- Bitcoin topic
- OpenWRT topic
- Spotify
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Windows 8 / 8.1
- Microsoft Excel topic
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- FreeCAD
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
válasz
nubreed #47581 üzenetére
Jah...akkor félreértettem az előbbi kollegát akinek válaszoltam.....ha euroban írta, akkor az még kb korrekt összeg.
Az 1100 euro meg kb 450 ezer Ft....ha pl a PS5 pro árához (is) nézzük akkor korrekt.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Yodamest
veterán
válasz
nubreed #47480 üzenetére
Monitort senkinek sem tudok ajánlani, mármint hogy azt vegyen, a mai világban már rendes oled tv-t kell venni, elérhető 42-48-55-65-77"-ban, igénynek megfelelően. Nem akarok túl sokat offolni, kb egy 10-es listát tudnék írni, miért sokkal sokkal jobb egy oled tv, de mindenkinek azt tanácsolom inkább olvasson utána a tech oldalakon, nézzen tech videókat. Én annyit tudok, hogy mióta az LG C2-t megvettem, soha de soha többet vissza nem váltanék monitorra, hatalmas minőségbeli ugrás volt minden létező téren. (immerzió, kényelem stb.)
-
válasz
nubreed #47143 üzenetére
Köszi a linket a videóhoz, ez tökéletesen elmagyarázta nekem mi is a helyzet az új kártyákkal.
Az 5070 példája, hogy hozza a 4090 teljesítményét, még kimondva is nevetséges, de szerintem az kb. arra volt elég, hogy a konkurenciát egy kicsit szétmaszatolja és ezzel laikusokat behúzza.
Az árak szerintem nem lettek rosszak, különösképp a 5080 szerintem a barátságos, de engem leginkább az érdekel, hogy a kártyák mérete mekkora lesz. Mert a két slotos méret referenciahűtővel tök oké, de az ritka lesz mint a fehér holló, de a kérdés az, hogy a partnerek mit tudnak kezdeni ez ügyben.All→M8
-
3L1T3
addikt
válasz
nubreed #46983 üzenetére
Valószínűleg 1 évig exkluzív aztán rájönnek, hogy ja amúgy tudja a 4xxx is csak azt hittük hülyék vagytok és ezért majd megveszitek a túlárazott 5xxx szériát. Nem így volt a DLSS3-al is? Ja de!
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
válasz
nubreed #42720 üzenetére
Elméletileg a Zotac, Giga és MSI MSRP áron sorolta be több kártyáját. [link]AZ alapmodellek valószínűleg kaphatóak lesznek annyiért, nem más németből EU MSRP áron.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
nubreed #42586 üzenetére
Intelnek kulcsfontosságú lesz, hogy a következő 3-4 évben mennyire keményen tudnak visszajönni gyártástechnológia terén. Ha jövő év második felében már tudják tömeggyártani a 20A-t, 2025-ben meg a 18A-t, akkor az már egy jó kezdő lépés, de tolni kell tovább gőzerővel a gyártástech fejlesztéseiket. Gpu-hoz (mint minden máshoz ebben az iparban) meg idő és pénz kell, reméljük mind a kettő kitart odáig míg felhúzzák a többiek szintjére, sajna pénzügyileg nagyon a határon táncol az intel, több késés nem nagyon fog már beleférni nekik.
Battlemage-től személy szerint azt várom, hogy sokat lépjenek előre hatékonyságban és kihasználtságban az Alchemisthez képest. Szerintem szoftveres fronton sokkal jobban fognak startolni, mert a legtöbb minden mostanra már megvan ami még hiányzott az Alchemist startjánál. Az, hogy az Alchemist elsőre olyan lett amilyen nem gond, ahhoz képest szerintem egyáltalán nem lett rossz, de másodjára már nem kéne eljátszaniuk azt, hogy a vetélytársak fele akkora lapkáival próbálnak versenyezni.[ Szerkesztve ]
-
válasz
nubreed #42510 üzenetére
Azért ezt hozzátenném, mert épp aktuális téma és most jött ki erről egy érdekes tesz.
[Does AMD need more VRAM to do the same thing?]
AMD találgatóba be lett linkelve. AZ Nvidia hatékonyabban memóriatömörítést használ.
Biztos nem ellensúlyoz 4 GB + Vramot ,de segít valamennyit.
Daniel megint remekel amúgy, bírom a srácot.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nubreed #42505 üzenetére
Árban a 8 GB-os 4060 és a 8 GB-os 4060 Ti közé érkezik. Hogy pontosan hova, az még kérdés, de a régió az ez.
A 4070 Super a 4070 fölé jön árban. Elvileg egy százassal, de ez lehet, hogy még változik. De a mostani gyártói diákon 699-re van árazva.
#42507 b. : Arra a 7700 XT van ráküldve. A 7600 XT a 7700 XT-nél olcsóbb lesz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
nubreed #42498 üzenetére
ez jobb ábra a lényeghez:
https://youtu.be/27mT_Am9NUo?t=260
MLID 3 információ forrásból következtetett.
az egyik szerint (source2): RTX 4080 SUPER: $999 vagy $1199
de semmi sincs még kőbe vésve ..a meglévő nem SUPER-es kártyák árait
ezekhez fogják majd igazitaniMottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz
nubreed #42498 üzenetére
> Ez akkor most validnak tekinthető,
> a linkelt időpontnál szereplő ábra?ezek csak pletykák és információi morzsákból
összerakott valószínűségek.találsz a videó elején pár screenshot- ot ..
szerintem az is kell az értelmezéshez ..> A super 4080 200 dollárral olcsóbb lesz a non-supernél?
nem hiszem ..
Mottó: "A verseny jó!"
-
válasz
nubreed #42498 üzenetére
Én is ezt jósoltam régebben.[link]
Én reménykedek a normál 4070 árcsökkentésében is ez mellett, már ha ez igaz lesz.
RTX 4080 SUPER: $999
RTX 4070 Ti SUPER: $799
RTX 4070 SUPER: $599
RTX 4070: $549-$499
4060Ti- ára is legalább 50-70 dollárral kellene ,hogy csökkenjen.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz
nubreed #42493 üzenetére
2 órával ezelőtt kijött MLID legújabb "jóslása"..
"Nvidia RTX 4000 SUPER Pricing Leak: Is 20% more Value ENOUGH?"
https://youtu.be/27mT_Am9NUo?t=581
türelmem nem volt végignézni, de van benne pár érdekes ábra
árakkal is ..Mottó: "A verseny jó!"
-
válasz
nubreed #41311 üzenetére
Tételezzük fel, hogy igaz.
A 4070 Super az a 3090 Ti és a 7900XT szintje lenne 699 dolláros áron, megfelelő Vrammal, ami szerintem bár drága, de jobb lenne a mostani helyzethez képest.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz
nubreed #40932 üzenetére
> Na most árban szerintem nem lesz olyan hű de nagy különbség
> a 12G 4070 és a 16G 4060Ti között.
> 12G vram elég lehet 1440p -ben
> a következő 2-3 évben megjelenő játékokhoz vajon?a dilemma .. +33% VRAM vs -15% teljesítmény ..
Amúgy szerintem várhatóan jönnek a GPT(LLM - Large Language Model)
alapú párbeszédet, játékmenetet, etc generáló játékok IS,
( chatgpt ; ~ Generative Artificial Intelligence )itt nem Cloud alapúakra gondolok;
hanem azokra, amelyek a helyi GPU VRAM-ban próbálják tárolni a modellt.
https://www.tomshardware.com/news/running-your-own-chatbot-on-a-single-gpuén is találgatok, nem lehet tudni, hogy mi lesz,
de szerintem benne van a pakliban a GPT/LLM forradalom tovább gyűrűzése.másképpen: biztos lesz olyan játék, amelyhez nem lesz elég
és nem a felbontás miatt
[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Alogonomus
őstag
válasz
nubreed #40936 üzenetére
az AMD részesedése a dedikált GPU piacon a béka popója alatt van 10 -el
Csak közben ott van bő 50 millió konzol is az AMD "serpenyőjében", amik effektív teljesítményben legalább a 3080 12 GB szintjén, de inkább a 4070 Ti szintjén vannak. A játékfejlesztők szempontjából a két platformon együttesen elérhető eladások számítanak.
-
válasz
nubreed #40932 üzenetére
Szerintem elég lesz. Nehéz megmondani. 2 évre azt gondolom igen, 3 már necces mert addigra kint lesz az új Nvidia gen is valószínűleg több Vrammal ( remélem ) és becsúszhat egy Super refresh is. Ki Tudja ?
Amd érdeke az hogy ne legyen elég, mert ők több VRammal gazdálkodnak és ez egy jó fegyvertény a Zöldek ellen, amúgy jogosan. Én is most 3080 12 GB verzióval játszok 1440P-n , egy kategória a 4070 kártyával.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
nubreed #40932 üzenetére
Minumum 30-40.000 Ft lesz az eltérés köztük....a 4060ti remélem bejön 200.000 Ft alá.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
válasz
nubreed #37382 üzenetére
Nyugodtan teszteld le őket, igazából két mozdulat, de a DLSS jobban és szebben működik egyelőre. Nagyon sokat hoz az új frissítés FPS-ben Turingon is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
nubreed #37363 üzenetére
Emagon kicsit olcsóbb, 307 ezerért van 3060Ti ,de még mindig nagyon sok . 3050 most 3 év garis van 149 ezerért az Aprón, lassan mennek lefele az árak.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz
nubreed #37363 üzenetére
Mar vagy ket honapja mennek lefele miota az ETH lezuhant a $4000+ regiokbol. A 3050-es kartyak vannak mar 370-380EUR-ert, 3060-as 600EUR a 3060Ti pedig 700EUR. Ezek kozul (a jelenlegi helyzetben) szerintem a 3050-nek es a 3060Ti-nak van ertelme, nem sporolnak 100EUR-t hogy aztan legyen egy lasabb 6GB-os kartyam ha mar a 600-700EUR regiokban mozog az ar.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
gV
őstag
válasz
nubreed #36335 üzenetére
Red Dead Redemption 2 PC fans with GeForce RTX graphics cards will be able to activate DLSS starting next week when Rockstar is releasing the so-called Blood Money update.
RDR2 DLSS Support Lands Next Week Alongside Blood Money Update (wccftech.com) -
warcat
veterán
válasz
nubreed #36317 üzenetére
Szerintem mindent a konzolchipekbe (PS5) és a Ryzen procikba toltak, és ami maradt az ment VGAba.
Konzolgyártásra ugye elég komolyan le lehetnek szerződve és hatalmas nyomás van/volt vásárlóktól meg Sonytól is a teljesítésre.
Prociknál sokkal nagyobb lehet a tiszta haszon, hiszen csak be kell dobozolni a chipet és mehet a piacra, nem kell köré még videókártyát is legyártani + Intelt most elverték, érdemes volt ezt kihasználni.
Esélyes,hogy felfutóban van most az amd kártyagyártása miután ryzen rendszeresen készleten van és ott is marad,de könnyen lehet, hogy alkatrészhiányban szenvednek (memória, stb).És egyébként is le szokták osztani a partnereknek, és azok ugyanolyan gondokkal küszködhetnek, mint az nvidia kártyák előállításánál.
EA: It's in the crate!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
nubreed #36317 üzenetére
Szerintem csak siman aranyrol van szo.
2020 Q4 adatok alapjan 9 millio Nvidia vs 1,9 millio AMD kartya kelt el.
Gamerek kb ilyen szazalekban vesznek jatekra kartyakat, siman AMD-bol nem kel el annyi, hogy az meglatszodna Steamen, illetve sak idovel.Ez volt kb a 2080(ti) eseteben is, ra 1-2 honapra mar megjelentek, RadeonVII meg sehol nem volt kb.
-
huskydog17
addikt
válasz
nubreed #35222 üzenetére
A 3060Ti is a GA104-es GPU-ra épül, gyakorlatilag a selejtes 3070-eseket fogják 3060Ti néven eladni. Itt a GA104-es selejtarány fogja meghatározni, hogy mennyi lesz belőle. Én mondjuk nagyon meglepődnék, ha ebből lenne normális mennyiség a boltokban. Ha esetleg startra sikerült mondjuk felhalmozni pár száz vagy pár ezer darabot, azt szinte biztos, hogy az első pár órában mind elfogy, azaz én semmivel nem számítok jobb helyzetre, mint az eddigi Ampere kártyák esetében.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Z10N
veterán
válasz
nubreed #35074 üzenetére
Nem logika. Kenyszer. A membusz fixalja a lapkak szamat. A 6GB keves, a 14Gbps gddr6 meg "olcso" (tippre ~$7/GB). A gddr6x meg teljesen mas helyzetben van. Csak 1GB-os lapka van (jelenleg) es abbol is keves.
Ezenkivul a 3060Ti 3070-bol van vagva. A 3060 meg uj lapka lesz jovore.
Talan az egyetlen jo ebbol a helyzetbol a vasarloknak, hogy a 14Gbps gddr6-t hasznalo kartyakra nincs limitacio es a lapkak ara is viszonylag elfogadhato, illetve van kapacitas. Lesznek 96 (3 vagy 6GB) / 128 (4 vagy 8GB) / 160 (5 vagy 10GB) / 192 (6 vagy 12GB) bit megoldasok. Igy a kozepkategoriaban varhato tulkinalat es majd talan "verseny" is. 2020 vegen pedig a 4GB mar belepo szint, a 6GB pedig keves a kozepkategoriaba (8-10-12), talan a "Lite" verziokra eleg (4-6).
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nubreed #35076 üzenetére
Nagyjából igen. Eleve a 3060 Ti nem új lapka, míg a 3060 az új.
#35077 KillerKollar : Szerintem ezt a TSMC dolgot el kellene engedni. Legkorábban jövő őszre hozható össze, és akkor is csak úgy, hogy csúsztatják a next-gent. Egyrészt a jövő ősz túl késő lesz, és nem éri meg miatta beáldozni a következő kört.
Ezt a kört érdemes a Samsungnál tartani, mert azt kell megismerni. Új steppinteg lehet csinálni fél éven belül ugyanarra a node-ra. Pont tavaszra jöhetnek a meglévő lapkák frissítései, és bármi gond van a gyártástechnológiával, az új steppinggel kezelhető. Én ugye nemrég az órajelcsúszásról írtam, amit azóta is lehet hallani, simán javítható egy gyors áttervezéssel.A GDDR6X esetében az a gond, hogy drága. A gyártók panaszkodnak rá pár hete, hogy a 3080-at veszteséggel csinálják, tehát nem tudnak belőle 20 GB-os verziót hozni, mert duplaannyi memóriát kell rendelni hozzá, és az duplaannyi költség. Alapvetően a 3080 ára éppen az előállítási költség határára van szabva, de a manapság nehézkes logisztika, szállítás, miegymás miatt veszteségbe csúsznak vele. Ehhez meg kell várni a Micronnak a 2 GB-os GDDR6X lapkáit, amelyeket majd úgy január közepétől kezdenek el nagyobb mennyiségben gyártani, de ez is időbe kerül, viszont úgy tavaszra lesz kellő mennyiségű 2 GB-os chip, és arra lehet 20 GB-os 3080-at építeni úgy, hogy nem lövöd az előállítási költségét bőven az MSRP fölé. Ez egy olyan időszak, amit az NV-nek ki kell bekkelnie, mert nem tudnak reagálni a problémákra, de a gondok jelentős részét tavaszra meg lehet oldani, a GDDR6X ára lecsúszik, lesznek nagyobb kapacitású chipek jönnek, stb. A mostani helyzettel viszont nem lehet mit kezdeni, nem elég jók a piaci körülmények, és a Micron sem dolgozik elég gyorsan.
Amiatt akar az NV több VRAM-mal rendelkező VGA-kat, mert a konzolokra írt effekteket nem kontrollálják, és ők is tudják, hogy egy RT effekt elképesztően memóriagyilkos lehet, ráadásul az új konzolok sem segítenek az új memóriamodelljükkel, amely marhára hatékonyan bánik a szabad kapacitással. És az sem segít, hogy még az AMD-nek a saját API-ja sem kínál radikális áttörést, mert ha megnézed, akkor a Godfall specifikus, tehát eleve memóriaoptimalizált RT effektjének 4K-ban 4-6 GB-os VRAM-igénye van, és ez csak és kizárólag az RT shadow effekt, semmi más. Ezt látja az NVIDIA is, tudják jól, hogy elég egyszerű olyan RT effekteket írni, amelyek két pofára zabálják a VRAM-ot. És ha mondjuk nem szponzorálnak egy címet, akkor nem tudnak odaszólni, hogy lőjétek már a sugarakat csak a tervezett hossz hatodáig, hogy spórolni lehessen a VRAM-mal. Maximum azt mondják nekik, hogy a VRAM-szegény GeForce-okra raknak be egy ultra low szintet, ami arra a távra lövi a sugarakat, amit az NV kér. Ezért kell nekik a VRAM, de nagyon, mert azokkal az effektekkel, amik konzolra jönnek át, alapvetően a VRAM mennyisége határozza majd meg, hogy aktiválhatod-e a high beállítást, vagy sem. Ez a DXR 1.1-nek egy mellékhatása. Leküzdöttünk vele pár limitet, amivel elég sok sebességet nyertünk, de ezt elkezdtük elkölteni a minőségre, amiből generáltunk egy másik limitet, konkrétan gyorsan ki lehet futni a VRAM-ból. Szóval csöbörből vödörbe, mert az nem látszott, hogy 2020 végén lesz olyan RT effekt, ami 4K-ban bezabál 4-6 GB-ot, de ma elértünk oda, hogy meg lehet csinálni, megvan a hardverekben hozzá a számítási kapacitás.
Ez a generációváltás szó szerint szopás volt a gyártóknak, az avarosban halásztak, de nehéz volt felmérni, hogy igazából mire lesz szükség. Most már jobban látszik, csak ugye a VGA-kat kiadták.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nubreed #35074 üzenetére
8 GB-tal érkezik a 3060 Ti.
Nem a logikát kell ebben keresni, hanem azt, hogy a 3060-nál a 12 GB RAM-ot könnyű kivitelezni. A többinél a dupla memóriát nehezebb, a GDDR6X-es kártyáknál sokkal. Tehát itt nem logikát akar az NVIDIA mögé rakni, hanem memóriát azon termékek mögé, ahol ezt elég könnyen meg lehet tenni.
Memóriára alapvetően szükségük lesz az új VGA-knak. Nagyjából februárig kell ezt kibekkelni, akkorra a Micron nagy mennyiségben tud 2 GB-os GDDR6X chipeket gyártani, és a többiek is növelik a GDDR6-os gyártókapacitás a 2 GB-os lapkákra, de lesznek 4 GB-osak is. Tehát mire kiderül, hogy kell a sok VRAM, addigra ... kb. tavaszra megjönnek a sok VRAM-mal rendelkező GeForce-ok mindenhova. A 3060-at már érdemes ebbe a termékskálába illeszteni, mert annak a bemutatója január, azt mire normális mennyiségben gyártják február közepe lesz, tehát nem lenne jó, ha tavasszal máris le kellene váltani.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz
nubreed #34822 üzenetére
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Simid
senior tag
válasz
nubreed #34778 üzenetére
"És a nyelvtannáci is kibújt belőlem: nem 'Harbour" hanem Hardware unboxed.
"
Ezek ilyen missheard mémek.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
nubreed #34778 üzenetére
Nekem inkább az a gondom, hogy sok esetben nem lesz választásod, mert ha beleteszik az RT-t, akkor nem fognak bajlódni, hogy az RT nélküli effektet megcsinálják olyan szépre, mint ahog yaz Origins-ben láttad. Az RT ON/OFF egyben a tükröződés ON/OFF is lesz.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
-
válasz
nubreed #34729 üzenetére
Ha üzletember lennél, te lemondanál kártyánként 57e Ft extraprofitról?
Nálad kapható. Így is elviszik (2-őt már eladtak, 114e Ft plusz profit, csak eddig). Akkor?Nem rajongok érte, de sajnos az üzlet így működik. Ha lenne bőven kártya, az Ipon (és a többi kisker) nem játszhatná ezt el...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Segal
veterán
válasz
nubreed #34722 üzenetére
Nekem tökéletes lett volna próbára mert 2 hdmi-s. Ennyiért jó áron volt.
Ha mégsem leett volna megfeleelő még mindig simán vissza lehetett volna vinni vagy akár itt HA-n átadni a vásárlási összegért valakinek.
Nem hiszem hogy rajtam maradt volna"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
válasz
nubreed #34657 üzenetére
ahogy írta már paprobert ezek kitöltő árak , írják a cikkben is hogy nem MSRP.
A 2080 super teljesítménye nem lenne rossz amúgy 400 dollárért."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Peace
nagyúr
válasz
nubreed #34611 üzenetére
Én még vacillálok azért. Valhalla engem is sokkal jobban érdekel a WD-nél. Meglátjuk mit hoz a jövő. De az biztos, hogy nem bántam meg a kártya vásárlást!!!
CP meg majd jön decemberben, vagy jövőre, vagy 2077-ben. Már annyira nem tud érdekelni, vicc az egész.
Így kell jól elvenni az egyik legnagyobb rajongójuk kedvét az egésztől.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
nubreed #34607 üzenetére
Igazad van, én is nemrég szereztem be egy 2080s-t, és először azt gondoltam hogy ő is azért írja mert jó áron sikerült neki, mert annyit írt hogy érkezik, de újonnan még 200-hoz közelítve is butaság így a megjelenések előtt, legjobb vételt a 2070s/2080/2080s 140-180 közötti vételek voltak, még sztem akkor is ha bejön nemsoká egy 3060 variáns ~160-170 környékén, viszont annak aki az RT belépőszintre vágyott annak a prevgen is jó vétel volt nyomott áron, ki is koptak az HA-ról 1 hónap alatt ...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
evitiguF
senior tag
válasz
nubreed #34591 üzenetére
és a többiek. Igen.
Aktívan követem a topikot, így végigkísértem a teljes sztorit...
3080->3070>2080S
teljes érthetetlenség, főleg ha az időzítést is számításba veszem, plusz ha még azt is melléteszem, hogy PS4-en is játszhatná...
Peace, ne vedd sértésnek, ez persze a Te döntésed, hogy mit, miért, de ez akkor is egyfajta tragikomédia, ami bár számodra kellemetlen, szerintem pár embert megmosolyogtatott itt...
CDPR-nék kb trollface arccal ülnek. -
Jack@l
veterán
válasz
nubreed #34581 üzenetére
Raer
https://www.techpowerup.com/273862/wait-for-it-cyberpunk-2077-delayed-to-december-10thA hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Pug
veterán
válasz
nubreed #34563 üzenetére
Persze, reszben lotto (volt leginkabb regen, ma mar lehet 2-3% hataron belul tudni, hogy egy adott szeria mennyire huzhato), reszben meg fugg attol, hogy az adott szerianak a szemet alapbol mennyire hajtotta ki a gyarto. Az teny, hogy az Ampere eseten nagyon, mig a Turingnal nem... szoval olyan 2080Ti-t nem igazan fogsz talalni, amin csak 2%-ot lehet huzni, de ott az internet, ismerjuk a szeria eloeletet, nyugodtan nezz utana
Az biztos, hogy en kozel azonos aron inkabb egy hasznalt garos 2080Ti-t fogok venni, de ez en vagyok, 4K-ra 2020 vegen mar biztos nem veszek VGA-t 10GB VRAM alatt....
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz
nubreed #34502 üzenetére
Hát én körülnéztem pár webshop, van pár de csak mutatoba arany áron. Szerintem kifut a samu válzotat és lehet jön a TSMC erősebben kevesebb fogyasztással. Aztán majd kárognak a 8nm tulajok az Nvidia hogy kurva át őket ezzel is.
Most jön a Big navi majd az rásegit a készlet hiány enyhitésére, amúgy ezekkel a túlárazott kártyákkal tényleg csak azt érik majd el lassan hogy egyre többen vesznek új generációs konzolt.
PS5-Új Xbox most rajtol, és 500 dolcsiért jön a komplett müködöképes játék gép. Itthon a PS5 185 lesz, de ez még mindig töredéke a 3080 árának, főleg amenyiért most megy.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
flydomi
junior tag
válasz
nubreed #34508 üzenetére
--Az 500 eurós lélektani határt mindegyik túllépi pl:
A marketing mar csak ilyen.Ezzel a Nvidia is tisztabban van,igy ok kozolnek egy iranyarat,a tobbit meg majd a kereskedokre fogjak.
Kozben mossak kezeiket,es jot rohognek a birkakon.
Itthon meglesz az a 300k is erte.
-
Devid_81
félisten
válasz
nubreed #34508 üzenetére
OCUK az egyik legnagyobb lehuzo Angliaban.
Mindig ezt csinaljak.
Zen3 arakat is modositottak, es meg kanyarba sincsenek, de Ok mar az eredeti arakhoz kepest is dragabban aruljak.
Nezz majd ilyenek inkabb, hogy :
CCL Computer
Scan Computer
Novatech
Ebuyer (Ezeket nem minden orszagbol lehet elerni valamiert)
Aria computer
Es akar Amazon UK, bar nekik 3080/90-esuk sincs, felesleges nekik arulni egy nem letezo termeket....
-
-
KRoy19
őstag
válasz
nubreed #34395 üzenetére
Csütörtök a lauch day és előtte 1 nappal jár le az nda, szóval elvileg szerdán délután már kint lesznek a tesztek.
Pont ezért tolta el a 3070 megjelenését az nvidia oda ahova, mert így percre pontosan akkor jönnek a 3070 reviewek amikor kezdődik az AMD event.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Futás, futópályák
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Napelem
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Friss fejlemények helyezik új megvilágításba a leégő tápkábelek ügyét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok