-
IT café
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fifi
őstag
válasz pictigjis #37923 üzenetére
Azóta van fejlemény? Engedték megnyitni a BM CIB Eco Plusz-t neked is?
Amíg nincs egy-két pozitív visszacsatolás olyanoktól, akik a 2022. elején online promóciós akcióban (nem BM-es) nyitottak CIB számlát és rá ~1 évre meg is szüntették sikerrel jártak, addig feleslegesen nem vágnánk bele.
-
M3.Power
kezdő
Üdv.
Mivel eddig Gold2-s voltam a Raiffeisennél, én is gondolkodom a váltáson CIB-hez.
Valaki próbálta az egyszerűsített bank- vagy számlaváltást a CIB-nél? Gond nélkül átviszi a jelenleg Raiff-nél lévő élő csoportos beszedéseimet és az állandó utalási megbízásokat? -
Peetey91
senior tag
-
Jadro
veterán
válasz axioma #38001 üzenetére
Persze értem csak az is érdekes lenne ha már előfizetek a szolgáltatásra, hogy ha más vásárol akkor is jön róla még időben értesítés. Mert így nehéz lenne időben intézkedni baj esetén. (Lásd pl apple levonások nem is olyan régen. Így legalább a limit csúszkát le lehetne húzni, de időben érkező értesítések nélkül észre se venném.)
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Jadro
veterán
válasz hodostamas #37981 üzenetére
"Azért így 2025-ben vagy fizetsz vagy nem látod mi történik a számláddal.."
Jelenleg ez a látod, hogy mi történik a számláddal az életben úgy néz ki, hogy általában késve látod. Nekem nem ritka az sem, hogy 1-2 órával később érkezik SMS egy általam végzett vásárlásról. Mondanám hogy vicces , de nem az. Ennyi erővel be is léphetek az appba nézegetni.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
bigdady
nagyúr
válasz vassgaby89 #37993 üzenetére
Tehát elbénáztad
-
pictigjis
senior tag
válasz NeoPampalini #37997 üzenetére
egyébként régebben tudott, ez száz százalék. többnyire simplepayen használom, ami hozzá lehetett adva a megbízható listájukhoz és nem is kellett hitelesítés, de amikor kivételesen máshol vásároltam, akkor pár hónapja még biztos volt push. most estére legalább elfogadta a kódot és emlékeztem az internetes vásárlás jelszóra is, amit szintén kért, de ez baromira csehszlovák megoldás
-
NeoPampalini
senior tag
válasz pictigjis #37988 üzenetére
Ez az egész új MBH App egy kalap fos. MKB-tól lettem "integrálva", a régi app gyors, jól használható volt, a netes kártyás vásárlásokat is pikk-pakk jóvá tudtam hagyni push üzenet alapján.
(Még valamikor tavaly feltettem ezt a "kötelező" appot, már akkor a béka segge alatt állt az értékelése, beleolvasva a véleményekbe, háááát, nem csalódtam. )
A csoda új meg lassú (egy alig 3 éves telefonon FÉL PERC, mire belép!!!), kényelmetlen, és a kártyás online vásárlásokhoz nem tud push-t küldeni, mindig piszmogni kell az sms-sel, mintha visszamentünk volna 10 évet az időben.
Remélem, Lölőke egy rakás pénzt leakasztott ezért...
-
RR-13
őstag
Hogyan lett -9 Ft az egyenleged? Nem mindegy mitől lett ugyanis.
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Én is megkaptam a Raiffeisen felmondó értesítőt, nálam egy hónapban több, mint 1M a kimenő utalás így váltanék BM-es Erstére. Ott továbbra sincs tranzakciós adó, stb. az utalásokra, sem a csoportos beszedésekre ugye?
Másik egy gyakorlati kérdés, ha megnyitom az Ersténél az új számlát, ők bankon belül át tudják vinni magukhoz a Raiffeisentől a csoportos beszedési megbízásaimat? Vagy egyenként kéne mindet újra bevinnem és reménykedni, hogy működik? -
confuser
senior tag
Ezt nem rónám fel az Erste-nek, a Gránitnál is biztosan vannak kizáró tényezők, csak azokba épp nem estél bele.
-
vassgaby89
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy gyors szösszenet a tapasztalataimról.
Helyszíni értékesítő beszélt rá George számla nyitásra (Privilegium X), 2x225.000Ft jóváírás esetén a jutalomfalat 40.000Ft.. lett volna.
Aktívan nem használtam a számlát, de átultam a főszámlámról, visszautaltam, hogy meg legyen a tranzakció. 2 hónappal később persze hiába vártam a jutifalit, mint kiderült azért nem, mert az egyik hónap végén -9Ft volt az egyenlegem(kértem a jóindulatukat az ügyeben, hisz csak 9Ft a hátralékom, de nem történt semmi). Majd a 3. hónaptól, mivel már nem utaltam át a 225.000Ft-ot, megjelent a számlán egy vaskos kb4500Ft-os számlavezetési díj, amit mivel nem használtam az appot, már csak hónapok után vettem észre... Most fogok menni megszüntetni a szerződést.
Igen, az én hibám h nem olvasgatok hirdetményt/ÁSZF-t/se a szerződés apróbetűs részét stb.. de ezeket a fontosabb infókat sem a helyszíni értékesítő nem mondta el, sem a bank nem emelte ki az ajánlatban...
Aztán nyitottam egy szelfis számlát a Gránitnál, ahol egyértelműen száz helyen leírták, hogy mik a feltételek, amiket teljesítettem és automatikusan utalták a 40.000Ft-t. Szóval lehet így is.
Soha többet Erste.. -
kopeter1982
csendes tag
válasz pictigjis #37988 üzenetére
Az a durva, hogy nekem kb. 15 éve van MKB számlám, és annak idején még abszolút nem volt rossz bank az MKB. Megtakarításom is volt náluk, a netbankjuk is fényevekkel jobb volt már akkor, mint pl. a Raiffesené ma. Amikor először beléptem a Raiffeisen netbankba, azt hittem visszamentem az időben 20 évet. Az MKB-nál mindent lehetett allítani az ertesítésekről (pl. min.összeg beállítasa, hogy 10 forint kamatjóváírásról ne küldjön SMS-t stb., értelemszerűen annak idején még csak SMS, PUSH nem is létezett sehol sem), a bankkártyát már annak idején lehetett tiltani stb.
Volt olyan, hogy hajnali 4-kor hívtam a telebankot valami lekötésemmel kapcsolatban, és nem mondták, hogy hívjam őket munkaidőben, hanem simán kapcsolták olyanhoz, aki értett hozzáNa a lényeg, hogy nekem még megvan az MKB (most már MBH) szamlám, de én is látom a mélyrepülést a szinvonalban. Ez az egyesülés meg pláne oda vezetett, hogy bemész egy bankfiókba, és maguk az ügyintézők se látják át ezt a sok létező számlacsomagot, például sokáig a régi MKB-soknak nem is ment a fizetési kérelem küldese, csak a fogadása, amikor a régi BB-seknek már régen ment. Nem tudom ezt hogy sikerült nekik, hogy csak az egyikre fejlesztették le, ráadásul az MKB vette meg a BB-t, és nem fordítva...
-
veterán
Az Erstébe egy törlesztési igazolást se tudnak kiadni egyből a bankba, vissza kell érte menni. 2025-ben kabaré...
-
pictigjis
senior tag
nálatok működik mbh kártyás netes vásárlás? nálam push helyett sms jön, az abban lévő kódot meg nem fogadja el a rendszer... igazi informatikai szemétdomb ez a bank
-
szuszinho
őstag
Na várj Gold 2.0 esetén van push, az új csomagban meg nincs
-
RR-13
őstag
2025. január 15. napján véglegesen kivezették az MBH Bank, korábbi exMKB appot (is)
Mától a magánszemélyeknek csakis a "közös" globális MBH app tölthető le, és használható a korábbi MKB Bank ügyfeleinek is.Az MBH Bank App (korábban MKB) alkalmazás és a Bank saját Android Mobilfizetési szolgáltatás kivezetésre kerül, ezek használatára a továbbiakban nem lesz lehetőség.
Kivezetést követően a Bank mobilbanki szolgáltatásait az új MBH Bank App alkalmazáson keresztül nyújt, mely letölthető a Google Play Áruházból vagy az App Store-ból, vagy MBH Bank App-ra regisztráció a MBH Bank App (korábban MKB) „App átjelentkezés” funkció segítségével végezhető el.
Azaz az elektronikus csatornák közül az applikáción történő szolgáltatás nyújtás kizárólag az MBH Bank App-on keresztül fog történni, tekintettel arra, hogy az MBH Bank (korábban MKB) maradéktalanul nem tud megfelelni a pénzforgalmi jogszabályváltozásoknak vagy a Bankra kötelező MNB ajánlásoknak, így az elektronikus csatornákat érintő módosítás oka, az applikáción történő szolgáltatás nyújtás MBH Bank App (korábban MKB)-n történő megszűntetése, az MBH Bank App (korábban MKB) kivezetése, megszüntetése.
A fentiekre tekintettel 2025. január 15-étől az MBH Bank App (korábban MKB) letöltése, és a már korábban letöltött, aktivált alkalmazás használatára nem lesz lehetőség.
Ennek okán az App-ban korábban digitalizált bankkártyák a Bank saját Android Mobilfizetés Szolgáltatása keretében az MBH Bank App (korábban MKB) kivezetésével egy időben automatikusan megszűnnek.
Biztos sokan tudtak már erről, de az érdekesség miatt is beraktam ide, és főleg a megszüntetés oka miatt.
[ Szerkesztve ]
-
kopeter1982
csendes tag
Erre írtam, hogy nem fő számlának használva én szerintem majd lemondom az értesítéseket, és akkor még ennyi bevételük se lesz belőlem, mint eddig.
Azért tényleg vicc, hogy papíron 1 millióig ingyen utalsz, közben meg ha van mondjuk csak 10 utalasod egy hónapban, az már 400 forint lenne az SMS-ek miatt.
Nesze neked ingyenesség.Így, hogy pont most jött ki ez a CIB-es ajánlat, lehet jó nagy bukta lesz ez így a Raiffeisen-nek, hogy a tudatosabbak nem hajtják igába a fejüket, hanem még az eddigi valamennyi bevételt hozó termékeiket is elviszik onnan.
-
axioma
veterán
-
nagyúr
válasz r6man123 #37957 üzenetére
passz, nem ismerem a piacot, sem az oldalakat, de ahogy nézem, van vállalkozói beállítás a keresőknél/kalkulátoroknál a legtöbbön.
az én cégemé az mbhnál van, ott egy cégcsoporthoz tartozás miatt kedvezményes a számlánk. mondjuk ha rajtam múlna, már rég nem ott lennék, jelentős szívás volt náluk a migrációk alatt.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
szuszinho
őstag
Nálam is vége lesz a Gold 2.0 csomagnak. Jól látom, ha havonta 1M alatt utalok, akkor nincs tr. adó, illetve 2 x 150.000-ig kp. felvét is díjmentes marad?
-
confuser
senior tag
válasz tototos #37973 üzenetére
sifarr linkelte az eredeti hozzászólásában a promós szabályzatot, BM esetén az érvényes.
Ez a Gold kártyás probléma elég gáz, kíváncsi vagyok hogy javítják-e pár héten belül.
-
RR-13
őstag
válasz tototos #37973 üzenetére
Az csak az alap kondíciós lista.
Arra teszik rá a kedvezményt. Kapnod kellett volna BM. kondíciós listát is.[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Van olyan aki nyitott Bankmonitoros CIB Eco Pluszt? Én tegnap nyitottam és ma nézem az árakat [link] de valahogy nekem nem úgy tűnik hogy az utalás ingyen lenne. Vagy én nézek be valamit?
@CsodaPOK: Nekem sem tudta a Gold kártyát választani. Így Visát kértünk amit utána papíron lemondtunk és megigényeltük a Goldot. Elvileg ha papíron csináltuk volna az egészet akkor tudott volna Goldot igényelni egyből. Én maradtam a tabletnél nem kell annyi papír, mondjuk íghy is volt elég.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz CsodaPOK #37964 üzenetére
Sosem volt benne egy CIB Bank szerződésben sem, a Bankmonitor Partner Kft. mint közvetítő.
Mi is hiányoltuk ezt korábban, és azt mondták, hogy csak rá van téve a csomagra a kedvezmény, azt ennyi.Ahogy írod a nyitási a tabletes "anomáliát", ez megvolt már 1-2 éve is náluk.. semmit nem javult ezek szerint a rendszerük, mindig lefagyott nálunk is a folyamat.
[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
CIB Eco Plus számlanyitás tapaszalat:
- A megbeszélt időpontot pontosan tartották, valójában még én kellett elnézést kérjek, mert 5 percet késtem és már keresett telefonon az ügyintéző hölgy, hogy merre vagyok. Nem szeretek késni, de sajnos ez most így jött ki.
- Papírmentes/tabletes folyamatként indult, de a végén a tablet szerint "a folyamat megszakadt". A nagyját szerencsére így is rögzítette a rendszer és nem kellett előlről kezdeni.
- Visa Inspire kártyát jelölt meg a rendszer kezdetben. Ezt nem tudtam mire vélni, hisz a BM ajánlatban Gold kártya szerepel. Az ügyintézőnek külön kellett jelezni a kártyások fele, hogy ne Visa, hanem MC kártya készüljön. Remélem így is lesz.
- A mobilappot letöltve volt egy kis szerencsétlenkedés. Először a QR kódot nem tudta olvasni, majd az app PIN kódot megadó felülete nem volt hajlandó működni. Midenesetre egy telefon újraindítás segített.
- A mobilapp első ránézésre teljesen átlagos, használhatónak tűnik.
- Kb 30-40 perc alatt kész volt minden.
- Amit furcsállok, hogy semelyik dokumentumban nem említik meg a Bankmonitort, mint promóciót vagy bármit. Aki szintén megnyitotta már a számlát, nektek se jelenik meg? -
Horvi
őstag
Ehhez a BM-es CIB Eco plus nyitáshoz lenne egy láma kérdésem. Az összefoglalóban levő linket használtam, jól értelmezem, hogy ott csak annyi a dolgom, hogy a jobb oldali zöld táblázatot kitöltöm az adatiammal és visszahívást kérek? Vagy mindenképpen regisztrálni is kell a BM oldalára?
KösziHello darkness, my old friend...
-
axioma
veterán
-
fecus
őstag
Ha elmegyünk a Rafitól és a számlacsomagot 2025.03.31-el mondja fel a levél, mikor a legkésőbb amikor fel kell mondanom?
A sorrend: ebben a hónapban Unicredit nekem, áthozunk egy kupac/minden csoportost, CIB a Nejemnek, lezárjuk a Rafit. Lehetséges, hogy a Rafi még ránk vág költségeket, mert pl. 60 nap a felmondási idő és addig a számladíjakat felszámolják??"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
HdRew
őstag
válasz kopeter1982 #37943 üzenetére
Nekem még el kell mennem érte, de nem kicsit vagyok morcos. Főleg a kormányra mondjuk, de részben a rafira is.
Váltani nem tervezek, azért szeretem a rafit, illetve a babaváró ott van. Meg nem tudom hány embernek volt ilyen bankszámlája, de azért a bankokat nem veszteséges gazdasági szereplőnek ismeri az ember..
-
confuser
senior tag
Jogos, de szerintem a kérdező is a te kommentedre gondolt. Lényeg a lényeg, nincs olyan gyenge banki mobilapp a piacon (beleértve a CIB mobilappját is), ami miatt ne érné meg az adott banknál megnyitni egy ilyen 5 évig ingyenes számlát. A netbankok is olyanok amilyenek, bár én kb. annyira használom őket, hogy letöltöm a számlakivonatot (ahol app-ból nem lehet).
-
r6man123
senior tag
velizare: sajnos kell az általányadó ingyenes kimaxolása miatt.
A Kft. évi forgalma 10 millió alatt lesz, kő felvét nem lesz. Tudnátok ajánlani jól működő vállalkozói bakszámla összehasonlító oldalt? ( Vagy van most definitív kft-s számlacsomag ahová érdemes menni?)
-
fecus
őstag
Így teszek. Tudom, de ha még rá is kérdezek, az már átverés.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
nagyúr
válasz r6man123 #37950 üzenetére
vállalatok számára a kh nem értelmezi a közös tulajdonú számlát, meghatalmazás, számla feletti rendelkezés pedig csak magánszemélynek adható, szóval a két cégnek mindenképpen különböző számla kell. ha a szüneteltetett vállalkozásnak nincs szüksége bankszámlára, akkor azt be lehet záratni, és akkor nem kell fölöslegesen fizetned.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek egy picit optimalizálni.
Jelenleg 2 bankszámlám van, mindkettő a KH-nál
Okos kényelmi plusz - ez a lakossági számlám. Vettem van lakáshitelem, így ennek maradnia kell
KH start extra - ez az Áfás egyéni vállalkozásom bankszámlacsomagja. Az EV.-m februártól szünetelni fog, arra nem fog bevétel érkezni (majd csak év végén).
Februártól lesz egy áfás Kft-m.A könyvelőmnek már írtam, de gondolom az EV bankszámláját a Kft. nem használhatja, új kell neki. Ezt a helyzetet hogyan lehetne olcsón/hatékonyan megoldani?
KP forgalom 0. -
addikt
brosúrát dobd ki, az marketing anyag, nem az a célja, hogy neked jó legyen. hirdetmény(eke)t nézd meg, az alapján döntsetek.
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
válasz gouranga80 #37936 üzenetére
köszi!!!!
hogy ezt több nap után miért nem tudták nekem a telefonban megmondani... a hibát már ismerték, mert egyből rávágta az ügyintéző, de akkor bele se néztek addig, vagy miért nem kaptak egy cetlin az ügyintézők egy update-et?
(én se egyből hívtam őket, gondoltam átmeneti hiba.)It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
válasz fery02 #37867 üzenetére
Egyébként kaotikus tud lenni olykor a rendszer valóban, mert mostanra, már így néz ki a számlatörténet:
Már csak egyszer szerepel a “-134 Ft”-os tétel, ami egyébként jogos (bár a felette lévő 0 Ft-os sor továbbra is feleslegesnek tűnhet), közben a csütörtök kora délutáni FoxPost-os költségemet úgy látom csak hétfőre sikerült lekönyvelni. -
confuser
senior tag
Ne ijesszen meg a CIB appról a fenti vélemény. Én CIB, Erste, Gránit, K&H, MBH, Raiffeisen és UniCredit appokat használtam az elmúlt 1 évben, és nem érzek nagy különbségeket köztük, 1-1 kényelmi funkció van az egyikben ami a másikban nincs, de ennyi. Valóban nem csilli-villi a CIB app, de egyik bank appja sem hozza le a csillagokat neked. A CIB-é talán az átlagnál valamivel kényelmetlenebb/logikátlanabb itt-ott, de egyáltalán nem élhetetlen, ráadásul van push (khm Raiffeisen...), és lehet kiírni fizetési kérelmet (bár fizetős, de legalább van, khm K&H)... A CIB "gyengeségeit" szerintem bőven kompenzálja az 5 éves ingyenes számla ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz kopeter1982 #37943 üzenetére
Még a levél előtt, de az ügyintéző nem volt bent. Keress rá, írtam itt!
Választhatok, de a + nekünk túl sok. Nincs 700 000 bejövőnk.
Hagyd ott! A Nejem is azt mondta, hogy menjünk innen máshová.
Vagy CIB lesz vagy az Unicreditnél tavaly ajánlottak neki egy tanároknak való számlát nekem meg az Unicredit Prestige, vagy két Unicredit Prestige.
A fene se tudja...
Megijesztett a CIB app-ról szóló leírás.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
kopeter1982
csendes tag
Mennyi idő után hívtak be?
Nekem ma jött meg az ajánlott levélben a felmondás.
Egyébként szerintem abszolút nem voltam ráfizetéses a Rafinak, sőt, inkább ők kerestek rajtam: a Gold 2.0 mellett volt EUR számlám + kártyám (kártyadíj + néha HUF-EUR azonnali devizaváltás, amin szintén ők kerestek), bankkártyás vásárlásom is sok volt (volt, hogy 50-nél is több havonta, ezen is keres a bankkártyát kibocsátó bank, ha jól tudom), kártya infó + számla infó havidíj bekapcsolva stb.
Ha behívnak, te választhatsz a sima Prémium és a Prémium Plus között?
Legszívesebben otthagynám őket a francba (2025-ben SMS-ért 40 forintot kérni, amikor már majdnem mindenhol van ingyenes PUSH???), de esetleg sima Premiumra átszerződök, majd csak másodlagos bankszamlának használom, a kártya infót meg lemondom (mivel ha nem elsődleges számla lesz, nem nagyon fizetek majd vele).[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Voltunk a Rafinál meggyőzésen.
Ki is nyomtatta a fazon, hogy az új Prémium csomaghoz csak 400eFt beérkező összeg kell. Rákérdeztem, hogy nem csak 26. év végéig. A "jó" válasz: ő nem tud ilyen megkötésről.
Eljöttünk gondolkozni.
Amúgy a Nejemnek megfelelő lenne továbbra is amíg 400eFt a megkívánt összeg.
A csoportos beszedés díját nem írja a nekünk adott brosúra, de remélem elektronikus úton továbbra is 0.
A legnagyobb probléma a 1,5MFt kártyás költés."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
janes1976
őstag
Gránit mobilbank nem lép be. Másnál?
Mire beírtam, megjavult.[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
Merlini
tag
válasz hodostamas #37931 üzenetére
Erste Privilégium 2.0 BM csomagban (annak lejártáig) ingyenes a devizaszámlák vezetése, és díjmentesen tudod a bankkártyádat átrakni a forint és deviza számla, számlák között.
George applikációban Store -> Számlák alatt tudsz devizaszámlát nyitni.
Forint számláról deviza számlára utalással kezdeményezhető a váltás.
Januártól a 0,45 %-os devizaváltási tranzakciós díjat már átterhelhetik a bankok az ügyfelekre.
Idén még nem váltottam, de az ajánlott váltási árfolyamból hétköznap 8-17 óra között ez kiderül az appban vagy az Erste oldaláról.
A versenynek köszönhetően 2025-re felemelték az 500eFt-os keretet 600eFt-ra. Viszont az ajánlat jelenleg csak 2025. 05. 31. -ig él, tehát ha terhes nekik, akkor még a nyaralási időszak előtt lezárhatják.Kiutalási és ATM felvételi díjjal nem foglalkoztam, mert eddig Revolutot töltöttem fel az átváltott devizával.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz lokalisalj #37904 üzenetére
Hadd kérdezzem már meg, hogy mi köze van a számlacsomag típusának ahhoz, hogy a netbank illetve a netbanki app milyen?
Csak a webesről tudok nyilatkozni.
Még nem sikerült rájönnöm, hogy milyen időközönként, de akár formkitöltés közben is random kidob. (erre valaki írt egy tampermonkey scriptet, ami legalább annyiban segít, hogy nem kell újra bejelentkezni, viszont a kezdőoldalra így is bármikor random visszadobhat... magyarul ha kitöltés közepén voltál, kezdheted elölről)Én még fizikai tokennel használom, későbbre mentett utalást (ha csak egy van egyszerre) most már el lehet küldeni, de ha többet mentesz akkor nem hajlandó megjeleníteni az egyik adatot, amit a tokenbe kéne gépelni.
A partnerek melletti jelvényt elvileg azért lehet "bekapcsolni" és átváltoztatni zöld-fehérré, hogy az adott partnernek egyszerűbb legyen utalni. Ehhez képest korábban ezt meg tudtam csinálni, most már nem, mert más adatokat kér, aztán azt megadom a kérés alapján és csak karikázik, nem történik semmi, aztán visszadob a partnerlistára.
Ez papíron arra való, hogy ha a megjelölt partnernek utalsz, akkor 15k-ig semmilyen jelszót nem kér, 15k feletti utalásnál is csak a 6 jegyű tokenkódot.A partnerlista kezelése elég érdekes... mintha kifejezetten cégeknek készült volna, mert az utalási partnernév az egy "főtétel", amikhez hozzáadhatók különböző nevek, különböző számlaszámokkal.
Ja csak, hogy nehogy már véletlenül nyugtom legyen. Jelenleg nem tudok tokennel belépni a CIB bank webes felületére, mert a sikeres azonosítás után nem belép, hanem visszadobja a kezdőoldalt.
Van olyan idegesítő hülyesége is, hogy a kártyák résznél a hitelkártya részt nyomja az arcodba, akkor is, ha nincs hitelkártyád, mindig át kell kattintani a bankkártyára. Persze nem lehet beállítani, hogy mit mutasson előbb.
A számlatörténetben a tételek listázása is gagyi. Az alapszűrők se működnek, mert valójában a "mutass többet" gombbal megtrollkodják az egészet. Ha 3 hónapra kérek adatot, akkor nem értem, hogy minek a lista legaljára a mutass többet, ha amúgy a 4. hónap eleje már nem érdekelne.
Meg ilyenek, hogy ha először vagyok a szűrőknél, akkor be lehet állítani -tól, -ig dátumokat és elvileg egy-egy narancssárga gombbal bejönne egy naptár, ahol a pontos dátum választható ki. Ehhez képest elsőre nem jelenik meg egyik narancssárga gomb se, a kézzel beírt dátumot meg vagy elfogadja vagy nem. Ha másodjára betöltöd, elvileg már vannak narancssárga gombok.
A tranzakciótípusra szűrés is egy vicc. Ha mondjuk egy adott időszakban kizárólag a kimenő átutalásokra vagy kíváncsi, azokra nem lehet szűrni.
Az elnevezések is kaotikusak, a bejövő utalásokat nem jóváírásnak hívja, hanem "átutalásnak". A kimenő utalásokat meg nem átutalásnak, hanem "egyéb terhelésnek" hívja.
Szóval ha menüből kiválasztod, hogy tranzakció típusa: átutalás, iránya terhelés, akkor mindig 0 találat van. Természetesen egyéb terhelésekre nem lehet szűrni.A régi javásban volt számlaegyenleg-naplózás, itt nincs. Magyarul csak a számlakivonatból tudhatod, hogy adott tranzakció után mennyi volt a pillanatnyi egyenleged.
Maga a felület feleslegesen terjeszkedő, egységnyi felületen sokkal több információ elférne, mint amennyit mutat. Helykihasználása tehát borzalmas.
Átutalásoknál az elérhető egyenleget hangyafasznyi betűkkel írja.
Legjobb, hogy ha bejelentkezel, azonnal mindenki számára látható az egyenleged, ráadásul jó nagyban, amit csak utólag lehet elrejteni. Az lenne az alap, hogy elrejtik, aztán ha az illető állandó jelleggel látni akarja minden belépéskor, akkor ezt beállíthassa.
De nem tudom miért az ügyfelek az ingyen tesztelők. -
hodostamas
addikt
Sziasztok,
Ersténél hogy megy a devizaszámla? ha jól látom fix havi majd 5k a dija. Kedvezményes devizaváltás miatt.
BM-es csomagom van.
köszi!
-
GBRDVD
tag
válasz robag93 #37927 üzenetére
Mire gondolsz pontosan? A körúton pl. Correct Change vagy BS Pénzváltó elég alacsony spreaddel dolgoznak (nem tudom, van-e jobb), ezenkívül van még olyan opció, hogy FB Revolut KP csoport.
-
GBRDVD
tag
Elnézést, ha esetleg lett volna már, de a biztonság kedvéért azért megkérdezem: a CIB ECO Plus-nál a 450ezer Ft havi jóváírás, mivel nem kötelező, hogy egyösszegben érkezzen meg, technikailag kivitelezhető, hogy a szintén ingyenes Unicreditemmel mondjuk 2x225000 Ft-ot (vagy 4x112500 Ft-ot, stb.) minden hónapban megjáratok a számlák között? Akár egy napon belül is? Ugye jól értelmezem?
-
robag93
aktív tag
Mi most a legjobb mód 2-3 ezer EUR készpénzt szerezni forintból?
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Valami probléma van (csak) a Gránit appal... semmi adat nem töltődnek be, csak a netbank azonosítók, meg iSMS üzenetek kb..
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz confuser #37901 üzenetére
Átgondoltam a felvetésed, és lényegében "feleslegesen" kerültek bele a minimum szavak, pár helyre. A frissebb összefoglaló már kinn van!
Kivettem a
minimumszavakat az összefoglaló bizonyos ECO és ECO Plusz csomagok leírásaiból, és kicsit még át is fogalmaztam fentebb is az ajánlás részt, hogy egyértelműbb legyen.Köszönjük az észrevételt.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Emberek, én a fenti #37918 Hsz-ben direkt csak 1 különbséget írtam le, 1 példát emeltem ki, de tudok a többiről is, de az utalás, és a kártya éves díj nullázás emelt összege szerintem a két jelenleg legfontosabb hátrány, de a többi is fontos, csak a többi leírására még nem volt időm...
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Emelkedik az elvárt jóváírás 2027.01.01-től (minimálbér duplája) és még lehetne sorolni, attól függ milyen szolgáltatásokat vesz igénybe:
- a fizetési kérelemmel teljesített utalás is beleszámít az 1M-es utalási keretbe
- a rendszeres átutalások csak 500eFt-ig díjmentesek
- számlainfó szolgáltatásnál fizetni kell az SMS-ekért 2025.02.01-től
- KP felvét drágult
- 50db feletti érmebefizetés drágult
stb.Na amíg pötyögtem beelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
Mobilbanking is drágult, kp felvét is csak 2 alkalommal ingyenes (4 helyett), illetve a nem akciós számlavezetési díj is jelentősen magasabb.
#37917 sifarr: az kár, de én bízok benne, hogy esetleg addig tolják (akár 2026-ig), hogy a vizsgált dátumot is módosítják. Worst case, családon belül nyitok másnak
-
st6969
őstag
Jogos
Ha a Revolut feltöltés is számít, akkor meglehet (bár szerintem amúgy is, mivel kb. mindent kártyával fizetek).
Azért kattogok most megint ezen, mert nem akarok abba belefutni, hogy ha ők mondják fel hamarabb, akkor valami miatt ne legyek majd jogosult a Prémium banking csomagra, és magamat szívassam, hogy kivárok -
sifarr
senior tag
válasz confuser #37916 üzenetére
... hogy egy nyári időpontban pl. nyithatnék-e...
Biztos, hogy nem.
Ha meghosszabbítják a promóciót (szinte biztos, hogy igen), akkor a hirdetményben a június 30-at lecserélik december 31-re.
Tehát megmarad az a nyitási feltétel, hogy 2025. január 1-én nem volt CIB-es számlája. Neked 1-én volt, tehát nem nyithatsz. -
addikt
Ma volt megkötni az eco plus bm számlát. 2024.12.09-én szüntettem meg a korábbi sima BM eco számlámat. Gond nélkül megnyitották a számlát. Észrevették az ügyintézők, hogy voltam már korábban ügyfél, de nem volt akadály.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
st6969
őstag
válasz pictigjis #37835 üzenetére
Én emailt kaptam, ezzel a szöveggel:
"A Bank termékstruktúrájának megújítását és üzletpolitikai célú átszervezését követően minden Prémium ügyfelét az új termékstruktúra keretében kívánja kiszolgálni.
Kérjük, hogy legkésőbb 2025. január 31-ig váltson a saját jövedelmi-vagyoni helyzetéhez legjobban illeszkedő új bankszámláink egyikére.
Az új számlára könnyen és díjmentesen, szerződésmódosítást követően tud váltani bármelyik bankfiókunkban vagy személyes tanácsadója segítségével.
Számlaszáma bankszámla díjcsomag váltás esetén sem változik, rendszeres átutalásai és csoportos beszedési megbízásai fennmaradnak. A jelenlegi számlájához kapcsolódó szolgáltatásokat és pénzügyi termékeket a számlaváltást követően is változatlanul igénybe veheti.
Kérjük az átszerződés előtt ismerje meg a Premium Banking Kondíciós Listát és Lakossági Üzletszabályzatot, valamint az aláírandó Keretszerződés módosítás mintáját.
Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a fenti határidőig nem kerül sor a szerződésmódosításra, úgy a Bank üzletpolitikai megfontolásból a jelenlegi bankszámla keretszerződését, illetve a Bankkal kötött Premium Banking szolgáltatások nyújtásáról szóló szerződéskiegészítését két hónapos felmondási idővel egyoldalúan megszüntetheti
"
Akkor ez után még van egy lépés, amikor a tértivevényes levelet kapom, ugye?
Elég lesz akkor intézni az átváltást?
Eddig menekülni akartam innen, de mióta van Google Pay, van minden, ami nekem kell.A Prémium banking új számlacsomag csak annyiban tér el, hogy 1M Ft-ig ingyenes az utalás, egyéb negatív változás nincs, ugye, vagy benéztem valamit? Köszönöm.
-
sifarr
senior tag
... hogy egyiküknek kellene villantani a 450-et vagy úgy is jó ha kettejük beérkező pénze több mint 450?
Hogy hány tételben érkezik be a 450, az nincs korlátozva. Az is mindegy, hogy ki a küldője a pénznek (kivéve saját számla, de ez csak bankon, CIB-en belül értelmezhető). És az is mindegy, hogy a 450 egy része a másik házastárs nyugdíjaként érkezik.
Szóval ez nem akadály. -
sarkanyolo2
őstag
Nekem van OTP main, Raiffeisen és K&H mellette, de Gránit tapasztalat is van.
Személy szerint nekem a CIB a legfapadosabb köztük, de ilyen kondíciókkal ettől függetlenül jó dealnek tűnik.
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Horvi
őstag
válasz sifarr #37908 üzenetére
Köszi szépen ismét. Ez a rész:
Az számít, hogy a számlát nyitó szülőd legyen jogosult a kedvezményre.A kedvezményre jogsult lenne(nem volt még számla a CIBnél), viszont egyedül a 450-es beérkező összeget nem tudná teljesíteni egyikük sem. Szóval erre irányult inkább a kérdés, hogy egyiküknek kellene villantani a 450-et vagy úgy is jó ha kettejük beérkező pénze több mint 450?
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
sifarr
senior tag
Viszont a nyugdij kiutalás külön-külön névre megy de ugyanarra a számlaszámra. Ez nem okoz problémát?
A nyugdíjat olyan számlára utaltathatja a jogosult, amelyiknek vagy ő a tulajdonosa, vagy rendelkezési joggal rendelkezik a számla felett.
Ezért is kell rendelkezési jogot adni annak a szülődnek, aki nem lesz számlatulajdonos.Illetve a kedvezményt így is igénybe tudják venni?
Az számít, hogy a számlát nyitó szülőd legyen jogosult a kedvezményre. Az már mindegy, hogy rendelkezési jogot kap a házastársa, hogy több kártya tartozik majd a számlához, stb.
A viszont biztos, hogy az ingyenes gold kártya mellett a társkártyáért fizetni kell. A társkártyá nem kell, hogy gold legyen!!! Az túl drága, főleg ha ki sem használnák. Tehát lehet sima Visa debit is. -
addikt
válasz bigdady #37906 üzenetére
Nem a legjobb, szó se róla, de használható. A körbe utalások miatt szoktam használni havonta, mert nem a fő számlám. Mióta a hol működik hol nem állapot megszűnt náluk, azóta oké.
Ez sem gyors, mint egyik általam használt mobilbank sem.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
bigdady
nagyúr
Én anno a cib app miatt zártam be az ingyenes eco-t
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz sifarr #37885 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget így már tiszta, megbeszélem majd velük a dolgot aztán kiderül mennyire nyitottak a bankváltásra.
Egy másik kérdésem még lenne ezzel kapcsolatban. Ha nyitnánk nekik egy számlát(+rendelkezési jog) akkor ugye egy tulajdonosa van a számlának. Viszont a nyugdij kiutalás külön-külön névre megy de ugyanarra a számlaszámra. Ez nem okoz problémát? Gondolom itt a bank inkább a számlaszámot nézi. Illetve a kedvezményt így is igénybe tudják venni?Hello darkness, my old friend...
-
lokalisalj
csendes újonc
CIB Eco Plusz csomag kapcsan magaval a CIB webes es mobilappjaval mennyire vagytok elegedettek?
Mennyire fapados? Mennyire felhasznalobarat utalgatni, rendszeres / eseti megbizast megadni? Mennyire gyorsan konyvelodnek a tetelek?Par eve volt tapasztalatom, s valami kulfoldi dobozos termek feelingje volt, ahol neha angol, neha magyar volt a szoveg, illetve nagyon nem allt kezre.
Megkoszonok barmifajta tapasztalatot!
-
RR-13
őstag
válasz confuser #37901 üzenetére
Ott azért írtam minimumot, mert 5 év alatt sokat változhat ez a promóció, akár előnyére is.
Egyébként nagyjából ugyanazt jelenti mindkettő.Egyébként pontosan ez van írva ott:
1./ Bankmonitor oldalán igényelhető - CIB Bank ECO Plusz (BM) számlacsomag - minimum 5 évre!
Szerintem semmi hátránya nem lehet ennek a megfogalmazásnak, mert a lényeg az, hogy minimum 5 évig kedvezményes díjak vannak. Aztán, hogy pontosan mi lesz, még korai eldönteni, de ha zavar majd pár embert, akkor akár később át is írhatom.
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
Az biztos, hogy a CIB ECO Plus min. 5 évig érvényes, a CIB Eco (nem Plus) meg max. 2 évig? A hirdetményben egyformán vannak megfogalmazva, szerintem mindegyik maximum érték, hiszen azt írja, hogy:
"Bankszámlanyitást követő 1. és 2. évben / 5. évig: 0 Ft Utána: a mindenkor hatályos bankszámlára vonatkozó kondíciós lista szerint"
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Trollok komolyan
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ROG Strix G513QM 15.6" FHD IPS Ryzen 9 5900HX RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- P15v Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv gar