásra kéne valami megoldás.
Melyik dellmont klónt ajánlanád?[ Szerkesztve ]
-
-
-
stefi68
addikt
válasz
4Grider #31817 üzenetére
"Ja, és ez a megoldást kb. 2 hónapig müködik, utána feláras lesz a voda is."
A svájci roaming majd engem is érdekel. Ezt hogyan kell érteni?
Mostantól számítva 2 hónap múlva lesz valami változás, vagy a kártya vásárlástól számított 2 hónap után van valami korlátozás?◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
4Grider
nagyúr
A legegyszerűbb megoldás egy voda feltöltőkártyás előfizetés vásárlása, amit bármelyik voda képviseleten átváltasz esim-re. Azzal menni fog az EU-s adatroaming és a ráirányítás is. Azért a voda irányú hívásátirányítás percdíjának nézz utána. Ja, és ez a megoldást kb. 2 hónapig müködik, utána feláras lesz a voda is.
-
-
Nesty
csendes tag
Segítséget kérek az alábbi elképzeléshez: magyar mobilszámmal utazom Svájcba (tulajdonképpen lehetne bármi más EU-n kívül) ahol a hívás és a data roaming is nagyon drága, keresem erre a megoldást ami eSIM képes iphone-on működik. Két hét alatt max 1-2 óra beszélgetés és 2-3GB adat is elég lesz, de a roaming miatt az esim megoldások szerintem olcsóbbak lehetnek.
Bejövő hívások kapcsán:
- vennék egy telefonszámmal rendelkező eSIM-et és a magyar mobilszámot átirányítanám rá
Kimenő hívás:
- van dellmont klónom (talán stuntcalls), arról tudok hívni az eredeti mobilszámmal
Adat:
- max két hétre akár egy másik esim 2-3giga adattalVan-e ezeknél jobb/egyszerűbb/költséghatékonyabb megoldás? Mely esim szolgáltatókat javasoljátok?
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
-
-
-
edk-
őstag
Dellmontnál ha nem saját klienst használok, akkor tudok valahogy Caller ID-t állítani (a verifikált számok közül valamelyiket, nyilván)?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
4Grider
nagyúr
válasz
instantwater #31807 üzenetére
Akkor azért nem. Én azért egy kicsit a helyedben aggódnék, mert simán lenyúlhatják ÁSZF szerint a maradék egyenleget, ha nem töltesz rá évente legalább 1000 Ft-ot...
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
instantwater #31805 üzenetére
ÁSZF szerint 360 nap a feltöltés felhasználhatósága. Ezek szerint nálad nem alkalmazták valamiért. Mennyivel töltötted fel 2023 elején?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Macska topik
- Baldur's Gate 3
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Rapture Monitor Arm TURRET SX állítható magasságú monitortartó 32"-ig
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
- LG 19MB35P 19" IPS 4:3 monitor eladó kábelekkel
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- Fujitsu B22T-7 Pro IPS LED monitor eladó (21.5", Full HD, hangszóró, USB HUB)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest