- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózatokról alaposan
- Arch Linux
- TP-Link WR1043ND router
- XPEnology
- Még havi 6 dollárt kérhet a Spotify a plusz funkciókért
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Telefonnál Dns -ben megadott reklámblokolló oldal működik. Viszont ha hotspot-ként megosztom a kliens eszktztn van reklám. Köszi
-
válasz
GEPESZ66 #3766 üzenetére
Köszi szépen, tesztelgetem melyik válik be nekem jobban.
A ping tesztedet nézve egyébként az adguardnak is van budapesti szervere, vagy tud ilyenekre csatlakozni. Nálam ezeket hozza:
edis-bud 23 ms, anexia-bud 24 ms, exoscale-vie 26 ms stb stb.
A ping megfelel a mobilnetem korábbi pingjének.
-
-
Cs1csó
titán
Igen két lépcső:
1. regisztrálsz a nextDNS oldalon
2. telepíted az alkalmazást - talán a googleplay-ből is "hivatalos" oldalról is lehetAztán bejelentkezel és kész is. A böngészőből kell elérni a nextDNS profilodat és ott beállítani amit kell megjegyzem a gyári értékek is jók. Kezdésnek használd úgy majd idővel ha valami nem klappol finomhangolod.
-
Cs1csó
titán
Ezt használom most én is. 300 ezer lekérdezésig ingyenes. Ami nem kevés. Ahogy írta Gépész böngészőben elérhető felületen lehet módosítani a beállításokat.
Megjegyzem hasonló az AdAway de ott a telefonodon magában az alkalmazásban elérni a beállításokat de most így hosszabb használat után jobbnak érzem a NextDNS megoldást.Root nélkül az egyik legjobb.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
konci79 #3747 üzenetére
Ki kéne szűrni, hogy mit akar az app elérni:
minden ami szükséges bekapcs, minden elindit ami kell, játékban az adott felület kikeres. nextdns lekérés előzmények oldalt betölt, frissít, utolsó lekérés időpontját megjegyez, játék újraindít és bónusz felület kikeres, majd nextdns előzmények oldal frissít, előzőhöz képesti különbséget átértékel! -
konci79
őstag
Sziasztok.
Android játék, reklám nézéssel kapnak valamit, de mivel blokkoltam minden sz.t , nyafogás van
NextDns van, meg Asus AX4200 router, de én csak weboldalas kivételeket tudok hozzáadni. Valahol lehet alkalmazást is, vagy meg lehet oldani valahogy? -
zoltanz
nagyúr
Ajánlom ezt a Dns-ként bállítható blokkolót.
(android-on én a base.dns.mullvad.net -ot használom)
[link][ Szerkesztve ]
-
Breaker
tag
Sziasztok!
Szeretném megérdeklodni, hogy használ e valaki bevállt reklámblokkolót Telekomos set top boxon (network settingsbe beégetve)? vagy esetleg a hozzáadott telekom routeren adblokkolos DNS servert ami biztonságos? kifejezetten a STB kliensen szeretném szűrni a yt reklámokat.
Előre is köszi!
Üdv
Breaker[ Szerkesztve ]
-
Tegnap még működött, ma csak üres oldal töltött be. Megnéztem firefox alól és látom, hogy megjelent egy robot ellenőrző csúszka, amit gondolom blokkolt az adguard, emiatt kukázta az ip-t a hoka.
-
-
GEPESZ66
veterán
-
-
nimmrody
tag
Sziasztok!
Nem rootolt droidos telefonra melyik reklamblokkolot ajanlanatok?
Brave bongeszo az ok, regota hasznalom szeretem teszi a dolgat.., de most valami olyan kellene ami megfogja pl az appoknal is a reklamokat. Pl sportrajongokent a flashscore app.. tele a hocipo mar az allando vibralo reklamokkal benne.. Koszi -
konci79
őstag
válasz
ledgeri #3717 üzenetére
Használok ublock-ot is, pc-n és telefonon is, csak nem nézem mit blokkol.
Firefox mindkettőn , azon nézve nincs reklám a youtube-on.
Csak néha tv-n akartam valamit, ott meg dobálja folyamatosan... Azért kérdeztem, majd rászánom magam , és megnézem a DNS blokkolással mit érek el.
Csak tényleg rengeteg sz.r jön egyszerre -
ledgeri
nagyúr
válasz
konci79 #3716 üzenetére
Akkor még nem raktál fel egy ublock origin-t (vagy portmastert).... Majd nézz rá (more vagy több nyomogatásával ublocknál), hogy hányféle elemből áll össze egy weboldal. Valamennyire azért érthető pl youtube-nál.
Van a google rész: mert valahogy be kell tudni lépni a fiókba.
Van a 3 féle kép kiszolgáló (oldal elemek, a felhasználók profilképei, a thumnailek) érelem szerűen...
Van a lejátszó...
Van a lejátszandó videók forrása.Mind-mind máséle tartalom, így másféle szervert is iényel az hogy gyorsan ki legyen szolgálva a nép. Ezzel nincs bajom.
