-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
deathcrow42 #47453 üzenetére
A puszta számok alapján 4070 Superről (nekem az van) sztem nem fogja megérni váltani 5070 -re. Eleve kevesebb CUDA core van az 5070 -en.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Hogyne lenne élet a csúcson kívül is. De szerintem a kolléga arra gondolt, hogy anno, mikor egyáltalán megjelentek az első pc-k, legelőször amerikában, többe kerültek mint egy új kocsi. Bár az akkori pc-ket szerintem túlzás lenne szórakoztató eszköznek nevezni, bár voltak már akkor is játékok.
-
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
válasz
deathcrow42 #47155 üzenetére
-
nubreed
veterán
Ha valakit érdekel, kijött Daniel Owen előzetes elemzése a témában: [Did Nvidia Lie? RTX 5090, 5080, 5070 Ti, 5070, DLSS4, Reflex 2, Price, Release Date, Performance]
-
nubreed
veterán
Mikor jönnek a tesztek?
-
nubreed
veterán
válasz
Alogonomus #47025 üzenetére
Ha 1400 -at veszem alapul, akkor simán lesz itthon kb. 730.000 huf egy 5080.
-
nubreed
veterán
válasz
gaben22 #47011 üzenetére
Meg azzal is számolni kell, hogy a forint árfolyama folyamatosan, de biztosan romlik az euróhoz és a dollárhoz képest is, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a tendencia folytatódni fog, idén tavaszra simán belenyalunk a 430 -as euró és 410-415 körüli dollár árfolyamba. Nagyon csúnya árak lesznek itt, ez biztos.
-
nubreed
veterán
Amúgy azt lehet tudni, hogy a DLSS4 5xxx exkluzív feature lesz vagy menni fog a 4xxx szérián is?
-
nubreed
veterán
válasz
KRoy19 #46904 üzenetére
Szóval néztem én is ezeket a "leak" -eket az 5080 áráról meg ilyesmi, viccnek is rossz ha ez igaz, de persze majd meglátjuk. Én is megtudnám engedni magamnak egy havi fizumból ezt simán, nem ez a kérdés, hanem az, hogy nem akarom.
De még az 1200 dolláros msrp-t sem. Nekem nem ér ennyit a gaming, persze ugye kinek mi.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
A HUB kitette a javított videóját a 4070 Ti Super review -ról:
[link]We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz
Quadgame94 #42809 üzenetére
Szerintem még sokan kivárnak az első napokban/hetekben. Az árak most még mozgolódnak, a kereskedők is trükköznek velük.
-
nubreed
veterán
Az egyik legolcsóbb kártya, az Asus Dual most is jól sikerült a Super 4070 -el, most is jól hűt a Guru3D tesztje szerint: [link]
Amúgy alzánál olcsóbb az OC változat mint a sima. Vicces.
-
nubreed
veterán
Kezdenek jönni a magyar árak:
-
nubreed
veterán
Zotac kártyám még sosem volt, habár már szemezgettem velük. Nem kizárt, hogy most majd az lesz. Egyébként jó fejek, hogy nem számítanak fel extra költségeket a custom kivitelért most.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Magyar árak mikor várhatóak a 4000 Super szériát illetően? Alzát szoktam csekkolni, mert általában ők teszik ki először, ha más nem, a place holder képeket és árakat így a megjelenés előtt/környékén de most egyelőre ezt nem látni.
-
nubreed
veterán
Az új Super szériával kapcsolatban... a custom gyártók eltérhetnek a 12VHPWR csatitól? Magyarul használhatnak "régi" PCIE csatit a kártyákon, ha akarnak?
-
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
válasz
S_x96x_S #42503 üzenetére
Köszi, igazából a 4070 Super érdekelne engem ha emészthető áron jön (ha megmarad 599 -en, az még jó lenne), így néhány héttel a launch előtt már biztos nem vennék "sima" 40XX kártyát.
Azért a 7600XT -re is kíváncsi vagyok 16G ram miatt. Mondjuk nem tudom azt mi ellen küldik, 4060 TI mondjuk?
-
nubreed
veterán
Nem tudom volt-e már, de ha ezek igazak, ezek durva árak lesznek.
[link]We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
A 4070 Super árával van bajom. Már ha egyáltalán ebből bármi is igaz lesz. 700 -ért durván túlárazottnak tartok egy 16 gigás változatot. Természetesen volna értelme a terméknek de nem ennyiért. A 4060 Super viszont ha esetleg olyan jól sikerülne, mint a 3060 Ti, akkor akár még volna is értelme, 400 -ért. hogy ha megközelíti a 4070 teljesítményét.
-
nubreed
veterán
Általában nincs különösebb bajom a techtuberek stílusával, mindenki olyan amilyen, de ettől a csávótól konkrétan rosszul vagyok és kinyílik a bicska a zsebemben. Úgy viselkedik a videóiban mint valami bespeedezett csimpánz. Valami brutálisan idegesítő.
Remélem ebből a listából semmi nem igaz.
-
nubreed
veterán
Mondjuk mivel az nVidia látszólag is nagyon nagy dolgokat (erőforrást, pénzt, tudást) mozgat meg az AI -ért, mivel már eddig is hatalmas bevételük volt ebből, úgy néz ki borítékolható, hogy többek közt a "gaming" gpu részleg fogja ennek meginni a levét. Kvázi olyan mintha az NV búcsút intene a játékosoknak. Kérdés, mindez hogy hat majd az AMD -re és Intelre.
-
nubreed
veterán
Igen, csak míg az AMD részesedése a dedikált GPU piacon a béka popója alatt van 10 -el, addig nem hiszem, hogy túl sok lesz az érdekérvényesítő potenciáljuk. És ez nem ellendrukk, egyszerű logika.
#40933 GEIL: Őszintén remélem igazad lesz. Ha 200 alá be tudna esni, annyiért még érdekelne is, egyébként a 4070 -el szemezek inkább de a 4060Ti megjelenést már kivárom aztán döntök.
[ Szerkesztve ]
-
-
nubreed
veterán
válasz
Raymond #37671 üzenetére
Csak mindez a magyar webshopokban egyáltalán nem érződik, direkt figyeltem néhányat az elmúlt 2-3 hétben, miközben elvileg tényleg ez a nemzetközi trend, hogy haladunk az MSRP felé, szépen esnek a VGA árak, itthon a legtöbb videokártya (engem csak az nvidia érdekel, így azt néztem) drágább lett most, mint mondjuk 2-3 hete. És olyan szinten drágább, hogy ez nem magyarázható csak az euró erősödésével. Több 10ezer forint drágulásról beszélek akár 2-3 nap alatt is. Tehát a magyar realitás merőben más mint a nemzetközi trendek. Ezt mivel magyarázzuk? Én nem látok bele a hazai nagykerek és webshopok árképzési gyakorlatába, nem tudom mi van a háttérben, maximum csak rosszmájúan feltételezek dolgokat.
-
-
nubreed
veterán
Közben a hazai árak felettébb szánalmasak még mindig. Itthon pl. az egyik legolcsóbb RTX 3060 TI a Gainward Ghost, 271 ezer, itthon (de van hol 290 környékén vesztegetik) miközben ugyanez az Amazon.de -n 640 euró, (+8.87 eur szállítási ktg) mondjuk 375 ft-os euróval is számolva csak 240 ezer plusz a szállítás.
-
nubreed
veterán
Ez a trend engem is kiakaszt kissé. Persze lehet, hogy a stock termékek majd kevesebbett fogyasztanak, de ez akkor is előre vetít valamit. Köszi de én nem akarok egy ilyen szörnyeteget a gépemben járatni.
-
nubreed
veterán
Erről az jut eszembe mikor jóval a hdd gyár leégés/földrengés miatti összedőlés, stb. előtt már bespájzolt, a nagyker/kisker raktárjában már hegyekben álló hdd-k is hirtelen megdrágulnak egyik pillanatról a másikra, mert miért ne. Ügyeskedő kereskedőkből sosem lesz hiány.
-
nubreed
veterán
Köszi. Épp most fogom felrakni a Cyberpunkot egy 3. végig játszásra, kíváncsi vagyok az 1.5 -re és arra is, mit hozott a dlss 2.3 implementálása a játékba. FSR-t egyelőre nem fogom használni szerintem. De még előtte videokártya driver csere, most fog felmenni az 511.79 (2022.02.14) remélem ez jó lesz hozzá. Tudtommal ez a legfrissebb.
-
nubreed
veterán
válasz
Benhill #37366 üzenetére
Nézd meg a videót, pont ezen hsz-ed felett volt linkelve. Én kivárnék még 1-2 hónapot, ha nem sürgős most neked és trend folytatódik (mármint ami a cryptot illeti), jelentősen tovább csökkennek az árak a közeljövőben.
#37371 b.
Igen. Reálisan ennek 150 - 160 körül kéne mennie max. De a 307 is jobb mint a 400, mert annyiba is került... szóval az áresés tényleg zajlik.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Elkezdtek lefelé mászni a vga árak? Mintha az rémlene, hogy nem is olyan rég. pl. az MSI 3060Ti 400 alatt nem nagyon volt, most még 320 az Alzánál. Vagy én emlékszem rosszul?
-
-
nubreed
veterán
válasz
Devid_81 #36309 üzenetére
Van egy érdekes dolog. A steam hw surveyben még csak távolról sem tűnnek fel az AMD legújabb gpu -i, miközben az nV-t jobban veszik a bányászok és ennek ellenére, pl. a 3070 fel tudott jönni ilyen 1.48% környékére de más ampere gpu-k is megjelentek. Hova tűntek az AMD kártyák?
-
nubreed
veterán
válasz
gabo423 #35294 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy a dlss be volt kapcsolva ezeken a teszteken? Szvsz nem volt, mert csak enélkül lehet az AMD -hez mérni az egyenlő verseny feltételek jegyében, lévén, hogy az AMD-nek még nincs dlss szerű megoldása.
-
nubreed
veterán
válasz
demmer123 #35262 üzenetére
Azt sejtettem, hogy nem egy túl acélos kártya, csak azért raktam be, hogy elvileg már ennyiért is van, ez nem egy elszállt ár. Bár kapni nem lehet ezt sem, úgyhogy mindegy is. Fhdra a 3060 tuti jó lesz, és az 12 giga rammal jön. Érdekes lesz.
-
nubreed
veterán
Eddig a legolcsóbb 3060 Ti a Gainward Ghost, 165.690 az Alzánál. Már ha lehet kapni ugye.
-
nubreed
veterán
válasz
Raymond #35255 üzenetére
Hát igen, a turing gyártását nyár környékén lelőtte az nvidia, ott már csak a felhalmozott raktárkészleteket tudják eladni, ami nyilván egyre inkább apad, ampere -ből (illetve rx-ből) meg egyszerűen nincs és egy ideig nem is lesz elegendő. Aki most akar videokártyát venni annak rendesen fel van adva a lecke.
-
nubreed
veterán
Jó lett a 3060Ti, dehát ezt is nézzük majd messziről mint az összes többi eddig megjelent ampere és rx kártyát.
-
nubreed
veterán
Ez viccnek is rossz, ha ezek tényleg ennyibe fognak kerülni. Néhány kártya ezek közül többe kerül mint egy 3070. Ezek hogy a rákba lettek ilyen drágák? Így senki nem fog ilyet venni. Mondom, ha ez most tényleg igaz.
-
-
nubreed
veterán
Hogy ha a 3060 12 GB vrammal jön a 3060 Ti mennyivel fog? Már ha az egyáltalán egy létező dolog és nem valami pletyka csak, amiből sosem lesz semmi. Amúgy nem értem nV -nél mi a logika. 3070 8 Gb rammal de 3060 meg 12 -vel...
Z10N közben meg is válaszolta. Tehát az Asus 3060 Ti 8G -vel jön. Édes istenem, komolyan nem értem mit akarnak az nvidiánál, ebben mi a logika?
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz
warcat #34845 üzenetére
Technically this is not an official postponing, because NVIDIA never confirmed the launch date of the next SKU. In fact, the manufacturer has not even confirmed the RTX 3060 Ti itself.
Jó, hogy egy NV által hivatalosan be sem jelentett kártyáról fantáziálnak össze-vissza.
-
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
Bocs a még egy offért, de kaptam most 20% -os kupont a ubi storeban cserébe 100 ubi pontért. De van még egy csomó ubi pontom, ezt nem lehet halmozni valahogy és több ilyen kuponra beváltani?
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34816 üzenetére
Én már akkor is készpénznek vettem.
#34815 CME: RTX OFF -al sem csúnya amúgy. Valahogy feleslegesnek érzem itt az RTX bekapcsolását, de ez csak én vagyok. Vajon milyen hosszú lehet ez a játék? A WD2 -t 56 óra alatt sikerült kitolnom.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34813 üzenetére
Legalább 1 héttel ezelőtt, akkor még csak pletyka szintjén, itt is volt róla szó, és talán a videocardz volt akkor a forrás.
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34811 üzenetére
Vótmá.
-
nubreed
veterán
válasz
bulikavagyok #34794 üzenetére
Az Ubi játékok általában ilyenek. Nem csodálkozom.
-
nubreed
veterán
válasz
#98320896 #34777 üzenetére
Még az Assassin's Creed Originsban is szépen tükröződnek a pocsoják meg a víz, pedig abban nincs is RT. Ez így nekem nem érné meg az RT bekapcsolását, a DLSS természetesen jöhet.
És a nyelvtannáci is kibújt belőlem: nem 'Harbour" hanem Hardware unboxed.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Állítólag a sima gddr6 memóriák, ami ugye a 3070 -re is megy, hegyekben állnak. Akkor mitől van készlet hiány a 3070 -ből is? Ráadásul az NV azt mondta, hogy az eredeti október 15 helyett, azért csúsztatnak két héttel és lesz 29 -én a launch, hogy legyen elég készlet. Ehhez képest meg mi van...
-
nubreed
veterán
válasz
torma1981 #34725 üzenetére
Ja, hogy úgy. Köszi.
Más: scan.co.uk vagy overclockers.co.uk -t is néztem volna de ilyen cloudflare security checkel indul mindkét weboldal és amikor betöltődnek akkor is így "törve" töldődnek be, tehát így félig, a gombok, menüpontok nem jelennek meg, stb. szóval teljesen használhatatlanok. Másnál is ez van?
-
nubreed
veterán
Neked hogy írta ki az árakat? Nekem nem írja ki az alza.hu.
Egyébként az Asus Dual gyanúsan olcsó (hazai körülények között), szerintem annak ritka szar lehet a hűtése.#34721 EXA: ipon-t hagyjuk, szarszemét lehúzós banda lett és a garival is trükköznek sok esetben.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz
#98320896 #34698 üzenetére
Senki nem akar meggyőzni senkit. Én azt tudom hogy nekem a hátam közepére sem kéne konzol.Mindig előjön főleg az új konzol gen megjelenése környékén ez a (hit)vita hogy jaaaj a pc mennyivel többe kerül, a pokolba lovagol aki azt veszi. Igen, ez van, a pc mindig drágább lesz és volt. és ez valakiket nem zavar, engem sem. Már kezd unalmassá válni mindig ugyanabba a zsákutcába bemenni.
-
nubreed
veterán
Kíváncsi lennék mit gondolsz a Legion -ről. Majd valamit mondjál már róla légyszi.
Engem is érdekel az a játék, nekem a WD2 nagyon bejött, de teljes áron tuti nem fogom megvenni, mármint a Legion-t. Talán majd jövő tavasszal, nyáron valami akcióban. A Valhalla sanszos, hogy megveszem most november 10-én mert nagyon izgatja a fantáziámat, amiket eddig láttam róla nagyon tetszett, csak megvárom az első teszteket. Így, hogy nem lesz nov 19 -én cyberpunk, simán belefér az időbe a valhalla.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz
evitiguF #34606 üzenetére
Értem. Nem akarok bántani senkit, az ő döntése/pénztárcája. Nekem csak az tünt fel, hogy egész tegnap este nem volt fent (vagy legalábbis nem szólt hozzá) a CP2077 topicban sem, lehet még nem is tudja, hogy újabb 3 hét a delay (most dec 10 az új megjelenés, aztán ki tudja ez még mennyit fog változni). Szóval ha feljön a topicba és látja, hogy van 400-500+ hsz tegnap délután óta lesz nagy nézés.
Mondjuk ennek tudatában pláne elkapkodottnak érzem én is a 2080s beszerzést de ez csak én vagyok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce GTX 1080 Turbo 8GB GDDR5X 256bit VGA videókártya
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce RTX 2060 Super Dual Evo V2 Advanced 8GB GDDR6 256bit VGA videókártya
- EVGA 3090 XC3 Ultra 24 GB GDDR6X
- Palit 3070 Gaming Pro / 3 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest