- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz mefistofeles #25453 üzenetére
Frissíteném a dolgot annyival, hogy ha a mindneképpen álljon le opcióra megyek, már akkor sem áll le a gép, csak kiírja, hogy leállítás és csak forog forog......
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
tupacamaru
veterán
Az mitől lehet, mert eddig nem ilyen volt, hogy zárolás után nem működik az USB-s hangkártya? Itt hagyom a gépet, egy idő után kilép és belépéskor kéri a PIN kódot de utána már nincs hang. Nem megy alvóba.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
t72killer
titán
Megjelent egy "run" elnevezésű parancsikon az aszalomon, őszintén nem tudom mikor, mi lehet ez ?
Mostanában nem telepítettem semmit.
Most fut az Emsisoft EEK, kis vírusügyi körülnézésre, amúgy alap MS defendert tartok csak.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Urak!
Egy-két napja csinálja a gépem, hogy ha a kikapcsolásra (vagy újraindításra) kattintok akkor megjelenik, hogy egy futó alkalmazást be kell zárni. Ez minden esetben a Task Host Windows. Ha nem vagyok a gépnél akkor pár perc múlva a zárolási képernyőre ugrik. Ha arra kattintok, hogy mindenképpen állítsa le a folyamatot akkor kikapcsol a számítógép ahogy kell.
Meg lehet ezt szüntetni valahogy?
A rendszerem naponta frissített (24H2) windows 11 pro.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
pinnacle
nagyúr
válasz Csorbi #25431 üzenetére
Köszi!
zetecR Terminálba másolva kiírja, hogy mi ébreszthet.
powercfg -lastwake
powercfg -requests
powercfg -devicequery wake_armed
powercfg /waketimersNem tudom mi lehet ez a Legacy Kernel Caller. Idáig nem volt.
-
akaido
addikt
válasz Kicsipampam #25305 üzenetére
Nálam a Win + lefelé nyíl 1x leteszi az ablakot a Tálcára. (HP EliteBook 840r G4)
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Geth
veterán
válasz forum_user #25446 üzenetére
Én még maradok a stabil Win11-nél. Így mindenki boldog, szuper
-
King Unique
titán
válasz forum_user #25444 üzenetére
A Windows 11 Home és Pro kiadásoknál csak az aktuális 24H2 verzió támogatása tart 2026. október 13-ig, nem a Windows 11 alapvető támogatása tart addig, egy 25H2, 26H2 stb. verziónál újraindul a megjelenéstől számítva + 2 év támogatás, illetve a Home és Pro kiadásoknál 2 év a támogatási idő, az Enterprise és Education kiadásoknál 3 év. Tehát ha 2026. október 13-án megszűnik a 24H2 verzió támogatása, attól még a megjelenéstől számítva + 2 vagy + 3 évig támogatott lesz a 25H2 verzió, utána a 26H2, stb.
Ami egyébként a Windows 10-nél is ugyanígy van Home és Pro valamint Enterprise és Education kiadások függvényében, csak ott 18 és 30 hónap a támogatási idő az említett kiadásoktól függően, míg a Windows 11-nél 24 és 36 hónap.
A linkelt weboldalaknál a kivonás dátuma a lényeg, az vonatozik az adott főverzió általános támogatási idejére, ami a Windows 10-nél ugye 2025. október 14., ellenben a Windows 11-nél csak "támogatva" megnevezés szerepel ott, vagyis eleve nincs meghatározva és ebből is sejthető, hogy nyilván nem 2026 lesz.Egyébként ha hajlandó fizetni a felhasználó a + támogatásért, akkor lesz a Windows 10-nél + 3 év microsoftos ESU, meg + 5 év 0Patch támogatás, mint legális opciók a további támogatáshoz az otthoni felhasználóknak nem feltétlen legálisan elérhető Enterprise LTSC kiadás helyett, ami ráadásul hivatalosan amúgy sem kifejezetten otthoni általános használatra való.
[ Szerkesztve ]
-
-
Geth
veterán
válasz forum_user #25444 üzenetére
Pontosítsunk: az a Windows 11 24H2 támogatása (ott van a táblázatban amit linkeltél). A következő verzió (hívják bárhogy) tovább lesz támogatva. Így már megnyugodtál?
-
forum_user
tag
Azt riogatják váltsunk Windows 10-esről 11-esre, de annak is csak 2026. októberig ír támogatást, akkor hogy van ez?
[link] -
TiberiusX
tag
Meg van mi okozta az error-t.
A Chrome böngészőre mutatott jobb klikk, részletek.
Local, Roaming mappa és ott volt a hiba oka, törlés és megszűnt.
Viszont ezt a Driver Booster-t nem tudom hogyan kéne törölnöm, mert a Programok Eltávolítása alatt nem találom. Azt sem tudom mi hozta magával ezt a programot. -
TiberiusX
tag
Sziasztok!
A Windows-ba lépéskor egy error üzenet fogad. Nem tudom mi lehet, a gép normálisan működik miután ki X-elem. Már 2x újra húztam a Win-t, de csak előjött ma reggelre is.
Ennyit kapok és tálcán, ha jobb klikkelek rá akkor "Notl"- a neve.
Nem tudok rájönni mi okozhatja ezt.
Hogyan tudnék rájönni?
Azt vettem észre, hogy indítási alkalmazásoknál ott van egy ScanDisp nevű program, amit nem tudom mi az. Piros fogaskerék az ikonja.A Windows friss, tegnap raktam újra. Nincs tele szemetelve.
Frissítések le vannak töltve amiket feldobált a rendszer.
Driverek is fel vannak telepítve.
Win 11 Pro -
xDarkBoyx
csendes tag
Win11 újratelepítésekor kötelező jelszót/pint beállítani??
Valószínűleg újra kell majd húzni a rendszert és már nem emlékszem, hogysmint volt beállítva a pin kódom. Rajtam kívűl nem használja senki sem a gépet. Most váltottam 5600x-ről 5700x3D.re és biztonsági okokra hívatkozva többé nem érhető el a pin kódos belépés. Szerencsére volt lehetőség más bejelentkezési módra, jelszót sikerült beállítani hozá.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
nagyon régóta bosszant a következő apróság:
2 monitort használok egy Ryzen 7 5700G-vel, 32GB RAM, Asrock B450 alaplap.
Az energia sémában 10 perc után kapcsolja ki a monitorokat és 30 perc után megy alvó módba a komplett gép.
Miután elalszanak a monitorok, pár perc után MINDIG felélednek, 10 percig virítanak, elalszanak és a következő 20 percre (a sleep mode-ig) úgy is maradnak.
Hol tudok utánanézni, hogy miért ébrednek fel?Friss telepítés volt, asszem Win 10 alatt is csinálta.
A monitorok is változtak idővel, most egy 32-es LG 4k és egy 23-as Philips pivotban a konfig, ha van jelentősége. -
coco2
őstag
válasz DrKapocs #25427 üzenetére
Én sem gondolok vitázni, de azt a pin kódot én az életben el nem nézném egyszer sem, pláne nem 3x zsinórban amikor a második két alkalommal direkt odafigyeltem. Mind1. Majd ha ugyan ilyen furcsa ellenőrzés sztori másokkal is előfordul, és felírják ide, akkor tudni fogjuk, hogy pedig szándékos ellenőrzések zajlanak. Addig nincs mit tenni egy "talán" esettel.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
NY_A
őstag
válasz Csupingo #25425 üzenetére
Megnéztem, és megpróbáltam amiket mond. Elég vicces ahogy beszél
De sajnos semmi.
Most arra jutottam, hogy újra húzom a windowst, mert ennek a fele sem tréfa. Most már random oldalakat tölt be indulás után, és utolsó esetben le akart tölteni valami kártékonyat amit a rendszer megfogott. -
DrKapocs
őstag
"Azt mondja, nem jó. De pedig jó volt": nem vitatkozni szeretnék, de szerintem nem volt jó, ha azt írta. Nem szégyen elgépelni a jelszót, többször sem.
"akinek nincs okos telefonja kéznél feljegyzett jelszavakkal, és böngészővel azon a telefonon, hogy meg tudjon nézni egy emailt azon is, az vajon mit csinált volna?" Azért egy okostelefon ma már eléggé alap. Feltételezem, hogy a desktop felhasználók jelentős része rendelkezik okostelefonnal. De van más megoldás is: Windows Hello (ujjlenyomatolvasó), OTP, fizikai hardverkulcs, jelszómenedzser, stb. Szóval szerintem lehet válogatni bőven, ad opciót a MS.
"extra hitelesítést követel": nagyon helyes, védjék is az adatainkat.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Win 11 tök jópofi volt velem a mai nap. Sztori tanulság gyanánt mindenkinek alant.
Sleep-re raktam laptopot, lépek vissza, pin nem fogadja el. Azt mondja, nem jó. De pedig jó volt, de akkor sem fogadta el. Kéri tőlem MS fiók belépés. Szupi. Szerencsére okos telefonom van, jelszó a manager-ben. Belépnék. Igazoljam magam duplán. Jó, kérek kódot telefonszámra. Kiküldték, írjam be - de nem küldték ki. Na, újra. Megint nem küldték ki. Szuper. Küldjenek kódot email címre. Azt kiküldték. Végül beengedett, és frissíteni tudtam a pin kódot - ugyan arra - de gondolkodom rajta, hogy akinek nincs okos telefonja kéznél feljegyzett jelszavakkal, és böngészővel azon a telefonon, hogy meg tudjon nézni egy emailt azon is, az vajon mit csinált volna? Csúnya trehányság az MS részéről, hogy ilyen extra hitelesítést követelnek meg kvázi szúrópróbaszerűen - mert nem tudom, ez mi más volt - és akkor nem működik a rendszerük (nem küldtek sms-t azóta sem, órákkal ezelőtt volt mindez).
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Csupingo
veterán
Nemtom pl. ebben van e használható infó.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Sanyi.mTs
addikt
movax, teptep, Doky586 és King Unique
Köszi a segítséget a feladatkezelő automaikus indításához. végül így oldottam meg, ahogy movax írta: [link]
Az előző próbálkozásaim azért nem sikerültek, mert én a SYSWOW64/taskmgr.exe-t próbáltam automatikus indításra állítani. Ez nem ment. Mikor a System32\Taskmgr.exe-t próbáltam, akkor egyből működött.
-
movax
őstag
Megnézném pl. Malwarebytes-szal is.
-
pinnacle
nagyúr
-
NY_A
őstag
Köszönöm. Megnézem a linket amit betettél.
Chrome pucoláson és autostart ellenőrzésen már túl vagyok. Próbáltam mindent leállítani, hogy semmi se induljon autostart hátha valamivel együtt jön de akkor is feljött a chrome. Ha törlöm a böngészőt, akkor meg a Windows akar javasolni böngészőt hozzá storeból, hogy meg tudja nyitni ami indulni akar. Érdekes. -
Csupingo
veterán
válasz pinnacle #25417 üzenetére
Hdmi kábelt már cseréltél? Csatlakozásokat ellenőrizted? Ha rá nyomsz a megjelenítőm nem látható szövegre és ott a szigorú megjelenítő észlelést választod, akkor se kerül elő?
Úgy értettem, hogy ha csak 1 kijelző van hdmi-vel rákötve és akkor lépsz a bios-ba, akkor marad a látható kép?Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
pinnacle
nagyúr
válasz Csupingo #25416 üzenetére
Igen, a 4. monitor eltűnt. BIOS-ba be tudok lépni, később hallom is ahogy a fülhallgatóm csatlakozik a géphez, gondolom a PIN kódot is elfogadja, de kép az nincs. Nem értem mi történt. Windowsban be lehet azt állítani, hogy HDMI-re ne adjon képet csak DP-re?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz pinnacle #25412 üzenetére
Ha a dp-re és a hdmi-re is kötsz kijelzőt és pl. a képernyő kiterjesztést választod, akkor se lesz azon kép? (Ha a bios-ba belépsz, akkor marad a kép? Ha igen, talán nem vga gond, hanem inkább pl. oprendszer.)
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
movax
őstag
Nézd meg, hogy a Startup listában nincs-e valami (Ctrl+Shift+Esc).
Itt is találsz okosságot az automatikus indulások (scheduled tasks) megnézésére.
Törölheted a cache-t és a sütiket is a Chrome-ból.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz King Unique #25410 üzenetére
~30 kbyte/mp a stabil másolási sebesség. Újraformáztam lemezkezelővel, de semmi változás. Pedig azért választottam ez a típust, hogy nagy fájl másolása végére ne unjam meg az életem...
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
MSI 1650 Super kártyámon, 3db DP és egy HDMI-s monitor van. A HDMI-nek mára elment a képe. Más kábellel, más monitoron sincs. Viszont ha csak erre van kötve a gép, akkor a BIOS logó látszódik betöltéskor, de utána semmi. Mi lehet a gond? Úgy tönkre tud menni a HDMI, hogy a BIOS-nál még van kép vagy a Windowsban állítódott el valami? -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Tegnap óta windows startkor valami indítja a Chrome-ot, és be akar tölteni egy oldalt amit a uBlock blokkol, talán etoro a neve. Hogy tudom megnézni, hogy mi akarja ezt az oldalt indítani? Egy jó ideje nem telepítettem semmi újat a gépre, eddig ez nem volt. -
King Unique
titán
válasz szasanyi #25404 üzenetére
Tehát 220/100 MB/s olvasási és írási sebességet tudó DataTraveler SE9 G3, vagyis nem annyira lassú pendrive, de nyilván nem is annyira gyors, nem egy DataTraveler Max.
"~130 kbyte/mp-cel indul majd gyosan csökken és beáll ~30 kbyte/mp-re"
"de ez ~3MB/s akkor is érthetetlen és elfogadhatatlan"Most akkor melyik, 30 KB/s vagy 3 MB/s, vagy netán 30 MB/s? Azt hittem, hogy a "30 kbyte/mp" csak elírás és azért feltételeztem 30 MB/s értéket.
Ha 30 MB/s, akkor az lehet az előző válaszban leírt cache telítődési probléma miatt is és X MB / GB másolása után valójában csak 30 MB/s értéket tud ez a pendrive, nem 100-at. Ami nem újdonság, mert még pl. a standard SSD-k is belassulnak X GB másolása (írása) után, ha elfogy az SLC cache (példa).
Ha 30 KB/s vagy 3 MB/s nagyobb méretű fájlok másolásánál, akkor az viszont abnormálisan lassú, ott felmerülhet akár a pendrive hibája is, meg ha ugyanazon PC ugyanazon USB 3.X portján más USB 3.X külső meghajtó megfelelő sebességgel működik.
A fake pendrive esete nem valószínű, az az X TB-os gyanúsan olcsó modelleknél szokott lenni (példa).[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Sanyi.mTs #25402 üzenetére
• How to create automated tasks on Windows 11
• How to Start a Program at Startup using Task SchedulerLegcélszerűbb ezt a feladatütemezővel megoldani, az biztosan működik és jól konfigurálható, ellenben az egyéb módszerek nem feltétlen szoktak.
Ami fontos, hogy legyen alul bejelölve a linkelt leírásból vett screenshoton szemléltetett emelt szintű jogosultsággal indítás, máskülönben nem feltétlen fog elindulni a feladatkezelő.[ Szerkesztve ]
-
-
teptep
senior tag
válasz Sanyi.mTs #25402 üzenetére
Másik megoldás:
Feladatütemező (célszerűen külön mappa a saját feladatoknak)
Feladat létrehozása, Név=Feladatkezelő
Pipa=Futtatás csak akkor, ha a felhasználó be van jelentkezve
Pipa=Futtatás a legmagasabb szintű jogokkal
Indítás, Bejelentkezéskor, Adott felhasználó, Engedélyezve
Művelet, Program indítása: C:\Windows\System32\Taskmgr.exe
Feltételek ne legyenek
OK, jobb klikk a feladaton, Futtatás (ez volt az egyik teszt)
Kijelentkezés, Bejelentkezés (ez meg a másik) -
szasanyi
félisten
válasz King Unique #25401 üzenetére
Kingston 128GB - níilván nem vártam, hogy konstans 100 MB/s írás lesz végig de ez ~3MB/s akkor is érthetetlen és elfogadhatatlan. Valai nem jó... de mi?
-
Sanyi.mTs
addikt
win 11 pro 64bit. hogy lehetne beállítani, hogy induláskor automatikusan elinduljon a feladatkezelő is?
a következő 2 megoldás nem működik:
1. win+R >> shell:startup > indítópult mappa megnyílik és ide berakom a taskmgr parancsikonját
2. Feladatkezelő megnyit > indítási alkalmazások > ide valahogy bekerült a taskmgr, de így se indul el (Hatása az indításra: nincs mérve.) -
King Unique
titán
válasz szasanyi #25393 üzenetére
Ha a PC nem is, de a pendrive - nem derült a leírtakból pontosan milyenről van szó - egész biztosan igen, tippre csak a szokásos eset (példa).
Konkrétabban, vsz egy tetű lassú írási sebességre képes USB 3.X pendrive-ról van szó, aminél az elején csak azért 130 MB/s az írási sebesség, mert rövid időre megbobja a RAM cache vagy a pendrive-nál lévő kis méretű SLC cache, ellenben amint az telítődik, beáll a tényleges értékre amit valójában tud.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Egérpad topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.