De azzal van, hogy nem tudok belépni egyik szolgáltatómhoz (t vagy voda, és még sorolhatnék másokat is) sem anélkül, hogy be nem tölteném a google gstatic.com címről töltődő recaptcha-ját. Arról nem fog tudni meggyőzni senki, hogy ha pl belépek youtube-ba (ahol ezt az címet elérő elemet is el kell érni), és ugyanazon a gépen belépek bárhova ami google captchával védett, akkor a kettő nincs valahol összekapcsolva...Örlök hogy elkezdtem a ublock origin hard módját használni amint hallottam, hogy létezik, mert azzal jöhet szembe bármilyen ismeretlen oldal legalább nem töltöm be egyből pl a captcha-t, legalább ennyi helyzeti előnyöm van.... de persze belépésnél, regnél kb 70-80% azért kell, mert juj a botok...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
konci79 #3714 üzenetére
Ha TV akkor amint netet kap. minden app fut egy kört, hazatelefonál anyához.
Ha valami zavar, hogy egyáltalá kommunikál blokkolható, majd úgy is kiderül, hogy ha valami nem megy miatta (csak jusson eszedbe, hogy belenyúltál az alapállapotba!
Ha csak a youtube zavar aktuálisan akkor a doubleclick-kel kezdenék (blokkolandó). Az is egyszerű lehet, hogy megnézed, hogy mi a legutolsó bejegyzés, mobillal youtubue-ozol picit, szörfölgetsz, megnézed, hogy mit tiltott/blokkolt a dns szűrő, majd kb ugyanazt megcsinálod TV-n is majd összeveted a két listát.Csak pár dolog:
A cloudfront az CDN (Content delivery network-tartlom kiszolgáló) túl sokféle dolgot lehet onnan kapni ahhoz, hogy blokkolható lenne.
Aminek a címében CDN van az a fentihez hasonló lehet.
A sok LG-s gondolom a TV- márkája miatt van a listában...
A googleusercontent az feltöltöttképek, és ha jól emlékszem a youtube-komment-szekció kiszolgálójaszekció
A ytimg az megint képek, de szerintem az alap weblap képeié.
A gstatic az bonyolult, mert az adja a capcha-kat, de az ssl.gstatic.com meg a beléptetéshez kell.
Bármi ami googlevideo az maga a videókiszolgáló.
ggpht - googlephotos, megint képek, talán a thumnailek, vagy a profilképek-é.
A clients.google.com-ot paszolom... mint ahogy a tools.google.com-ot is.
Az amazon cuccok meg a prime meg imdb tartalmak IS lehetnek. -
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Adguard használok, ha hozzáadom a kivételekhez prohardver lapjait, akkor nem töltödik be egyik oldal sem és ezt irja ki firefox(+edge és a chrome is):Mit kellene beállitani hogy menjenek oldalak?
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #3708 üzenetére
Keresgélj a FilterLists.com-on
(balról az elsőbe beírod a keresőbe (name) hogy youtube aztán 3 oszlopban kiválasztod azt a blokkolót amit használsz pl. én az Ublock Origin-t és lesz 7db szűrő is, ezeket teszteld, amelyik beválik azt megtartod.
Én most akarom egy kicsit átnézni a szűrőimet mert "too much" egy kicsit, olyan oldal ami "fogadd el a kukit" szöveget dob néha totál lefagyaszt csak akkor működik, ha kikapcsolom az UO-t frissítem az oldalt elfogadom a "fogadd el " ablakot majd frissítem az oldalt, és akkor már megy rendesen.)[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
konci79 #3705 üzenetére
Kéne neki, de:
Ha a router már kifutóban van a gariból, supportból, akkor openWRT-re lehet, hogy át lehet állni, azon is van pi-hole féle DNS szűrő (csak lokális áttekintés miatt), de lehet, hogy elég lenne az nextDNS átmenő forgalmát átnézni (pl egy google ad dns netes listalista keresés alapján, hogy mégis a tv miket keres fel reklámért és az blokkolni, ésszel, tesztelgetve.Esetleg egy tv cache törlés is segíthet ha régebben került beüzemelésre, mint a hálózat blokkolása elkezdődött volna!
-
konci79
őstag
Üdv.
Ha a routerben be van állítva Nextdns, meg az oldalukon belül is különböző szűrők, annak nincs hatása a tv-n lévő YouTube alkalmazásra?
Ott jönnek a reklámok.
Mobilon, pc-n szűri, ott nem kellene?
Asus AX4200 gyári firmware, van erre esetleg megoldás, vagy a tv más rendszer, ott nem működik a routerben lévő dns beállítás? -
Adguard mellett időnként látok youtube reklámot is a videók elején. Ez nálatok is így van? Ublock mellett annó sosem volt.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Mivel ez a leg-adguard-osabb topik: Valaki próbálta már a Mail/Alias szolgáltatásukat? Pár szót kérhetnék, milyen?
(adguard fiók reg kell, én meg próbáért nem csinálnék.... simpleloginben otthon vagyok!)
[Nem a temp mailes, az más!] -
GEPESZ66
veterán
Az Adguard filter txt-hez tudtok linket adni?
https://.......txt
Az Adblock Samsung esetében lehet listát hozzáadni.
Az OISD-hez például megtaláltam.
Új hozzászólás Aktív témák
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...